Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013
«Η κυρία Νταλογουέι»
Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
Δημοσίευμα
από την «Ημερησία του Σαββάτου» για το #βιβλίο
«Η κυρία Νταλογουέι» της
Βιρτζίνιας Γουλφ από τη νέα κλασική σειρά παγκόσμιας λογοτεχνίας των
εκδόσεών μας. http://goo.gl/zcW9Af
Χορτόπιτες... ασυζητητί!!!
Elizabeth Pentheroudaki.
Χορτόπιτες... ασυζητητί!!!
http://bettyscuisine.blogspot.gr/search/label/Πίτες
http://bettyscuisine.blogspot.gr/search/label/Πίτες
Υγρόν Πυρ
Ancient Greek Civilization - Αρχαία Ελλάς.
Υγρόν Πυρ
Greek Fire
Υγρόν ή Ελληνικόν Πυρ στην πλώρη ενός βυζαντινού Δρόμωνα κατακαίει τον στόλο των Αβάρων ! Ο ιστορικός Τζέημς Πάρτινγκτον (James R. Partington) πιστεύει ότι η ανακάλυψη του υγρού πυρός δεν ήταν το έργο ενός ανθρώπου, αλλά μιας ομάδας «χημικών στη Κωνσταντινούπολη οι οποίοι είχαν κληρονομήσει τις ανακαλύψεις της Αλεξανδρινής χημικής σχολής». Ωστόσο εφευρέτης του σύμφωνα με την αφήγηση του χρονογράφου Θεοφάνη του Ομολογητή, θεωρείται ο Καλλίνικος το 672 μ.Χ., ένας Έλλην μηχανικός και αρχιτέκτων από την Ηλιόπολη της Συρίας (σημ. Μπάαλμπεκ). Βέβαια αν γυρίσουμε 8 αιώνες νωρίτερα ο Θουκυδίδης αναφέρει ακόμα και τη χρήση πρωτόλειων φλογοβόλων κατά την πολιορκία του Δηλίου το 424 π.Χ.
Greek fire ( Hygron Pyr ) device upon a Byzantine Dromon Ship invented by the Greek architect Kallinikos from Heliopolis ca 670 AD
The Byzantine dromons usually had a siphōn installed on their prow under the forecastle throwing Greek fire !
The chief method of deployment of Greek fire, which sets it apart from similar substances, was its projection through a tube (siphōn), for use aboard ships (dromons) or in sieges.
Althought Thucydides mentions the use of tubed flamethrowers in the siege of Delium in 424 BC in naval warfare !
Ζάχαρη, σόδα ή δάφνη και εξαφανίστε τις κατσαρίδες μια και καλή
Απλές λύσεις.
► Ζάχαρη, σόδα ή δάφνη και εξαφανίστε τις κατσαρίδες μια και καλή
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σου εμφανιστεί κατσαρίδα στο σπίτι εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι αηδιαστικό και νομίζω αποτελεί και μεγάλη ντροπή αν έχετε κόσμο στο σπίτι. Εμείς όμως θα σας δώσουμε τη λύση ώστε να τις εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο.
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύονται σόδα και ζάχαρη άχνη προκειμένου να προσφέρετε στις κατσαρίδες ένα νόστιμο γεύμα σκέτη παγίδα. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος. Επίσης, οι κατσαρίδες απεχθάνονται την δάφνη. Απλώστε σε διάφορα μέρη τα φύλλα και θα ξενοιάσετε μια και καλή.
Δοκιμάστε το και πείτε μας τα αποτελέσματα, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα τις κατατροπώσετε και δεν θα εμφανιστούν αυτά τα... κατοικίδια.
Πηγή: queen.gr
Σικελικός Εσπερινός
Εκδόσεις Καστανιώτη.
Η Ισμήνη Καπάνταη επανέρχεται στο ιστορικό μυθιστόρημα
με μία συναρπαστική τοιχογραφία. http://ow.ly/q0A0a
Το μαγικό σπρέι
Απλές λύσεις.
► Το μαγικό σπρέι που εξαφανίζει το τσαλάκωμα στα ρούχα
Φτιάξτε το μόνες σας και πείτε αντίο στο σιδέρωμα!
Θα χρειαστείτε:
Άδειο μπουκάλι σπρέι
1/4 της κούπας νερό
1/4 της κούπας λευκό ξύδι
1/4 της κούπας conditioner μαλλιών
1 κρεμάστρα
Οδηγίες:
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπουκάλι, κλείστε το και ανακινείστε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν. Το ξύδι και το conditioner θα λειάνουν τα ζαρωμένα σημεία. Ψεκάστε στις περιοχές που χρειάζεται και, στη συνέχεια, κρεμάστε το ρούχο στην κρεμάστρα, τραβώντας, ελαφρά, τα επίμαχα σημεία. Βάλτε την κρεμάστρα σε ένα σημείο όπου θα την χτυπάει ο ήλιος. Το σπρέι λειτουργεί άμεσα, κάνοντας τα ρούχα σας σαν φρεσκοσιδερωμένα!
Πηγή: queen.gr
Η Νεράιδα της Μάνης
Εκδόσεις Σαΐτα.
Η
Νεράιδα της Μάνης, Βασίλης Πουλημενάκος, Εκδόσεις Σαΐτα, Οκτώβριος
2013, ISBN: 978-618-5040-34-5 Κατεβάστε το δωρεάν από τη διεύθυνση: http://www.saitapublications.gr/2013/10/ebook.55.html
Η µαγική κολοκύθα
http://www.agrotikabook.gr/%CE%B7-%C2%B5%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CE%B8%CE%B1
Η µαγική κολοκύθα
Δευ, 2013-10-21 13:30
Η Cucurbita moschata ή Cucurbita maxima, ή πιο απλά κολοκύθα,
κυριαρχεί χάρη στο µέγεθός της στο φθινοπωρινό µποστάνι. Αλλοτε έχει το
σχήµα ενός στρογγυλού µπουκαλιού µε µακρόστενο λαιµό, άλλοτε µοιάζει µε
ένα γιγάντιο δάκρυ και άλλοτε πάλι είναι σαν στρογγυλό µπαλόνι πιεσµένο
πάνω-κάτω.
Ως προς το χρώµα, πότε εµφανίζεται ντυµένη µε έντονο πορτοκαλί ή
ανοιχτό προς άσπρο και πότε φοράει πράσινα µε ρίγες. Η σάρκα της,
γευστική, θρεπτική και πλούσια σε βιταµίνες, είναι κίτρινη, σχεδόν
χρυσαφένια, και φθάνει ως το βαθύ πορτοκαλί.
Εν αρχή...
Οι τόσες παραλλαγές στο µέγεθος και στο χρώµα ανάγουν τη µελέτη του
γενεαλογικού της δέντρου σε γρίφο. Πολλοί πιστεύουν ότι κατάγεται από το
Μεξικό ή την Κεντρική Αµερική από όπου εξαπλώθηκε γρήγορα στις περιοχές
των Ανδεων. Αποψη που ενισχύεται από υπολείµµατα της Curcubita moschata
τα οποία εντοπίστηκαν σε σπηλιές του Βορειοανατολικού Μεξικού και
χρονολογούνται γύρω στο 3500 π.Χ. Αλλοι, πάλι, θεωρούν ότι «γεννήθηκε»
στην Αφρική κι άλλοι στη Δυτική Ασία. Ωστόσο, τα πράγµατα περιπλέκονται
καθώς και στα αρχαία ελληνικά περιβόλια καλλιεργούσαν κάποιες ποικιλίες,
όπως τη νεροκολοκύθα.
Περί ορέξεως
Οσο για τη θέση της στην κουζίνα; Οι Ινδιάνοι την προτιµούσαν ψητή,
ολόκληρη ή σε φέτες, χωρίς βέβαια να περιφρονούν τους σπόρους. Τη
θεωρούσαν πολύ θρεπτική και την πρόσφεραν ως δώρο στους πρώτους αποίκους
οι οποίοι πρέπει να οµολογήσουµε ότι δεν την ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα.
Διδάχθηκαν, όµως, πολλούς τρόπους χρήσης από τους ιθαγενείς και έτσι η
κολοκύθα κατέκτησε περίοπτη θέση στη διατροφή τους. Στις κουζίνες της
Νέας Αγγλίας του 17ου αιώνα, έκοβαν την κορυφή της κολοκύθας, άδειαζαν
τους σπόρους, τη γέµιζαν µε γάλα, µπαχαρικά και µέλι και την έψηναν στη
χόβολη, µια παρασκευή που θεωρείται πρόγονος της σηµερινής
κολοκυθόπιτας. Η «αµερικάνα» κολοκύθα, τον 16ο αιώνα, µαζί µε ένα πλήθος
καινούργιων τροφών από τον Νέο Κόσµο, έφτασε στην Ευρώπη και εντάχθηκε
πολύ γρήγορα στην καθηµερινή κουζίνα αντικαθιστώντας πολλές από τις ήδη
γνωστές ποικιλίες κολοκυθιών.
Η µάγισσα
Μακριά όµως από τις κουζίνες, η κολοκύθα φαίνεται ότι διατηρούσε
περίεργους δεσµούς µε την κοινότητα των µάγων. Οπως λένε θρύλοι και
παραµύθια, οι µάγοι µεταµόρφωναν για ψύλλου πήδηµα πολλά άµοιρα όντα σε
χρυσοκόκκινες κολοκύθες. Διόλου τυχαία, ο χυµός κολοκύθας είναι το
αγαπηµένο ρόφηµα του Χάρι Πότερ και των συµµαθητών του. Στις µέρες µας
τα παιδιά στην Αµερική, ακολουθώντας ένα παλιό ιρλανδέζικο έθιµο µε
κελτικές ρίζες, γιορτάζουν το Halloween φτιάχνοντας τροµακτικά
πρόσωπα-φανάρια από κολοκύθες.
Οσο για µας, καλύτερα να µην ακολουθήσουµε τη νεραϊδονονά της
Σταχτοπούτας, αλλά τις συνταγές. Ετσι θα µεταµορφώσουµε τις κολοκύθες σε
νοστιµότατες πίτες, σούπες ή γλυκά.
*Ενα από τα πιο κλασικά πιάτα είναι η γλυκιά τάρτα µε κολοκύθα (pumpkin pie). Το γλύκισµα γνώρισε µεγάλες δόξες τον 16ο και τον 17ο αιώνα, κυρίως στην Αγγλία. Τον 18ο αιώνα ξέπεσε και οι Αγγλοι τη θεώρησαν ντεµοντέ. Επανήλθε, όµως, θριαµβευτικά στα τραπέζια της Αµερικής στις αρχές του 19ου αιώνα. Από τότε µέχρι σήµερα θεωρείται το παραδοσιακό επιδόρπιο του εορτασµού της Ηµέρας των Ευχαριστιών.
ΒΗΜΑ*Ενα από τα πιο κλασικά πιάτα είναι η γλυκιά τάρτα µε κολοκύθα (pumpkin pie). Το γλύκισµα γνώρισε µεγάλες δόξες τον 16ο και τον 17ο αιώνα, κυρίως στην Αγγλία. Τον 18ο αιώνα ξέπεσε και οι Αγγλοι τη θεώρησαν ντεµοντέ. Επανήλθε, όµως, θριαµβευτικά στα τραπέζια της Αµερικής στις αρχές του 19ου αιώνα. Από τότε µέχρι σήµερα θεωρείται το παραδοσιακό επιδόρπιο του εορτασµού της Ηµέρας των Ευχαριστιών.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . 17 Ιουλίου 2017 · Η Anna Nikolaidou κοινοποίησε ένα βίντεο σ...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . 4 σημάδια-καμπανάκια ότι ο μεταβολισμός σας είναι στα κόκκινα και κιν...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr . · Πως να απαλλαγείτε από το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμ...
-
Maria Dimitriou 22 Αυγούστου στις 12:22 π.μ. · olympospress.blogspot.com Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σ...
-
Βασιλόπιτα τσουρέκι ΥΛΙΚΑ: 35 γρμ. βούτυρο γάλακτος πρόβειο 35 γρμ. βούτυρο αγελάδος 100 γρμ. γάλα φρέσκο 160 γρμ. ζάχαρη άχνη...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Dimitra Nikolaou . Η αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα &...