http://www.agrotikabook.gr
Φτιάξε σπιτικό λικέρ σύκου
Τρί, 2013-09-03 21:15
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. σύκα
150 γρ. ζάχαρη
750 ml Vodka
20 γρ. τζίντζερ τριμμένο
Χρόνος Προετοιμασίας
10 λεπτά και 5-6 ημέρες αναμονής
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων τα σύκα μαζί με τη ζάχαρη και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πολτός, στη συνέχεια προσθέτουμε τη vodka, το τριμμένο τζίντζερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να γίνουν πολτός και να ενωθούν καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βαζάκι ή μπουκάλι γυάλινο που να κλείνει αεροστεγώς και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.
Κατά τη διάρκεια των 5-6 ημερών, μια φορά την ημέρα ανακινούμε το βαζάκι. Όταν περάσει το διάστημα αυτό σουρώνουμε το μείγμα μας, όχι με σουρωτήρι αλλά με ένα τουλπάνι και το ποτό που θα βγεί το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 2 μήνες.