ΚΡΙΚΟΙ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι μαλακο 1000γρ
Αλευρι Ολικης Αλεσης 1000γρ
Αλευρι Πολυσπορο 1000γρ
Νερο 1100γρ
Μαγια 100γρ
Μπεικιν 45γρ
Αλατι 45γρ
Ζαχαρη 400γρ
Φυτικο βουτυρο 400γρ
Ηλιελαιο 400γρ
η συνταγή είναι για μεγάλη ποσότητα γι αυτό καλλίτερα να την προσαρμόσετε σε κάποιο υποπολλαπλάσιο πχ το 1/4 ή 1/3
Αλευρι μαλακο 1000γρ
Αλευρι Ολικης Αλεσης 1000γρ
Αλευρι Πολυσπορο 1000γρ
Νερο 1100γρ
Μαγια 100γρ
Μπεικιν 45γρ
Αλατι 45γρ
Ζαχαρη 400γρ
Φυτικο βουτυρο 400γρ
Ηλιελαιο 400γρ
η συνταγή είναι για μεγάλη ποσότητα γι αυτό καλλίτερα να την προσαρμόσετε σε κάποιο υποπολλαπλάσιο πχ το 1/4 ή 1/3
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αναμιγνειοτμε ολα τα στερεα υλικα δηλ, το αλευρι, το αλατι,
το μπεικιν και την ζαχαρη στο μιξερ, και ριχνουμε το ηλιελαιο
μαζι με το βουτυρο και ζυμωνουμε ολα τα υλικα.
Ριχνουμε σταδιακα το νερο ζυμωνοντας παραληλα και ελεγχουμε
να μην μαλακωσει πολυ η ζυμη. Αφου τελειωσουμε, βγαζουμε στον
παγκο και αφηνουμε να ξεκουραστη για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια φτιαχνουμε φυτιλια και κοβουμε μικρα κοματια, τα
πλαθουμε σε μικρα φυτιλια, τα ριχνουμε σε μια λεκανη με νερο
και κατοπιν στο σουσαμι. Οταν τοποθετουμε στην λαμαρινα κοιταμε
παντα να εχουν το ιδιο παχος, το ιδιο μακρος, και την ιδια αποσταση
μεταξυ τους. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 λεπτα.
Οταν ξεφουρνισουμε τα μαζευουμε σε μια λαμαρινα και τα σκεπαζουμε
με πανι μεχρι να κρυωσουν. Αφου κρυωσουν τα κριτσινια μας ειναι ετοιμα.
το μπεικιν και την ζαχαρη στο μιξερ, και ριχνουμε το ηλιελαιο
μαζι με το βουτυρο και ζυμωνουμε ολα τα υλικα.
Ριχνουμε σταδιακα το νερο ζυμωνοντας παραληλα και ελεγχουμε
να μην μαλακωσει πολυ η ζυμη. Αφου τελειωσουμε, βγαζουμε στον
παγκο και αφηνουμε να ξεκουραστη για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια φτιαχνουμε φυτιλια και κοβουμε μικρα κοματια, τα
πλαθουμε σε μικρα φυτιλια, τα ριχνουμε σε μια λεκανη με νερο
και κατοπιν στο σουσαμι. Οταν τοποθετουμε στην λαμαρινα κοιταμε
παντα να εχουν το ιδιο παχος, το ιδιο μακρος, και την ιδια αποσταση
μεταξυ τους. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 λεπτα.
Οταν ξεφουρνισουμε τα μαζευουμε σε μια λαμαρινα και τα σκεπαζουμε
με πανι μεχρι να κρυωσουν. Αφου κρυωσουν τα κριτσινια μας ειναι ετοιμα.