Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

...καρπούζια;

Maria Dimitriou
Hamarat Ablam
Gerçekten saksıda yetişir mi bilemedim...
NETTEN

Δεν ξέρω αν πραγματικά μεγαλώνει μέσα στην κατσαρόλα...
Netten

Σας αρέσουν οι μινιατούρες;

Χειροσφαίρηση - Χόκεϊ

Για μεγέθυνση πατείστε το ροδάκι να ανοίξει νέα καρτέλα με φακό +-
απο παλιά Ραδιοτηλεόραση

Φτιάχνουν τη διάθεση

Hobi Dünyası.
 
Φωτογραφία: https://www.facebook.com/pages/Be-Creative/520037801372620?fref=ts
 
Αξιοποιείστε τα καπάκια των μπουκαλιών. 
Φτιάχνουν τη διάθεση
Καλή επιτυχία!

Σήμερα...


Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα...




Υγρός στίβος

Για μεγέθυνση πατείστε ροδάκι να ανοίξει νέα καρτέλα με φακό +-
απο παλιά Ραδιοτηλεόραση

Σπιτικό έλαιο δεντρολίβανου

Σπιτικό έλαιο δεντρολίβανου


Αποτέλεσμα εικόνας για Σπιτικό έλαιο δεντρολίβανου
Αν είσαστε λάτρεις των αγνών φυσικών προϊόντων, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε έλαιο δεντρολίβανου με τα χεράκια σας.
Υλικά:
1 ματσάκι δεντρολίβανο
1 κούπα αγνό έλαιο βάση (ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, αμυγδαλέλαιο ή έλαιο jojoba).

Εκτέλεση:
Προετοιμάστε τον δεντρολίβανο, βγάλτε τα φύλλα του από τα κλωνάρια και συνθλίψτε τα με ένα γουδοχέρι ή κόψτε τα με ένα μαχαίρι.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε νερό να ζεσταίνεται σε μεσαία θερμοκρασία, από πάνω τοποθετήστε ένα γυάλινο μπολ (bain marie), σιγουρευτείτε ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Ρίξτε μέσα στο μπολ το έλαιο βάση και τα φύλλα του δεντρολίβανου. Καθώς το έλαιο θερμαίνεται ανακατέψτε μερικές φορές το μείγμα. Όταν το έλαιο είναι ζεστό (δεν πρέπει να βράσει), απομακρύνετε το από την φωτιά, σουρώστε το και είναι έτοιμο.

Εφαρμογή:
Απλώστε το στα μαλλιά και το τριχωτό κάνοντας μασάζ και αφήστε το σαν μάσκα για μερικές ώρες ή για όλη την νύχτα. Στην συνέχεια λουστείτε κανονικά.
Σαν έλαιο κατά της κυτταρίτιδας, απλώστε το στα προβληματικά σημεία και κάντε πολύ καλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

Το δεντρολίβανο:
Δρα κατά της τριχόπτωσης αφού αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό.
Ενδυναμώνει, τονώνει και ενυδατώνει τα μαλλιά.
Σκουραίνει τα μαλλιά, ειδικά τις άσπρες τρίχες.
Έχει αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή δράση.
Στην αρωματοθεραπεία είναι τονωτικό και προσφέρει ενέργεια.
Δρα κατά της κυτταρίτιδας.

Tips:
Το έλαιο δεντρολίβανου δεν είναι κατάλληλο για έγκυες.
Πριν από την εφαρμογή κάντε ένα patch test.

Πηγή:jenny.gr

Φτιάχνω λουκούμια

http://www.agrotikabook.gr

Φτιάχνω λουκούμια

Τετ, 2013-09-04 20:00
Το λουκούμι είναι γλύκισμα μπουκιά που φτιάχνεται μαγειρεύοντας ένα μίγμα σιροπιού, ζάχαρης και κορν φλάουρ, πολύ αργά για αρκετές ώρες. Χύνεται και αφήνεται να κρυώσει, στη συνέχεια κόβεται και πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη.(Κοχυλά Ντ., 2008).
Κατά πάσα πιθανότητα επινοήθηκαν στην Τουρκία πριν από 250 χρόνια, αλλά είναι γλύκισμα που καταναλώνεται, εκτός από την Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλα τα Βαλκάνια. Το ολοκληρωμένο όνομά του στα τούρκικα είναι ‘rahat locum’. Το locum, πιθανότατα μεταγραφή τουρανικής λέξης, σημαίνει μπουκιά, ενώ το rahat στα τουρκικά σημαίνει ευδαιμονία.
Αναφέρεται ότι ήταν μάλλον επινόηση του Χατζή Μπεκίρ από την Κων/πολη, έπειτα από αίτημα του Σουλτάνου Αμπτούλ Χαμίτ Α’ για τη δημιουργία ενός γλυκού που θα ικανοποιούσε την πληθώρα των ερωμένων του. (Κοχυλά Ντ., 2008)
Στη δύση έφτασε τον 19ο αιώνα, όταν ένας Βρετανός ταξιδευτής τα έστειλε σπίτι του από την Κων/πολη. Αποτελούν γλυκίσματα που είναι στενά συνδεδεμένα με διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως τη Σύρο, τη Χίο και τις Σέρρες. Στη Σύρο έφτασαν με το κύμα των προσφύγων της Μ. Ασίας το 1922 και αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα του νησιού.
Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι η μαστιχωτή υφή που οφείλεται στην επιδεξιότητα των τεχνιτών στο ψήσιμο και το ανακάτεμα του μίγματος. (Κοχυλά Ντ., 2008).
Οι γεύσεις ποικίλουν αλλά οι κυριότερες είναι το ροδόνερο και η μαστίχα.
Υλικά:
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. νισεστές
Μαστίχα, ροδόνερο, ξινό
100 γρ. άχνη ζάχαρη 

Παρασκευή 
Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο νερό.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο νισεστέ και το ξινό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ελαστικότητα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ροδόνερο και μαστίχα.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 24ώρες και αφού το κόψουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ποσότητα μαγειρεμένου τροφίμου: 850γρ.
Πηγή: Συνταγή: (Πατροπαράδοτες ελληνικές συνταγές,2001)

κοτοπιτακια αλλιώς

Δημοφιλείς αναρτήσεις