Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Παγωτό κανέλα...




Παγωτό κανέλα...
Βελούδινο παγωτό με υπέροχο άρωμα κανέλα! Δεν χρειάζεται συστάσεις... απλώς να το δοκιμάσεις!

• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light
• 2 αυγά καλά χτυπημένα
• 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
• 3-4 ξυλάκια κανέλας για το σερβίρισμα

Βάλε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει κατέβασε από τη φωτιά

Ρίξε λίγο, λίγο το μισό μείγμα μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά χτυπώντας συνεχώς να μην ψηθούν τα αυγά

Γύρισε και πάλι το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, συμπλήρωσε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και συνέχισε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς

Όταν το μείγμα πήξει αρκετά να στέκεται σε όλη την επιφάνεια ενός κουταλιού. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε τη βανίλια και την κανέλα

Άφησε το παγωτό να κρυώσει και βάλε στην κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη για να μην κάνει κρυσταλλάκια

Ανακάτευε ανά μία ώρα, μέχρι να πήξει τελείως το παγωτό

Σέρβιρε με ένα ξυλάκι κανέλας


tlife.gr

DIY αποσμητικό stick με άρωμα καρύδας

DIY αποσμητικό stick με άρωμα καρύδας

Χωρίς χημικά, συντηρητικά και συνθετικά αρώματα.
Το φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα σπιτικό αποσμητικό; Και όμως είναι πολύ εύκολο, χρειάζεστε μόνο τέσσερα υλικά. Το αποσμητικό αυτό είναι κατάλληλο για άντρες, γυναίκες και παιδιά ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα.

Υλικά:
6 κουταλιές σούπας οργανικό λάδι καρύδας
4 κουταλιές σούπας κερί μέλισσας
4 κουταλιές σούπας σόδα μαγειρικής
4 κουταλιές σούπας κορνφλάουερ

Εκτέλεση:
Σε bain marie λιώστε το λάδι καρύδας και το κερί μέλισσας. Αφού λιώσουν βάλτε το μπολ στην άκρη και προσθέστε τη σόδα μαγειρικής και το κορνφλάουερ, ανακατεύοντας πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Όσο θα παγώνει το μείγμα δώστε του σχήμα που επιθυμείτε. Αν θέλετε τοποθετήστε το στο παλιό σας (άδειο-καθαρό) δοχείο αποσμητικού stick ή σε ένα βαζάκι που κλείνει με καπάκι. Για να παγώσει γρήγορα τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Το σπιτικό σας αποσμητικό μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό καιρό αφού το κερί μέλισσας δρα και σαν φυσικό συντηρητικό.

Extra tips:
• Το λάδι καρύδας δρα κατά των βακτηριδίων που είναι υπεύθυνα για την κακοσμία του ιδρώτα, έχει εκπληκτικό εξωτικό άρωμα που αφήνει διακριτική αίσθηση στο δέρμα.

• Το κερί μέλισσας έχει αντισηπτική, αντιφλεγμονώδη δράση, μαλακώνει και επουλώνει το δέρμα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ελαστικότητα του.

• Για την συνταγή χρησιμοποιήστε οργανικό, παρθένο έλαιο καρύδας που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

• Κερί μέλισσας μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή να πάρετε από κάποιον μελισσοκόμο.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το πρώτο διάστημα μπορεί να μην νιώθετε ότι το αποσμητικό είναι αποτελεσματικό. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό, γιατί το σώμα σας θα χρειαστεί λίγο χρόνο να συνηθίσει ένα εντελώς φυσικό προϊόν, ελεύθερο από χημικά συστατικά και συνθετικά αρώματα.

jenny.gr

Κ.Γ. Καρυωτάκης "Νεραντζιά"


Κ.Γ. Καρυωτάκης "Νεραντζιά"
Ω τη νεραντζούλα μας
που ’ναι ολανθισμένη
κι είναι σα λευκότατη
νύφη στολισμένη,

με την ομορφάδα της,
με τα νυφικά της!
Ω, τη νεραντζούλα μας!
Πάνε στα κλαδιά της

κι αλαφροζυγίζονται
κελαδώντας σπίνοι.
Πίνει το βροχόνερο,
τη λιακάδα πίνει,

χαίρεται τ’ ανθάκια της,
χαίρεται το Μάη,
παίζει με τον άνεμο
και μοσκοβολάει.

