Τα Λικερ της "Σοφίας".
Συνταγη για λικερ Σταφυλι
1 κιλο μαυρα σταφύλια
1 λιτρο τσιπουρο
1 κιλο ζαχαρι
2-3 φύλα αρμπαροριζα
1 βανιλια
1/2 χυμο λεμονι
1-2 ξυλα κανελας
-σε μια κατσαρόλα βράζω όλα τα υλικά μαζι (εκτος απο το τσιπουρο) για 10 λεπτα ανακατεύοντας συνεχεια, πολυ προσοχη γιατι μπορει να κολησει , πατάμε συνεχεια τα σταφυλια να βγάλουν οσο περισοτερο ζουμι εχουν.. κλεινουμε την φωτικα και αφήνουμε να ησηχάσει , την άλλη μέρα ριχνουμε όλο το μιγμα + το ρακι σε μια γιάλα ανακατευουμε καλά και το αφηνουμε στον ηλιο πανω απο 30 ημέρες οσο περισσότερο τοσο καλυτερα.. δοκιμάστετο ειναι εξαιρετικό!!!
1 κιλο μαυρα σταφύλια
1 λιτρο τσιπουρο
1 κιλο ζαχαρι
2-3 φύλα αρμπαροριζα
1 βανιλια
1/2 χυμο λεμονι
1-2 ξυλα κανελας
-σε μια κατσαρόλα βράζω όλα τα υλικά μαζι (εκτος απο το τσιπουρο) για 10 λεπτα ανακατεύοντας συνεχεια, πολυ προσοχη γιατι μπορει να κολησει , πατάμε συνεχεια τα σταφυλια να βγάλουν οσο περισοτερο ζουμι εχουν.. κλεινουμε την φωτικα και αφήνουμε να ησηχάσει , την άλλη μέρα ριχνουμε όλο το μιγμα + το ρακι σε μια γιάλα ανακατευουμε καλά και το αφηνουμε στον ηλιο πανω απο 30 ημέρες οσο περισσότερο τοσο καλυτερα.. δοκιμάστετο ειναι εξαιρετικό!!!