Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Πετάξτε αυτές τις τροφές αμέσως!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 https://www.pentapostagma.gr/2016/08/%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%be%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82-%ce%b1%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89%cf%82-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5.html

Έρχεται η παρακάτω ανακοίνωση του Dr.Νίκου Κατσαρού, προέδρου του ΕΦΕΤ, να μας επιβεβαιώσει και ν’ ανοίξει τα μάτια του καταναλωτικού κοινού για τους διατροφικούς κινδύνους σε σχέση με τον καρκίνο, που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας!

Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας παραθέσω αυτό:
Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον , είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:
Σολωμός, ξιφίας, γαλέος, τόνος
Τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Στην διάρκεια της θητείας μου στον ΕΦΕΤ τέσσερις φορές αποσύραμε από την αγορά ψάρια της κατηγορίας αυτής λόγω αυξημένης ποσότητας υδραργύρου .Ο υδράργυρος προέρχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό κυρίως που είναι μολυσμένος με υδράργυρο. Ο υδράργυρος συσσωρεύεται στον οργανισμό και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι ύποπτος για καρκινογένεση. Μάλιστα ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά στις έγκυες γυναίκες να μην καταναλώνουν αυτήν την κατηγορία ψαριών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και για τον υπόλοιπο πληθυσμό μια φορά τον μήνα .Παρόμοιες συστάσεις έχουν γίνει και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και από τους αντίστοιχους οργανισμούς Αυστραλίας και Καναδά. Επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση ότι τα αναφερόμενα αφορούν μόνο αυτήν την κατηγορία ψαριών και όχι τα άλλα είδη τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή και ιδιαίτερα τα ψάρια του Αιγαίου.


Επιπλέον ο σολομός ιχθυοτροφείων αλλά και ξιφίας, γαλέος και τόνος περιέχουν πολυχλωριομένα διφαινύλια (κλοφέν,.PCBs) τα οποία συσσωρεύονται στον οργανισμό, δρουν αθροιστικά και προκαλούν βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού και είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις. Τα πολυχλωριομένα διφαινύλια προέρχονται από τους μολυσμένους ωκεανούς. Επισημαίνεται ότι τα ψάρια του Αιγαίου είναι απολύτως ασφαλή απο μετρήσεις που έχουν γίνει και είναι απαραίτητα για την υγιεινή διατροφή. Περαιτέρω η Πολιτεία πρέπει να κάνει περισσότερους και συστηματικότερους ελέγχους για τα εισαγόμενα ψάρια αυτής της κατηγορίας, που δυστυχώς δεν γίνονται.
Χρωστικές
Πριν λίγο καιρό αποσύρθηκε η ερυθρά χρωστική Ε120 ή καρμίνες ή οποία ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις και προστίθεται σε τρόφιμα και αναψυκτικά για να τους δώσει εντονότερο κόκκινο χρώμα. Η χρωστική Ε120 ή Red 2G παράγεται απο ψήσιμο είδους σκαθαριών σε 400 βαθμούς Κελσίου και απομόνωσης απο την σκόνη της χρωστικής. Στην διάρκεια της θητείας στον ΕΦΕΤ αποσύρθηκε η χρωστική Ε129 ως ύποπτη για καρκινογενέσεις που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια για να γίνονται πιο κόκκινα, σε πτηνοτροφές για να γίνεται ο κρόκος του αυγού πιο κίτρινος όπως και το χρώμα του κρέατος …πιο αλανιάρικο, επίσης στις ιχθυοτροφές σολομού για να γίνεται το κρέας του σολομού πιο κόκκινο και σε μαρμελάδες για πιο έντονο κόκκινο χρώμα.. Παρατηρούμαι τις ετικέτες των τροφίμων και ιδιαίτερα των αναψυκτικών και δεν καταναλώνουμε εκείνες που περιέχουν πολλά Ε. Προτιμούμε φρέσκους χυμούς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.

