Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015
Τρισδιάστατη απεικόνιση
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ
Σταύρος Μαράτος έως Συνταγές στα Λί Λά
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ
Υ Λ Ι Κ Α για τα σουτζουκάκια
500 γραμ. Κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος, από νουά
1 φλ.τσαγ. Φρυγανιά τριμμένη (κρίθινα Κρητικά παξιμαδάκια, αλεσμένα στο multi)
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό
1 Κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες Σκόρδο
1/2 κουτ.γλ. Κύμινο
1/2 κουτ.σουπ. Πάπρικα γλυκειά
1/2 κουτ.σουπ. Μουστάρδα Dijon
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
400 γραμ. Ντομάτα κονκασέ (ένα κουτί)
1 φλ.τσαγ. Κρασί ξερό κόκκινο
1 φλ.τσαγ. ζεστό Νερό
1/2 κουτ.γλ. Κανέλλα
1 κουτ.γλ. Κύμινο
1-2 κουτ.σουπ. Ντοματοπελτέ
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (έβαλα δικό μου καυτερό με πιπερίτσες)
2 σκελίδες Σκορδο
1 κουτ.γλ. Ζάχαρη άσπρη
Αλατοπιπερο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Αλέθω τα παξιμαδάκια στο πολυμιξεράκι. Αδειάζω το περιεχόμενο στο μπωλ, όπου έχω τον κιμά και βάζω το λάδι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, και το αλατοπίπερο στο multi και τα κάνω χυλό.
Αδειάζω τον χυλό από το multi στο μπωλ με τον κιμά και την φρυγανιά και ζυμώνω πολύ καλά.
Σκεπάζω την επιφάνεια με μεμβράνη και στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζω το μπωλ, ζυμώνω λίγο ακόμη και απλώνω το μείγμα του κιμά σε αντικολλητικό χαρτί, το τετραγωνίζω και το κόβω στα σουτζουκάκια, λεπτά και μακρυά
Τα ψήνω στο σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και τα αφήνω στην άκρη (ή εναλλακτικά τα ψήνω στον φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα)
Η σάλτσα γίνεται πολύ εύκολα. Τα υλικά της, εκτός νερό και κρασί, στο multi γίνονται χυλός. Σε βαθύ τηγάνι μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κρασί και βράζω για 15 λεπτά. Στην πορεία αραιώνω με το ζεστό νερό και πριν να πήξει τελείως, ρίχνω τα σουτζουκάκια
Αφήνω να βράσουν μερικά λεπτά ακόμη και.... έτοιμα!
Αν σπάσει κανένα είναι μια καλή ευκαιρία για δοκιμή...
Αυτά είναι τα σταθερά! Σήμερα τα σουτζουκάκια ψήθηκαν στη σχάρα του φούρνου, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, με ένα πυρεξάκι με πατάτες από κάτω, για να στάζουν τα ζουμιά.
Τα υπόλοιπα αύριο με γαρνιτούρα ρύζι...
Υ Λ Ι Κ Α για τα σουτζουκάκια
500 γραμ. Κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος, από νουά
1 φλ.τσαγ. Φρυγανιά τριμμένη (κρίθινα Κρητικά παξιμαδάκια, αλεσμένα στο multi)
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό
1 Κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες Σκόρδο
1/2 κουτ.γλ. Κύμινο
1/2 κουτ.σουπ. Πάπρικα γλυκειά
1/2 κουτ.σουπ. Μουστάρδα Dijon
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
400 γραμ. Ντομάτα κονκασέ (ένα κουτί)
1 φλ.τσαγ. Κρασί ξερό κόκκινο
1 φλ.τσαγ. ζεστό Νερό
1/2 κουτ.γλ. Κανέλλα
1 κουτ.γλ. Κύμινο
1-2 κουτ.σουπ. Ντοματοπελτέ
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (έβαλα δικό μου καυτερό με πιπερίτσες)
2 σκελίδες Σκορδο
1 κουτ.γλ. Ζάχαρη άσπρη
Αλατοπιπερο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Αλέθω τα παξιμαδάκια στο πολυμιξεράκι. Αδειάζω το περιεχόμενο στο μπωλ, όπου έχω τον κιμά και βάζω το λάδι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, και το αλατοπίπερο στο multi και τα κάνω χυλό.
Αδειάζω τον χυλό από το multi στο μπωλ με τον κιμά και την φρυγανιά και ζυμώνω πολύ καλά.
Σκεπάζω την επιφάνεια με μεμβράνη και στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζω το μπωλ, ζυμώνω λίγο ακόμη και απλώνω το μείγμα του κιμά σε αντικολλητικό χαρτί, το τετραγωνίζω και το κόβω στα σουτζουκάκια, λεπτά και μακρυά
Τα ψήνω στο σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και τα αφήνω στην άκρη (ή εναλλακτικά τα ψήνω στον φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα)
Η σάλτσα γίνεται πολύ εύκολα. Τα υλικά της, εκτός νερό και κρασί, στο multi γίνονται χυλός. Σε βαθύ τηγάνι μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κρασί και βράζω για 15 λεπτά. Στην πορεία αραιώνω με το ζεστό νερό και πριν να πήξει τελείως, ρίχνω τα σουτζουκάκια
Αφήνω να βράσουν μερικά λεπτά ακόμη και.... έτοιμα!
Αν σπάσει κανένα είναι μια καλή ευκαιρία για δοκιμή...
Αυτά είναι τα σταθερά! Σήμερα τα σουτζουκάκια ψήθηκαν στη σχάρα του φούρνου, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, με ένα πυρεξάκι με πατάτες από κάτω, για να στάζουν τα ζουμιά.
Τα υπόλοιπα αύριο με γαρνιτούρα ρύζι...
Tiberius Iulius Caesar Augustus
Προσευχή για τους άνεργους
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;
Από τον Γιάννη Βαρθακούρη στον Πάριο
Ντόροθι Κινγκ: Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Πυθώ και Πυθών
Tsakiri Eyaggelia
Πυθώ και Πυθών, είναι το αρχαιότατο όνομα της κάτωθεν του Παρνασσού Φωκικής χώρας. Φαίνεται να σχετίζεται με το πύθος (βυθός) εκ ου και πυθμήν, ήτοι το κατώτατο μέρος ενός δοχείου, ο πάτος, αλλά και μεταφορικώς, το θεμέλιο ενός πράγματος. H αναφορά παραπέμπει σαφώς στο βαραθρώδες χάσμα εντός του οποίουλέγεαι ότι ζούσε ο μυθικός δράκων κατ΄ άλλους δράκαινα, ο Πύθων.....Κατ΄ άλλη εκδοχή το όνομα του δράκοντος παράγεται από το πύθομαι σήπομαι, διότι εκεί εσάπησε το κουφάρι του όταν τον εφόνευσε ο Απόλλων. Όπως λέγει ο ποιητής του ομηρικού ύμνου, εδώ τώρα σάπιζε στη γη την τροφοδότρα, κι ούτε να είσαι πια εσύ, ολέθρια συμφορά στους ζωντανούς θνητούς. Έτσι μίλησε καυχόμενος, ενώ σκοτάδι κάλυψε τα μάτια της. Εκεί την κατασάπισε το ιερό μένος του Ηλιου για αυτό τώρα Πυθώ ονομάζεται, τον δε άνακτα τον ονομάζουν Πύθιο στο επώνυμο, γιατί σ΄ εκείνο το μέρος σάπισε το τέρας από το διαπεραστικό μένος του Ήλιου.
Πυθώ και Πυθών, είναι το αρχαιότατο όνομα της κάτωθεν του Παρνασσού Φωκικής χώρας. Φαίνεται να σχετίζεται με το πύθος (βυθός) εκ ου και πυθμήν, ήτοι το κατώτατο μέρος ενός δοχείου, ο πάτος, αλλά και μεταφορικώς, το θεμέλιο ενός πράγματος. H αναφορά παραπέμπει σαφώς στο βαραθρώδες χάσμα εντός του οποίουλέγεαι ότι ζούσε ο μυθικός δράκων κατ΄ άλλους δράκαινα, ο Πύθων.....Κατ΄ άλλη εκδοχή το όνομα του δράκοντος παράγεται από το πύθομαι σήπομαι, διότι εκεί εσάπησε το κουφάρι του όταν τον εφόνευσε ο Απόλλων. Όπως λέγει ο ποιητής του ομηρικού ύμνου, εδώ τώρα σάπιζε στη γη την τροφοδότρα, κι ούτε να είσαι πια εσύ, ολέθρια συμφορά στους ζωντανούς θνητούς. Έτσι μίλησε καυχόμενος, ενώ σκοτάδι κάλυψε τα μάτια της. Εκεί την κατασάπισε το ιερό μένος του Ηλιου για αυτό τώρα Πυθώ ονομάζεται, τον δε άνακτα τον ονομάζουν Πύθιο στο επώνυμο, γιατί σ΄ εκείνο το μέρος σάπισε το τέρας από το διαπεραστικό μένος του Ήλιου.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . 17 Ιουλίου 2017 · Η Anna Nikolaidou κοινοποίησε ένα βίντεο σ...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . 4 σημάδια-καμπανάκια ότι ο μεταβολισμός σας είναι στα κόκκινα και κιν...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr . · Πως να απαλλαγείτε από το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμ...
-
Maria Dimitriou 22 Αυγούστου στις 12:22 π.μ. · olympospress.blogspot.com Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σ...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . http://www.ethnikosmaxitis.gr/chamos-stous-epistimones-ellines-echoume-gonidio-...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr . ΣΑΜΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΛΑΔΙ! ...