Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Χορτόπιτες... ασυζητητί!!!

Υγρόν Πυρ

Ancient Greek Civilization - Αρχαία Ελλάς.


Φωτογραφία: Υγρόν Πυρ

Greek Fire

Υγρόν ή Ελληνικόν Πυρ στην πλώρη ενός βυζαντινού Δρόμωνα κατακαίει τον στόλο των Αβάρων ! Ο ιστορικός Τζέημς Πάρτινγκτον (James R. Partington)  πιστεύει ότι η ανακάλυψη του υγρού πυρός δεν ήταν το έργο ενός ανθρώπου, αλλά μιας ομάδας «χημικών στη Κωνσταντινούπολη οι οποίοι είχαν κληρονομήσει τις ανακαλύψεις της Αλεξανδρινής χημικής σχολής». Ωστόσο εφευρέτης του σύμφωνα με την αφήγηση του χρονογράφου Θεοφάνη του Ομολογητή, θεωρείται ο Καλλίνικος  το 672 μ.Χ.,  ένας Έλλην μηχανικός και αρχιτέκτων  από την Ηλιόπολη της Συρίας (σημ. Μπάαλμπεκ). Βέβαια αν γυρίσουμε 8 αιώνες νωρίτερα ο Θουκυδίδης αναφέρει ακόμα και τη χρήση πρωτόλειων φλογοβόλων κατά την πολιορκία του Δηλίου το 424 π.Χ.

Greek fire ( Hygron Pyr ) device upon a Byzantine Dromon Ship invented by the Greek architect Kallinikos from Heliopolis ca 670 AD
The Byzantine dromons usually had a siphōn installed on their prow under the forecastle throwing Greek fire !
The chief method of deployment of Greek fire, which sets it apart from similar substances, was its projection through a tube (siphōn), for use aboard ships (dromons) or in sieges.
Althought Thucydides mentions the use of tubed flamethrowers in the siege of Delium in 424 BC in naval warfare !

Υγρόν Πυρ

Greek Fire

Υγρόν ή Ελληνικόν Πυρ στην πλώρη ενός βυζαντινού Δρόμωνα κατακαίει τον στόλο των Αβάρων ! Ο ιστορικός Τζέημς Πάρτινγκτον (James R. Partington) πιστεύει ότι η ανακάλυψη του υγρού πυρός δεν ήταν το έργο ενός ανθρώπου, αλλά μιας ομάδας «χημικών στη Κωνσταντινούπολη οι οποίοι είχαν κληρονομήσει τις ανακαλύψεις της Αλεξανδρινής χημικής σχολής». Ωστόσο εφευρέτης του σύμφωνα με την αφήγηση του χρονογράφου Θεοφάνη του Ομολογητή, θεωρείται ο Καλλίνικος το 672 μ.Χ., ένας Έλλην μηχανικός και αρχιτέκτων από την Ηλιόπολη της Συρίας (σημ. Μπάαλμπεκ). Βέβαια αν γυρίσουμε 8 αιώνες νωρίτερα ο Θουκυδίδης αναφέρει ακόμα και τη χρήση πρωτόλειων φλογοβόλων κατά την πολιορκία του Δηλίου το 424 π.Χ.

Greek fire ( Hygron Pyr ) device upon a Byzantine Dromon Ship invented by the Greek architect Kallinikos from Heliopolis ca 670 AD
The Byzantine dromons usually had a siphōn installed on their prow under the forecastle throwing Greek fire !
The chief method of deployment of Greek fire, which sets it apart from similar substances, was its projection through a tube (siphōn), for use aboard ships (dromons) or in sieges.
Althought Thucydides mentions the use of tubed flamethrowers in the siege of Delium in 424 BC in naval warfare !

Πλέξτε κουβέρτα

Ζάχαρη, σόδα ή δάφνη και εξαφανίστε τις κατσαρίδες μια και καλή

Απλές λύσεις.

► Ζάχαρη, σόδα ή δάφνη και εξαφανίστε τις κατσαρίδες μια και καλή
Φωτογραφία: ► Ζάχαρη, σόδα ή δάφνη και εξαφανίστε τις κατσαρίδες μια και καλή

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σου εμφανιστεί κατσαρίδα στο σπίτι εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι αηδιαστικό και νομίζω αποτελεί και μεγάλη ντροπή αν έχετε κόσμο στο σπίτι. Εμείς όμως θα σας δώσουμε τη λύση ώστε να τις εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύονται σόδα και ζάχαρη άχνη προκειμένου να προσφέρετε στις κατσαρίδες ένα νόστιμο γεύμα σκέτη παγίδα. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος. Επίσης, οι κατσαρίδες απεχθάνονται την δάφνη. Απλώστε σε διάφορα μέρη τα φύλλα και θα ξενοιάσετε μια και καλή.

Δοκιμάστε το και πείτε μας τα αποτελέσματα, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα τις κατατροπώσετε και δεν θα εμφανιστούν αυτά τα... κατοικίδια.

Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σου εμφανιστεί κατσαρίδα στο σπίτι εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι αηδιαστικό και νομίζω αποτελεί και μεγάλη ντροπή αν έχετε κόσμο στο σπίτι. Εμείς όμως θα σας δώσουμε τη λύση ώστε να τις εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύονται σόδα και ζάχαρη άχνη προκειμένου να προσφέρετε στις κατσαρίδες ένα νόστιμο γεύμα σκέτη παγίδα. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος. Επίσης, οι κατσαρίδες απεχθάνονται την δάφνη. Απλώστε σε διάφορα μέρη τα φύλλα και θα ξενοιάσετε μια και καλή.

Δοκιμάστε το και πείτε μας τα αποτελέσματα, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα τις κατατροπώσετε και δεν θα εμφανιστούν αυτά τα... κατοικίδια.

Πηγή: queen.gr

Σικελικός Εσπερινός

Εκδόσεις Καστανιώτη.
Φωτογραφία: Η Ισμήνη Καπάνταη επανέρχεται στο ιστορικό μυθιστόρημα με μία συναρπαστική τοιχογραφία. http://ow.ly/q0A0a
Η Ισμήνη Καπάνταη επανέρχεται στο ιστορικό μυθιστόρημα 
με μία συναρπαστική τοιχογραφία. http://ow.ly/q0A0a

Το μαγικό σπρέι

Απλές λύσεις.

Το μαγικό σπρέι που εξαφανίζει το τσαλάκωμα στα ρούχα

Φωτογραφία: ► Το μαγικό σπρέι που εξαφανίζει το τσαλάκωμα στα ρούχα

Φτιάξτε το μόνες σας και πείτε αντίο στο σιδέρωμα!

Την επόμενη φορά που θα ανακαλύψετε, τελευταία στιγμή, ότι το πουκάμισο που θέλετε να φορέσετε είναι τσαλακωμένο, μην απελπιστείτε. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο σπρέι, που δεν περιέχει χημικά, και μην χάνετε χρόνο με το σιδέρωμα.

Θα χρειαστείτε:
Άδειο μπουκάλι σπρέι
1/4 της κούπας νερό
1/4 της κούπας λευκό ξύδι
1/4 της κούπας conditioner μαλλιών
1 κρεμάστρα

Οδηγίες:
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπουκάλι, κλείστε το και ανακινείστε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν. Το ξύδι και το conditioner θα λειάνουν τα ζαρωμένα σημεία. Ψεκάστε στις περιοχές που χρειάζεται και, στη συνέχεια, κρεμάστε το ρούχο στην κρεμάστρα, τραβώντας, ελαφρά, τα επίμαχα σημεία. Βάλτε την κρεμάστρα σε ένα σημείο όπου θα την χτυπάει ο ήλιος. Το σπρέι λειτουργεί άμεσα, κάνοντας τα ρούχα σας σαν φρεσκοσιδερωμένα!

Πηγή: queen.gr
Φτιάξτε το μόνες σας και πείτε αντίο στο σιδέρωμα!

Την επόμενη φορά που θα ανακαλύψετε, τελευταία στιγμή, ότι το πουκάμισο που θέλετε να φορέσετε είναι τσαλακωμένο, μην απελπιστείτε. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο σπρέι, που δεν περιέχει χημικά, και μην χάνετε χρόνο με το σιδέρωμα.

Θα χρειαστείτε:
Άδειο μπουκάλι σπρέι
1/4 της κούπας νερό
1/4 της κούπας λευκό ξύδι
1/4 της κούπας conditioner μαλλιών
1 κρεμάστρα

Οδηγίες:
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπουκάλι, κλείστε το και ανακινείστε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν. Το ξύδι και το conditioner θα λειάνουν τα ζαρωμένα σημεία. Ψεκάστε στις περιοχές που χρειάζεται και, στη συνέχεια, κρεμάστε το ρούχο στην κρεμάστρα, τραβώντας, ελαφρά, τα επίμαχα σημεία. Βάλτε την κρεμάστρα σε ένα σημείο όπου θα την χτυπάει ο ήλιος. Το σπρέι λειτουργεί άμεσα, κάνοντας τα ρούχα σας σαν φρεσκοσιδερωμένα!

Πηγή: queen.gr

Η Νεράιδα της Μάνης

Εκδόσεις Σαΐτα.

Η Νεράιδα της Μάνης, Βασίλης Πουλημενάκος, Εκδόσεις Σαΐτα, Οκτώβριος 2013, ISBN: 978-618-5040-34-5 Κατεβάστε το δωρεάν από τη διεύθυνση: http://www.saitapublications.gr/2013/10/ebook.55.html

Η µαγική κολοκύθα

http://www.agrotikabook.gr/%CE%B7-%C2%B5%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CE%B8%CE%B1

Η µαγική κολοκύθα

Δευ, 2013-10-21 13:30
Η κολοκύθα – πρώην άµαξα της Σταχτοπούτας – γίνεται όλο και πιο δηµοφιλής, παρκάρει στον πάγκο της κουζίνας και µας προκαλεί να τη δοκιµάσουµε
Η Cucurbita moschata ή Cucurbita maxima, ή πιο απλά κολοκύθα, κυριαρχεί χάρη στο µέγεθός της στο φθινοπωρινό µποστάνι. Αλλοτε έχει το σχήµα ενός στρογγυλού µπουκαλιού µε µακρόστενο λαιµό, άλλοτε µοιάζει µε ένα γιγάντιο δάκρυ και άλλοτε πάλι είναι σαν στρογγυλό µπαλόνι πιεσµένο πάνω-κάτω. Ως προς το χρώµα, πότε εµφανίζεται ντυµένη µε έντονο πορτοκαλί ή ανοιχτό προς άσπρο και πότε φοράει πράσινα µε ρίγες. Η σάρκα της, γευστική, θρεπτική και πλούσια σε βιταµίνες, είναι κίτρινη, σχεδόν χρυσαφένια, και φθάνει ως το βαθύ πορτοκαλί. Εν αρχή... Οι τόσες παραλλαγές στο µέγεθος και στο χρώµα ανάγουν τη µελέτη του γενεαλογικού της δέντρου σε γρίφο. Πολλοί πιστεύουν ότι κατάγεται από το Μεξικό ή την Κεντρική Αµερική από όπου εξαπλώθηκε γρήγορα στις περιοχές των Ανδεων. Αποψη που ενισχύεται από υπολείµµατα της Curcubita moschata τα οποία εντοπίστηκαν σε σπηλιές του Βορειοανατολικού Μεξικού και χρονολογούνται γύρω στο 3500 π.Χ. Αλλοι, πάλι, θεωρούν ότι «γεννήθηκε» στην Αφρική κι άλλοι στη Δυτική Ασία. Ωστόσο, τα πράγµατα περιπλέκονται καθώς και στα αρχαία ελληνικά περιβόλια καλλιεργούσαν κάποιες ποικιλίες, όπως τη νεροκολοκύθα. Περί ορέξεως Οσο για τη θέση της στην κουζίνα; Οι Ινδιάνοι την προτιµούσαν ψητή, ολόκληρη ή σε φέτες, χωρίς βέβαια να περιφρονούν τους σπόρους. Τη θεωρούσαν πολύ θρεπτική και την πρόσφεραν ως δώρο στους πρώτους αποίκους οι οποίοι πρέπει να οµολογήσουµε ότι δεν την ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Διδάχθηκαν, όµως, πολλούς τρόπους χρήσης από τους ιθαγενείς και έτσι η κολοκύθα κατέκτησε περίοπτη θέση στη διατροφή τους. Στις κουζίνες της Νέας Αγγλίας του 17ου αιώνα, έκοβαν την κορυφή της κολοκύθας, άδειαζαν τους σπόρους, τη γέµιζαν µε γάλα, µπαχαρικά και  µέλι και την έψηναν στη χόβολη, µια παρασκευή που θεωρείται πρόγονος της σηµερινής κολοκυθόπιτας. Η «αµερικάνα» κολοκύθα, τον 16ο αιώνα, µαζί µε ένα πλήθος καινούργιων τροφών από τον Νέο Κόσµο, έφτασε στην Ευρώπη και εντάχθηκε πολύ γρήγορα στην καθηµερινή κουζίνα αντικαθιστώντας πολλές από τις ήδη γνωστές ποικιλίες κολοκυθιών. Η µάγισσα Μακριά όµως από τις κουζίνες, η κολοκύθα φαίνεται ότι διατηρούσε περίεργους δεσµούς µε την κοινότητα των µάγων. Οπως λένε θρύλοι και παραµύθια, οι µάγοι µεταµόρφωναν για ψύλλου πήδηµα πολλά άµοιρα όντα σε χρυσοκόκκινες κολοκύθες. Διόλου τυχαία, ο χυµός κολοκύθας είναι το αγαπηµένο ρόφηµα του Χάρι Πότερ και των συµµαθητών του. Στις µέρες µας τα παιδιά στην Αµερική, ακολουθώντας ένα παλιό ιρλανδέζικο έθιµο µε κελτικές ρίζες, γιορτάζουν το Halloween φτιάχνοντας τροµακτικά πρόσωπα-φανάρια από κολοκύθες. Οσο για µας, καλύτερα να µην ακολουθήσουµε τη νεραϊδονονά της Σταχτοπούτας, αλλά τις συνταγές. Ετσι θα µεταµορφώσουµε τις κολοκύθες σε νοστιµότατες πίτες, σούπες ή γλυκά.
*Ενα από τα πιο κλασικά πιάτα είναι η γλυκιά τάρτα µε κολοκύθα (pumpkin pie). Το γλύκισµα γνώρισε µεγάλες δόξες τον 16ο και τον 17ο αιώνα, κυρίως στην Αγγλία. Τον 18ο αιώνα ξέπεσε και οι Αγγλοι τη θεώρησαν ντεµοντέ. Επανήλθε, όµως, θριαµβευτικά στα τραπέζια της Αµερικής στις αρχές του 19ου αιώνα. Από τότε µέχρι σήµερα θεωρείται το παραδοσιακό επιδόρπιο του εορτασµού της Ηµέρας των Ευχαριστιών.
ΒΗΜΑ

Φυσικό Λευκαντικό για τα Ρούχα!!

http://www.back-to-nature.gr/2013/10/blog-post_546.html

Φυσικό Λευκαντικό για τα Ρούχα!!

Βρίσκετε ότι τα λευκά σας είναι γαριασμένα, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλώριο; Φτιάξτε το δικό σας λευκαντικό, χρησιμοποιώντας λεμονάκι και οξυζενέ. 
Αναμίξτε 10 φλυτζάνια νερό, με μισό φλυτζάνι χυμό λεμονιού και 1 φλυτζάνι οξυζενέ, το απλό του φαρμακείου, που καθαρίζουμε τις πληγές (3%). Δεν χρειάζεται ούτε φυσικός χυμός λεμονιού, αρκεί και ο έτοιμος χυμός σε μπουκαλάκι, που βρίσκουμε στο σούπερ-μάρκετ. Χρησιμοποιήστε 2 φλυτζάνια από το λευκαντικό σας, για ένα μέτριο φορτίο ρούχων στο πλυντήριο ή στο χέρι, με το ανάλογο νερό φυσικά. Αν μάλιστα τα αφήσετε να μουλιάσουν και λίγες ώρες, θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπιτικό λευκαντικό σε συνδυασμό με τον ήλιο δίνει ακόμη πιο έντονη λευκότητα, σε αντίθεση με το χλώριο, που ο ήλιος το κιτρινίζει.

Καλή επιτυχία!

Λέων Τολστόι

JOHNNIE SOCIETY | Δωρεάν Μυθιστόρημα στο Διαδίκτυο...
tolstoy-7c45316ed79c55733b99ac946f9f0232
Όταν η δισεγγονή του Λέοντος Τολστόι, δημοσιογράφος Fyokla Tolstaya, ανακοίνωσε ότι το Κρατικό Μουσείο «Λέων Τολστόι» έψαχνε για εθελοντές για να κάνουν διόρθωση σε σαράντα έξι χιλίαδες οκτακόσιες σελίδες κειμένων τού προπάππου της ήλπιζε πως θα επιστράτευε αρκετή βοήθεια ώστε μια πρώτη διόρθωση να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες τρεις χιλιάδες και    Ρώσοι (και όχι μόνο) —πολιτικοί μηχανικοί, επαγγελματίες στο χώρο τής πληροφορικής, δάσκαλοι, συνταξιούχοι, ένας εκπαιδευόμενος πιλότος, μια εικοσιτετράχρονη σερβιτόρα, και, και— προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. «Νιώσαμε αφάνταστη χαρά και έκπληξη», είπε η Tolstaya. «Είχαν τελειώσει τη διόρθωση μέσα σε δεκατέσσερις μέρες».

Έτσι, χάρη στη δουλειά όλων αυτών των εθελοντών, το σύνολο σχεδόν του κολοσσιαίου έργου του μεγάλου ρώσου συγγραφέα —μυθιστορήματα, ημερολόγια, γράμματα, θρησκευτικά φυλλάδια, φιλοσοφικά δοκίμια, ταξιδιωτικά χρονικά και παιδικές αναμνήσεις— θα είναι σύντομα προσβάσιμο στο Διαδίκτυο (η αγγλική μετάφραση τής ιστοσελίδας είναι προς το παρόν «υπό κατασκευή»), σε εύχρηστο φορμά που θα μπορεί ο καθένας να κατεβάζει δωρεάν.

http://dimartblog.com/2013/10/19/όλοι-για-τον-τολστόι/

Δημοφιλείς αναρτήσεις