Αγγινάρες με κουκιά
Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα
Αγγινάρες με κουκιά και λαχανάσταχα είναι πολύ δημοφιλές πιάτο της ανοιξιάτικης σαρακοστής με τα φρέσκα εποχιακά υλικά του.
Για τη συνταγή μας, για τέσσερα άτομα, θα χρειαστούμε:
Τέσσερεις φρέσκιες αγγινάρες
Μισό κιλό φρέσκα κουκιά
Μισό κιλό λαχανάσταχα - στάχυα απο λάχανα (σέσκουλα)
Ενα μεγάλο μάτσο μάραθο
Δύο φρέσκα σκόρδα
Δυό μεγάλες πατάτες
Ελαιόλαδο 200 γρ, αλάτι, πιπέρι και μια μικρή κουταλιά ξύδι.
Καθαρίζωμε, πλύνωμε και κόβωμε τα χορταρικά.
Τις πατάτες θα κόψωμε σε μικρά κομμάτια για μαγείρεμα.
Τις αγγινάρες σε έξη κομμάτια η κάθε μιά και μαζί καθαρίζωμε και κόβομε σε μικρά κομμάτια τα κοτσάνια απο τις αγγινάρες.
Σε μιά βαθειά κατσαρόλα σωτάρωμε τις πατάτες και το ψιλοκομμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο. Αφού μαραθούν λίγο οι πατάτες ρίχνωμε τα κουκιά, τις αγγινάρες, τα λαχανάσταχα και το μάραθο και ανακατεύομε μια φορά. Προσθέτωμε το αλάτι και το ξύδι.
Σε μέτρια φωτιά ψήνωμε για περίπου μισή ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Δε χρειάζεται να προσθέσωμε νερό γιατί τα λαχανικά έχουν πολύ νερό να μας δώσουν αρκεί να κρατήσωμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη. Αυτό που μένει είναι να ελέγξωμε τη γεύση για αλάτι και σε κάθε πιάτο που θα σερβίρωμε να προσθέσωμε και λίγο φρεσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι.
Καλή όρεξη.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\