Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Georgios Moutsakis.
Mπράβο σου Πόπη ....!!!
Κρητικές γεύσεις στο κέντρο του Ντουμπάι Εάν ποτέ βρεθείτε στο Ντουμπάι και επιθυμήσετε να φάτε αρνάκι με γιαλοράδικο, ψάρι με…
patris.gr
https://www.patris.gr/2018/02/27/myrise-ntoubai-giachnera/
Η σεφ Πόπη Κουρκουτάκη από τον Άγιο Νικόλαο μετά από πολλά χρόνια εργασίας στις κουζίνες των ξενοδοχείων Elounda Beach και Daios Cove αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση για συνεργασία ενός Έλληνα επιχειρηματία, του Μάριου Οικονομίδη, ο οποίος λειτουργεί στο ξενοδοχείο Majestic Hotel Tower το εστιατόριο “Ελιά”.
Τη σύστησε ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, ο οποίος οργάνωσε την κουζίνα του πριν μια εντεκαετία κι όταν έφυγε ο σεφ Ηλίας Κοκορόσκος, πριν 3 χρόνια, πήρε τη θέση του.
“Αποφάσισα να έρθω και να εργαστώ στο Ντουμπάι, γιατί ήθελα να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες, να μάθω νέα πράγματα αλλά και να δείξω τη δουλειά μου σε σχέση με την κρητική κουζίνα, αφού στα προϊόντα και τις συνταγές της στηρίζεται η φιλοσοφία του εστιατορίου” μας είπε η κ. Κουρκουτάκη.
“Όταν ήρθα εδώ, έπαθα σοκ. Αγοράζεις ντομάτες, χορταρικά, ψάρια και είναι άγευστα. Κάπως έτσι αρχίσαμε το “κυνήγι” για να βρούμε προμηθευτές και από την Κρήτη για να μπορούμε να μαγειρεύουμε με φρέσκα ποιοτικά προϊόντα, γευστικά φαγητά”.
Το εστιατόριο προμηθεύεται γραβιέρα, κεφαλοτύρι, στάκα και ξυνομυζήθρα από το νησί μας και τυριά από άλλα μέρη της Ελλάδας, κρητικό ελαιόλαδο, ντάκους, ακόμη και αλεύρι από την Κρήτη αλλά και πολλά χορταρικά.
Η Πόπη Κουρκουτάκη μεγαλουργεί με την 6μελή ομάδα της, το εστιατόριο παίρνει βραβεία και οι πελάτες έρχονται ξανά και ξανά.
Η ίδια ανέφερε: “Έχουμε ντόπιους, Λιβανέζους, Ινδούς και πολλούς Ευρωπαίους. Οι περισσότεροι είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες και επειδή έχει αυξηθεί η κίνηση πολύ τον τελευταίο καιρό, θα χρειαστεί να προσλάβουμε περισσότερο προσωπικό στην κουζίνα. Το καλό είναι ότι είμαστε όλοι δεμένοι μεταξύ μας και είμαστε κάτι περισσότερο από συνεργάτες. Είμαστε σαν οικογένεια”.
Το γεύμα ή το δείπνο κλείνει πάντα με παγωμένη ρακή όπως ακριβώς γίνεται και στην Κρήτη.
Η Πόπη Κουρκουτάκη έχει 3 αδελφές τη Δέσποινα, την Ελένη και τη Γεωργία, ενώ οι γονείς της, η κυρία Μαρία και ο κύριος Νίκος, ζουν στην Κρήτη.
Συνεχώς την ρωτούν πότε θα επιστρέψει αλλά εκείνη δεν το έχει πάρει ακόμη απόφαση.
Βρισκόμαστε στα τέλη Φεβρουαρίου και η θερμοκρασία αυτές τις μέρες στο Ντουμπάι φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου.
Το καλοκαίρι το θερμόμετρο “σκαρφαλώνει” στους 60 βαθμούς.
Η σεφ παίρνει άδεια και επισκέπτεται δύο φορές τον χρόνο τους δικούς της στην Κρήτη και πολλοί ρωτάνε για τη ζωή της εκεί αλλά και τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας στις κουζίνες.
“Τους λέω ότι ο μέσος μισθός για έναν σεφ είναι 3.500-4.000 ευρώ το μήνα. Ωστόσο υπάρχει από πολλούς η λάθος αντίληψη ότι εάν πάνε έξω με ένα βιογραφικό, θα βρουν εύκολα δουλειά.
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν αρκεί ένα βιογραφικό, εάν δεν υπάρχει κάποιος να σε προτείνει”.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
https://www.patris.gr/2018/02/27/myrise-ntoubai-giachnera/
Κρητικές γεύσεις στο κέντρο του Ντουμπάι
Εάν ποτέ βρεθείτε στο Ντουμπάι και επιθυμήσετε να φάτε αρνάκι με γιαλοράδικο, ψάρι με γιαχνερά, μοσχάρι με μαγκίρι ή νεράτη μυζηθρόπιτα δεν χρειάζεται να επιστρέψετε στην Κρήτη γιατί η Κρήτη βρίσκεται εκεί.Η σεφ Πόπη Κουρκουτάκη από τον Άγιο Νικόλαο μετά από πολλά χρόνια εργασίας στις κουζίνες των ξενοδοχείων Elounda Beach και Daios Cove αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση για συνεργασία ενός Έλληνα επιχειρηματία, του Μάριου Οικονομίδη, ο οποίος λειτουργεί στο ξενοδοχείο Majestic Hotel Tower το εστιατόριο “Ελιά”.
Τη σύστησε ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, ο οποίος οργάνωσε την κουζίνα του πριν μια εντεκαετία κι όταν έφυγε ο σεφ Ηλίας Κοκορόσκος, πριν 3 χρόνια, πήρε τη θέση του.
“Αποφάσισα να έρθω και να εργαστώ στο Ντουμπάι, γιατί ήθελα να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες, να μάθω νέα πράγματα αλλά και να δείξω τη δουλειά μου σε σχέση με την κρητική κουζίνα, αφού στα προϊόντα και τις συνταγές της στηρίζεται η φιλοσοφία του εστιατορίου” μας είπε η κ. Κουρκουτάκη.
Εδώ βρίσκεις τα πάντα, αλλά δεν έχουν γεύση
Η σεφ από την Κρήτη λέει ότι στο Ντουμπάι μπορείς να βρεις τα πάντα αλλά δεν έχουν γεύση.“Όταν ήρθα εδώ, έπαθα σοκ. Αγοράζεις ντομάτες, χορταρικά, ψάρια και είναι άγευστα. Κάπως έτσι αρχίσαμε το “κυνήγι” για να βρούμε προμηθευτές και από την Κρήτη για να μπορούμε να μαγειρεύουμε με φρέσκα ποιοτικά προϊόντα, γευστικά φαγητά”.
Το εστιατόριο προμηθεύεται γραβιέρα, κεφαλοτύρι, στάκα και ξυνομυζήθρα από το νησί μας και τυριά από άλλα μέρη της Ελλάδας, κρητικό ελαιόλαδο, ντάκους, ακόμη και αλεύρι από την Κρήτη αλλά και πολλά χορταρικά.
Η μητέρα μου και οι φίλες της μου στέλνουν αγριόχορτα
“Η μαμά μου με τις γειτόνισσες μαζεύουν αγριόχορτα και μας τα στέλνουν με όποιον γνωστό και φίλο έρχεται στο Ντουμπάι. Πηγαίνουν στην εξοχή στον Άγιο Νικόλαο και μαζεύουν καυκαλήθρες, λαγουδοπαξίμαδα, γιαλοράδικα, άγριο μαϊντανό, άγριο σκόρδο κι ό,τι άλλο βρουν”.Η Πόπη Κουρκουτάκη μεγαλουργεί με την 6μελή ομάδα της, το εστιατόριο παίρνει βραβεία και οι πελάτες έρχονται ξανά και ξανά.
Η ίδια ανέφερε: “Έχουμε ντόπιους, Λιβανέζους, Ινδούς και πολλούς Ευρωπαίους. Οι περισσότεροι είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες και επειδή έχει αυξηθεί η κίνηση πολύ τον τελευταίο καιρό, θα χρειαστεί να προσλάβουμε περισσότερο προσωπικό στην κουζίνα. Το καλό είναι ότι είμαστε όλοι δεμένοι μεταξύ μας και είμαστε κάτι περισσότερο από συνεργάτες. Είμαστε σαν οικογένεια”.
Από γιαλοράδικο μέχρι γαλακτομπούρεκο
Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πιάτα όπως ντάκο με ντομάτα και μυζήθρα, νεράτη μυζηθρόπιτα, κρητική σαλάτα με ντάκο, ελιές, όσπρια και γλυστρίδα, αστακό με σκιουφιχτά, ψάρι με τσιγαριαστά χόρτα και μάραθο, μοσχάρι με μαγκίρι, αρνί με γιαλοράδικο, ντολμαδάκια με κρητικά αμπελόφυλλα, γαλακτομπούρεκο κ.ά.Το γεύμα ή το δείπνο κλείνει πάντα με παγωμένη ρακή όπως ακριβώς γίνεται και στην Κρήτη.
Η Πόπη Κουρκουτάκη έχει 3 αδελφές τη Δέσποινα, την Ελένη και τη Γεωργία, ενώ οι γονείς της, η κυρία Μαρία και ο κύριος Νίκος, ζουν στην Κρήτη.
Συνεχώς την ρωτούν πότε θα επιστρέψει αλλά εκείνη δεν το έχει πάρει ακόμη απόφαση.
Όλο φεύγω κι όλο μένω
“Ηρθα στο Ντουμπάι για 6 μήνες κι είμαι ακόμη εδώ γιατί με “κρατάει” η δουλειά μου, αλλά κι επειδή έχουμε δεθεί πολύ με τα παιδιά, από διάφορες εθνικότητες, που είναι στην κουζίνα. Δεν ξέρω πότε θα φύγω” λέει.Βρισκόμαστε στα τέλη Φεβρουαρίου και η θερμοκρασία αυτές τις μέρες στο Ντουμπάι φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου.
Το καλοκαίρι το θερμόμετρο “σκαρφαλώνει” στους 60 βαθμούς.
Η σεφ παίρνει άδεια και επισκέπτεται δύο φορές τον χρόνο τους δικούς της στην Κρήτη και πολλοί ρωτάνε για τη ζωή της εκεί αλλά και τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας στις κουζίνες.
“Τους λέω ότι ο μέσος μισθός για έναν σεφ είναι 3.500-4.000 ευρώ το μήνα. Ωστόσο υπάρχει από πολλούς η λάθος αντίληψη ότι εάν πάνε έξω με ένα βιογραφικό, θα βρουν εύκολα δουλειά.
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν αρκεί ένα βιογραφικό, εάν δεν υπάρχει κάποιος να σε προτείνει”.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\