Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

...καλέ και ηγαπημένε...

Μυθικη Αναζητηση.
Φωτογραφία: "Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε..."
Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ
"Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε 
και πάντα προδομένε..."
Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ

πώς θα ζεσταθείς οικονομικά

► Έπιασε κρύο; Να πώς θα ζεσταθείς οικονομικά
Δες τους πιο δοκιμασμένους τρόπους για να μην πληρώσετε μια περιούσια σε θέρμανση. Οι καιροί άλλαξαν και ήρθαν έτσι τα πράγματα που τα σοφά λόγια των γιαγιάδων μας που άλλοτε φαίνονταν υπερβολές τώρα αποτελούν πραγματικότητα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να παραμείνει το σπίτι μας ζεστό χωρίς να ξοδέψουμε μια ολόκληρη περιουσία. Αρκεί να σκεφτούμε και να δράσουμε πρακτικά. Πώς;

-Ακόμη και ένας βαθμός χαμηλότερα στο θερμοστάτη μπορεί να αλλάξει δραματικά την κατανάλωση του πετρελαίου σας. Σύμφωνα με στοιχεία της WWF η μείωση της θερμοκρασίας του χώρου κατά 1°C επιφέρει εξοικονόμηση έως και 10% . Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα το χειμώνα έχουμε κατανάλωση ενέργειας 500€ τότε να κατεβάσουμε το θερμοστάτη μόλις μία μονάδα η εξοικονόμηση θα είναι περίπου 50€.

-Ακόμη και το τζάκι μπορεί να σας φέρνει κρύο. Ναι, καλά διαβάζετε. Όταν το τζάκι είναι σβηστό, βάζετε πάντα το ειδικό κλείστρο. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια έως και 15%

-Βάλτε μπρος τον ανεμιστήρα. Ναι, και πάλι καλά διάβάζετε. Ο ανεμιστήρας οροφής που σας δροσίζει το καλοκαίρι μπορεί να σας ζεστάνει το χειμώνα. Ρυθμίστε το στην ανάστροφη περιστροφή (συνήθως είναι ένα διακοπτάκι που βρίσκεται πάνω στην ανεμιστήρα) έτσι ώστε να σπρωχνει το ζεστό αέρα προς τα κάτω.

-Αν έχετε κλιματιστικό, φροντίστε οι περσίδες του να κοιτούν προς τα κάτω ώστε να βοηθήσετε το ζεστό αέρα και κινηθεί αντίθετα.

-Αερίζουμε καθημερινά τους χώρους πολύ πρωί. Αν ο καιρός είναι πολύ κρύος, κλείνουμε τα παντζούρια.

-Οι χοντρές κουρτίνες περιορίζουν τις απώλειες από τα κουφώματα και τις επιφάνειες των παραθύρων. Βάλτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω από κάθε σώμα ώστε να αντανακλά τη θερμότητα.

-Ο θερμοστάτης του καλοριφέρ θα πρέπει να βρίσκεται στους 19-20° το χειμώνα. Καλό θα είναι επίσης να αφήνετε πάντα ανοιχτό το καλοριφέρ στους 16° και να μην το κλείνετε εντελώς καθώς η προσπάθεια που κάνει μετά ο καυστήρας για να επαναφέρει τη θερμοκρασία οδηγεί σε πολύ μεγάλη κατανάλωση.

Πηγή: faysbook.gr

Καρυκεύματα

Απλές λύσεις.

Καρυκεύματα: Για διαιτητικά πεντανόστιμα πιάτα!


Δεν υπάρχει δίαιτα που να μη σας λέει να τρώτε ψητά και βραστά. Είναι λογικό, λοιπόν, όσοι κάνετε δίαιτα ή προσέχετε το βάρος σας να έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Σκεφτείτε τώρα πόσο ελκυστικό γίνεται για τη μύτη και τον ουρανίσκο το ίδιο βραστό πιάτο στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο μοσχοκάρυδο, ένα ξυλάκι κανέλας ή μερικά φυλλαράκια δυόσμου. Πράγματι, η ιδιαίτερη γεύση των καρυκευμάτων μπορεί να μεταμορφώσει τα μονότονα και συχνά άνοστα πιάτα της δίαιτας σε γκουρμέ απολαύσεις. Γι’ αυτό κι εμείς αναζητήσαμε στα μπαχαρικά και τα φρέσκα μυρωδικά τους πιο δυνατούς γευστικούς συνδυασμούς για ψητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά, βραστά και σάλτσες, που δεν θα σας επιβαρύνουν με θερμίδες και ταυτόχρονα θα ωφελήσουν την υγεία σας.

Στα ψητά κόκκινα κρέατα
Κάντε τα στεγνά ψητά μοσχαρίσια φιλέτα πιο μαλακά και ζουμερά με μια μαρινάτα από καφέ και φρέσκα μυρωδικά.

Τι να κάνετε Βάλτε σε ένα γυάλινο δοχείο 1 φλιτζάνι καφέ φίλτρου, 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο, 3 κόκκους κοπανισμένο κόλιαντρο, 1/2 κουταλάκι κύμινο και 3 κουταλιές μπαλσάμικο. Βυθίστε στη μαρινάτα 2 μοσχαρίσια φιλέτα και αφήστε τα για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα και ψήστε τα στη σχάρα ή στο φούρνο μαζί με τη μαρινάτα.

Στα ψητά μπιφτέκια
Τα ψητά μπιφτέκια από άπαχο κιμά μπορούν να γίνουν απίστευτα νόστιμα αν τους προσθέσετε τα κατάλληλα αρωματικά. Τι να κάνετε
•Τα μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου γίνονται πεντα­νόστιμα αν τους προσθέσετε κάρι και ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου (1/2 κουταλάκι κάρι και 10 φύλλα δυόσμου ανά 1/2 κιλό κιμά).
• Τα μπιφτέκια από κιμά γαλο­πούλας παίρνουν ιδιαίτερο άρωμα αν τους προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού.
• Τα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά ταιριάζουν πολύ με ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα και μο­σχοκάρυδο.

Στα ψητά λαχανικά
Δεν υπάρχει δίαιτα που να μην εντάσσει τα λαχανικά στο ημερήσιο μενού. Για καλύτερη γεύση, αρω­ματίστε τα. Τι να κάνετε
• Κόψτε σε μακρόστενες λωρίδες, αλλά και ροδέλες, φρέσκα λαχανικά, ραντίστε τα με μπαλσάμικο και, ανάλογα με το είδος τους, πασπαλίστε τα με διάφορα αρωματικά και ψήστε τα στο φούρνο.
• Κολοκυθάκια, ντομάτες: Ται­ριάζουν μοναδικά με ψιλο­κομμένο βασιλικό.
• Μελιτζάνες: Η γεύση τους μεγιστοποιείται όταν τις πασπαλίσετε με μαϊντανό και ψιλοκομμένο σκόρδο.
• Καρότα: Συνδυάζονται ωραία με άνηθο.

Στα ψητά ψάρια
Φτιάξτε μια υπέροχη κρούστα για τα ψάρια με ένα μείγμα από πιπέρι.
Τι να κάνετε Χτυπήστε στο μπλέντερ κόκκους πράσινου, μαύρου και κόκκινου πιπεριού. Βουτήξτε το ψάρι σε λευκό κρασί, πασπαλίστε το με το πιπέρι και ψήστε το στο φούρνο.

Στη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Η απλή σάλτσα με φρέσκια ντομάτα, αν μαγειρευτεί με τα κατάλληλα αρωματικά, μπορεί να δώσει δυνατή γεύση σε ένα νερόβραστο ρύζι ή σε ένα ψητό ή βραστό στήθος κοτόπουλου χωρίς να το επιβαρύνει με θερμίδες.
Τι να κάνετε Τρίψτε φρέσκια ντομάτα και προσθέστε γλυκάνισο, ξυλάκι κανέλας και καρφάκια γαρίφαλου. Πρόκειται για μπαχαρικά με ελαφρώς γλυκιά γεύση. Όλα τα μπαχαρικά που μοιάζουν με ξύλα πρέπει να βράσουν για να βγάλουν το άρωμά τους, γι’ αυτό προσθέστε τα στην αρχή του μαγειρέματος και αφαιρέστε τα (εκτός από το γλυκάνισο) στο τέλος. Μία άλλη πιο ελαφριά ιδέα είναι να φτιάξετε τη σάλτσα μόνο με σκόρδο και μπόλικο βασιλικό.

Στα... γρήγορα
• Αν βαρεθήκατε να βάζετε ρίγανη στις ωμές και βραστές σαλάτες σας, προσθέστε θυμάρι, δυόσμο ή βασιλικό.
• Στις νερόβραστες χορτό­σουπες, προσθέστε φουντίτσες βασιλικού και δάφνη.
• Δώστε στο βραστό ρύζι με λαχανικά μια έθνικ γεύση προσθέτοντας κάρι.
• Τα πουλερικά και τα κόκκινα κρεατικά παίρνουν ένα δια­κρι­τικό άρωμα αν ρίξετε στο νερό που βράζουν μοσχοκάρυδο ή φασκόμηλο.
• Οι φρέσκες φρουτοσαλάτες γίνονται ακόμα πιο αρωματικές αν τους προσθέσετε κανέλα ή φύλλα δυόσμου.
• Προσθέστε φρέσκο μάραθο στις σαλάτες θαλασσινών.

Τι κερδίζετε από αρωματικά και καρυκεύματα

Σκόρδο Σύμφωνα με επιδημιολογικές έρευνες, η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να δράσει προληπτικά κατά του καρκίνου του στομάχου. Επίσης, θεωρείται ότι, χάρη σε μια ουσία που περιέχει, την αλισίνη, συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Μαϊντανός Περιέχει μοναδικά συστατικά, όπως η μυριστισίνη, η λεμονίνη, η ευγενόλη, καθώς επίσης και φλαβονοειδή, όπως η απιΐνη, η απιγενίνη, η χρυσοεριόλη και η λουτεολίνη, που θεωρούνται χημιοπροστατευτικά, επειδή εξουδετερώνουν καρκινογενείς ουσίες, όπως τα βενζοπυρένια του τσιγάρου. Παράλληλα, η μυριστισίνη φαίνεται ότι ενεργοποιεί μέσα στο σώμα μας μηχανισμούς εξαιρετικής σημασίας που προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη γήρανση. Τέλος, o μαϊντανός περιέχει και πολλή βιταμίνη C.

Δυόσμος Περιέχει συστατικά κυρίως φαινολικές ενώσεις- που συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Άνηθος Αποτελεί πηγή σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου και ασβε­στίου, ενώ επίσης περιέχει μονοτερπένια και φλαβονοειδή (κεμπφερόλη και βισενίνη), που παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό. Επιπλέον, ο άνηθος θεωρείται ότι διευκολύνει και την πέψη των τροφών.

Βασιλικός Ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε διάφορα συστατικά (βιοφλαβονοειδή, βολατιλικά οξέα), που σύμφωνα με μελέτες προστα­τεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση κι έχουν αντιμικροβιακή δράση. Επίσης, η ευγενόλη του βασιλικού έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Ρίγανη Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (θυμόλη, ροσμαρινικό οξύ). Το αντιοξειδωτικό της περιεχόμενο είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό των βατόμουρων, που θεω­ρούνται από τα πιο αντιοξειδω­τικά φρούτα.

Το Δαχτυλίδι

MOYΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ !!!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

"Τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν σπίτι, στην Αθήνα"

Μυθικη Αναζητηση.
Φωτογραφία: Times: "Τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν σπίτι, στην Αθήνα".
«Τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν σπίτι, στην Αθήνα», είναι ο τίτλος της στήλης του συγγραφέα και αρθρογράφου των βρετανικών Times, Ολιβερ Καμ...«Είναι σα να σκίσει κάποιος την έκδοση με το σύνολο των έργων του Σαίξπηρ και να μοιράσει μεμονωμένες σελίδες, ούτε καν ολόκληρα έργα ή σκηνές...http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/10/times.html
Times: "Τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν σπίτι, στην Αθήνα".
«Τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν σπίτι, στην Αθήνα», είναι ο τίτλος της στήλης του συγγραφέα και αρθρογράφου των βρετανικών Times, Ολιβερ Καμ...«Είναι σα να σκίσει κάποιος την έκδοση με το σύνολο των έργων του Σαίξπηρ και να μοιράσει μεμονωμένες σελίδες, ούτε καν ολόκληρα έργα ή σκηνές...http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/10/times.html

Στις φτωχογειτονιές των Αθηνών...

Φανταστικό σουφλέ με αυγά και λουκάνικα

Απλές λύσεις.
Φωτογραφία: ► Φανταστικό σουφλέ με αυγά και λουκάνικα

Εύκολο, απλό και ονειρεμένο.



Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο φαγητό είναι να ετοιμάσετε και να αναμείξετε όλα τα υλικά από το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί της επόμενης. Τα κοπλιμέντα που θα πάρετε θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

• 600γρ. χοιρινό λουκάνικο
• 1κ.σ. βούτυρο
• 4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 250γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα
• 10 αυγά, χτυπημένα
• 1 πακέτο cottage cheese με χαμηλά λιπαρά
• 500γρ. πεκορίνο, τριμμένο
• 4 μεγάλες πιπεριές, πολύχρωμες, ψιλοκομμένες
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1κ.γ. baking powder
• 1/2κ.γ. αλάτι
• 1/3 κούπας βούτυρο, λιωμένο

Βάλτε το λουκάνικο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και τσιγαρίστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Στραγγίξτε το από το λάδι και βάλτε το στην άκρη. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε εκεί τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τα αυγά, το cottage cheese, το πεκορίνο και τις πιπεριές. Ρίξτε μέσα το λουκάνικο, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, καλύψτε το μπολ και αφήστε το στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C και λαδώστε ελαφρά ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.

Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και έπειτα προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά, ανακατέψτε και ρίξτε το μέσα στο πυρέξ.

Ψήστε το για 40 με 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Πηγή: queen.gr

Φανταστικό σουφλέ με αυγά και λουκάνικα

Εύκολο, απλό και ονειρεμένο.



Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο φαγητό είναι να ετοιμάσετε και να αναμείξετε όλα τα υλικά από το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί της επόμενης. Τα κοπλιμέντα που θα πάρετε θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

• 600γρ. χοιρινό λουκάνικο
• 1κ.σ. βούτυρο
• 4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 250γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα
• 10 αυγά, χτυπημένα
• 1 πακέτο cottage cheese με χαμηλά λιπαρά
• 500γρ. πεκορίνο, τριμμένο
• 4 μεγάλες πιπεριές, πολύχρωμες, ψιλοκομμένες
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1κ.γ. baking powder
• 1/2κ.γ. αλάτι
• 1/3 κούπας βούτυρο, λιωμένο

Βάλτε το λουκάνικο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και τσιγαρίστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Στραγγίξτε το από το λάδι και βάλτε το στην άκρη. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε εκεί τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τα αυγά, το cottage cheese, το πεκορίνο και τις πιπεριές. Ρίξτε μέσα το λουκάνικο, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, καλύψτε το μπολ και αφήστε το στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C και λαδώστε ελαφρά ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.

Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και έπειτα προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά, ανακατέψτε και ρίξτε το μέσα στο πυρέξ.

Ψήστε το για 40 με 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Πηγή: queen.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις