Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Επιτέλους δικαίωση

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Επιτέλους δικαίωση, για όλους εμάς που δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε με το πρώτο ντριν κάθε πρωί Όχι, δεν είναι κακό..
linelife.gr
 Επιτέλους δικαίωση, για όλους εμάς που δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε με το πρώτο ντριν κάθε πρωί
Όχι, δεν είναι κακό να “χουζουρεύεις” στο κρεβάτι σου, όταν ξυπνάς το πρωί! Αντίθετα, είναι ένδειξη… ευφυίας!
Αν είσαι(κι εσύ) από τους ανθρώπους που συνηθίζουν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στο κρεβάτι βλέποντας σειρές, ή “ταξιδεύοντας” από καναπέ σε καναπέ, τότε μάλλον είσαι πολύ ξεχωριστός.
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Huffington Post, τα άτομα που παρεκκλίνουν από ένα φυσιολογικό μοτίβο ύπνου θεωρούνται πιο έξυπνα – καθώς, άθελά τους, δημιουργούν “νέα, επαναστατικά μοτίβα”. Μάλιστα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης υποστήριξαν πως η θεωρία έχει βάση, αφού ανέλυσαν τα μοτίβα ύπνου 1000 φοιτητών.
Το αποτέλεσμα της έρευνας; Οι φοιτητές που αργούν να κοιμηθούν, αλλά και αργούν να ξυπνήσουν, τα πήγαν πολύ καλύτερα σε τεστ επαγωγικού συλλογισμού.
Προφανώς, αν πηγαίνεις “κόντρα στο ρεύμα”, αυτό σημαίνει πως αναγκάζεσαι ορισμένες φορές να σκεφτείς διαφορετικά απ’ ότι οι άλλοι και ίσως πιο έξυπνα.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αργήσεις στο γραφείο, ορίστε ποια θα είναι η δικαιολογία σου.
Πηγή

Eκεια!

Ένα μαγικό χωριό…

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Τι λες τώρα;.
Τι συμβαίνει εκεί που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ελλάδα;
 
Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, σε μια πλαγιά του Κισσάμου, κρυμμένος ανάμεσα στα βουνά, βρίσκεται ένας οικισμός βγαλμένος από άλλη εποχή. Στη…
tilestwra.com
Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, σε μια πλαγιά του Κισσάμου, κρυμμένος ανάμεσα στα βουνά, βρίσκεται ένας οικισμός βγαλμένος από άλλη εποχή. Στη Μηλιά δεν υπάρχει ηλεκτρικό και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.
Οχι γιατί δεν έχουν φθάσει εκεί, αλλά από επιλογή. Γιατί όσοι επιλέγουν να περάσουν λίγες ημέρες εκεί το κάνουν για να έρθουν σε επαφή με τη φύση, για να περνούν τα βράδια τους κάτω από το φως των αστεριών και να ακούνε μόνο τα πουλιά και τα νερά που τρέχουν από τα κοντινά ρυάκια. Μηλιά, ένας οικισμός χτισμένος στα πρότυπα του οικοτουρισμού.
Η Μηλιά είναι ένα πρόσφατα κτισμένο χωριό, αλλά με τρόπο τελείως παραδοσιακό και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική του τοπίου. Μια ομάδα ανθρώπων μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες αναστήλωσε το μεσαιωνικό οικισμό, χτίζοντας στα ερείπια των παλιών αγροτόσπιτων 13 νέα σπίτια με ντόπια πέτρα και ξύλο, παλιά έπιπλα και ανέσεις βασικές, φύτεψαν χιλιάδες δέντρα, καλλιέργησαν συστηματικά τη γη.
Κάθε σπιτάκι μπορεί να φιλοξενήσει 2 -4 άτομα, η θέρμανση γίνεται με ξυλόσομπες ( ή τζάκια σε ορισμένα απ’ αυτά), το ζεστό νερό στο μπάνιο προέρχεται από εξωτερικά καζάνια με ξύλακαι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, μονάχα κάποιες λάμπες για το βράδυ που λειτουργουν με μπαταρίες και φωτοβολταϊκά στοιχεία.
Το φαγητό γίνεται με βιολογικά προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της Μηλιάς, το νερό έρχεται κατευθείαν από την πηγή, το κρασί φτιάχνεται εκεί και όλοι, ανεξάρτητα με το αν γνωρίζονται ή όχι καταλήγουν να γίνονται… φίλοι.
Το Lonely Planet το κατατάσσει στα 50 μυστικές, μαγικές τοποθεσίες της Ευρώπης που όλοι κάποια στιγμή αξίζει να ανακαλύψουν και να επισκεφθούν.

via
 

Ραβανί

Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση
icookgreek.com|Από Klio Kabouri

Υλικά

  • αυγά: 6, πολύ φρέσκα
  • σιμιγδάλι ψιλό: 1 φλιτζάνι
  • ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: 400 γρ.
  • αμύγδαλα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, ασπρισμένα, ψιλοκομμένα
  • μπέικιν πάουντερ: 4 κουταλάκια του γλυκού
  • βούτυρο: 375 γρ., μαλακό
  • γάλα εβαπορέ αδιάλυτο: 1 φλιτζάνι
  • μπράντι ή κονιάκ: 3 κουταλιές της σούπας
  • Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα
  • νερό: 2 1/2 φλιτζάνια
  • ζάχαρη: 5 φλιτζάνια
  • λεμόνι: 1
  • φιστίκια Αιγίνης: χοντροκομμένα
  • παγωτό καϊμάκι ή βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο – 200ο C. Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το γάλα. Βουτυρώνετε  και αλευρώνετε ένα ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτετε κατόπιν το γάλα με το σιμιγδάλι, το υπόλοιπο βούτυρο το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ ή το μπράντι, τα αμύγδαλα και χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε τέλος και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα  όλα μαζί τα υλικά.
  3. Ρίχνετε μέσα στο ταψί το μείγμα και το ψήνετε 55’-60’. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού 8-10’ και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Όταν ψηθεί το γλυκό το βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε με το σιρόπι. Πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο και σερβίρετε σε τριγωνικά κομμάτια. Συνοδεύετε με παγωτό.
 

Το Ηράκλειο μου....My Heraklion...

Περιηγηθείτε στα Χανιά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Περιηγηθείτε στα Χανιά όπως δεν το έχετε ξανακάνει!! Το βίντεο του Νίκου Σαράντου σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε το γραφικό λιμανάκι των Χανίων από…
iscreta.gr Περιηγηθείτε στα Χανιά όπως δεν το έχετε ξανακάνει!! Το βίντεο του Νίκου Σαράντου σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε το γραφικό λιμανάκι των Χανίων από ψηλά με εναέριες λήψεις τεχνολογίας 360 μοιρών.

τρομακτικοί δρόμοι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Αυτοί είναι οι 10 πιο τρομακτικοί δρόμοι που… κανένας δεν θέλει να οδηγεί σε αυτούς! Παρόλο που στο youtube παλιότερα είχαμε βρει ένα… ανάλογο video,…
livetvgr.com
Αυτοί είναι οι 10 πιο τρομακτικοί δρόμοι που… κανένας δεν θέλει να οδηγεί σε αυτούς! Παρόλο που στο youtube παλιότερα είχαμε βρει ένα… ανάλογο video, αυτό πραγματικά ξεπερνάει τη φαντασία… Οι δρόμοι είναι όντως τρομακτικοί και περίεργοι! Φυσικά από τη λίστα δεν λείπει η επαρχιακή οδός που ενώνει τα Πατιόπουλο και Περδικάκι και μάλιστα δεν λείπει από κανένα Βίντεο με ανάλογο θέμα στο youtube.
 

Ένα μάθημα για κάθε γιο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Ένας γιος πήρε τον γέρο πατέρα του και πήγαν σε ένα πολύ σικ εστιατόριο για δείπνο. Ο πατέρας ήταν πολύ γέρος και αδύναμος. Καθώς έτρωγε, τα φαγητά του…
destora.com
Ένας γιος πήρε τον γέρο πατέρα του και πήγαν σε ένα πολύ σικ εστιατόριο για δείπνο.
Ο πατέρας ήταν πολύ γέρος και αδύναμος. Καθώς έτρωγε, τα φαγητά του έπεφταν και λέρωναν το πουκάμισο και το παντελόνι του.
Οι γύρω συνδαιτημόνες τους έβλεπαν με αποστροφή, ενώ ο γιος του συνέχιζε να τρώει απόλυτα ήρεμος.
Αφού τελείωσε το φαγητό του, ο γιός του τον πήρε στην τουαλέτα και καθάρισε τα υπολοίματα τροφίμων, του καθάρισε τους λεκέδες, του χτένισε τα μαλλιά και του διόρθωσε τα γυαλιά του. Όταν βγήκαν από την τουαλέτα όλο το εστιατόριο κοίταζε τον γιό και δεν μπορούσε να κατανοήσει πως ένα τόσο νέος μπορούσε να φέρεται έτσι και να εκτίθεται σε ένα τέτοιο κοινό.
Ο γιος πήρε αγγαζέ τον πατέρα του και στράφηκε πρός την έξοδο.
Εκείνη την στιγμή ένας γέρος μεταξύ των συνδαιτυμόνων φώναξε τον γιο και τον ρώτησε, “Δεν νομίζετε ότι έχετε αφήσει κάτι πίσω;».
Ο γιος απάντησε: «Όχι, κύριε, δεν έχω αφήσει κάτι».
Ο γέρος απάντησε, “Ναι, έχετε! Αφήσατε ένα μάθημα για κάθε γιό και μία ελπίδα για κάθε πατέρα».
Σε ολόκληρο το εστιατόριο έπεσε βουβαμάρα.12106838_1053057804726646_7618571413245309055_n
via
 

Lasithi Plateau

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

The municipality of Lasithi Plateau is in western Lasithi and its seat is Germiado. This is a mountain municipality of 129,976 acres, with a population of 3,152 according to the census of 2001, and it is one of the few permanently inhabited…
checkincreta.com
The municipality of Lasithi Plateau is in western Lasithi and its seat is Germiado. This is a mountain municipality of 129,976 acres, with a population of 3,152 according to the census of 2001, and it is one of the few permanently inhabited regions of the Mediterranean Sea at an elevation higher than 800m.
Plateau, where exquisite agricultural products are produced, is one of the most fertile areas of Greece. Many years ago, some wells were used for the irrigation of the area, with the aid of picturesque windmills, replicas of which can be found in local restaurants. The biggest villages of Plateau are Mesa Lasithi, Saint George, Kaminaki, Psychro, Plati, Kato Metochi and Germiado. The area has been inhabited by humans since the New Stone Age, and there are some typical archaeological findings exhibited at the Archaeological Museum of Heraklion. During the 16th century, families of Peloponnesean refugees settled around the area after Peloponnese was occupied by Turks, while it used to serve as a bolt-hole and a shelter for renegades during the Turkish occupation. Germiado is 49km west of Agios Nikolaos, between the eastern and the western foothills of Lasithi plateau. With approximately 750 residents, it is the seat of the present Lasithi Plateau municipality, while there are public services, banks and one retirement home in the village. Its name is attributed to the first settlers that arrived at the village during the Venetian occupation. Around the area of Germiado there have been found vessels dating from the Middle Minoan Age, shells, coins used during the Roman Ages and a lot of copper objects. The abundance and the significance of the findings suggest that the area has been inhabited since the Early Minoan Age. Kaminaki (literally meaning little furnace) is 58km from Agios Nikolaos, at an elevation of 856m above sea level and it was named after the little furnace of the blacksmith working at the homonym farm during the Venetian occupation. This is a picturesque village, full of vegetation and built at the beginning of Kloros valley, which used to be the major vineyard of the region. In the early 16th century or the late 15th century, there was a monastery dedicated to Agia Paraskevi which was allegedly situated where there is now a church dedicated to the patron saint of the village. Southwest of Kaminaki there is also a dirt road which leads to beautiful Kloros valley, while one of the three roads through which Plateau is accessed passes through the village.  Agios Georgios is one of the most newly found villages of Lasithi, inhabited by residents of surrounding villages upon its foundation. It was named after its major church, which was built on the location where an icon of Saint George mysteriously transferred from the church of Saint George in Avgousti village was allegedly found. The church is adjacent to a huge rock called “charaki”. It is worth noting that while its inhabitants used to work as stockbreeders before the German occupation, a lot of them engaged in cultural and intellectual activities afterwards. Also, Agios Georgios is the birthplace of great people of the resistance, culture, arts and science.
- See more at: http://www.checkincreta.com/en/towns-villages/oropedio-lasithiou-221#sthash.JUIEcO1R.dpuf

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΤΑ 99,5%

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη…
intos.gr
Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.


Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το παζλ για την καταγωγή των Ελλήνων. Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας - Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ότι οι Ελληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη! Μάλιστα, το ελληνικό γενετικό υλικό «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών, λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών, όχι όμως και με των Τούρκων, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.

Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή από τη Νεολιθική εποχή και άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις και, επιπλέον, το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Ελληνες να είχαν φτάσει στην... Αμερική αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών» εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από τους επιστήμονες.

Στο βιβλίο του, εκτός από την παράθεση δεδομένων, ο καταξιωμένος επιστήμονας συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων με αντίστοιχα στοιχεία λαών της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. «Η DNA υπογραφή των Ελλήνων αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα, την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια των Ελλήνων στο χώρο και στο χρόνο», επισημαίνει στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Οι εκπλήξεις της γενετικής

Οι νέες έρευνες, που βασίζονται στη μελέτη του DNA και όχι στις αναλύσεις αίματος όπως παλιότερα, οδηγούν σε πιο έγκυρα συμπεράσματα και αναμένεται να δώσουν νέες πληροφορίες για το γενετικό υλικό των Ελλήνων, εκτιμά ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Το γεγονός ότι απέχουμε γενετικά από τους Σλάβους το είχαμε διαπιστώσει και παλιότερα, μελετώντας τις ομάδες αίματος. Πλέον έχουμε στοιχεία από 300.000 γονίδια και γενετικούς δείκτες για να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν, για παράδειγμα, ισχυρισμοί όπως ότι οι Ελληνες έχουν αφρικανική καταγωγή, όπως είχαν υποστηρίξει εσφαλμένα, τελικά, οι Σκοπιανοί», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Προσθέτει ότι με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα μελλοντικών μελετών. «Οι Σουηδοί επιστήμονες μελέτησαν οστά σε τάφους στη νότια Σουηδία και διαπίστωσαν ότι κάτοικοι των Μυκηνών είχαν φτάσει εκεί χιλιάδες χρόνια πριν, μεταφέροντας όχι μόνο πολιτιστικά αγαθά, αλλά και πλοία, καθώς και το γενετικό υλικό τους. Αυτό ξεφεύγει από όλα όσα ξέραμε ώς τώρα», αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Νέους δρόμους, σύμφωνα με τον ίδιο, για τη διάγνωση και θεραπεία πολλών ασθενειών, ανοίγουν η αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα και η πρόσφατη ανακάλυψη ομάδας ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γενετικής Γιάννη Σταματογιαννόπουλο. «Η τελευταία ανακάλυψη αφορά ένα δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA, που περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες διαβάζουν τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας. Σήμερα, η πρόκληση είναι να βρούμε τις εφαρμογές στην Ιατρική, ώστε να γίνεται μοριακή διάγνωση για χιλιάδες ασθένειες. Πρέπει όμως να οριστούν με νόμο οι προδιαγραφές, όπως ισχύει διεθνώς», καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Στο βιβλίο του, παντρεύει τη Γενετική με την Ιστορία, την Αρχαιολογία, τη Γλωσσολογία, την Ανθρωπολογία, την Παλαιοντολογία και τη Μυθολογία, δίνοντας επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα για την ταυτότητα και την καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 11.30, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), στη Θεσσαλονίκη.

Το ελληνικό DNA μέσω Αξιού και Δούναβη

Ενα από τα βασικά συμπεράσματα των πολυετών μελετών του γενετικού υλικού των Ελλήνων είναι ότι οι Ελληνες μετέφεραν τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη, μέσω της κοιλάδας του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη. Η μετακίνηση των εποίκων ξεκίνησε δηλαδή από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

«Συγκρίνοντας το DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με το DNA των κατοίκων της νότιας Ιταλίας, διαπιστώνεται ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι ίδιο. Η γενετική συμβολή των Ελλήνων στη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας ανέρχεται στο 37,3% και 10%, αντίστοιχα. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές της Μεγάλης Ελλάδας, στη νότια Ιταλία, αποτελούνται κυρίως από ελληνικούς πληθυσμούς, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το γενετικό αποτύπωμα εξακολουθεί να αποκαλύπτεται σήμερα, μετά από 2.500 χρόνια!», παρατηρεί ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Οπως περιγράφει, οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι μετά από δεκάδες έρευνες δεν ανακαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Εξηγεί ότι, παρά την τουρκική κατοχή στην Ελλάδα, δεν αποδεικνύεται, όπως αναμενόταν, κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Το ελληνικό DNA δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο, ενώ το ίδιο δεν ισχύει, για παράδειγμα, για τους σημερινούς Ισπανούς, οι οποίοι σε σημαντικό ποσοστό έχουν αραβική γενετική προέλευση.

Εκτός από τους Τούρκους, και οι Βούλγαροι, Σλάβοι της ΠΓΔΜ και Αλβανοί διαφέρουν στη γενετική τους σύσταση από τους Ελληνες. Επιπλέον, τα γενετικά δεδομένα απορρίπτουν ως εσφαλμένη τη θεωρία του Φαλμεράυερ περί της καταγωγής των Ελλήνων, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι ομαδοποιούνται γενετικά με ευρωπαϊκούς λαούς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις