Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ελαφρύ γιουρτογλυκό ψυγείου


Το πιο εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι


Για να καλωσορίσουμε γλυκά τον Ιούλιο , ένα  πανεύκολο και
οικονομικό γιαουρτογλυκό
 
γιαουρτογλυκό
Το γιαούρτι στην ζαχαροπλαστική δεν είναι καινούρια μόδα!
Στην Ελλάδα το συνηθίζαμε πάντα. Όσο για την Κρήτη, ακόμη και σκέτο με μέλι ,
κανέλα και καρυδάκι τριμμένο το σερβίρουμε.
Μη παραλείψετε αν περάσετε από τις Βρύσες Χανίων (αλλά και από άλλα χωριά κυρίως της δυτικής Κρήτης)  να δοκιμάσετε  γιαούρτι με μέλι που θα βρείτε ακόμη και σε καφενεδάκια. Η ποιότητα των δύο αυτών υλικών δίνει ένα επιδόρπιο που δεν μπορείτε να  απολαύσετε εύκολα αλλού.
Η φωτογραφία από δω: http://chaniatown.gr/photos/apokorwnou/1148-photo-vryses
 
Δεν ξέρω αν η ομορφιά του χωριού Βρύσες (που βρίσκεται περίπου στο μέσον της διαδρομής
Ρεθύμνου-Χανίων) κάνει αξεπέραστη και τη γεύση αυτού του απλούστατου επιδόρπιου, αλλά όπου αλλού κι αν το έχω δοκιμάσει δεν είναι ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουν να λένε τόσο για το γιαούρτι τους, όσο και για το μυρωδάτο μέλι τους.
Σταματήστε λοιπόν οπωσδήποτε στις Βρύσες όσοι πάτε προς τα Χανιά το φετινό καλοκαίρι για να απολαύσετε το καφεδάκι σας σε μια από τις πιο δροσερές πλατείες της Κρήτης. Συνοδέψτε το με σουρωτό γιαούρτι και μέλι. Κάνετε τον κόπο να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του χωριού εδώ . Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν και θα σας αφήσουν μια αίσθηση δροσιάς!

Τα τελευταία χρόνια το γιαούρτι ξανακατακτά τη ζαχαροπλαστική και φέτος λένε ότι κάνει πολύ δυναμική παρουσία ακόμη και σε δημιουργίες διάσημων σεφ.
 
 
Το δικό μου γλυκάκι σήμερα είναι ίσως το πιο απλό καλοκαιρινό γλυκάκι στο συνταγολόγιό μου. Ελάχιστα υλικά , ελάχιστα σκεύη, ελάχιστος κόπος, ελάχιστο κόστος.
Με τριμμένη σοκολάτα και γλυκό πορτοκάλι
Αποτέλεσμα, ένα δροσερό ελαφρύ γλυκάκι που μπορεί να καταναλωθεί και σαν επιδόρπιο χωρίς να μας βαρύνει καθόλου ακόμη κι αν έχουμε παραφάει. Μια πολύ ελαφριά κρέμα τύπου μους λεμονιού, που αρέσει σε όσους την έχουν δοκιμάσει.
Με τριμμένο αμυγδαλάκι και πράσινο νεραντζάκι γλυκό
Όσοι προσέχουν τις θερμίδες μπορούν να το ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας στραγγιστό γιαούρτι
2%.
 
Με τριμμένο αμυγδαλάκι και περγαμόντο γλασέ
 
Σήμερα έφτιαξα τη μισή δόση αλλά θα γράψω τα υλικά ολόκληρης. Με τη μισή δόση βγαίνουν πέντε κανονικές μερίδες γλυκού, σε μέτρια μπολάκια ή 6 σε ποτήρια.
Με τριμμένο αμυγδαλάκι και νεράντζι γλυκό
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 10%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το ξύσμα και το χυμό 3 μεγαλούτσικων λεμονιών ή 4 μικρών
Μια κούπα τριμμένα κουλουράκια ή παξιμαδάκια, ή σπιτικά μπισκότα , ή
μπισκότα εμπορίου τύπου πτι μπερ ή digestive.
Για το γαρνίρισμα: τριμμένο καραμελωμένο αμυγδαλάκι  ή τριμμένη σοκολάτα , και γλυκά του κουταλιού (κατά
προτίμηση εσπεριδοειδή) ή μαρμελάδα ή …ό,τι νομίζουμε!
Επί το έργον:
Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ,
προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το
ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, όχι με μίξερ, να
ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά .
Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Τρίβουμε τα μπισκότα ή τα κουλουράκια και
συναρμολογούμε τα γλυκά μας σε μπολ ή σε ποτήρια κατάλληλου μεγέθους:
 
βάζουμε 1-2 κουταλιές κρέμα,
1-2 κουταλάκια μπισκότο να καλυφθεί και ξανά κρέμα.
Από πάνω πασπαλίζουμε με
καραμελωμένο τριμμένο αμύγδαλο , ή τριμμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με κομματάκια γλυκού.
Αφήνουμε
άλλη μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Παρατηρήσεις:
1)   
Το λεμόνι σφίγγει τα γλυκά με γιαούρτι και
σταθεροποιεί την κρέμα. Δείτε πόσο σταθερή είναι:
Αν σας φαίνεται μεγάλη η ποσότητα, ελαττώστε τη αλλά ελάχιστα. Είναι ευχάριστα ξινό και του πάει η …ξινίλα, ιδιαίτερα αν το
σερβίρουμε σαν επιδόρπιο. Εξάλλου το μπισκότο απορροφά την όποια υγρασία του γιαουρτιού και είναι πολύ καλό (ίσως και καλύτερο) και την επόμενη μέρα. Μπορούμε να βάλουμε και παραπάνω μπισκότο αν μας αρέσει, ή περισσότερες στρώσεις μπισκότου.
 2)Σήμερα χρησιμοποίησα 5-6 μπισκοτάκια μελιού που είχαν ξεχαστεί και έδεσαν πολύ ωραία με το γλυκό μου. Επίσης το λεμόνι για τη μισή δόση που έφτιαξα ήταν περίπου μισό ποτήρι κρασιού και η γεύση της κρέμας ήταν όσο πρέπει ξινή για τα γούστα μας.
3)Για να μη καραμελώνω αμυγδαλάκια όταν βιάζομαι,
έχω σχεδόν πάντα στο ντουλάπι μου παστέλι αμυγδάλου που το αλέθω στο multi και
το χρησιμοποιώ για πασπαλίσματα!
4)Επιλέξτε φρέσκα ακέρωτα λεμόνια για να πάρετε το
ξύσμα. Αυτή την εποχή υπάρχουν οι λεγόμενες δίφορες λεμονιές για αυτές τις δουλειές…

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

θα καθαρίσουν γρήγορα και φυσικά το πεπτικό σας σύστημα και θα χάσετε και κιλά

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.




ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

5 τροφές που θα καθαρίσουν γρήγορα και φυσικά το πεπτικό σας σύστημα και θα χάσετε και κιλά



Αν δυσκολεύεστε να χάσετε κιλά ύστερα από εξαντλητικές δίαιτες, γυμναστική και συμπληρώματα διατροφής, ίσως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα, όπως π.χ. το πεπτικό σας σύστημα και ο μεταβολισμός σας.

Η ικανότητα του οργανισμού μας να διασπά τις τροφές, να τις μετατρέπει σε ενέργεια και να στέλνει τα «υπολείμματα» στο πεπτικό σύστημα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ικανότητά μας να διατηρούμε ή να χάνουμε βάρος.

Αντί λοιπόν να εστιάσετε σε μια συγκεκριμένη δίαιτα, δοκιμάστε τις παρακάτω τροφές για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και να βελτιώσετε το πεπτικό σας σύστημα.

1. Psyllium

Υπάρχουν πολλά βότανα για τον καθαρισμό του εντέρου ή φυτικά συμπληρώματα για τον ίδιο λόγο, αλλά αν θέλετε να κάνετε οικονομία μπορείτε απλά να τα προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή. Ειδικά το psyllium έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ ανακουφίζει επίσης από διάρροια και κολίτιδα.

2. Λιναρόσπορος
Βοηθά στον καθαρισμό του εντέρου (όπως το psyllium) και συντηρεί την εντερική μικροχλωρίδα ενώ αφαιρεί τις τοξίνες και τα παράσιτα. Καταναλώστε ένα κουταλάκι λιναρόσπορο κάθε πρωί για μία εβδομάδα. Στην δεύτερη εβδομάδα αυξήστε τη δόση σε δύο κουταλάκια και την τρίτη εβδομάδα σε 3.

3. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση είναι 25 με 35γρ. Αν π.χ. τρώτε βρώμη για πρωινό κάνετε ήδη καλό στην υγεία σας, αλλά ψάξτε και για άλλες τροφές που θα εμπλουτίσουν τη διατροφή σας.

4. Ωμά φρούτα και λαχανικά

Αν καταναλώνετε ντομάτες και άλλα λαχανικά ή φρούτα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θα βελτιώσετε τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος, την κυκλοφορία του αίματος και της καρδιάς.

5. Προβιοτικά και προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση

Κι όμως! Τα βακτήρια βοηθούν στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος!
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας στο Facebook


πηγή
 

Δροσερό cheesecake βύσσινο

 
Δροσερό cheesecake βύσσινο
Αυτή η Κυριακή θέλει δροσερό cheesecake που απογειώνεται παρέα με γλυκόξινο βύσσινο.
Δες αναλυτικά τη συνταγή http://bit.ly/2oWDCZI
***Σημέιωση: Το βούτυρο ειναι 160 γρ

Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904)

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση
Φωτογραφία της Αλεκα Ξανθη.
 
Αλεκα Ξανθη προς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ (Φίλοι και υποστηρικτες)
Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού.Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη.Στάθηκε από τους πρωτεργάτες του Μακεδονικού αγώνα και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή της Μακεδονίας.Στην Ελλάδα θεωρείται ηρωική μορφή και έχουν ονομαστεί προς τιμή του το χωριό Μελάς της Καστοριάς και ο Δήμος Παύλου Μελά στην κεντρική Μακεδονία.

Εμμανουήλ Κριαράς, ετών 107

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.



antikleidi.com
«Το ξέρω καλά. Οι περισσότεροι – ειδικά κάποιοι νεόκοποι από τις τηλεοράσεις που έρχονται να με δουν, να μου ζητήσουν “δηλώσεις”, δεν είναι γιατί γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο και την …

