Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Όλη H Ελληνική Ιστορία Σε Βίντεο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη filologika.gr.
Απολαύστε την Ιστορία του Έθνους μας καθώς εναλλάσσονται οι αιώνες

Το κανάλι Ollie Bye οπτικοποίησε ΟΛΗ την Ελληνική Ιστορία σε βίντεο, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, το οποίο και σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον σας!
filologika.gr

Βίντεο: Όλη H Ελληνική Ιστορία Ανά Τις Χιλιετίες Μπροστά Στα Μάτια Σας!

Το κανάλι Ollie Bye στο YouTube οπτικοποίησε ΟΛΗ την Ελληνική Ιστορία σε βίντεο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, το οποίο και σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον σας, όπως και των μαθητών σας!
Το κανάλι Ollie Bye στο YouTube ειδικεύεται εξάλλου στη δημιουργία βίντεο με χάρτες, όπου παρατίθενται η ιστορία πολιτισμών, αυτοκρατοριών, πολέμων κλπ. H ιστορία του ελληνικού έθνους δε θα μπορούσε να μην έχει φυσικά το δικό του ξεχωριστό αφιέρωμα.
Απολαύστε το συγκεκριμένο βίντεο όπως σας το παραθέτουμε ακριβώς από κάτω, και φυσικά μην αμελήσετε να μοιραστείτε το άρθρο με όποιον πιστεύετε πως θα μαγευτεί από τις εικόνες που θα παρελάσουν από την οθόνη του!



Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

τηγανιτά καλαμαράκια πολύ μαλακά μέσα τραγανά έξω

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Ένα πιάτο υπέροχα καλοτηγανισμένα καλαμαράκια είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Το σωστό τηγάνισμα του καλαμαριού δεν είναι αυτονόητο και απλό. Πάμε να δούμε…
linelife.grΈνα πιάτο υπέροχα καλοτηγανισμένα καλαμαράκια είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Το σωστό τηγάνισμα του καλαμαριού δεν είναι αυτονόητο και απλό. Πάμε να δούμε πως να πετύχετε ωραιότατα τηγανιτά καλαμαράκια και σε γεύση και σε εμφάνιση!!!
Υλικά συνταγής
  • Καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Λεμόνι






Εκτέλεση συνταγής
  1. Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια μας αν είναι κατεψυγμένα.
  2. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας [αν είναι ολόκληρα] ως εξής: κόβουμε τα πλοκάμια και αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια τους. Αν τραβήξουμε τα πλοκάμια αφαιρούνται μαζί τους και τα εντόσθια, που τα πετάμε. Επίσης αφαιρούμε το ζελατινώδες κεντρικό «κόκκαλο» από το εσωτερικό τους. Τα χωρίζουμε σε  ροδέλες. Αν είναι μικρά μπορούμε να τα τηγανίσουμε
    και ολόκληρα. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  3. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
  4. Σε μια νάιλον σακούλα [προσοχή μην είναι τρύπια] βάζουμε αρκετό αλεύρι, παίρνουμε λίγα καλαμαράκια και τα βάζουμε μέσα. Κλείνουμε τη σακούλα και «χτυπάμε» το αλεύρι με τα καλαμαράκια μέχρι να αλευρωθούν καλά εσωτερικά και εξωτερικά.
  5. Αφού κάψει καλά το λάδι, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι από τα καλαμαράκια και τα βάζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει  τηγάνι, αρχίζουμε να τα γυρίζουμε στο ένα λεπτό από τη στιγμή που μπήκαν στο καυτό λάδι. Αν έχουμε φριτέζα τα αφήνουμε ως έχουν. [καλά είναι και σε τηγάνι να σκεπάζονται από το λάδι].
  6. Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα δύο – τρία λεπτά [2-3′] με το ρολόι. Αμέσως μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα.  ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
  7. Αφαιρούμε τα καλαμαράκια με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν τα περίσσια λάδια και τα αλατίζουμε . Δεν τα αλατίζουμε ποτέ πριν τα τηγανίσουμε γιατί με το αλάτι θα «σφίξουν».
  8. Αφήνουμε να ξανακάψει το λάδι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα. Τα σερβίρουμε ζεστά και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. [το χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε την ώρα του σερβιρίσματος και όχι νωρίτερα γιατί θα «πανιάσουν»].
Το μυστικό για μαλακά καλαμαράκια εσωτερικά με τραγανή κρούστα εξωτερικά είναι το καυτό λάδι, το αλάτι στο τέλος του τηγανίσματος και όχι πριν το τηγάνισμα. Βασικά όμως είναι ο χρόνος ψησίματος. Επίσης να βάζετε λίγα λίγα τα καλαμαράκια στο καυτό λάδι για να μη «πέφτει» η θερμοκρασία του λαδιού.
Πηγή

Αρχάνες

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Minoan Lines S.A.




Minoan Lines S.A.
Μόλις μισή ώρα με αυτοκίνητο από το Ηράκλειο σας περιμένουν οι Αρχάνες, η πολύχρωμη, γραφική κωμόπολη με τη σπουδαία αγροτική, πολιτιστική και τουριστική δραστηριότητα. http://bit.ly/1VVzPrx
#Minoan_escapes
Just a half-hour drive from Heraklion, the small, colorful town of Archanes and its welcoming residents will steal your heart!

Οι Αρχάνες είναι μία όμορφη κωμόπολη χτισμένη σε υψόμετρο 380 μέτρων, στο μέσο μιας λεκάνης που την διαρρέει ο χείμαρρος Καίρατος και την χωρίζει σε δυο άνισα μέρη. Απέχει 14 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου και μόλις 7 χιλιόμετρα από το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού. Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.
Το πολύχρωμο αυτό χωριό έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό της Ευρωπαικής Ένωσης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την οικιστική του ανάπτυξη. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα μουσεία της κωμόπολης ανακαλύπτοντας την ιστορία της περιοχής μέσα από τα ευρήματα των Μινωικών-Βυζαντινών χρόνων μέχρι και τα εκθέματα λαογραφικής τέχνης. Επίσης πλήθος κτιρίων θαυμάσιας αρχιτεκτονικής και βυζαντινές εκκλησίες επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των Αρχανών ως πρότυπο παραδοσιακό οικισμό.
Μπορεί στην όμορφη πλατεία να απολαύσει ποικιλία μεζέδων στις πανέμορφες ταβέρνες με την αυθεντική Κρητική παραδοσιακή κουζίνα, όπως και να γευθεί τα περίφημα βραβευμένα κρασιά των Αρχανών. Στα παραδοσιακά λιοτρίβια (φάμπρικες) και τα πατητήρια θα ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι του χωριού παρήγαγαν από αιώνες πριν τα θαυμαστά προϊόντα, το λάδι και το κρασί ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στις Αρχάνες έχει ανακαλυφτεί το αρχαιότερο πατητήρι στον κόσμο. Το καλοκαίρι μπορεί να συμμετέχει στον τρύγο του αμπελιού παίρνοντας μέρος στην γιορτή του Αρχανιώτη αγρότη αλλά και σε άλλες αγροτικές δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας υπάρχουν πολλές επιλογές: περιδιαβαίνοντας το Γιούχτα, το ιερό βουνό των Αρχανών με ύψος 811 μέτρα, όπου σύμφωνα με το θρύλο έχει ταφεί ο πατέρας των Θεών και των ανθρώπων Δίας, θα μαγευτεί από τα αρώματα των σπάνιων βοτάνων και την μοναδική άγρια φύση. Ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 θα διασχίσει το Συλλαμιανό φαράγγι, κάτω από την σκιά των αιωνόβιων δρυών και πλατάνων, αλλά και θα ανέβει στο Φουρνί που βρίσκεται μια μεγάλη νεκρόπολη και ένα υπέροχο αλσύλιο.
Archanes TownArhanes is a picturesque small town, built at an altitude of 380 meters [1280 ft] in the middle of a basin. It is run through by Kaeratos stream, dividing into two parts. Arhanes is 14 kilometers away from the city of Heraklion and only 7 kilometers from the Palace of Knossos. The greater area of Arhanes is most significant for its numerous archaeological sites.
The colorful village has been prized by the European Union as model for residential development. You could visit the museums of the town and discover the region's history through the findings of the Minoan and Byzantine Era and the folk art exhibits. Also many wonderful architectural buildings and Byzantine churches affirm the designation of Arhanes as an ideal traditional settlement.
Visit the various restaurants and taverns at the central square to discover the world famous Cretan cuisine or the exquisite Arhanes wines. Discover the methods the people of yester Crete used to produce their precious products, wine and olive oil, by visiting the traditional olive and wine presses. It is not surprising that the oldest wine press in the world has been found in Arhanes. Why not participate in the summer harvesting of grapes during the celebration of the Arhanes Farmer Festival and many more cultural activities.
For those of you that prefer trekking and walks in the nature, there’s a lot to choose from: walk up to the sacred mountain, Jioukta, where according to ancient mythology, Zeus, the father of Gods and Humans has been buried. Walk along E4, the European trail to the Silamiano gorge under the thick shade of oaks and sycamores and climb on the Fourni hill, where you’ll walk in a scenic pine wood and visit the ancient necropolis.


ΓΛΥΚΑ ΡΟΛΑΚΙΑ PHILADELPHIA ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

ΓΛΥΚΑ ΡΟΛΑΚΙΑ PHILADELPHIA ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1671945449721943.1073741850.1662020517381103&type=3
Τόσο απλά και τόσο νόστιμα !!! Ταιριάζει σε κάθε περίσταση !!!
...

ΓΛΥΚΑ ΡΟΛΑΚΙΑ PHILADELPHIA ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Τόσο απλά και τόσο νόστιμα !!! Ταιριάζει σε κάθε περίσταση !!!
Υλικά :
- 20 φέτες ψωμί του τοστ


- 200 γρ. τυρί Philadelphia
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα


Εκτέλεση :
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με 100 γρ. ζάχαρη.
- Σε ένα πιατάκι ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα.
- Παίρνουμε τις φέτες του τοστ και με τη βοήθεια ενός πλάστη τις ανοίγουμε μια μια σε λεπτό φύλο.
- Αλείφουμε τις φέτες με το μείγμα τυριού και τις τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολάκια.
- Στη συνέχεια τις βυθίζουμε σύντομα στο λιωμένο βούτυρο και μετά τις κυλάμε στο μείγμα ζάχαρη-κανέλα.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 200 βαθμούς, για 18-20 λεπτά περίπου.

«Little Emily» («Το κοτσάνι του πετροκέρασου») του Ευγένιου Τριβιζά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Τι λες τώρα;.
Ο Ευγένιος Τριβιζάς κέρδισε την Disney!

To ηλεκτρονικό βιβλίο «Little Emily» («Το κοτσάνι του πετροκέρασου») του Ευγένιου Τριβιζά κέρδισε το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για…
tilestwra.com
To ηλεκτρονικό βιβλίο «Little Emily» («Το κοτσάνι του πετροκέρασου») του Ευγένιου Τριβιζά κέρδισε το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα KidscreenAwards.
Πρόκειται για τον σημαντικότερo φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου στις ΗΠΑ. 
Το βραβείο διεκδίκησαν επίσης η Disney με το «Story Central» και η Play Date Digital με το «My Little Pony». 



«Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατρoπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου» δήλωσε για τη νίκη του ο Ευγένιος Τριβιζάς στα Νέα. 
«Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη» είπε ο συγγραφέας στην εφημερίδα. 
«Μπαμπά, νικήσατε τον Ντίσνεϊ!» είπε στο άκουσμα της βράβευσης ο μικρός Γιάννης στον πατέρα του Π. Ράππα, ανιμέιτορ της ψηφιακής εικονογράφησης και δημιουργό της εφαρμογής για κινητά και ταμπλέτες. «Διαδραστικά βιβλία κυκλοφορούν εκατομμύρια κάθε χρόνο ανά τον κόσμο και η βράβευση αυτή δείχνει ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο ίδιος.

Έλκη κάτω άκρων

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη flowmagazine.gr.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που εμφανίζουν στα κάτω άκρα τους, είτε στην κνήμη είτε στον άκρο πόδα, πληγές που είτε αργούν να κλείσουν είτε χειροτερεύουν παρά…

flowmagazine.gr

Έλκη κάτω άκρων. Από την πρόληψη στη διάγνωση και τη θεραπεία





Έλκη κάτω άκρων.  Από την πρόληψη στη διάγνωση και τη θεραπείαΠολλοί είναι οι άνθρωποι που εμφανίζουν στα κάτω άκρα τους, είτε στην κνήμη είτε στον άκρο πόδα, πληγές που είτε αργούν να κλείσουν είτε χειροτερεύουν παρά τον επιμελή τους καθαρισμό. Αυτές οι πληγές ονομάζονται «έλκη» και ανάλογα με την αιτιολογία τους διακρίνονται σε φλεβικά, αρτηριακά και νευροπαθητικά.

Τα φλεβικά έλκη εμφανίζονται σε περιπτώσεις φλεβικής ανεπάρκειας, σε ασθενείς με κιρσούς σε τελικό στάδιο ή σε ανθρώπους που έχουν πάθει στο παρελθόν φλεβική θρόμβωση ή είχαν ατυχήματα και χειρουργεία στο πόδι. Το δέρμα έχει μια χαρακτηριστική καφέ χροιά και εμφανίζονται συνήθως στα σφυρά (αστράγαλο), ουσιαστικά σε περιοχές με φλεβική υπέρταση. Δεν πονούν ιδιαίτερα, μπορεί όμως να μολυνθούν ή να αιμορραγήσουν.

Τα αρτηριακά έλκη είναι και αυτά πληγές που εμφανίζονται κυρίως στον άκρο πόδα ή στα δάκτυλα, σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα αρτηριακής κυκλοφορίας. Συνήθως ο ασθενής έχει πρόβλημα στη βάδιση, δηλαδή περπατάει και αναγκάζεται να σταματήσει μετά από κάποια μέτρα. Το πόδι είναι ωχρό, άσπρο, χωρίς τριχοφυΐα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι συνυπάρχει έντονος πόνος στην περιοχή της πληγής.

Τέλος τα νευροπαθητικά έλκη ή έλκη διαβητικών προκαλούνται σε θέσεις πίεσης κάτω από την πατούσα και πολύ συχνά μολύνονται αφού λόγω της νευροπάθειας του διαβήτη μπορεί να μην πονούν και να μην γίνουν άμεσα αντιληπτά.

Η αντιμετώπισή τους πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση άμεση. Για παράδειγμα για τα φλεβικά έλκη είναι απαραίτητη πέρα από τον καθαρισμό, η χρήση ειδικής κάλτσας συμπίεσης ώστε να ενισχυθεί η φλεβική επαναφορά, επιτρέποντας στην πληγή να κλείσει. Αν υπάρχουν φλέβες που τροφοδοτούν το έλκος πρέπει είτε να αφαιρεθούν χειρουργικά είτε να κλείσουν με σκληροθεραπεία με αφρό. Για τα αρτηριακά έλκη, είναι απαραίτητη η σκιαγράφηση του αρτηριακού συστήματος με αγγειογραφία, όπου μπορούμε με μπαλονάκι, όπου είναι εφικτό, να διανοίξουμε στενωμένες αρτηρίες και να αυξήσουμε την παροχή οξυγόνου στο πόδι.

Για τα διαβητικά έλκη τέλος, πρέπει αφού γίνει έλεγχος του αρτηριακού και φλεβικού συστήματος, να γίνει ένας σωστός καθαρισμός (υπάρχουν ειδικά επιθέματα που μπορεί να βοηθήσουν) αλλά κυρίως να τηρηθούν όλες οι πρακτικές που έχουμε συστήσει σε προηγούμενο άρθρο. Δηλαδή άνετα παπούτσια, πελματογράφημα και κατάλληλο ορθοπεδικό πάτο, καθημερινά ποδόλουτρα, έλεγχος πέλματος για πληγές σε αρχικό στάδιο.
Έλκη κάτω άκρων.  Από την πρόληψη στη διάγνωση και τη θεραπεία

Τα φλεβικά έλκη θα εμφανιστούν σε ανθρώπους με χρόνια φλεβικά προβλήματα όχι απαραίτητα μεγάλης ηλικίας, που δεν αναζήτησαν ποτέ ιατρική γνώμη ή ακολούθησαν πλημμελώς τις ιατρικές οδηγίες (π.χ. χειρουργική εξαίρεση, χρήση ελαστικής κάλτσας, σύσταση απώλειας κιλών ή αποφυγή ορθοστασίας).

Τα αρτηριακά έλκη είναι δείγμα γενικευμένης αθηρωματικής νόσου και συνήθως εμφανίζονται σε άνδρες άνω των 60 ετών που καπνίζουν και έχουν καρδιακά προβλήματα υγείας. Πλέον όμως και γυναίκες μετά την κλιμακτήριο εμφανίζονται με αρτηριακά έλκη, ιδίως όταν είναι καπνίστριες, έχουν σακχαρώδη διαβήτη και δεν ακολουθούν ιατρική αγωγή.

Η ρύθμιση του σακχάρου, της αρτηριακής πίεσης  και η διακοπή του καπνίσματος πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν νωρίτερα. Η σωστή διατροφή και η ήπια καθημερινή άσκηση έχουν μακροπρόθεσμα τα καλύτερα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, οι θεραπευτικές επιλογές σε περιπτώσεις προχωρημένης φλεβικής ή αρτηριακής νόσου είναι σήμερα πάρα πολλές, αρκεί να γίνεται έγκαιρα η διάγνωση. Ειδικά στους διαβητικούς ένα ασήμαντο έλκος σε έκταση και συμπτώματα μπορεί αποτελώντας πηγή εισόδου μικροβίων να οδηγήσει σε βαριά λοίμωξη του οργανισμού επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή.

Αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι ότι οι πληγές στα πόδια δεν είναι πάντα αθώες και πρέπει να απευθυνόμαστε σε ειδικό αν βλέπουμε ότι αργούν να επουλωθούν ή ανήκουμε σε κατηγορία ασθενών με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να απαντήσετε online στο ερωτηματολόγιο των ελκών και να γίνει μία πρώτη εκτίμηση της επικινδυνότητας και αιτιολογίας τους.  

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε.

«Το κείμενο αποτελεί μια συνεργασία του flowmagazine.gr με τον αγγειοχειρουργό κ. Τζορμπατζόγλου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aggeia.eu»

Lemon pie με σαντιγί σε διπλή στρώση μπισκότων digestive & oreo

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Μια συνταγή που τη σκέφτηκα και την έφτιαξα ένα Κυριακάτικο βράδυ. Μια έμπνευση…

Lemon pie με σαντιγί σε διπλή στρώση μπισκότων digestive & oreo

Μια συνταγή που τη σκέφτηκα και την έφτιαξα ένα Κυριακάτικο βράδυ. Μια έμπνευση στιγμής με ότι υλικά είχα προκειμένου να ευχαριστήσω κάποιους απρόσμενους επισκέπτες. Έγινε τόσο υπέροχη και από τότε τη φτιάχνω ανελλιπώς και για τους προγραμματισμένους επισκέπτες αλλά και για την οικογένειά μου.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση Digestive
  • 380 γραμμάρια  μπισκότα Digestive
  • 120 γραμμάρια μαργαρίνη
  • Για τη βάση Oreo 
  • 240 γρ μπισκότα όρεο 
  • 40 γρ βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη κρέμα 
  • 2 [400 γρ]  κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Χυμός 2 λεμονιών [αν δεν το θέλετε πολύ ξινό προσθέστε χυμό 1 λεμονιού και αν πιο ξινό χυμό 3 λεμονιών]
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κ.γ. ζελατίνη 
  • Για την επικάλυψη
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος των 200 ml [35%]
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση digestive: Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βιτάμ και το προσθέτουμε στη σκόνη μπισκότου που την έχουμε βάλει σε ένα μπόλ. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 24 εκ. ή τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε τα μείγμα να κάνει μια ισοπαχή στρώση στο πάτο και στα τοιχώματα [στα τοιχώματα μόνο αν τη βάλετε σε ταρτιέρα]. Τη βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει μέχρι να φτιάξουμε τη βάση με τα όρεο.
  2. Για τη βάση oreo: Κάνουμε την ίδια πιο πάνω διαδικασία με τη διαφορά ότι δεν τα κάνουμε σκόνη αλλά λίγο πιο χονδρά. Βγάζουμε από τη κατάψυξη το σκεύος μας με τα digestive και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με τα μπισκότα όρεο. Τα στρώνουμε πάλι ομοιόμορφα μόνο στο πάτο και όχι στα τοιχώματα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.
  3. Για τη κρέμα: Βάζουμε την ζελατίνη με 1 κ.σ. νερό σ ένα μπολάκι και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μείγμα της ζελατίνης, τοποθετούμε και  όλα τα υπόλοιπα προαναφερόμενα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με μίξερ χειρός. Bγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε τη κρέμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη βάση και  αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  4. Για την επικάλυψη: Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τις κρέμες γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Καλύπτουμε με ένα κορνέ σε ότι σχέδιο θέλετε το γλυκό μας και καίμε με φλόγιστρο τη κορυφή [προαιρετικά].
Sintayes.gr,

Συνταγή: Lemon pie με σαντιγί σε διπλή στρώση μπισκότων digestive & oreo

Πολυβραβευμένο διεθνώς

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη DOC TV.
Πολυβραβευμένο διεθνώς, το γλυκό φιλμάκι που δημιούργησε η Ελληνίδα Έφη Παππά #doctvgr

Αξιον Εστί - Οδυσσέα Ελύτη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν. Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ' ουρανού, σαρών...
youtube.com

Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν. 
Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ' ουρανού, σαρώνοντας η καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου. Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει. 
Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση. 
Και μετά θα μιλήσει, να πει: εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις; - Βλέπω τα έθνη, άλλοτες αλαζονικά, παραδομένα στη σφήκα και στο ξινόχορτο. - Βλέπω τα πελέκια στον αέρα σκίζοντας προτομές Αυτοκρατόρων και Στρατηγών. - Βλέπω τους εμπόρους να εισπράττουν σκύβοντας το κέρδος των δικών τους πτωμάτων. - Βλέπω την αλληλουχία των κρυφών νοημάτων. Οδυσσέα Ελύτη 



Δημοφιλείς αναρτήσεις