Σήμερα... 10/4




Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μπάρες σοκολάτας με ταχίνι και μέλι


κύρια φωτογραφία συνταγής Μπάρες σοκολάτας με ταχίνι και μέλι νηστίσιμο 


Μπάρες σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Συνταγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpares-sokolatas-me-taxini-kai-meli-nistisimo.html


Η συνταγή είναι από την εκπομπή του Παρλιάρου «Γλυκές αλχημείες» στις 20-3-10. Πολύ εύκολο να φτιαχτεί, ότι...περισσότερα

Υλικά

22 κομμάτια
  1. 250 γρ. κουβερτούρα
  2. 250 γρ. ταχίνι
  3. 100 γρ. μέλι
  4. 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ή άλλο της αρεσκείας σας)
  5. ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

10 Minutes
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι
  2. Και την ανακατεύουμε με το ταχίνι, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού και τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σ ένα τετράγωνο τσέρκι 18Χ18εκ. και το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.

Το κάρυ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!

http://www.newsitamea.gr

Το κάρυ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!



Η λέξη κάρυ στην Ευρώπη και στην Αμερικάνικη ήπειρο χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει το σύνολο των καρυκευμάτων της ευρύτερης κατηγορίας συμπεριλαμβάνοντας τον τέρμινθο, την κουρκουμίνη, το κόκκινο πιπέρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο.
Στην πραγματικότητα στα Πακιστανικά και στα Ινδικά η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει ορεκτικά πιάτα και σως που πλαισιώνουν ένα κυρίως πιάτο. Τα πιάτα με κάρυ είναι πολύ δημοφιλή σε πολλές κουζίνες συμπεριλαμβανομένων της ταϊλανδικής, της ιαπωνικής, της ινδικής, της πακιστανικής, της κινέζικης, της ινδονησιακής, της ιρανής, της μαλαισιανής και της βιετναμέζικης.

Σύνολο μελετών που διεξήχθησαν στην Ιρλανδία και στην Πολωνία τα τελευταία χρόνια οδήγησαν στην επιβεβαίωση της υπόθεσης ότι η κουρκουμίνη, το πιο διαδεδομένο συστατικό του κάρυ, που του δίνει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.
Για την ακρίβεια, in vitro εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και μέσω αναπάντεχων μηχανισμών η κουρκουμίνη προάγει τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων σε περιπτώσεις καρκίνου του οισοφάγου. Επιπλέον, τα ευρήματα των μελετών υποστηρίζουν ότι το θαυματουργό συστατικό του κάρυ ξεκίνησε τη δράση του μόλις μέσα σε 24 ώρες, προκαλώντας έκκριση ουσιών από τα καρκινικά κύτταρα οδηγώντας τα στο να “αυτοαποδομηθούν” ή “αυτομεταβολιστούν” όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μελετητές.

Η ομάδα μελετών που διεξήχθησαν στο κέντρο αντικαρκινικής έρευνας του Κορκ έγιναν υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Dr Sharon McKenna, σύμφωνα με την οποία η επιστημονική κοινότητα μπορεί πλέον να στραφεί στη χρήση της κουρκουμίνης σαν συστατικό της φαρμακευτικής αγωγής στην καταπολέμηση του καρκίνου του οισοφάγου.
Όπως γράφουν στην «Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου», εξέθεσαν τα καρκινικά κύτταρα στην κουρκουμίνη και αυτή ενεργοποίησε τους μηχανισμούς αυτοκαταστροφής τους, με επακόλουθο να πεθάνουν μέσα σε 24 ώρες.
«Η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει εδώ και καιρό ότι ορισμένες φυσικές ουσίες έχουν την ικανότητα να θεραπεύουν ή να εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα, και υποπτευόμασταν ότι στην κατηγορία αυτή ανήκει και η κουρκουμίνη», δήλωσε η δρ ΜακΚένα. «Απεδείχθη ότι είχαμε δίκιο και το εύρημά μας θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την επινόηση νέων αντικαρκινικών θεραπειών». «Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έρευνα, που εγείρει την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν φυσικές χημικές ουσίες για την επινόηση νέων θεραπειών για τον καρκίνο του οισοφάγου», είπε η δρ Λέσλι Ουόκερ, από τον οργανισμό Cancer Research UK.

Η πιθανή αντικαρκινική δράση των συστατικών του κάρυ είχε επισημανθεί και σε προγενέστερες μελέτες, αλλά για πρώτη φορά μετά τις παραπάνω μελέτες αποδεικνύεται ότι η κουρκουμίνη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα σε περιπτώσεις καρκίνου του οισοφάγου δίνοντας την ελπίδα για χρήση της κουρκουμίνης κατά της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου. Ωστόσο, χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω μελέτες στην κατεύθυνση αυτή, έτσι ώστε να διευκρινιστεί και ο ακριβής μηχανισμός αποδόμησης των καρκινικών κυττάρων.
Η απόπτωση είναι η συνηθέστερη μορφή θανάτου ενός κυττάρου και προκαλείται από έναν μηχανισμό που ελέγχεται από πρωτεΐνες του ίδιου του κυττάρου και αποτελεί ουσιαστικά το μηχανισμό αυτοκτονίας ενός γερασμένου κυττάρου. Στις μελέτες επίδρασης της κουρκουμίνης στα καρκινικά κύτταρα, ο θάνατός τους δεν προκαλείτο σε καμία περίπτωση από αυτοκτονία, αλλά προάγετο από κυτταρικό σήμα και δεν σχετιζόταν με πρωτεϊνικής φύσεως σήμα απόπτωσης.



Ο καρκίνος του οισοφάγου αποτελεί ένα από τα πιο συχνά αίτια θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, σκοτώνοντας περίπου 7.800 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο ετησίως. Λιγότερο από 20% των ασθενών που θα διαγνωστούν με καρκίνο του οισοφάγου ζουν για πάνω από 5 χρόνια. Από τη δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα οι θάνατοι από καρκίνο του οισοφάγου έχουν αυξηθεί κατά 50%, ενώ η αύξηση αυτή φαίνεται να συσχετίζεται και με τα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας, την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και με τον επιπολασμό της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Τα παραπάνω δεδομένα καθιστούν επιτακτική ανάγκη την εύρεση ενός φυσικού προϊόντος το οποίο θα βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 200 άτομα χάνουν ετησίως τη ζωή τους στην χώρα μας από καρκίνο του οισοφάγου.
Σε παλαιότερες μελέτες η κουρκουμίνη είχε επιδείξει αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τον ανθρώπινο οργανισμό από κρυολογήματα και ιώσεις, ενώ από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιήθηκε για επούλωση τραυμάτων και θεραπεία φλεγμονών με τις επιστημονικές μελέτες τον 20ο αιώνα να επιβεβαιώνουν τις παραπάνω ευεργετικές επιδράσεις. Σποραδικά αποτελέσματα επιστημονικών μελετών έχουν καταδείξει πιθανή δράση της κουρκουμίνης στην πτώση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα προστατεύοντας από καρδιαγγειακές παθήσεις και δρώντας ως προγνωστικός παράγοντας στεφανιαίας νόσου.
Πέρα από τις πιθανές θεραπευτικές ιδιότητες αναφορικά με τον καρκίνο του οισοφάγου, κάποιες μελέτες υποστηρίζουν και την προληπτική αντικαρκινική δράση της κουρκουμίνης στον καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου, όπως δείχνουν επιδημιολογικές μελέτες. Στις μελέτες αυτές έχουν συγκριθεί τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνων σε πληθυσμούς με χαμηλή κατανάλωση κάρυ και σε πληθυσμούς με πολύ υψηλές προσλήψεις κορκουμίνης μέσω της σχεδόν καθημερινής χρήσης κάρυ στο μαγείρεμα. Πριν από κάποια χρόνια σε επιδημιολογικές μελέτες σε παιδιά είχε φανεί ότι στην Ασία τα ποσοστά εμφάνισης λευχαιμίας ήταν σημαντικά μικρότερα σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες όπου η λευχαιμία αποτελεί τη βασικότερη αιτία παιδικών θανάτων. Τα αποτελέσματα αυτά συσχετίστηκαν με αυξημένη κατανάλωση κάρυ στις χώρες της Ασίας.
Τέλος, κάποιες ερευνητικές ομάδες της Αμερικής πριν από λίγα χρόνια μελέτησαν την επίδραση της κουρκουμίνης σε πειραματόζωα με σκοπό την πρόληψη της ασθένειας Alzheimer. Τα αποτελέσματα των μελετών αυτών ήταν αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς η κουρκουμίνη φάνηκε να μπλοκάρει το σχηματισμό αμυλοειδών ινών που συνθέτουν τις πλάκες της νόσου Alzheimer.
Πληθώρα επιστημονικών μελετών έχει παρουσιάσει πολλές πιθανές θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης κάρυ στον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικά στην καταπολέμηση του καρκίνου του οισοφάγου, η ουσία κουρκουμίνη που περιέχεται στο κάρυ μπορεί να παίζει σπουδαίο ρόλο. Οι μελέτες που θα διεξαχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι και αυτές που θα καθορίσουν τελικά τη χρήση του κάρυ (κουρκουμίνης) προς όφελος την ανθρώπινης υγείας.


iatronet.gr
ygeia.tanea.gr
proionta-tis-fisis.blogspot.com

το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου



8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1820 – Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς ανακαλύπτει τυχαία το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου

Στις 8 Απριλίου του 1820 (και 28 Μαρτίου με το παλιό ημερολόγιο που ίσχυε τότε στη Μήλο) ο Κεντρωτάς φέρεται να έσκαβε στο πεζούλι του και έβγαζε πέτρες από αρχαία ερείπια που υπήρχαν εκεί. Τον βοηθούσε πιθανόν ο 18χρονος γιος του Αντώνης και ένας 20χρονος ανηψιός του. Λίγο πιο πέρα Γάλλοι αξιωματικοί έκαναν ανασκαφές για αρχαία. Όταν ο Κεντρωτάς βρήκε πελεκημένο μάρμαρο έτρεξαν να τον βοηθήσουν δύο Γάλλοι ναύτες που συμμετείχαν στις γειτονικές ανασκαφές.Ο Κεντρωτάς προσπάθησε να ξανακαλύψει το άγαλμα γιατί φοβήθηκε ότι οι Γάλλοι θα το άρπαζαν ή θα απαιτούσαν να το αγοράσουν πιο φτηνά-δεν στάθηκε δηλαδή τόσο αφελής όσο τον παρουσιάζει ο μύθος. Οι Γάλλοι, από αυτά που γράφουν αργότερα σε επιστολές τους, φαίνεται πως τον θεωρουν ανόητο επειδή προφανώς ο Κεντρωτάς άρχισε να συμπεριφέρεται επίτηδες με περιφρόνηση για τα ευρήματα ώστε να τους ξαποστείλει και να εκμεταλλευτεί το άγαλμα αργότερα με την ησυχία του χωρίς την φορτική παρουσία και τις πιέσεις που σωστά πίστευε ότι θα του ασκούσαν. Εντούτοις οι Γάλλοι δεν «ξεκολλούσαν» με τίποτε από την περιοχή και τον πίεζαν να συνεχίσουν όλοι μαζί το σκάψιμο, ώσπου βρέθηκε και το δεύτερο τμήμα του αγάλματος, οπότε πια ο Κεντρωτάς δεν μπορούσε να παριστάνει τον ανήξερο, αλλά ούτε και να περιφρουρήσει το έργο που είχε βρει στο χωράφι του.
Έκανε μια προσπάθεια πάντως να το διαφυλάξει και το μετέφερε στη στάνη του, όμως ο "πυρετός αρχαιοτήτων" είχε ήδη καταλάβει τους Γάλλους και επικοινωνούσαν με προξένους και πρεσβευτές της πατρίδας τους στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και αλλού.
Επικεφαλής των Γάλλων που έκαναν ανασκαφές δίπλα στο χωράφι του Κεντρωτά και αναμίχθηκε στις εκσκαφές ήταν ο νεαρός τότε αξιωματικός Ολιβιέ Βουτιέ (Olivier Voutier, 1796-1877) που στη συνέχεια επισήμως παραιτήθηκε από το γαλλικό ναυτικό και πολέμησε με το πλευρό των Ελλήνων στην επανάσταση του 1821. Ο Βουτιέ που είχε σπουδάσει λίγη αρχαιολογία άρχισε να σχεδιάζει αμέσως το εύρημα και ειδοποίησε πατριώτες του για την μεγάλη ανακάλυψη, επειδή ο ίδιος δεν είχε αρκετά χρήματα για να το αγοράσει και κάποιοι είχαν κιόλας προτείνει στον Κεντρωτά αμοιβή 1.000 γροσιών. Ενημέρωσε επίσης ότι κοντά στο άγαλμα βρέθηκαν δύο αφιερώσεις ή Ερμές, μια ενός ηλικιωμένου και μία ενός νέου, όπως και πλίνθος (βάση δηλαδή) και κομμάτι με επιγραφή που ανέφερε το όνομα του γλύπτη. Επίσης βρέθηκαν τμήματα του αριστερού χεριού, πολύ φθαρμένα, που φαινόταν να κρατούν μήλο, και οι Γάλλοι όπως και οι ντόπιοι νόμισαν ότι ίσως ανήκαν σε άλλο άγαλμα και είχαν βρεθεί τυχαία κοντά στην Αφροδίτη.
Τα χέρια που έλειπαν δηλαδή, έλειπαν εξαρχής και γι’ αυτό το σχέδιο του Βουτιέ που έγινε επί τόπου, παριστάνει την Αφροδίτη ακρωτηριασμένη από την πρώτη στιγμή[4]. Κι αυτά που βρέθηκαν όμως δεν αξιοποιήθηκαν σωστά, επειδή οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ανήκαν σε άλλη εποχή ή έργο. Έτσι παρότι βρέθηκαν στην ανασκαφή και περισυλλέχθηκαν, όταν πάνω στην επεισοδιακή μεταφορά χάθηκαν, δεν αναζητήθηκαν με ιδιαίτερη ζέση. Οι ειδικοί τώρα πια ξέρουν ότι στα ελληνιστικά χρόνια όταν ένα έργο προοριζόταν να φαίνεται από τη μία μεριά, π.χ. τη δεξιά, οι γλύπτες έδιναν βαρύτητα σε αυτή την πλευρά και όχι σε εκείνη που δεν φαινόταν από το κοινό ή που πιθανά καλυπτόταν με ύφασμα. Ετσι ερμηνεύεται σήμερα δηλαδή το κάπως "άτεχνο" αριστερό χέρι της Αφροδίτης που οιΓάλλοι νόμισαν τότε ότι ήταν "άσχετο από το άγαλμα" και το οποιο αναφέρεται ότι κρατούσε μήλο, παραπέμποντας πιθανά στο μήλο του Πάρι.

Η μάχη για την απόκτηση

Το έργο βρέθηκε σε πολλά κομμάτια (πιθανόν έξι, από τα οποία τα χέρια και το όνομα του γλύπτη πλέον λείπουν), με δύο βασικά, τον κορμό και τα πόδια. Όλα αυτά τα κομμάτια και οι Ερμές έγιναν αμέσως αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ο Βουτιέ ενημέρωσε με μιας τον Γάλλο υποπρόξενο στην Μήλο, τον Λουϊ Μπρεστ (Louis Brest) και αυτός παρουσιάστηκε και άρχισε να παζαρεύει λέγοντας πως "δεν είναι βέβαιο ότι το άγαλμα αξίζει 1.000 γρόσια". Ειδοποίησε όμως αμέσως τον ντε Ριβιέρ (Charles-François de Riffardeau, μαρκήσιος και αργότερα δούκας de Rivière), πρόξενο των Γάλλων στην Υψηλή Πύλη. Στη διαπραγμάτευση αναμίχθηκε ενεργά και ένας άλλος Γάλλος αξιωματικός που είχε πάθος με τις αρχαιότητες, ο Ντιμόν ντ' Ουρβίλ (Dumont d'Urville) που σημειωτέον ήταν βέβαιος πως επρόκειτο ή για την Αφροδίτη που κρατούσε το μήλο του Πάρι. Οι Γάλλοι αποφάσισαν να πάρουν οπωσδήποτε όλα τα ευρήματα στην κατοχή τους.
Το παζάρι καθυστερούσε όμως, όπως και το πλοίο που θα μετέφερε με ασφάλεια το άγαλμα στη Γαλλία. Ο Κεντρωτάς ή και οι δημογέροντες (καθώς πλέον στα παζάρια είχε αναμιχθεί όλο το νησί) αδημονούσαν και αποφάσισαν να δώσουν ή να πουλήσουν το άγαλμα σε άλλους ενδιαφερόμενους. Ίσως εξάλλου υφίσταντο και πολιτικές πιέσεις -η Υψηλή Πύλη περνούσε σοβαρή κρίση στις εξωτερικές της σχέσεις και η παραχώρηση αρχαιοτήτων από πλευράς της συνιστούσε ουσιαστικά άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Ο νόμος όριζε όλες οι αρχαιότητες να καταλήγουν στην Κωνσταντινούπολη και να αποφασίζεται κεντρικά η διάθεσή τους ώστε ο σουλτάνος να κολακεύει τα έθνη που τον συνέφερε.
Μέσα σε όλα, παρουσιάστηκε και ο Νικόλαος Μουρούζης, μέγας δραγουμάνος του οθωμανικού στόλου, και έπεισε τους Μηλίους να πουλήσουν το εύρημα σε εκείνον (ο Μουρούζης εκτελέστηκε με απαγχονισμό ένα χρόνο αργότερα μαζί με άλλους Φαναριώτες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην ελληνική επανάσταση). Ο εκπρόσωπος των Γάλλων που βρέθηκε τότε εκεί ήταν ο υποκόμης ντε Μαρκέλους (Vicomte de Marcellus) που έπεισε τους ντόπιους να μη φορτωθεί τελικά η Αφροδίτη στο πλοίο του Μουρούζη για να πάει στην Πόλη, αλλά στο πλοίο των Γάλλων για να πάει στο Λούβρο. Το γλυπτό όντως ταλαιπωρήθηκε και φορτώθηκε μετ' εμποδίων στο γαλλικό καράβι, γιατί οι κάτοικοι της Μήλου είχαν διχαστεί (και διαπληκτίζονταν) και τραβολογούσαν τους Γάλλους μεταφορείς -πολλοί ντόπιοι φοβούνταν ότι αν το γλυπτό έφευγε για τη Γαλλία θα είχαν συνέπειες από τους Οθωμανούς ενώ άλλοι πίστευαν ότι έπρεπε να πάει στη Γαλλία αλλά να δοθούν περισσότερα χρήματα.
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ένας γκρινιάρης σπίτι σας




Ένας γκρινιάρης σπίτι σας

Τι συμβαίνει και το παιδί σας γκρινιάζει για το παραμικρό;
Πολλοί γονείς αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν όταν το παιδί τους δεν σταματάει να κλαίει και να γκρινιάζει. Σκέφτονται πως αν το μαλώσουν μπορεί να ενισχύσουν την αρνητική του συμπεριφορά, αν το αγνοήσουν μπορεί να το κάνουν να νιώσει πάρα πολύ άσχημα πληγώνοντάς το, ενώ αν του κάνουν το χατίρι μπορεί να το ωθήσουν να επαναλάβει τη συμπεριφορά αυτή την επόμενη φορά που θα θέλει να πετύχει κάτι.

Πως όμως μπορούν να αντιμετωπίσουν το επίμονο κλάμα του παιδιού τους;

• Έλλειψη σταθερότητας: Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνει ένα παιδί καθώς και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη της προσωπικότητάς του. Τα παιδιά που ζουν σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν κανόνες και ένα σταθερό πρόγραμμα νιώθουν ανασφάλεια. Προσπαθήστε να το προετοιμάζετε το παιδί κάθε φορά που πρόκειται να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά του.

• Αποφύγετε τις ταμπέλες ή τους χαρακτηρισμούς: «Είσαι πολύ γκρινιάρης» ή «Γιατί κλαις σαν μωρό όλη την ώρα» δεν θα βοηθήσουν καθόλου την κατάσταση. Μπορείτε να του πείτε, π.χ., «με το να γκρινιάζεις δεν θα σε αφήσω να παίξεις άλλο», αντί να του πείτε «σταμάτα πια να είσαι γκρινιάρης». Προσπαθήστε να μιλήσετε με το παιδί σας και να καταλάβετε τι είναι αυτό που το ενοχλεί.

• Μη διακωμωδείτε τη συμπεριφορά του: Ένα παιδί γκρινιάρικο δεν είναι σε καμιά περίπτωση αστεία υπόθεση. Γελώντας με αυτή τη συμπεριφορά του, αυτόματα του δημιουργείτε την τάση να την επαναλάβει, γιατί νιώθει πως σας διασκεδάζει και σας ευχαριστεί. Υπάρχει όμως περίπτωση να έχετε και πιο άσχημα αποτελέσματα. Μπορεί να νιώσει πως γελάτε μαζί του για να το κοροϊδέψετε, πως το υποτιμάτε, πως δεν υπολογίζετε καθόλου αυτό που σας λέει εκείνη τη στιγμή. Έτσι η γκρίνια θα συνοδευτεί από συναισθήματα απόρριψης και απογοήτευσης.

• Ενσυναίσθηση: Δώστε του χρόνο για να σας μιλήσει, να σας πει τι θέλει. Μιλήστε διεξοδικά μαζί του γι’ αυτά που το απασχολούν, το ανησυχούν, το δυσαρεστούν και το κάνουν να γκρινιάζει. Ακούστε το παιδί με ειλικρινή αποδοχή και κατανόηση.

• Προσπαθήστε να αγνοήσετε τη γκρίνια: Δεν είναι ανάγκη να τρέχετε κάθε φορά που σας ζητάει επίμονα κάτι. Σταματήστε να ασχολείστε τόσο πολύ με όλες του τις απαιτήσεις. Μην υποκύπτετε κάθε φορά που γκρινιάζει δίνοντάς του αυτό που θέλει. Βοηθήστε το να καταλάβει πως με το να γκρινιάζει δεν θα καταφέρει όλα όσα φαντάζεται.

jenny.gr

με τη βοήθεια του μελιού


► Κάνε το πρόσωπό σου να λάμψει με τη βοήθεια του μελιού
Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται το μέλι μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο λαμπερό, υγιές και νεανικό. Πόσο μάλλον όταν συνδυαστεί με τις «μαγικές» ιδιότητες του φυτού aloe vera, που ενυδατώνει γρήγορα το δέρμα και του επιτρέπει να αναπλάθεται φυσικά μετά από ένα έγκαυμα άρα και να επουλώνει τα σημάδια της ακμής.
Φτιάξε αυτήν την εύκολη και αποτελεσματική σπιτική μάσκα

Συστατικά που θα χρειαστείς:

1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός Aloe Vera

Πώς θα φτιάξεις τη μάσκα προσώπου:

Βήμα 1ο: Ανακάτεψε καλά τα υλικά μέχρι να φτιάξεις ένα ενιαίο μίγμα.

Βήμα 2ο: Άπλωσε το μίγμα στο πρόσωπό σου και άστο περίπου για 15 λεπτά.

Βήμα 3ο: Ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Tip: Η παχύρευστη υφή του μελιού, θα δημιουργήσει μια μάσκα προσώπου με αρκετά στερεή υφή, οπότε μπορείς ακόμα και να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού καθώς έχεις τη μάσκα στο δέρμα σου.

faysbook.gr

Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό;


http://www.newsitamea.gr/

Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό;

Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό;Κάθε καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να «πιάσουν στον ύπνο» τους καταναλωτές.
Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης. Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά.Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- «παγωμένο γλύκισμα».Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν την διαφορά, που αξίζει να την δούμε αναλυτικότερα… 
Η διαφορά είναι τεράστια: το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα. Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο «παχύ» και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το «επιθυμητό μαύρισμα» εσωτερικά χωρίς κόπο… Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό: αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής, διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα. Αφετέρου, το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών. Λόγος για όλα τα παραπάνω; Μαντέψτε… Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος;
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες «Απόλαυση», «Δροσιά», «Παγωμένη Δροσιά», και άλλα κωμικά. Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε) την σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία ευρώ σας για ένα «παγωμένο γλύκισμα».
Κάναμε κάποιες μάταιες ενέργειες δημοσιοποίησης σε κανάλια…
«-Δύσκολες εποχές βρήκατε, μωρέ παιδιά. Την ώρα που παίζουμε επαναλήψεις παλιών σήριαλ, τα παγωτά δίνουν φράγκα σε διαφημίσεις»… Εμείς πάλι απαντάμε χρησιμοποιώντας την παλιά καλή ατάκα του μεσιέ «Μαύρου» Καλογήρου (Λόλα):
«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!»
Και για τις εταιρείες και για τα κανάλια…
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ !
ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ … (Καλλίτερα!!)
Επεκτείνοντας τα παραπάνω, παγωτά κι όχι παγωμένα γλυκίσματα πουλάνε και τα ζαχαροπλαστεία… Θα πρέπει δηλαδή να φτιάχνονται από φρέσκο γάλα (για αυτό και η διαφορά γεύσης με το ιταλικό Gelato) και όχι με σκόνη αποβουτυρωμένου και μαργαρίνες… 
r-u-sirius.net proionta-tis-fisis.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις