Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015
Σπάνιο δημιούργημα της φύσης
Τρισδιάστατη απεικόνιση
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ
Σταύρος Μαράτος έως Συνταγές στα Λί Λά
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ
Υ Λ Ι Κ Α για τα σουτζουκάκια
500 γραμ. Κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος, από νουά
1 φλ.τσαγ. Φρυγανιά τριμμένη (κρίθινα Κρητικά παξιμαδάκια, αλεσμένα στο multi)
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό
1 Κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες Σκόρδο
1/2 κουτ.γλ. Κύμινο
1/2 κουτ.σουπ. Πάπρικα γλυκειά
1/2 κουτ.σουπ. Μουστάρδα Dijon
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
400 γραμ. Ντομάτα κονκασέ (ένα κουτί)
1 φλ.τσαγ. Κρασί ξερό κόκκινο
1 φλ.τσαγ. ζεστό Νερό
1/2 κουτ.γλ. Κανέλλα
1 κουτ.γλ. Κύμινο
1-2 κουτ.σουπ. Ντοματοπελτέ
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (έβαλα δικό μου καυτερό με πιπερίτσες)
2 σκελίδες Σκορδο
1 κουτ.γλ. Ζάχαρη άσπρη
Αλατοπιπερο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Αλέθω τα παξιμαδάκια στο πολυμιξεράκι. Αδειάζω το περιεχόμενο στο μπωλ, όπου έχω τον κιμά και βάζω το λάδι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, και το αλατοπίπερο στο multi και τα κάνω χυλό.
Αδειάζω τον χυλό από το multi στο μπωλ με τον κιμά και την φρυγανιά και ζυμώνω πολύ καλά.
Σκεπάζω την επιφάνεια με μεμβράνη και στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζω το μπωλ, ζυμώνω λίγο ακόμη και απλώνω το μείγμα του κιμά σε αντικολλητικό χαρτί, το τετραγωνίζω και το κόβω στα σουτζουκάκια, λεπτά και μακρυά
Τα ψήνω στο σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και τα αφήνω στην άκρη (ή εναλλακτικά τα ψήνω στον φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα)
Η σάλτσα γίνεται πολύ εύκολα. Τα υλικά της, εκτός νερό και κρασί, στο multi γίνονται χυλός. Σε βαθύ τηγάνι μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κρασί και βράζω για 15 λεπτά. Στην πορεία αραιώνω με το ζεστό νερό και πριν να πήξει τελείως, ρίχνω τα σουτζουκάκια
Αφήνω να βράσουν μερικά λεπτά ακόμη και.... έτοιμα!
Αν σπάσει κανένα είναι μια καλή ευκαιρία για δοκιμή...
Αυτά είναι τα σταθερά! Σήμερα τα σουτζουκάκια ψήθηκαν στη σχάρα του φούρνου, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, με ένα πυρεξάκι με πατάτες από κάτω, για να στάζουν τα ζουμιά.
Τα υπόλοιπα αύριο με γαρνιτούρα ρύζι...
Υ Λ Ι Κ Α για τα σουτζουκάκια
500 γραμ. Κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος, από νουά
1 φλ.τσαγ. Φρυγανιά τριμμένη (κρίθινα Κρητικά παξιμαδάκια, αλεσμένα στο multi)
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό
1 Κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες Σκόρδο
1/2 κουτ.γλ. Κύμινο
1/2 κουτ.σουπ. Πάπρικα γλυκειά
1/2 κουτ.σουπ. Μουστάρδα Dijon
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
400 γραμ. Ντομάτα κονκασέ (ένα κουτί)
1 φλ.τσαγ. Κρασί ξερό κόκκινο
1 φλ.τσαγ. ζεστό Νερό
1/2 κουτ.γλ. Κανέλλα
1 κουτ.γλ. Κύμινο
1-2 κουτ.σουπ. Ντοματοπελτέ
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (έβαλα δικό μου καυτερό με πιπερίτσες)
2 σκελίδες Σκορδο
1 κουτ.γλ. Ζάχαρη άσπρη
Αλατοπιπερο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Αλέθω τα παξιμαδάκια στο πολυμιξεράκι. Αδειάζω το περιεχόμενο στο μπωλ, όπου έχω τον κιμά και βάζω το λάδι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, και το αλατοπίπερο στο multi και τα κάνω χυλό.
Αδειάζω τον χυλό από το multi στο μπωλ με τον κιμά και την φρυγανιά και ζυμώνω πολύ καλά.
Σκεπάζω την επιφάνεια με μεμβράνη και στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζω το μπωλ, ζυμώνω λίγο ακόμη και απλώνω το μείγμα του κιμά σε αντικολλητικό χαρτί, το τετραγωνίζω και το κόβω στα σουτζουκάκια, λεπτά και μακρυά
Τα ψήνω στο σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και τα αφήνω στην άκρη (ή εναλλακτικά τα ψήνω στον φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα)
Η σάλτσα γίνεται πολύ εύκολα. Τα υλικά της, εκτός νερό και κρασί, στο multi γίνονται χυλός. Σε βαθύ τηγάνι μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κρασί και βράζω για 15 λεπτά. Στην πορεία αραιώνω με το ζεστό νερό και πριν να πήξει τελείως, ρίχνω τα σουτζουκάκια
Αφήνω να βράσουν μερικά λεπτά ακόμη και.... έτοιμα!
Αν σπάσει κανένα είναι μια καλή ευκαιρία για δοκιμή...
Αυτά είναι τα σταθερά! Σήμερα τα σουτζουκάκια ψήθηκαν στη σχάρα του φούρνου, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, με ένα πυρεξάκι με πατάτες από κάτω, για να στάζουν τα ζουμιά.
Τα υπόλοιπα αύριο με γαρνιτούρα ρύζι...
Tiberius Iulius Caesar Augustus
Προσευχή για τους άνεργους
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;
Από τον Γιάννη Βαρθακούρη στον Πάριο
Ντόροθι Κινγκ: Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Όλες οι βασικές ζύμες ! (Ζύμη σφολιάτα, κρουασάν, κουρού, πίτες) Θέλετε ζύμη για σφολιάτα; Μήπως για φύλλο κρούστας; Ψάχνετε συ...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Dimitra Nikolaou . Η αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα ...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . Χθες στις 1:38 μ.μ. · Mismutfak Χθες στις 12:57 μ.μ. · ...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους . 26 Μαΐου στις 11:53 μ.μ. · ...
-
Βασιλόπιτα τσουρέκι ΥΛΙΚΑ: 35 γρμ. βούτυρο γάλακτος πρόβειο 35 γρμ. βούτυρο αγελάδος 100 γρμ. γάλα φρέσκο 160 γρμ. ζάχαρη άχνη...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Διατροφη Υγεια . Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό που πρέπει να...
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...