Νιτρώδη, Νιτρικά
Τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα που προστίθενται για συντήρηση σε καπνιστά ψάρια, κρέατα, αλλαντικά κλπ. μπορεί να αντιδράσουν με αζωτούχες ενώσεις των τροφών αυτών και να σχηματίσουν νιτροζαμίνες που είναι καρκινογόνες Οι νιτροζαμίνες προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου και του ήπατος. Επίσης σε καπνιστά και ψεροξημένα τρόφιμα είναι πιθανόν να υπάρχουν κυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες όπως το βενζοπυρένιο, που είναι καρκινογόνοι. Περιορίζουμε την κατανάλωση αυτών των τροφών επίσης λόγω του οτι περιέχουν αυξημένες ποσότητες αλατιού και μπαχαρικών. Κηπευτικά προϊόντα που αρδεύονται απο περιοχές που η γεώτρηση περιέχει νιτρικά ή είναι προϊόντα θερμοκηπίου που έχουν χρησιμοποιηθεί νιτρικά λιπάσματα, τότε είναι πιθανόν να περιέχουν νιτρικά που είναι ύποπτα για καρκίνους στο πεπτικό σύστημα .Επίσης το νερό γεωτρήσεων που περιέχει πάνω από 50mg/lt σε νιτρικά δεν πρέπει να καταναλώνεται ως πόσιμο.

Κονσέρβες
Στίς κονσέρβες υπάρχει ένα εσωτερικό επίχρισμα (επάλειψη) γι α να μην έρχεται σε επαφή το μέταλλο με το τρόφιμο.Το επίχρισμα αυτό είναι μία πλαστική ουσία που ονομάζεται ΔιςΦαινόλη Α( ΒΡΑ) που σταδιακά μεταφέρεται στο τρόφιμο Η ΒΡΑ είναι ύποπτη για βλάβες στο συκώτι, στα νεφρά, το αμυντικό σύστημα του οργανισμού,διαβήτη τύπου ΙΙ και καρκινογενέσεις. Έχουν αποσυρθεί απο την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και Αυστραλία τα πλαστικά μπιμπερό από ΒΡΑ .

Κρεατικά στα κάρβουνα
Κρέατα και προϊόντα κρέατος που υπερψήνωνται στα κάρβουνα το λίπος στην υψηλή θερμοκρασία της φλόγας λιώνει αντιδρά με ανθρακούχες ενώσεις και σχηματίζει καρκινογόνες ουσίες που απορροφώνται από το κρέας. Το ίδιο συμβαίνει και για το καρβουνιασμένο κρεας. Τα τμήματα του καρβουνιασμένου κρέατος πρέπει να αφαιρούνται και το κρέας πρέπει να ψήνεται σε απόσταση απο την φλόγα ή χρήση ηλεκτρικής συσκευής.

Αφλατοξίνες
Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί κλπ, σπόροι, ξηροί καρποί εάν δεν παστεριοποιηθούν κατάλληλα ή οι ξηροί καρποί και σπόροι αποθηκευτούν σε χώρους υγρούς και θερμούς αναπτύσσονται μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες τις αφλατοξίνες που ενοχοποιούνται για καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς εδώ ο καταναλωτής είναι εντελώς απροστάτευτος και επιτείνεται με την απουσία συστηματικών ελέγχων.

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων
Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων αποτελούν πρόβλημα λόγω της μη συμμόρφωσης των αγροτών και της απουσίας ελέγχων από την πολιτεία. Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων είναι ύποπτα για βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και για καρκινογενέσεις. Τα αυξημένα ποσοστά καρκινογένεσης τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αγροτών οφείλεται στην χρήση φυτοφαρμάκων χωρίς προφυλάξεις (γάντια, στολές, μάσκες κλπ). Η απουσία ελέγχων από την πολιτεία καθιστά τους καταναλωτές απροστάτευτους απο τους κινδύνους που εγκυμονούν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων των οποίων οι επιπτώσεις εμφανίζονται αργότερα.Μια συμβουλή προς καταναλωτές είναι να πλένουν καλά τα τρόφιμα αυτά, να ξεφλουδίζουν όσα ξεφλουδίζονται, να καταναλώνουν προϊόντα εποχής οχι θερμοκηπίου και σε περιπτώσεις βιολογικά προϊόντα.

Ακρυλαμίδη
Περισσότερο από δέκα χρόνια πριν στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας ανακοίνωσαν Σουηδοί επιστήμονες οτι αμυλούχα τρόφιμα που θερμαίνονταν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 150 βαθμών Κελσίου σχηματίζονταν μια ουσία την ακρυλαμίδη και μάλιστα όσο υψηλότερη ήταν η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα της παραγόμενης ακρυλαμίδης. Έτσι παξιμάδια, δημητριακά πρωινού, κουραμπιέδες, τηγανητές πατάτες, φρυγανιές, τσίπς κάθε κατηγορίας, ποπ κόρν, κλπ κατά το ψήσιμο σχηματίζεται ακρυλαμίδη, η οποία θεωρείται ύποπτη καρκινογενέσεων. Η ακρυλαμίδη δεν υπάρχει στα τρόφιμα που αναφέρθηκαν, αλλά σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από αντίδραση αμυλούχων συστατικών με το αμινοξύ ασπαραγίνη. Οι βιομηχανίες τροφίμων προσπαθούν να περιορίσουν το ποσοστό ακρυλαμίδης στα τρόφιμα είτε μειώνοντας την θερμοκρασία είτε με διάφορες άλλες μεθόδους.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων.
Οι επιπτώσεις στον οργανισμό από τα τρόφιμα αυτά, δεν εμφανίζονται άμεσα αλλά χρόνια αργότερα, καλό θα είναι όμως να περιορίζουμε την κατανάλωση των προϊόντων αυτών ,να καταναλώνουμε τρόφιμα με αντικαρκινική δράση ,και να καταναλώνουμε τρόφιμα με πολλές φυτικές ίνες διότι διευκολύνουν τις κενώσεις και έτσι αποβάλλονται οι καρκινογόνες ουσίες πριν απορροφηθούν από το παχύ έντερο. Η αντικαρκινική δράση κατηγοριών τροφίμων θα δημοσιευθεί σε επόμενο κείμενο.
Dr. Νίκος Κατσαρός
Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Π.Πρόεδρος της Ενωσης Ελλή­νων Χημικών
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ! 

Οι Έλληνες του Σείριου

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.




Οι Έλληνες του Σείριου και πως «έκλεισε» η Στύγα-Πύλη
Στο πλανητικό σύστημα του Σείριου, ζούν οι Έλληνες θεοί που κάποτε ήρθαν στην Γή.
Διαβάστε επίσης: Η Καταγωγή της Πελασγικής Ελληνικής Φυλής, κατά τον Αριστοτέλη

Οι Έλληνες του Σείριου


Ο ερχομός τους σηματοδότησε τον πλανήτη μας με τις αρχές του πολιτισμού και τις βάσεις για την εξέλιξη των ανθρώπων.
Όμως η ταξιδιωτική πύλη που δημιούργησαν , η Στύγα, στάθηκε μοιραία από την χρήση της από τους Άτλαντες.
Έτσι , σήμερα πάνω στον πλανήτη υπερτερούν τα ανθρωποειδή , ενώ όσοι διατηρούν μέσα τους το ευγενικό ουράνιο στοιχείο αναμένουν την επιστροφή των Αργοναυτών.
Αυτό θα συμβεί όταν θα ενεργοποιηθεί ξανά η Στύγα, και συγχρόνως θα ενεργοποιηθεί και η Επίφυση των ουρανίων.
Οι Έλληνες Αργοναύτες λοιπόν , ταξίδευαν με την Αργώ στον Σείριο και σε όλο τον πλανήτη μας μέσα από το Δέντρο της Ζωής και της Γνώσης, τον Δίαυλο της Στύγας, περνώντας από τις πύλες του Βορείου Πόλου και έφθαναν στον Συνοδό, Σείριο Β΄, όπου εκεί σταματά να κυλάει ο χρόνος.
Με την ίδια γνώση και οι μύστες που είχαν μυηθεί στο πέρασμα της Στύγας, ταξίδευαν με την Αργώ και με το υλικό τους σώμα όπως ο Ορφέας, αλλά, μπορούσαν να αφήσουν το σώμα τους μέσα σε κάποιο από τα μυητικά κέντρα , όπως ήταν το Τροφώνιο Άντρο, και να ταξιδέψουν με το αιθερικό τους σώμα. Άλλωστε το πέρασμα της Στύγας συμβόλιζε και το πέρασμα του φωτός στην ύλη , όπως και αντίστροφα, οι θεοί και οι ημίθεοι μεταμόρφωναν την υλική τους υπόσταση σε φώς.

Ή διατάραξη του πεδίου της Γής.

Στα αρχικά κεφάλαια κάναμε λόγο για το μορφικό αντίγραφο της ουράνιας δομής μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Το πέρασμα του φωτός , του πνευματικού φωτός , αυτού που μας παρέχει την επαφή με την δημιουργική δύναμη στο ελεύθερο πεδίο δημιουργίας, βρίσκετε στο ψηλότερο σημείο του εγκεφάλου , την Επίφυση, και δονείται με την ενεργοποίησή του από τον Θάλαμο ό οποίος με την σειρά του έχει πάρει την εντολή – ερεθισμό από την «ιδέα- σκέψη» του νού, δηλαδή μέσω της ηθελημένης – ιδίας θελήσεως εντολής από την συνείδηση.
Οι Έλληνες Θεοί ήρθαν και έθεσαν τις αρχές του ηλιακού συστήματος του Σείριου στον γήινο πολιτισμό.
Μάλιστα, κατά την πρώτη χρονική περίοδο που άρχισε να λειτουργεί το κοινωνικό σύστημα μιας πολιτείας στην Γή , οι βασιλιάδες οριζόντουσαν από τον Όλυμπο του Ήλιου Σείριου. Οι άρχοντες της Αθήνας, τα χρόνια εκείνα ήταν Ολύμπιοι.
Η πολιτεία ήταν οργανωμένη σύμφωνα με τους νόμους και τα πρότυπα του Σείριου. Τα ίδια πρότυπα χρησιμοποιήθηκαν και στην Ατλαντίδα .
Η δε τέχνη και η αρχιτεκτονική των Ελλήνων και των Ατλάντων σκόπευε να φέρει την Ουράνια με την Γήινη ένωση για να δημιουργήσουν μια αρμονία , την ίδια που διέπει όλο τον ζωντανό οργανισμό που λέγετε Σύμπαν.
Αυτή την αρμονία και την τάξη του κόσμου θέλησαν να χαλάσουν οι Άτλαντες που έγιναν κάτοχοι της συμπαντικής γνώσης , αλλά ήταν ξεπεσμένοι ηθικά , και όρμησαν κατά των Ολύμπιων στον ουρανό αλλά και κατά των Αθηναίων, όπου και τιμωρήθηκαν με τον καταποντισμό της ηπείρου τους.
Την διατάραξη του πεδίου της Γής που είχε ως αποτέλεσμα της γεωλογικές αναταράξεις και τον καταποντισμό της Ατλαντίδος, εκεί στον Ατλαντικό όπου τώρα έχει δημιουργηθεί μια Μαύρη Χωροχρονική Τρύπα, το λεγόμενο Τρίγωνο του Διαβόλου, χρονολογικά ο Πλάτωνας την τοποθετεί στο 9600 π.Χ. περίπου .
Ο Γ. Γεωργαλάς μέσα από το συγγραφικό του έργο περιγράφει τους κατακλυσμούς που διατάραξαν τον πλανήτη τοποθετώντας , του μέν Δαρδάνου εις την περιοχή του Ελλησπόντου εξ αφορμής της τήξεως των πάγων πρό 25.000 ετών, όπου η πεδιάδα της Αιγηίδος μετατράπηκε σε θάλασσα, με εναπομείναντα τα υψηλότερα μέρη των βουνοκορφών τα οποία αποτέλεσαν αργότερα τα νησιά του Αιγαίου.
Εκ του κατακλυσμού αυτού αναφέρονται διασωθέντες που διατήρησαν την γνώση, ο Ιασίωνας, ιδρυτής των μυστηρίων στην Σαμοθράκη , και ο Δάρδανος.
Ο κατακλυσμός του Ωγύγου, συνέβη όταν η Αιγηίδα μετατράπηκε σε πέλαγος, και βασιλιάς της Αττικοβοιωτίας ήταν ο Ώγυγος, καθώς και στο Άργος ήταν ο Φορωνέυς.
Ο κατακλυσμός αυτός οφειλότανε στην διάνοιξη του βράχου του Γιβραλτάρ από την πίεση των νερών του Ατλαντικού, εξ αιτίας της κατά τα έτη 20000 με 15.000 π.Χ. Βουρμίου περιόδου της τήξεως των πάγων.
Εν τέλει , ο κατακλυσμός που έχει αφήσει τις περισσότερες μνήμες, είναι αυτός του Δευκαλίωνα, το 9600 π.Χ. , ο οποίος κατά τον συγγραφέα οφείλετε σε πρόσκρουση αστεροειδούς με την Γή.
Μάλιστα ο γεωλόγος Όττο Μουκ που διαβεβαιώνει την άποψη της πτώσεως του αστεροειδούς , υπολογίζει σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια ότι συνέβη περίπου το 8496 π.Χ.
Σύγχρονοι αστρολόγοι υπολογίζουν την πτώση του στο 9564 π.Χ. που επέφερε και την μετατόπιση του πόλου της Γής.
Ο αστεροειδής αυτός, κατά την άποψή μου, ήταν η απενεργοποίηση της Στύγας, όπου , σαν μια περιστρεφόμενη με φοβερή δύναμη δύνη σαν ρουφήχτρα που δημιουργήθηκε σε εκείνο το σημείο, παρέσυρε στα έγκατα της Γής , μαζί με την Ατλαντίδα και ένα μεγάλο μέρος από την αστρική ενέργεια του πλάσματος των Ήλιων, μέσω του οποίου γινόντουσαν τα διαστρικά ταξίδια, και δια του οποίου έκαναν με την χρήση του τις μεταλλάξεις και τις μεταμορφώσεις.
Η ενέργεια αυτή ονομάσθηκε Εωσφόρος και παραμένει στο κέντρο της Γής όπου αποτελεί τον Ήλιο του Μεσονυκτίου.
wwwaporrito μέσω conspiracyfeeds

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!


Γαριδάκια: τι έχουν μέσα;

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


expresstime.gr
Γαριδάκια: Ξέρετε από τι φτιάχνονται, και τι έχουν μέσα;
Τα γαριδάκια αποτελούν τον πιο λαχταριστό πειρασμό για μικρούς, αλλά και μεγάλους πολλές φορές! Η γεύση που καταλαβαίνουμε συνήθως είναι αυτή του τυριού και του καλαμποκιού … Τι έχουν μέσα όμως; Όχι πάντως…τυρί και καλαμπόκι!
Μαλτοδεξτρίνη: Ένας πολυσακχαρίτης, ένα είδος υδατάνθρακα που παράγεται από άμυλα του αραβοσίτου, σίτου, πατάτες ή ρύζι και μπαίνει στα σνακ για να τα διογκώσει!
Μηλικό οξύ: Μπαίνει ως συντηρητικό προκειμένου να αποφευχθεί ή αλλοίωση των τροφίμων.
Οξικό νάτριο: Αρωματική ουσία που χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας.
Φυσικά και Τεχνητά Αρώματα: Κάποιες φορές χρησιμοποιούνται για να αντισταθμίσουν την έλλειψη των φυσικών συστατικών.
Τεχνητά χρώματα – χρωστικές: Για να κάνουν το σνακ ελκυστικό στον καταναλωτή!
Ενισχυτικό γεύσης (άλατα με νάτριο των 5 -ριβοζονουκλεοτιδίων): Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Απαγορεύονται στις βρεφικές και παιδικές τροφές.
madata.gr


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

λουλούδια για κέντημα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Κεντηματα Και Σχεδια Για Χρυσοχερες.
Ο χρήστης Κεντηματα Και Σχεδια Για Χρυσοχερες πρόσθεσε 76 νέες φωτογραφίες.

+73 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

...στα «διαμάντια» της Ευρώπης.…

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο

Ανάμεσα στα πολλά και πολύχρωμα μέρη της Ευρώπης και τους χιλιάδες κρυμμένους θησαυρούς της, το πρακτορείο Best European Destinations ξεχώρισε το Κοκκάρι της Σάμου, για την 3η θέση της λίστας του με τα «διαμάντια» της Ευρώπης για το 2016.
Η λίστα δημοσιεύεται κάθε χρόνο με τα καλύτερα μέρη να επισκεφτεί κανείς στην Ευρώπη.
Στο δημοσίευμα η Σάμος περιγράφεται ως «ένα νησί που κυβερνήθηκε από το μύθο και την ομορφιά. Είναι το νησί του πατέρα των μαθηματικών, Πυθαγόρα, του αστρονόμου Αρίσταρχου και του φιλόσοφου Επίκουρου. Είναι το σπίτι της Ήρας και η γη που φιλοξένησε τον Ηρόδοτο και τον Αίσωπο. 
Ένα σημαντικό κέντρο του εμπορίου στο Αιγαίο και μια μεγάλη ναυτική δύναμη κατά την αρχαιότητα, ήρθε σε επαφή με τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Μεσογείου. Η Σάμος είναι ένα μέρος με έντονη βλάστηση. Τα πάντα γύρω από το παρθένο τοπίο είναι φτιαγμένα από το χρώμα και το φως».
Οι φωτογραφίες από το πανέμορφο Κοκκάρι της Σάμου επιβεβαιώνουν απόλυτα την παραπάνω περιγραφή. 
Βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 1.060 κατοίκους.



Το Κοκκάρι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή το όνομά του αποδίδεται στην εκτεταμένη καλλιέργεια του κοκκαριού, ενός είδους μικρού κρεμμυδιού.



Η κύρια απασχόληση των κατοίκων του Κοκκαριού είναι ο τουρισμός, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά χωριό της Σάμου. 



Πόλο έλξης στο Κοκκάρι αποτελούν τα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια, το μικρό λιμάνι και οι παραλίες που το περιβάλλουν.




























Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ! 

Φυσικό Αντιβιοτικό...

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
olagossip.gr
Ο βασιλικός αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα από τα κυριότερα συστατικά των φυτικών φαρμάκων. Το βότανο αυτό είναι γεμάτο σε τονωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Μάλιστα σε πολλά μέρη του κόσμου δικαίως το αποκαλούν “ιερό” βότανο.
Υπάρχουν πάνω από 60 κατηγορίες βασιλικού οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε 3 ομάδες (γλυκός, μοβ και θαμνώδης). Ο βασιλικός ευδοκιμεί σε ζεστά, τροπικά κλίματα.
Σημείωση: Αυτό το απίστευτα ευεργετικό φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί και σε εσωτερικούς χώρους. Το μόνο που έχετε να κάνετε προκειμένου να το καλλιεργήσετε, είναι να αφαιρείτε τα άνθη όταν αυτά εμφανίζονται. Με αυτόν τον τρόπο το φυτό σας θα παραμείνει ακμαίο και θα βγάλει καινούρια φύλλα.
God Made This Natural Antibiotic For People! It’s The Most Powerful Antioxidant And It’ll Cleanse Your Arteries From LDL Cholesterol


Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους αυτό το φυτό θεωρείται ένα από τα πιο υγιή βότανα στη γη. Εκτός από τη μοναδική, έντονη γεύση που δίνει στα φαγητά, ο βασιλικός περιέχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Κ, που είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος.
Σημείωση: Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως μόνο 2 κουταλιές βασιλικού παρέχουν το 29% της συνιστώμενης ημερήσιας λήψης της βιταμίνης Κ. Ο βασιλικός είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη Α, η οποία περιέχει β’ καροτίνη – ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο προστατεύει τη δομή των κυττάρων, όπως επίσης και τα αιμοσφαίρια! Με άλλα λόγια, απαγορεύει την οξείδωση της χοληστερόλης στο αίμα, πράγμα που σημαίνει ότι αποτρέπει την αρτηριοσκλήρυνση, τα καρδιακά επεισόδια και το εγκεφαλικό.
Εκτός από τις βιταμίνες Κ και Α, ο βασιλικός περιέχει ομοίως γενναιόδωρες ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, μαγγανίου, μαγνησίου, βιταμίνης C και ποτάσσας, όπως επίσης και φλαβονοειδή τα οποία προστατεύουν το DNA. Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν τα οφέλη του για την υγεία, ο βασιλικός είναι δικαίως ένα από τα πιο ισχυρά και φυσικά αντιβιοτικά φάρμακα.
Bασιλικός – Οφέλη για την Υγεία:
Μια αποθήκη αντιοξειδωτικών – πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι ο βασιλικός προστατεύει αποτελεσματικά από τις τοξικές χημικές παρενέργειες και τις καρκινογενέσεις.
Ένα φυσικό αντιβιοτικό – νέες έρευνες έχουν δείξει ότι ο βασιλικός είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης. Ο συνδυασμός βασιλικού με λίγο σκόρδο θα σας δώσει την ισχυρότερη αντιβίωση που μπορεί να λάβει κανείς από τα φυτικά φάρμακα.
Καθαρίζει το αίμα – ο βασιλικός είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για την αρτηριακή υγεία καθώς καθαρίζει τις αρτηρίες από την κακή χοληστερόλη.
Άλλα οφέλη για την υγεία – ο βασιλικός είναι επίσης ωφέλιμος για τη θεραπεία και την πρόληψη άλλων προβλημάτων υγείας όπως ο πονοκέφαλος, η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, ο βήχας, τα παράσιτα, παθήσεις των νεφρών κ.ά.
Τώρα που ανακαλύψατε κι εσείς τις ευεργετικές ιδιότητες του βασιλικού, θυμηθείτε: Η γνώση είναι δύναμη.
Διαδώστε τη.
διαφορετικό


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ! 

...τέλος στο πρόβλημα με τις κατάλληλες τροφές

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Χαμηλός αιματοκρίτης; Δώστε τέλος στο πρόβλημα με τις κατάλληλες τροφές


http://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/472928_hamilos-aimatokritis-doste-telos-sto-provlima-me-tis-katalliles-trofes

Ο αιματοκρίτης είναι μια αιματολογική εξέταση που δείχνει το ποσοστό του όγκου που καταλαμβάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα και χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί η αναιμία.
Αν ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι χαμηλότερος από τον κανονικό, οι αιματολογικές εξετάσεις θα δείξουν χαμηλό αιματοκρίτη, που σημαίνει ότι τα διάφορα όργανα του σώματος δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο.
Σ' αυτή την περίπτωση μπορεί να εμφανιστούν τα συμπτώματα της αναιμίας: εύκολη κόπωση, δύσπνοια, ταχυκαρδία, αδυναμία συγκέντρωσης, τάσεις λιποθυμίας.
Η αναιμία είναι η πιο συχνή κατάσταση που προκαλεί χαμηλό αιματοκρίτη. Αιματοκρίτης κάτω από 30 υποδηλώνει μέτρια έως σοβαρή αναιμία.
Όταν υπάρχει πραγματική αναιμία (ανεξάρτητα από το αν υπάρχει εγκυμοσύνη) αυτή οφείλεται συνήθως σε έλλειψη σιδήρου και αποκαλείται σιδηροπενική αναιμία. Σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε σίδηρο.
Αυτές είναι:
-Κόκκινα κρέατα, όπως το μοσχάρι, καθώς και το χοιρινό και το κοτόπουλο.
-Τα όσπρια και οι φακές είναι επίσης καλές πηγές σιδήρου. Πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε, ότι ο σίδηρος που βρίσκεται στις φυτικές τροφές δεν απορροφάται τόσο καλά, όσο αυτός που βρίσκεται στις ζωικές. Στην καλή απορρόφηση του σιδήρου βοηθούν οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και Β-καροτένιο. Οι ουσίες αυτές υπάρχουν στα καρότα, τις πιπεριές, τη ντομάτα, το λεμόνι και το πορτοκάλι.
-Τέλος, τροφές που αποτελούν καλή πηγή σιδήρου είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Για να είστε βέβαιοι για τους λόγους που προκαλούν αναιμία απαιτείται πλήρης αιματολογικός έλεγχος πλην του αιματοκρίτη. Εκτός από τη σιδηροπενική αναιμία, ο χαμηλός αιματοκρίτης μπορεί να οφείλεται και σε άλλες καταστάσεις, όπως σε έλλειψη βιταμινών ή ιχνοστοιχείων ή σε κάποια χρόνια ασθένεια.
Μπορεί επίσης να προκύψει όταν υπάρχει απώλεια αίματος. Η οξεία απώλεια αίματος από εσωτερική αιμορραγία (όπως από ένα αιμορραγικό έλκος) ή εξωτερική αιμορραγία (από το τραύμα) μπορεί να ρίξει τον αιματοκρίτη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το ίδιο συμβαίνει όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες μικρές αιμορραγίες (έλκη στομάχου, αιμορροΐδες κλπ). Οι νεώτερες γυναίκες είναι πιθανό να έχουν χαμηλό αιματοκρίτη, λόγω της απώλειας αίματος κάθε μήνα με την κανονική έμμηνο ρύση.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  

play start mining πάνω δεξιά

σας ευχαριστώ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις