Βακαλάος γιαχνί με μπόλικα κρεμμύδια και πατατούλα
Ακούγεται δύσκολο αλλά είναι υπερβολικά εύκολο
Βακαλάος κατεψυγμένος αυτός που έχει περίπου κυλινδρικό σχήμα περίπου 1- 1,2 κιλά
κρεμμύδια ξερά 10- 15 ανάλογα το μέγεθος
δυο ντομάτες , μαιντανό , δυο πατάτες
καθαρίζω το ψάρι (εύκολα γίνεται) και το κόβω στα 4 ή 5 ανάλογα το μήκος
καθαρίζω και κόβω τα κρεμμύδια (μέτρια)
Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνω τα κρεμμύδια και τα ανακατεύω να μαραθούν.
Έπειτα ρίχνω το ψάρι αλατισμένο και τον μαιντανό. Προσθέτω λίγο νερό και το αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξύσω τις ντομάτες. Προσθέτω τις ντομάτες και το αφήνω μέχρι να ισορροπήσει θερμικά. Έπειτα βάζω νερό τόσο ώστε ίσα - ίσα να φαίνεται το ψάρι.
Σε δέκα λεπτά προσθέτω και τις πατάτες αλατισμένες και λίγο πιπέρι. Φροντίζω το νερό να αφήνει να φαίνονται τα υλικά και αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να μη μείνουν πολλά νερά, πρέπει στο τέλος να μείνει η σάλτσα .
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Ακούγεται δύσκολο αλλά είναι υπερβολικά εύκολο
Βακαλάος κατεψυγμένος αυτός που έχει περίπου κυλινδρικό σχήμα περίπου 1- 1,2 κιλά
κρεμμύδια ξερά 10- 15 ανάλογα το μέγεθος
δυο ντομάτες , μαιντανό , δυο πατάτες
καθαρίζω το ψάρι (εύκολα γίνεται) και το κόβω στα 4 ή 5 ανάλογα το μήκος
καθαρίζω και κόβω τα κρεμμύδια (μέτρια)
Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνω τα κρεμμύδια και τα ανακατεύω να μαραθούν.
Έπειτα ρίχνω το ψάρι αλατισμένο και τον μαιντανό. Προσθέτω λίγο νερό και το αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξύσω τις ντομάτες. Προσθέτω τις ντομάτες και το αφήνω μέχρι να ισορροπήσει θερμικά. Έπειτα βάζω νερό τόσο ώστε ίσα - ίσα να φαίνεται το ψάρι.
Σε δέκα λεπτά προσθέτω και τις πατάτες αλατισμένες και λίγο πιπέρι. Φροντίζω το νερό να αφήνει να φαίνονται τα υλικά και αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να μη μείνουν πολλά νερά, πρέπει στο τέλος να μείνει η σάλτσα .
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!