Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

τα λευκά σας να δείχνουν… λευκότερα




► Πώς θα πετύχετε τα λευκά σας να δείχνουν… λευκότερα, στη στιγμή!

Γιατί όλα θέλουν τον τρόπο τους

Λευκό! Ένα χρώμα που πραγματικά λατρεύουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας ταλαιπωρεί πολύ, καθώς βρωμίζει και κιτρινίζει πολύ εύκολα. Τα λευκά πρέπει να είναι κατάλευκα για να δείχνουν ωραία.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να έχετε πάντα λαμπερά και κάτασπρα ρούχα;

1. Παίρνετε τα λευκά σας ρούχα ή άλλα είδη, τα τοποθετείτε μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό στο οποίο έχετε ρίξει μερικές φέτες λεμόνι. Τα αφήνετε να μουλιάσουν και και έπειτα τα βάζετε στο πλυντήριο. Αν δεν προλαβαίνετε να τα μουλιάσετε πρώτα, τοποθετήστε μισό φλιτζανάκι χυμό λεμονιού στον κάδο του πλυντηρίου. Θα κάνει τη δουλειά του!

2. Πλύνετε στο χέρι το λευκό σας και έπειτα σε μια λεκάνη, προσθέστε νερό και ένα ποτήρι μαγειρική σόδα. Αφήστε το να μουλιάσει και έπειτα απλώστε το στον ήλιο. Αν πάλι δε θέλετε να το πλύνετε στο χέρι, τοποθετήστε αυτή την ποσότητα μαγειρικής σόδας στην ειδική θήκη απορρυπαντικού στο πλυντήριό σας και πλύνετε κανονικά

Ακολουθήστε ένα από τα δύο tips και δείτε τα λευκά σας να γίνονται λευκότερα!

queen.gr

Mανόλης Aνδρόνικος



Macedonian Museums-42-Arx Bas Tafoi Berginas-183.jpg

Ο Mανόλης Aνδρόνικος (1919 - 1992) του Λεωνίδα ήταν Έλληνας αρχαιολόγος. Γεννήθηκε στην Προύσα στις 23 Οκτωβρίου 1919 και πέθανε στις 30 Μαρτίου του 1992.. Αργότερα εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,όπου προσωπικότητες όπως αυτή του καθηγητή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΡΩΜΑΙΟΥ του κίνησαν σε πρώτο στάδιο το αρχαιολογικό του ενδιαφέρον. Το 1952 έγινε καθηγητής Kλασικής Aρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Οξφόρδη με τον Sir John D. Beazley (1954-1955). Υπηρέτησε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το 1957 εξελέγη υφηγητής της Αρχαιολογίας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), το 1961 έκτακτος καθηγητής της Β΄ έδρας Αρχαιολογίας, και το 1964 τακτικός καθηγητής στην ίδια έδρα.

Ήταν παντρεμένος με την Ολυμπία Kακουλίδου (1921-2012). Αγαπούσε ιδιαίτερα τις τέχνες και τα γράμματα. Διάβαζε πολύ και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σύλλογου «Η τέχνη». Aγαπούσε τον Παλαμά, τον Σεφέρη και τον Eλύτη.

Πραγματοποίησε πολλές ανασκαφικές έρευνες στη Βέροια, τη Νάουσα, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, αλλά το κύριο ανασκαφικό του έργο συγκεντρώθηκε στη Βεργίνα, όπου ανέσκαψε το σημαντικότατο νεκροταφείο τύμβων των γεωμετρικών χρόνων και συνέχισε σε συνεργασία με τον Γ. Μπακαλάκη την ανασκαφή του ελληνιστικού ανακτόρου που είχε αρχίσει το 1937 ο Κ. Α. Ρωμαίος, εκ μέρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του θεωρείται η 8η Νοεμβρίου 1977, όταν στη Βεργίνα έφερε στο φως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία, τον ασύλητο μακεδονικό τάφο ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας. Διατύπωσε την άποψη ότι στο μνημείο αυτό τάφηκε ο Φιλίππου του Β΄, βασιλιάς της Μακεδονίας (359-336 π.Χ.). Ο τάφος ήταν ασύλλητος με πολυάριθμα ευρήματα, μεταξύ των οποίων και αξιόλογα έργα τέχνης, τα οποία εκτίθενται στη Μεγάλη Τούμπα της Βεργίνας. Αν και ο συσχετισμός του τάφου αυτόυ με τον Φίλιππο Β' έχει πλέον απορριφθεί, λόγω της χρονολόγησης του περιεχομένου του μετά το 317 π.Χ. και ο τάφος πιστεύεται ότι είναι του Φιλίππου Γ' Αρριδαίου (βλέπε Palagia O.-Borza E., "The Chronology of the Macedonian Royal Tombs at Vergina",JdI 2008, 81-125), η σημασία του μνημείου αυτή είναι αναμφισβήτητη και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εργογραφία

Άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο και μελέτες, κυριότερα των οποίων είναι:

Αρχαίαι επιγραφαί Βεροίας, (1951)
Ο Πλάτων και η Τέχνη, (1952)
Πλάτωνος Φίληβος, (1957)
Toten Kult, (1968)
Βεργίνα, Ι, Το νεκροταφείο των Τύμβων, (1969)
Το ανάκτορο της Βεργίνας, (σε συνεργασία με άλλους) (1971)

Και επίσης πολλές δημοσιεύσεις, με κυριότερες:

Ελληνικά επιτάφια μνημεία, (1961 - 1962)
Mycenean and Greek Writing, (1967)
Sarissa, (1970) κ.ά.

Υπήρξε μέλος του Αρχαιολογικού Συμβουλίου (1964-1965), της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Association Internationale des Critiques d' Art, καθώς και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Βερολίνου.

Έλαβε μέρος με ανακοινώσεις σε πολλά διεθνή συνέδρια. Προσκλήθηκε από γερμανικά πανεπιστήμια για διαλέξεις και σχεδόν απ' όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Διετέλεσε Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1968-1969). Μιλούσε εκτός της μητρικής του γλώσσας, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Ο Mανόλης Aνδρόνικος, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης (επί της οδού Παπάφη), πέθανε στις 30 Μαρτίου 1992.

Σημειώνεται ότι το όνομά του γράφεται συνήθως με ωμέγα (Μανώλης). Ο ίδιος το έγραφε με όμικρον (Μανόλης). Για τον λόγο αυτό στο παρόν άρθρο χρησιμοποιείται η γραφή του όπως το προτιμούσε ο ίδιος.

http://el.wikipedia.org/wiki/Μανόλης_Ανδρόνικος

Λοσιόν προσώπου κατά των πανάδων



Λοσιόν προσώπου κατά των πανάδων

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και ειδικά χωρίς κάποια αντιηλιακή προστασία, μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες και πανάδες στο πρόσωπο σας. Γι’ αυτό, όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν, πρέπει να φοράμε αντιηλιακό ακόμα και το χειμώνα.

Ωστόσο, αν έχετε ήδη αποκτήσει πανάδες μην ανησυχείτε, διότι υπάρχει λύση. Φτιάξτε μια φυσική λοσιόν και θα δείτε αισθητά αποτελέσματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Θα χρειαστείτε:

- 30ml ανθόνερο αμαμελίδας
- 15ml μηλόξυδο
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ή λεμόνι
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree

Τρόπος παρασκευής:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι που κλείνει.

Τρόπος εφαρμογής:

Αρχικά, πριν από κάθε χρήση ανακινήστε καλά το μπουκαλάκι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι απλώστε τη λοσιόν στο πρόσωπο σας.

beautetinkyriaki.gr

Τραχανόπιτα με πράσο

Τραχανόπιτα με πράσο | tlife.gr




Τραχανόπιτα με πράσο

Mια πίτα που κρύβει μέσα της ένα ακόμη από τα μυστικά της ελληνικής "cucina povera"! Παραδοσιακός τραχανάς, λίγο τυρί (από εκείνο που οι παλιές έπηζαν μόνες στο χωριό), ολόφρεσκα αυγά και έτοιμη η πίτα. Εμείς απλά προσθέσαμε πράσο για να γίνει ο τραχανάς λίγο πιο γλυκός! Δοκίμασέ τη και χωρίς φύλλο, απλά ψήνοντας τη γέμιση σε λαδωμένο ταψί!

• 3 φλιτζάνια τραχανά (λευκό, όχι ξινό)
• 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
• 3 αυγά
• 200 γρ. φέτα τριμμένη
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 2 μεγάλα πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
• Λίγο σιμιγδάλι ψιλο
• Ελαιόλαδο

Βάλε τον τραχανά σε αλατισμένο νερό που βράσει να φουσκώσει και να μαλακώσει. Ανακάτεψε καλά να μ ην κολλήσει

Αφού φουσκώσει ελαφρά, πρόσθεσε το 1 ποτήρι γάλα! Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά

Στη συνέχεια πρόσθεσε τη φέτα και δύο αυγά και ανακάτεψε όλα τα υλικά να γίνουν ένα

Στο μεταξύ βάλε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο και σόταρε τα πράσα να μαλακώσουν και "μαζέψουν"! Στη συνέχεια ρίξε και τα πράσα στον τραχανά

Λάδωσε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί (30x30εκ.), πασπάλισε με σιμιγδάλι και στρώσε ένα φύλλο. Λάδωσε το φύλλο με πινέλο και στρώσε άλλο ένα φύλλο κρατώντας τις άκρες που εξέχουν του ταψιού για να διπλώσει την πίτα

Ρίξε τη γέμιση από πάνω και άπλωσε να πάει παντού. Κάλυψε με δύο ακόμη φύλλα, λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα και δίπλωσε τις άκρες ώστε να "σφραγίσει" η πιτούλα σου

Χάραξε ελαφρά τα φύλλα σε κομμάτια. Χτύπησε το υπόλοιπο γάλα με το αυγό και λίγο ελαιόλαδο και ρίξε πάνω από τα φύλλα

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-50 λεπτά να ψηθεί καλά το φύλλο

Ο τραχανάς πρέπει να παραμένει ζωντανός και να μην παραβράσει γιατί θα λασπώσει στην πίτα

tlife.gr

Τα οφέλη του ξυδιού

Τα οφέλη του ξυδιού

Είναι το τέλειο καθαριστικό και αντιμικροβιακό προϊόν.

Εξυπηρετεί όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού. Είναι ένα φυσικό καθαριστικό το οποίο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.

Το ξύδι έχει τις εξής ιδιότητες:

Γενικό καθαριστικό: Αν το ανακατέψετε με ζεστό νερό μπορείτε να καθαρίσετε τις επιφάνειες του σπιτιού σας.

Μαλακώνει τα υφάσματα: Αρκετός κόσμος το χρησιμοποιεί μέσα στα απορρυπαντικά πλυντηρίου καθώς μαλακώνει τα ρούχα.

Διώχνει τις μυρωδιές: Αν ψεκάσετε το χώρο σας ή ακόμα και τα ρούχα σας με λίγο ξύδι και τα αερίσετε για λίγο θα απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές.

Εξαφανίζει τους λεκέδες: Οι λεκέδες των ρούχων ή των χαλιών που δεν βγαίνουν με ένα απλό πλύσιμο μπορούν να εξαφανιστούν αν προσθέσετε τοπικά λίγο ξύδι με μαγειρική σόδα.

Καθαρίζει τα κουζινικά: Οι διάφοροι λεκέδες στην κατσαρόλα σας ή στο τηγάνι σας εξαφανίζονται με το ξύδι. Βάλτε λίγη ποσότητα και μουλιάστε τα σε ζεστό νερό και θα καθαριστούν στο λεπτό.

Απομακρύνει τα ζουζούνια: Αν υποφέρετε από διάφορα έντομα το καλοκαίρι που κάθεστε στο μπαλκόνι σας, τότε ψεκάστε την πρασινάδα που έχετε γύρω σας ή το γκαζόν σας με ξύδι. Θα απαλλαγείτε από διάφορα ζουζούνια.

jenny.gr

Πες αντίο στις μελανιές



Πες αντίο στις μελανιές με αυτό το έξυπνο τρικ!

Όλοι χτυπάμε άθελα μας σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα οι μελανιές να κάνουν την εμφάνιση τους συχνά πυκνά στα πόδια μας ή στο σώμα μας

Ο καιρός ανοίγει, το καλοκαίρι θα έρθει, οι φούστες, τα κοντομάνικα και τα σορτς θα ξεκινήσουν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά οι μελανιές δεν λένε να φύγουν από πάνω σου μιας και συνέχεια "ξεφυτρώνει" από μια καινούργια. Ακολούθησε τα τρία παρακάτω βήματα και πες αντίο στις μελανιές!

1. Για να καλύψεις λοιπόν τις μελανιές από τα πόδια σου ή το σώμα σου ένα έξυπνο και εύκολο τρικ είναι να προσπαθήσεις να "χτυπήσεις" πρώτα το σκούρο μοβ χρώμα της μελανιάς. Χρησιμοποίησε ένα κραγιόν στο χρώμα του βερίκοκου τοποθετώντας το ταμποναριστά στο σημείο της μελανιάς σου και με ένα χαρτομάντιλο μουντζούρωσέ το απαλά ούτως ώστε να μειώσεις την κολλώδες ουσία που αφήνουν τα κραγιόν.

2. Στη συνέχεια πάρε ένα κρεμώδες κονσίλερ που να ταιριάζει ακριβώς με τον τόνο του δέρματος σου και εφάρμοσέ το από πάνω. Ίσως να χρειαστείς έναν διαφορετικό τόνο κονσίλερ από αυτόν που ήδη χρησιμοποιείς για το πρόσωπό σου.

3. Τέλος για να σταθεροποιήσεις όλα τα υλικά χρησιμοποίησε μια ημιδιαφανή πούδρα σε σκόνη.

Τώρα είσαι έτοιμη να βγεις χωρίς χωρίς κανένα "ανεπιθύμητο" σημάδι!

faysbook.gr

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ( (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ΠΙΝΑΚΑΣ- Γ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ( (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ΠΙΝΑΚΑΣ- Γ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ( (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ΠΙΝΑΚΑΣ- Γ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
Σε κλαίει λαός. Πάντα χλωρό να σειέται το χορτάρι στον τόπο που σε πλάγιασε το βόλι, ω παλικάρι. Πανάλαφρος ο ύπνος σου του Απρίλη τα πουλιά
σαν του σπιτιού σου να τ΄ακούς λογάκια και φιλιά
και να σου φτάνουν του σκληρού χειμώνα οι καταρράχτες
σαν τουφεκιού αστραπόβροντα και σαν πολέμου κράχτες.
Πλατιά του ονείρου μας η γη και απόμακρη. Και γέρνεις
εκεί και σβεις γοργά.
Ιερή στιγμή. Σαν πιο πλατιά τη δείχνεις, και τη φέρνεις
σαν πιο κοντά! 
Κ ΠΑΛΑΜΑΣ

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ψωμί χωρίς ζύμωμα
Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Ελαφρύ και νόστιμο!

• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
• 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
• 2 κ.σ. αλεύρι για πασπάλισμα της ζύμης

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε στη συνέχεια το προηγούμενο μίγμα από πάνω και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.

Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος σε ένα ζεστό μέρος, αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει 1-1,5 ώρα.

Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη ζύμη στη λαδόκολα. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα φέρνουμε τις άκρες της ζύμης στο κέντρο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε ένα στρογγυλό σχήμα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και πάλι και αφήνουμε να αυξηθεί σε μέγεθος, για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι στην κορυφή της ζύμης και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ένα σταυρό στο μέσον της ζύμης. Η χαρακιές δεν θα πρέπει να είναι βαθύτερες από 0,5 εκ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει και το απολαμβάνουμε με το φαγητό μας ή ακόμα και σκέτο.

toarkoudi.gr

Κίνδυνος για καρκίνο



Κίνδυνος για καρκίνο από την κατανάλωση γαλακτοκομικών

Οι ασθενείς που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά προκειμένου να έχουν μακροζωία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των ΗΠΑ και δημοσιεύεται στην εφημερίδα της National Cancer Institute, είναι ένα μεγάλο βήμα όσον αφορά τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και την επιβίωση από τον καρκίνο του μαστού.

Αλλες μελέτες στο παρελθόν έχουν διαπιστώσει σύνδεση μεταξύ ορισμένων διατροφικών συνηθειών και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 2010 ανέφεραν ότι μια υψηλή σε λιπαρά διατροφή κατά τη διάρκεια της εφηβείας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή, ακόμη και για τις γυναίκες που δεν είναι υπέρβαρες. Επιπλέον, πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων. Η υψηλή έκθεση σε οιστρογόνα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες. Τα επίπεδα οιστρογόνων είναι υψηλότερα σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα σε σύγκριση με αυτά που είναι με χαμηλότερα λιπαρά.

Στην πρόσφατη μελέτη οι ερευνητές ανέλυσαν μια ομάδα γυναικών που είχαν διαγνωστεί με διηθητικό καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο από το 1997 μέχρι το 2000. Οι περισσότερες από αυτές (το 83%) ήταν από τη Βόρεια Καλιφόρνια, την περιοχή του Kaiser Permanente.

Χίλιες οχτακόσιες ενενήντα τρεις γυναίκες συμμετείχαν στη μελέτη δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή τους με καρκίνο και τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διατροφή τους. Οι 1.513 από αυτές απάντησαν και σε ένα ερωτηματολόγιο παρακολούθησης έξι χρόνια αργότερα. Οι γυναίκες ρωτήθηκαν πόσο συχνά έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι κλπ., καθώς και τα μεγέθη της μερίδας που κατανάλωναν. Οι 349 από τις γυναίκες της μελέτης είχαν υποτροπή του καρκίνου του μαστού, εκ των οποίων οι 189 έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, Candyce Η. Kroenke, οι ασθενείς οι οποίες είχαν μια διατροφή με γαλακτοκομικά πλούσια σε λιπαρά είχαν υψηλότερη θνησιμότητα από τον καρκίνο του μαστού, καθώς και υψηλότερη θνησιμότητα από κάθε άλλη αιτία. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που κατανάλωναν μία ή περισσότερες μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά την ημέρα είχαν 64% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και 49% αύξηση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης. Ωστόσο δεν διαπιστώθηκε καμία συσχέτιση με γαλακτομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά περιλαμβάνουν:
• ώριμο ή και σκληρό τυρί
• κρέμα γάλακτος
• κρέμα
• γάλα εβαπορέ
• παγωτό
• πουτίγκα
• πλήρες γάλα
• γιαούρτι (από πλήρες γάλα).


Τα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γενικά δεν συνιστώνται ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Η αντικατάστασή τους με γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι εύκολο να υιοθετηθεί ως διατροφική συνήθεια. Ηδη στις μέρες μας ο περισσότερος κόσμος καταναλώνει γάλα, τυριά και επιδόρπια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Ολοι πλέον ρωτάνε «Τι πρέπει να φάμε για να μην αρρωστήσουμε;», «Τι να φάμε για να ζήσουμε περισσότερο;». Με αυτές τις πληροφορίες, λοιπόν, μπορούμε να γνωρίζουμε καλύτερα ό,τι αφορά τη σύσταση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή ή υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Σοφία Τικταμπανίδη
sofiatikt@hotmail.com
Διατροφολόγος BSc University of Nottingham
MSc UCL, MSc London Met

Espressonews.gr

Ομαδικός Οραματισμός για την Ελλάδα


  http://www.drosostalida.com/activities2.asp?eid=4954                     
Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Κατηγορίες Καταχώρησης:
- Εκδηλώσεις

 
Ομαδικός Οραματισμός για την Ελλάδα
Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας

Συντονίσου και εσύ μαζί μας, για να βγούμε αλώβητοι από την κρίση και να την μετατρέψουμε σε χρυσή ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση, κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στη μητέρα γη.

Του Οραματισμού θα προηγηθεί ομιλία του Στάμου Στίνη, με θέμα: «Καθοριστικές εξελίξεις μετά την Άνοιξη»

Θα πραγματοποιηθεί απʼ ευθείας τηλε-μετάδοση του Οραματισμού μέσω διαδικτύου, σε δεκάδες άλλες ομαδικές συγκεντρώσεις πόλεων και περιοχών που καλύπτουν όλη την Ελλάδα, και με τη συμμετοχή Ελλήνων από την Κύπρο και από πολλές χώρες του εξωτερικού!

ΠΡΟΣΟΧΗ !Όποιος διαμένει εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να συμμετάσχει στον Οραματισμό για την Ελλάδα ή να διοργανώσει στο χώρο του συγκέντρωση με απʼ ευθείας τηλε-μετάδοση, να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη συντονισμού, κυρία Ντίνα Παπακανέλου, κινητό: 6977208659, e-mail: dpapakanellou@gmail.com για να του δοθεί ειδικός κωδικός πρόσβασης μέσω του site του ΠΑΔΙΣΥ.

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής:Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, 11:00 πμ - 1:00 μμ
Κόστος Συμμετοχής:
Συμβολικό κόστος συμμετοχής για τις ομαδικές συγκεντρώσεις Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας: 5 ευρώ.


Τόπος Διεξαγωγής:Αθήνα
Ξενοδοχείο GOLDEN AGE
Μιχαλακοπούλου 57

Θεσσαλονίκη
Ξενοδοχείο Δάιος
Λεωφ. Νίκης 59, παραλία

Πάτρα
Ξενοδοχείο Ποσειδών Παλλάς
Καμίνια Αχαΐας
πληροφορίες κ. Χρήστος 6932-819808

Ναύπλιο
Νίκος Αυγερινός 6936-703400
Είσοδος Ελεύθερη

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ (Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας)Website: www.padisy.gr
Email: padisygr@gmail.com

• Το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ είναι μια μεγάλη παρέα πνευματικά ανήσυχων ανθρώπων, που έχουν εντρυφήσει για πολλά χρόνια στην εσωτερική φιλοσοφία και πρακτική. Δραστηριοποιείται από το 1995 και, εκτός από τον Ομαδικό Οραματισμό για την Ελλάδα (πραγματοποιείται κάθε τρίμηνο σε όλη την Ελλάδα, και περιλαμβάνει συντονισμένη εκπομπή θετικών σκεπτομορφών για την πνευματική και κοινωνική αναβάθμιση της χώρας μας), διοργανώνει σε μηνιαία βάση τις Εσωτερικές Διαδρομές, με υψηλού επιπέδου πνευματικές διδασκαλίες, θεραπευτικά δρώμενα και ενεργειακές/διαλογιστικές ασκήσεις.
• Θέματα και πρακτικές αυτογνωσίας, καθώς και βίντεο των Οραματισμών αναρτώνται στο site του ΠΑΔΙΣΥ, http://www.padisy.gr/
• Πλήρη κείμενα των ομιλιών του κ. Στάμου Στίνη, που πάντα προηγούνται του Οραματισμού για την Ελλάδα, καθώς και άλλες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, μπορείτε να βρείτε στο blog esoterikesdiadromes.wordpress.com
• Μέλη του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ συμμετέχουν ενεργά στη διαχείρηση του νέου site διεθνούς εμβέλειας πάνω στην επιστήμη της Συνειδητής Δημιουργίας και Υλοποίησης Στόχων http://www.morphogenesis-system.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις