Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ραβανί

Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση
icookgreek.com|Από Klio Kabouri

Υλικά

  • αυγά: 6, πολύ φρέσκα
  • σιμιγδάλι ψιλό: 1 φλιτζάνι
  • ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: 400 γρ.
  • αμύγδαλα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, ασπρισμένα, ψιλοκομμένα
  • μπέικιν πάουντερ: 4 κουταλάκια του γλυκού
  • βούτυρο: 375 γρ., μαλακό
  • γάλα εβαπορέ αδιάλυτο: 1 φλιτζάνι
  • μπράντι ή κονιάκ: 3 κουταλιές της σούπας
  • Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα
  • νερό: 2 1/2 φλιτζάνια
  • ζάχαρη: 5 φλιτζάνια
  • λεμόνι: 1
  • φιστίκια Αιγίνης: χοντροκομμένα
  • παγωτό καϊμάκι ή βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο – 200ο C. Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το γάλα. Βουτυρώνετε  και αλευρώνετε ένα ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτετε κατόπιν το γάλα με το σιμιγδάλι, το υπόλοιπο βούτυρο το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ ή το μπράντι, τα αμύγδαλα και χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε τέλος και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα  όλα μαζί τα υλικά.
  3. Ρίχνετε μέσα στο ταψί το μείγμα και το ψήνετε 55’-60’. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού 8-10’ και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Όταν ψηθεί το γλυκό το βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε με το σιρόπι. Πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο και σερβίρετε σε τριγωνικά κομμάτια. Συνοδεύετε με παγωτό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις