Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
► Νηστίσιμη μπουγάτσα
• 4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
• 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
• 5-6 κουταλιές ζάχαρη
• 3 κουταλιές βιτάμ
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 2 φύλλα σφολιάτα
• Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.
Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.
Πηγή: monastiriaka.gr
• 4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
• 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
• 5-6 κουταλιές ζάχαρη
• 3 κουταλιές βιτάμ
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 2 φύλλα σφολιάτα
• Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.
Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.
Πηγή: monastiriaka.gr