Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
► Παστίλιες από τα χεράκια σας με βότανα
Φτιάξτε παστίλιες στο σπίτι με τη γεύση που εσείς επιθυμείτε και διώξτε το βήχα και τον πονόλαιμο.
Για τις DIY παστίλιες θα χρειαστείτε 1 κούπα ζάχαρη, 1/3 κούπας μέλι, 1 ½ κούπα νερό, βότανα που εσείς θα επιλέξετε και σταγόνες λεμονιού. Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και άχνη. Καλό θα είναι να επιλέξετε οργανική ζάχαρη και μέλι.
Με τη μιάμιση κούπα νερό φτιάξτε δυνατό ρόφημα από τα βότανα ή το βότανο της επιλογής σας και σουρώστε το. Μπορείτε να επιλέξετε μέντα, ginseng, ginger, θυμάρι, γλυκάνισο και βέβαια ευκάλυπτο.
Στη συνέχεια, σε ένα άλλο κατσαρολάκι, αναμίξτε τη ζάχαρη, το μέλι και το ρόφημα που φτιάξατε. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού.
Συνεχίστε χωρίς ανακάτεμα, μέχρι να αρχίζει το μείγμα να πήζει και να κρυσταλλώνει.
Χαμηλώστε τη φωτιά και απομακρύνετε τους κρυστάλλους από τα τοιχώματα της κατσαρόλας με ένα υγρό πανί. Μην παραλείψετε να το κάνετε γιατί θα καούν και θα δώσουν άσχημη γεύση στις παστίλιες.
Μετά από μερικά λεπτά, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε χρώμα αν το επιθυμείτε.
Μ’ ένα κουτάλι πάρτε μερικές σταγόνες και ρίξτε τις πάνω σε μια λαδόκολλα. Επίσης μπορείτε να ρίξετε όλο το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και όσο θα κρυώνει, αλλά θα είναι ακόμα μαλακό, χαράξτε το σε μικρά καρέ με τη μύτη ενός μαχαιριού. Έτσι θα μπορέσετε μετά να το σπάσετε σε κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παγοθήκες με σιλικόνη, αλλά σε μικρό μέγεθος.
Με τη βοήθεια λίγης ζάχαρης άχνης για να μη κολλάνε στα χέρια σας, τυλίξτε τις σε κομματάκια σε ζελατίνα.
Πηγή: onmed.gr
Φτιάξτε παστίλιες στο σπίτι με τη γεύση που εσείς επιθυμείτε και διώξτε το βήχα και τον πονόλαιμο.
Για τις DIY παστίλιες θα χρειαστείτε 1 κούπα ζάχαρη, 1/3 κούπας μέλι, 1 ½ κούπα νερό, βότανα που εσείς θα επιλέξετε και σταγόνες λεμονιού. Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και άχνη. Καλό θα είναι να επιλέξετε οργανική ζάχαρη και μέλι.
Με τη μιάμιση κούπα νερό φτιάξτε δυνατό ρόφημα από τα βότανα ή το βότανο της επιλογής σας και σουρώστε το. Μπορείτε να επιλέξετε μέντα, ginseng, ginger, θυμάρι, γλυκάνισο και βέβαια ευκάλυπτο.
Στη συνέχεια, σε ένα άλλο κατσαρολάκι, αναμίξτε τη ζάχαρη, το μέλι και το ρόφημα που φτιάξατε. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού.
Συνεχίστε χωρίς ανακάτεμα, μέχρι να αρχίζει το μείγμα να πήζει και να κρυσταλλώνει.
Χαμηλώστε τη φωτιά και απομακρύνετε τους κρυστάλλους από τα τοιχώματα της κατσαρόλας με ένα υγρό πανί. Μην παραλείψετε να το κάνετε γιατί θα καούν και θα δώσουν άσχημη γεύση στις παστίλιες.
Μετά από μερικά λεπτά, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε χρώμα αν το επιθυμείτε.
Μ’ ένα κουτάλι πάρτε μερικές σταγόνες και ρίξτε τις πάνω σε μια λαδόκολλα. Επίσης μπορείτε να ρίξετε όλο το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και όσο θα κρυώνει, αλλά θα είναι ακόμα μαλακό, χαράξτε το σε μικρά καρέ με τη μύτη ενός μαχαιριού. Έτσι θα μπορέσετε μετά να το σπάσετε σε κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παγοθήκες με σιλικόνη, αλλά σε μικρό μέγεθος.
Με τη βοήθεια λίγης ζάχαρης άχνης για να μη κολλάνε στα χέρια σας, τυλίξτε τις σε κομματάκια σε ζελατίνα.
Πηγή: onmed.gr