Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

μετράμε και κεντάμε

ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ


Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
kritipoliskaihoria.blogspot.com

σχοινί κορδόνι ...


Thank you for taking the time to read my blog and share your thoughts! It is very much appreciated. I try to reply to comments as quickly as possible...please...
fiberfluxblog.com|Από Fiber Flux

«Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» του συγγραφέα Γιάροσλαβ Χάσεκ

100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου (1914-1918)
Πάρτε μια γεύση από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» του συγγραφέα Γιάροσλαβ Χάσεκ, από τον ακόλουθο σύνδεσμο ---> http://goo.gl/3H52Pa
---
Καλοσυνάτος, πρόσχαρος και αφελής ο Σβέικ γίνεται ο πιο πιστός Τσέχος στρατιώτης του Αυστριακού στρατού. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου ο Σβέικ καλείται να υπερασπιστεί την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία. Οι σπαρταριστές περιπέτειες του μόνου πιστού Τσέχου στρατιώτη, καθώς και οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στις οποίες εμπλέκεται για να φτάσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου προκαλούν το γέλιο – ένα γέλιο που κρύβει τον αγώνα και τη λαχτάρα για την ελευθερία.

Το 2014 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου ή αλλιώς του Μεγάλου Πόλεμου. Το μυθιστόρημα «Ο καλός Στρατιώτης Σβέικ», ένα κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αποτυπώνει πλήρως το κλίμα και το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.
http://minoas.gr/book-3866.minoas ‪#‎diavazo‬ ‪#‎διαβάζω‬

Η Τέλεια Συνταγή για Ζύμη Πίτσας


Η Τέλεια Συνταγή για Ζύμη Πίτσας
Υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ. ξηρή μαγιά
4 γρ. αλάτι
6 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
120 γρ. χλιαρό νερό
Μέθοδος Παρασκευής:
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το νερό. Ζυμώνουμε στο μίξερ για 5 λεπτά ή με τα χέρια για 10 λεπτά, μέχρις ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη σε σχήμα μπάλας.

Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη (όχι πετσέτα!) και το αφήνουμε για 30-60 μέσα σε ένα ντουλάπι, μακριά από το κρύο.
Μόλις περάσει η ώρα το ζυμάρι θα έχει φουσκώσει αρκετά. Το πιέζουμε με τη γροθιά μας για να φύγει όλος ο αέρας, το πλάθουμε σε μπάλα και το τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το σκεπάζουμε για 15 λεπτά να ηρεμήσει.
Μόλις ηρεμήσει το αλευρώνουμε και το ανοίγουμε με τα χέρια (όχι με πλάστη!) σε διάμετρο 30 εκ. ή σε μεγαλύτερη αν θέλουμε την ζύμη πιο λεπτή. Τοποθετούμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στην υψηλότερη θερμοκρασία (τουλάχιστον 250 βαθμούς) για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Στη σιωπή του λόγου


"Στη σιωπή του λόγου βρίσκεται το κλειδί για την αποκάλυψη της σοφίας των ουρανών.Όποιος μιλά πολύ δεν γνωρίζει και όποιος γνωρίζει, σωπαίνει ή μιλά ελάχιστα και μόνο όταν πρέπει.
Η ύψιστη γνώση είναι άρρηκτα δεμένη με την σιωπή, γιατί η συνομιλία με τους θεούς γίνεται με την απόλυτη σιωπή."

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ


Ένα από τα λίγα μοναστήρια που ανήκουν απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
monastiria.gr|Από monastiria

"ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ"

«Ο Λι(λύκος) φορούσε Tod's»

Μετά το απολαυστικό πρώτο της μυθιστόρημα «Ο Λι(λύκος) φορούσε Tod's», η Ανδριάννα Σακκά μας χαρίζει τη συνέχεια του παθιασμένου έρωτα των πρωταγωνιστών με το «Η Λιλίκα προβάρει Vera Wang»!
Το βιβλίο θα αναρτάται σε συνέχειες κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο http://www.k-mag.gr/ και κάθε Παρασκευή στη σελίδα μας.
«Πρόβα νυφικού» - Μέρος 1ο: http://bit.ly/1dYa2f2
«Πρόβα νυφικού» - Μέρος 2ο: http://bit.ly/1k7PvYi

Περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις