ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
400 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη να μην έχει κόμπους
18 γραμμάρια αμμωνία
1 βανίλια άρωμα
2 αυγά
290 γραμμάρια γάλα εβαπορέ χλιαρό
ξύσμα πορτοκαλιού
1200 γραμμάρια αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο
2 κρόκους και 3 κουταλιές ζάχαρη για άλειμμα
ΥΛΙΚΑ
400 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη να μην έχει κόμπους
18 γραμμάρια αμμωνία
1 βανίλια άρωμα
2 αυγά
290 γραμμάρια γάλα εβαπορέ χλιαρό
ξύσμα πορτοκαλιού
1200 γραμμάρια αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο
2 κρόκους και 3 κουταλιές ζάχαρη για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ και στη μεσαία σκάλα χτυπάμε στο
μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε την
αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε
με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο- λίγο,
αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια.
Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει
στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
για 20-30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό στρώνουμε τις λαμαρίνες με
αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζουμε το μείγμα για το άλειμμα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, να είναι μικρά γιατί
φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, με
κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με πινελάκι, με το μείγμα αυγού ζάχαρης.
Στο κάδο του μίξερ και στη μεσαία σκάλα χτυπάμε στο
μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε την
αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε
με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο- λίγο,
αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια.
Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει
στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
για 20-30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό στρώνουμε τις λαμαρίνες με
αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζουμε το μείγμα για το άλειμμα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, να είναι μικρά γιατί
φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, με
κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με πινελάκι, με το μείγμα αυγού ζάχαρης.
Ψήνουμε στους 180β για 20λ περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κλείνουμε σε
αεροστεγή σκεύος.
Καλη σας επιτυχια!!!
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κλείνουμε σε
αεροστεγή σκεύος.
Καλη σας επιτυχια!!!