Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Andreas Roussis - Thoronda

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Andreas Roussis - Thoronda From Engolpion Στίχοι: Μη διαθέσιμο Μουσική: Ρούσσης Ανδρέας Ερμηνευτές: Ρούσσης Ανδρέας Διά σημάδιν έχω λιόντα στην ώχραν όπου 'ν...
youtube.com

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Με κέντρο την Αθήνα της ιστορίας και του σύγχρονου πολιτισμού, αναρίθμητες παραλίες και εύκολη πρόσβαση στα πανέμορφα νησάκια του Αργοσαρωνικού
discovergreece.com

Με κέντρο την Αθήνα της ιστορίας και του σύγχρονου πολιτισμού, η Αττική διαθέτει αναρίθμητες παραλίες και εύκολη πρόσβαση στα πανέμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού


Αττική: Συνώνυμη της Αθήνας, της πιο ιστορικής πόλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα μιας μητρόπολης γεμάτης ζωή. H Αττική, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας που απλώνεται γύρω από το ιστορικό κέντρο, τα προάστια, την ακτογραμμή της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» στα νότια παράλια, τα ανατολικά παράλια, τα νησιά κοντά στην Αθήνα, αλλά και τα Κύθηρα που βρίσκονται στα νότια της Πελοποννήσου. Ανακαλύψτε την Αττική: προσφέρει πληθώρα εναλλακτικών επιλογών και αποτελεί τον πλέον εύκολα προσβάσιμο προορισμό λόγω της άμεσης σύνδεσής της με όλες τις χώρες του εξωτερικού. 
Η γνωριμία σας με την περιοχή της Αττικής ξεκινάει φυσικά από την Αθήνα. Την Αθήνα του πολιτισμού, της Ακρόπολης, της Αρχαίας Αγοράς, του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, της Πλάκας, του Ιστορικού Κέντρου. Όλη η πόλη της Αθήνας είναι ένα υπαίθριο μουσείο με τεράστιο ενδιαφέρον γεμάτο ανακαλύψεις. Ο ιστορικός και πολιτιστικός πλούτος της Αθήνας συμπληρώνεται με το σύγχρονο και νεανικό προφίλ της που την καθιστά ιδανική πόλη για city break. Πολυτελή ξενοδοχεία, εξαιρετικά εστιατόρια με όλων των ειδών τις κουζίνες, καφέ με τραπεζάκια στους πεζόδρομους, εμπορικά κέντρα για ατέλειωτες ώρες shopping, αλλά και γραφικές παλιές αγορές, γκαλερί με εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, art shops και παλαιοπωλεία.
Οι υπέροχες παραλίες της Αττικής και του Αργοσαρωνικού
Λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, γνωρίστε την κοσμοπολίτικη «Αθηναϊκή Ριβιέρα», τη νότια παραλιακή γραμμή που εκτείνεται από το Παλιό Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Με εσπλανάδες πάνω στο νερό, beach bars, μαρίνες και μεγάλα resorts, δεκάδες επιλογές φαγητού και διασκέδασης δίπλα στη θάλασσα, που ζει μόνιμα σε ρυθμούς καλοκαιρινών διακοπών. 

Στο Σούνιο θα σταθείτε εκστατικοί μπροστά στον επιβλητικό ναό του Ποσειδώνα και το μεγαλοπρεπές ηλιοβασίλεμα. Αμμώδεις παραλίες με ωραία, καθαρά νερά θα βρείτε και στα λιλιπούτεια νησάκια-κόσμημα του Αργοσαρωνικού, οι περισσότερες από τις οποίες είναι οργανωμένες. Από το λιμάνι του Πειραιά με τα ιπτάμενα δελφίνια θα γνωρίσετε την Αίγινα, τον Πόρο, την Ύδρα με τον διατηρητέο οικισμό της και τις αρχοντικές Σπέτσες. Τα νησιά αυτά είναι ιδανικά και για ημερήσια εκδρομή. Tα Κύθηρα, από την άλλη, διεκδικούν παραπάνω μέρες από το πρόγραμμά σας καθώς απαιτούν να ταξιδέψετε προς τα νότια της Πελοποννήσου. Αξίζει όμως να ανακαλύψετε αυτό το μοναδικό νησί με τις καστροπολιτείες, τα μυσταγωγικά σπήλαια, τους γραφικούς κολπίσκους, τα χωριά και τις παραλίες για κάθε γούστο.

η συνέχεια εδώ
http://www.discovergreece.com/el/mainland/attica

Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Υγεία - Εξαιτίας του 24/7 σύγχρονου τρόπου ζωής, οι διαταραχές του ύπνου είναι πια ένα πολύ κοινό φαινόμενο. Μερικές δεκαετίες πίσω, το 1942 πιο συγκεκριμένα, οι ά
biologikaorganikaproionta.com

Συγνώμη Κιμ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Το tweet της αμερικανίδας αρχαιολόγου δείχνει την πρώτη που "έσπασε το ίντερνετ"
lifo.gr

«Η ελιά» του Κωστή Παλαμά.

«Δεν είμ’ ολόξανθη, μοσχάτη
Tριανταφυλλιά ή κιτριά·
Θαμπώνω της ψυχής το μάτι,
Για τ’ άλλα μάτια είμαι γριά.
Δε μ’ έχει αηδόνι ερωμένη,
M’ αγάπησε μία θεά·
Eίμ’ η ελιά η τιμημένη.»

Από το ποίημα «Η ελιά» του Κωστή Παλαμά.
Ολόκληρο το ποίημα εδώ:
www.snhell.gr/kids/content.asp?id=69&cat_id=2
(Εικόνα: http://goo.gl/Ubm3j6 )

Μπανόφι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com|Από Klio Kabouri

Σπάνιο δημιούργημα της φύσης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Σπάνιο δημιούργημα της φύσης, που φιλοξενεί τρεις λίμνες σε τρία διαφορετικά κλιμακωτά επίπεδα. Το μήκος ανέρχεται σε 1.980 μέτρα.
mixanitouxronou.gr

Τρισδιάστατη απεικόνιση

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Μια ολοκληρωμένη τρισδιάστατη απεικόνιση του τάφου που ανακαλύφθηκε στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης από το τμήμα γραφικών της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
kathimerini.gr

Μαρί Κιουρί

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Μαζί με τον σύζυγό της ανακάλυψαν το ράδιο και το πολώνιο.
mixanitouxronou.gr

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

 
Φωτογραφία του Σταύρος Μαράτος.
 
Σταύρος Μαράτος έως Συνταγές στα Λί Λά
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ
Υ Λ Ι Κ Α για τα σουτζουκάκια
500 γραμ. Κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος, από νουά
1 φλ.τσαγ. Φρυγανιά τριμμένη (κρίθινα Κρητικά παξιμαδάκια, αλεσμένα στο multi)
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό
1 Κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες Σκόρδο
1/2 κουτ.γλ. Κύμινο
1/2 κουτ.σουπ. Πάπρικα γλυκειά
1/2 κουτ.σουπ. Μουστάρδα Dijon
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
400 γραμ. Ντομάτα κονκασέ (ένα κουτί)
1 φλ.τσαγ. Κρασί ξερό κόκκινο
1 φλ.τσαγ. ζεστό Νερό
1/2 κουτ.γλ. Κανέλλα
1 κουτ.γλ. Κύμινο
1-2 κουτ.σουπ. Ντοματοπελτέ
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (έβαλα δικό μου καυτερό με πιπερίτσες)
2 σκελίδες Σκορδο
1 κουτ.γλ. Ζάχαρη άσπρη
Αλατοπιπερο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Αλέθω τα παξιμαδάκια στο πολυμιξεράκι. Αδειάζω το περιεχόμενο στο μπωλ, όπου έχω τον κιμά και βάζω το λάδι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, και το αλατοπίπερο στο multi και τα κάνω χυλό.
Αδειάζω τον χυλό από το multi στο μπωλ με τον κιμά και την φρυγανιά και ζυμώνω πολύ καλά.
Σκεπάζω την επιφάνεια με μεμβράνη και στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζω το μπωλ, ζυμώνω λίγο ακόμη και απλώνω το μείγμα του κιμά σε αντικολλητικό χαρτί, το τετραγωνίζω και το κόβω στα σουτζουκάκια, λεπτά και μακρυά
Τα ψήνω στο σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και τα αφήνω στην άκρη (ή εναλλακτικά τα ψήνω στον φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα)
Η σάλτσα γίνεται πολύ εύκολα. Τα υλικά της, εκτός νερό και κρασί, στο multi γίνονται χυλός. Σε βαθύ τηγάνι μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κρασί και βράζω για 15 λεπτά. Στην πορεία αραιώνω με το ζεστό νερό και πριν να πήξει τελείως, ρίχνω τα σουτζουκάκια
Αφήνω να βράσουν μερικά λεπτά ακόμη και.... έτοιμα!
Αν σπάσει κανένα είναι μια καλή ευκαιρία για δοκιμή...
Αυτά είναι τα σταθερά! Σήμερα τα σουτζουκάκια ψήθηκαν στη σχάρα του φούρνου, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, με ένα πυρεξάκι με πατάτες από κάτω, για να στάζουν τα ζουμιά.
Τα υπόλοιπα αύριο με γαρνιτούρα ρύζι...

Δημοφιλείς αναρτήσεις