Εμμανουήλ Κριαράς, ετών 107: Δεν θέλω να ζήσω άλλο

kriaras

«Το ξέρω καλά. Οι περισσότεροι – ειδικά κάποιοι νεόκοποι από τις τηλεοράσεις που έρχονται να με δουν, να μου ζητήσουν “δηλώσεις”, δεν είναι γιατί γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο και την προσωπικότητά μου. Είναι η ηλικία μου που τους κάνει εντύπωση. Δεν επεπόθησα ξέρετε τόσο μακρύ βίο… Έγινε. Δεν θέλω πια άλλο να ζήσω. Η χαρά μου (η αγαπημένη μου σύζυγος) έφυγε. Ο έρωτας– τον οποίο η ύπαρξή της και μόνο μου ενέπνεε, ο έρωτας για τη ζωή, τη δημιουργία και την εργασία, για τη δημιουργία, δεν υπάρχει πια. Οπότε, σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα δώρα αλλά… είναι πλέον περιττά. Και η εποχή μας δεν το θέλει το περιττό..».
Αυτά αναφέρει, μεταξύ πολλών άλλων, σε συνέντευξή του (το 2013) στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη δημοσιογράφο Βίκυ Χαρισοπούλου, ο Εμμανουήλ Κριαράς, με αφορμή τα 107α γενέθλιά του: Ο διακεκριμένος φιλόλογος και ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1906 (15 Νοεμβρίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο που ίσχυε τότε) στον Πειραιά.
Emmanuel_Kriaras
Ο Εμμανουήλ Κριαράς ζει πάντα στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Αγγελάκη, ανάμεσα σε βιβλία, χαρτιά, στυλό, λεξικά, φωτογραφίες (κυρίως της συζύγου του), μερικές παλιές πολυθρόνες, μια κλειστή (πάντα) τηλεόραση, λίγες εφημερίδες – «δεν αγοράζω πια τέσσερις την ημέρα, τις μείωσα… δεν έχουν πια ειδήσεις» λέει μάλλον απογοητευμένος.
Τα γενέθλιά του που τιμώνται πάντα από τους φίλους και συνεργάτες του – ή έστω όσους απʼ αυτούς απέμειναν εν ζωή – «θα είναι κάτι λιτό. Απλώς θα μαζευτούμε να φάμε μαζί. Η εποχή δεν επιτρέπει πλέον τα περιττά…».
«Δεν ήλπιζα τόσο μακρά ζωή… Θυμάμαι, ξέρετε, τον κομήτη του Χάλεϊ, την εμφάνιση του Βενιζέλου, παρέστην – μικρό παιδί – σε ένοπλο συλλαλητήριο στην Κρήτη…».
«Δεν θέλω πλέον να ζω. Θέλω να διατηρήσω την αισιοδοξία μου αλλά δεν μου το επιτρέπουν τα “πράγματα” όπως έχουν καταστεί. Και σε κοινωνικό και σε προσωπικό επίπεδο. Κοινωνικά, μʼ αυτή την κατάπτωση την οικονομική, αλλά όχι μόνο. Είναι πολιτικό το πρόβλημα και βεβαίως και πρόβλημα παιδείας. Ο Έλληνας έχει τον… ηρωισμό να θαυμάζει το αρχαίους– χωρίς, όμως, να τους γνωρίζει, ούτε να τους καταλαβαίνει. Έτσι, γιατί τον βολεύουν… Παράλληλα, φροντίζει για τον διορισμό του “ανάξιου” συνήθως παιδιού του σε βάρος του άξιου παιδιού του διπλανού, ο οποίος δεν έχει τις ίδιες… γνωριμίες, φροντίζει να δουλεύει όσο το δυνατό λιγότερο, να πάει αργότερα και να φεύγει νωρίτερα από τη δουλειά του, να βάζει στην τσέπη του ό,τι και όσο μπορεί ο καθένας– όχι μόνο οι πολιτικοί- απʼ αυτά που δεν του ανήκουν, να μισεί και να υπονομεύει τον “άλλο”, να…».
Δηλαδή, «μαζί τα φάγαμε»;
«Ενέχει μια μεγάλη αλήθεια αυτή η ρήση. Υπό την έννοια της νοοτροπίας που έχει επικρατήσει. Λείπει η εθνική αλληλεγγύη και επικρατεί – ακόμα και σήμερα εν μέσω αυτής της ανθρωποφονικής κρίσης – το ατομικό συμφέρον».
Ψηφίζετε; Πώς μορφοποιείται, στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα του σήμερα, το όραμά σας περί του δημοκρατικού σοσιαλισμού ως «μόνη λύση»;
«Μέχρι πρόσφατα το έκανα. Τώρα δεν με βαστούν τα πόδια μου να πάω στο εκλογικό κέντρο. Είχα τοποθετηθεί και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Μου είχε τηλεφωνήσει τότε ο κ. Πετσάλνικος για να ζητήσει την έγκρισή μου και του είχα πει, θυμάμαι, ότι αποδέχομαι, αλλά… θα ήθελα να είναι πιο σοσιαλιστικό το κόμμα… Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε… Ύστερα… όχι, όχι δεν είμαι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω εμπιστοσύνη σʼ αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ούτε το ΚΚΕ. Τον κομμουνισμό τον γνωρίσαμε στη Ρωσία έτσι όπως εφαρμόστηκε … Ήμουν υπέρ του κ. Κουβέλη. Πίστευα πως είναι αυτός που εκφράζει μια αριστερή πολιτική, αλλά δημοκρατική. Όπως ήταν και το όνομα του κόμματός του. Είναι λυπηρό, όμως, το ότι και σʼ αυτό τον πολιτικό χώρο υπήρξαν εσωτερικές διαφωνίες και διασπαστικές κινήσεις που οδήγησαν και στην αποχώρησή του από την κυβέρνηση».
Κι αν σας ρωτούσα και πάλι, «τι να κάνουμε»;
«Πρώτον οι νέοι να μην φεύγουν στο εξωτερικό. Να μάθουν να επιμένουν και να υπομένουν. Χάνουμε το αίμα μας ως έθνος με τη φυγή των νέων. Δεύτερον: Να μείνουν εδώ, να δουλέψουν, να αγαπήσουν την εργασία, να μην απεργούν (εδικά οι δάσκαλοι, οι γιατροί…) Και τρίτον… εγώ να φύγω… Κουράστηκα πια. Δεν θέλω άλλο να ζω για να βλέπω αυτή την κατάσταση».
Είναι που εξέλιπε ο έρωτας; Έτσι όπως το θέσατε προ ολίγων ετών– υπό την έννοια της αέναης επιδίωξης του ιδανικού;
«Επίστεψα βαθιά στον έρωτα! Αρκεί βέβαια να έχει εκδήλωση και από τις δύο πλευρές. Προσωπικά, έζησα ευτυχισμένο βίο. Η γυναίκα μου, με την οποία έζησα 65ετή κοινό ευτυχισμένο βίο, κατανοούσε, κι εγώ εκείνη. Ερωτευτήκαμε και οι δύο την εργασία, τη δημιουργία, ο ένας τον άλλο… Επίστεψα πολύ στον έρωτα… Είναι αυτός που που σε βοηθά να ζεις και να δημιουργείς. Είναι αυτό που λείπει ίσως σήμερα…».
12416438
Και η έλλειψη απογόνων; Είναι κάτι που αν μπορούσατε θα αλλάζατε;
«Είναι γεμάτο το σπίτι, οι βιβλιοθήκες με απογόνους μου (τα βιβλία του). Το πρόβλημα υγείας της συζύγου μου δεν μας επέτρεψε να αποκτήσουμε παιδιά. Είναι ένα στοίχημα η τεκνοποιία… Και αποδεικνύεται ότι είναι ευτύχημα ή δυστύχημα… Τελικώς, ευτυχώς που δεν έχω παιδιά. Τουλάχιστον – αν και τα δικά μου παιδιά θα ήταν σήμερα πολύ μεγάλα – δεν θα χρειαζόταν και θα κινδύνευαν να αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα λόγω της κρίσης… Τη βλέπω ξέρετε πολύ συχνά στον ύπνο μου… (τη σύζυγο του Αικατερίνη Στρυφτού- Κριαρά). Θα ήθελα και να αναστηθεί, αλλά δεν γίνεται».
Απόλογος Βίου
«Είμαστε τραγικές μορφές. Το γεγονός ότι έχουμε συνείδηση δεν νομίζω ότι είναι στοιχείο ουσιαστικής ευτυχίας. Ο άνθρωπος ζει πιο ευτυχισμένα όταν δεν έχει συνείδηση της τραγικότητας της ζωής του. Εγώ- δυστυχώς -την έχω. Επιθυμία μου είναι πλέον να μη ζήσω. Είναι βάρος πια η ζωή μου» έλεγε προ επταετίας – μόλις που είχε κλείσει τα 100.
Ο Εμμανουήλ Κριαράς άλλαξε σύντομα γνώμη. Δυο-τρία χρόνια μετά, δήλωνε: «Όχι δεν φοβάμαι τον θάνατο. Δεν θέλω όμως να πεθάνω αμέσως… Θέλω να ολοκληρώσω τις εκκρεμότητες των κειμένων μου».
Είναι αυτές οι εκκρεμότητες που ολοκλήρωσε ήδη. Το τελευταίο βιβλίο του βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο κι έχει τον τίτλο «Απόλογος Βίου».
«Προσθέτω ό,τι ίσως παρέλειψα στις προηγούμενες εργογραφίες και βιογραφίες μου. Αυτά που σας είπα στις κατά καιρούς συζητήσεις μας. Για τη ζωή μου, τη γυναίκα μου, τις δραστηριότητες μου».
Κι αν σας ζητούσα μια περίληψη, έναν «τίτλο», αυτού του απολόγου του βίου σας;
«Στη ζωή μου έκαμα αυτό που θεωρούσα καθήκον μου».
_________
  Πηγήmetarithmisi
Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Ριγανελαιο

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.



therapeftis.blogspot.com

Ριγανελαιο: Tο φυσικο αντιβιοτικο που πρεπει να βρισκεται σε καθε σπιτι. Πως φτιαχνετε;






Πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες επιβεβαίωσαν οτι το ριγανέλαιο είναι ένα ισχυρό φυτικό αντιβιοτικό,με αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες.
Το ριγανέλαιο θεραπεύει ή βοηθάει να υποχωρήσει η ακμή, αλλεργίες, αρθρίτιδα, άσθμα, δυσκοιλιότητα, λαρυγγίτιδα,
πιτυρίδα, διάρροια, πεπτικές διαταραχές, τσιμπήματα εντόμων, βρογχίτιδα,πληγές , κρυολογήματα, γρίπη, κόπωση, ασθένειες των ούλων,πονοκέφαλους, εμμηνων διαταραχές, πόνο στους μυς , παράσιτα,φυματίωση, πνευμονία, ψωρίαση, φλεβίτιδα και κονδυλωμάτα.

Μπορούμε να το φτιάξουμε έτσι που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ΄όλους και είναι και για προστασία από ασθένειες. Σίγουρα δεν είναι δυνατό σαν το αιθέριο έλαιο αλλά είναι σπιτικό και ωφέλιμο.
Οι πρώτες ύλες ( ρίγανη, ελαιόλαδο) πρέπει να είναι φυσικές και αρίστης ποιότητας, αλλιώς δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα.
Η ρίγανη είναι από τα σημαντικότερα βότανα και υπάρχει άφθονη. Πάντα τα βότανα που θέλουμε να βάλουμε στο λάδι , πρέπει να είναι φρέσκα και αν είναι δυνατόν να τα μαζέψουμε μόνοι μας. Αλλιώς δεν θα έχουμε τα θεραπευτικά αποτελέσματα που θέλουμε.
Αν θες να φτιάξεις ριγανέλαιο δεν θα το βάλεις στον ήλιο.
Υλικα
1 μέρος ρίγανη φύλλα και άνθη ή σπόρους ( αφορά όγκο π.χ 1 κούπα) 3 μέρη ελαιόλαδο ( 3 κούπες)
– Θα βάλεις σε μια κατσαρόλα τη ρίγανη αφού την έχεις περάσει πριν από το μουλτι και κατόπιν θα ρίξεις το λάδι.
– Θα ανάψεις το μάτι της κουζίνας στο μισό (πολύ χαμηλά) και θα το αφήσεις στη φωτιά 6 ώρες.
– Να προσέξεις να μην περάσεις τους 100 βαθμούς .στην ανάγκη να το κατεβάζεις για λίγο από τη φωτιά.
– Αφού κρυώσει θα το στραγγίξεις καλά και θα βάλεις τα υπολείμματα σε ένα πανί και θα το πιέσεις ώστε να βγουν όλες οι ουσίες.
Το υλικό αυτό θα το βάλεις σε ένα γυάλινο μπουκάλι σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Κρατάει περίπου 6-8 μήνες
Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι πρόκειται για ένα φυσικό και πολύ ισχυρό αντιβιοτικό (σε πολλές περιπτώσεις καλύτερο από τα χημικά αντιβιοτικά) ενώ δεν έχει καμία από τις παρενέργειες αυτών.

Εξοντώνει άμεσα τα μικρόβια χωρίς αυτά να γίνονται ανθεκτικά στην χρήση του ριγανέλαιου κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα με τα χημικά αντιβιοτικά.
 

Απίστευτη ανακάλυψη για τις μέλισσες

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.



orinimelissa.blogspot.com

Απίστευτη ανακάλυψη για τις μέλισσες. Δεν θα πιστέψετε τι βρήκαν σε αυτά τα χωράφια όταν...



Ειλικρινά είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Στο εξωτερικό έκαναν μια τρομερή ανακάλυψη για τις μέλισσες και τον τρόπο που επιδρούν στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής και των καρπών των φυτών, όταν επισκέπτονται τα άνθη. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται επικονίαση και είναι ο τρόπος που αναπαράγονται τα άνθη. Η μέλισσα φαίνεται να διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και αυτό επειδή ενστικτωδώς επισκέπτεται το ίδιο είδος λουλουδιού σε κάθε πτήση. Πχ όταν μια μέλισσα βγει για ταξίδι, θα πάει μόνο σε ροδακινιές, η αμυγδαλιές, και αυτό για να μάθει το μυστικό που κρύβεται το νέκταρ και να κάνει μετά αυτοματοποιημένα την διαδικασία.



Στην έρευνα που αναφέρω έγινε ένα εκπληκτικό πείραμα, που ενδιαφέρει όλους τους μελισσοκόμους αλλά πολύ περισσότερο τους αγρότες. Ποιός θα φανταζόταν οτι οι μέλισσες ασκούν τόσο μεγάλη επιροή στη παραγωγή τους, και αυτοί ως αντάλλαγμα τις δηλητηριάζουν. Όμως με μαθηματική ακρίβεια δεν κάνουν κακό στις μέλισσες αλλά στο ίδιο τους το "ψωμί", και κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανγκ πίσω. 

Πως σκοτώνουν τις μέλισσες οι αγρότες;
Πάνε μέρα μεσημέρι με ήλιο και ραντίζουν πάνω στις ανθισμένες καλλιέργειες. Οι μέλισσες δεν έχουν την νοητική αντίληψη να το καταλάβουν και καθώς πάνε να πάρουν το νέκταρ τους ανταμοίβονται με ισχυρό νευροτοξικό δηλητήριο ή μυκητοκτόνο. Φυσικά ο θάνατος είναι σίγουρος και γίνεται είτε στην είσοδο τις κυψέλης (οι άλλες μέλισσες δεν επιτρέπουν την είσοδο σε δηλητηριασμένες μέλισσες) είτε μακριά απο τη κυψέλη στους αγρούς.
Το σωστό ράντισμα γίνετε το σούρουπο, και ποτέ πάνω σε ανθισμένες καλλιέργειες!

Το αποτέλεσμα είναι τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει μια τραγική μείωση στους πληθυσμούς των μελισσών αλλά και μείωση της παραγωγής μελιού σε μεγάλο ποσοστό. Ωστόσο αυτό είναι μόνο η αρχή, διότι αν δεν βάλουν μυαλό σύντομα οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ανθρωπότητα και για ολόκληρο το πλανήτη. Μεγάλο μέρος της διατροφής μας εξαρτάται από τις μέλισσες! Στην Αμερική ήδη οι αγρότες έβαλαν μυαλό και χρυσοπληρώνουν τους μελισσοκόμους για να τους φέρουν "μια χούφτα" μέλισσες στις καλλιέργειες τους.

Η σημερινή έρευνα έχει να κάνει με ένα πολύ περίεργο πείραμα, όπου ερευνητές σε συνεργασία με αγρότες τοποθέτησαν ειδικά "κλουβιά" στα οποία φυλάκισαν κομμάτια από τις καλλιέργειες ή κλαδιά. Κάποιος σκέφτεται, μα τρελοί είναι αυτοί άνθρωποι, σε τι αποσκοπεί αυτό; Όχι φίλες και φίλοι, δεν είναι τρελοί. Αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να διαχωρίσουν κομμάτια της καλλιέργειας, τοποθετόντας δεκάδες κυψέλες γύρω γύρω. 

Συμπερασματικά για να καταλάβετε όλοι τι έκαναν, διαχώρισαν τα φυτά που θα πάνε οι μέλισσες και τα φυτά που δε θα πάνε οι μέλισσες και στη συνέχεια αφού αυτά δέσουν και μεγαλώσουν τους καρπούς τους να μετρήσουν το ποσοστό αύξησης της παραγωγής εξαιτίας των μελισσών και της επικονίασης. Μαγικό;

Συγκεκριμένα στο πείραμα τοποθετήθηκαν κυψέλες γύρω από κάθε ανθοφορία, και ξεκίνησαν να καταγράφουν. Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από απίστευτα! Στις αμυγδαλιές που πήγαν οι μέλισσες η παραγωγή αυξήθηκε 17 φορές πάνω, στις κερασιές 22 φορές, στις μηλιές 8 φορές και στα δαμάσκηνα 11 φορές! Ωστόσο οι βαμβακοκαλλιέργειες πέρα από την αύξηση της παραγωγής παρουσίασαν κάποιες πολύ σημαντικές διαφορές στο βάρος των σπόρων, την περιεκτικότητα τους σε λίπος και τις βαμβακερές ίνες που ήταν πιο ποιοτικές κλπ.
συνέχεια

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΜΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
Το Λεμφικό ΣύστημαΤο λεμφικό σύστημα είναι μια σειρά αγγείων που η αποστολή τους είναι να επαναφέρουν το μεσοκυττάριο και ενδοκυττάριο…
 

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΜΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το Λεμφικό Σύστημα
Το λεμφικό σύστημα είναι μια σειρά αγγείων που η αποστολή τους είναι να επαναφέρουν το μεσοκυττάριο και ενδοκυττάριο υγρό στο αίμα, από το οποίο και προέρχεται. Ωστόσο, στη διάρκεια αυτής της φαινομενικά παθητικής λειτουργίας, γίνεται ζωτικής σημασίας εργασία. Το μεγαλύτερο μέρος του καθαρισμού του σώματος γίνεται μέσω της λυμφατικής παροχέτευσης των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων.


Η σωστή ροή και συνοχή του λεμφικού συστήματος είναι ζωτική για τη λειτουργία του σώματος και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν προσεγγίζουμε το σώμα με μία ολιστική θεώρηση. Μια δεύτερη κύρια λειτουργία αυτού του συστήματος πραγματοποιείται στους λεμφαδένες, όπου εντοπίζεται κατά ένα μέρος η αντιμικροβιακή δραστηριότητα του σώματος. Αυτή η λειτουργία εξετάζεται σε διάφορα σημεία του βιβλίου, και ιδιαίτερα στο κεφάλαιο που αφορά στα αυτιά, στη μύτη, στο λαιμό και στα μάτια. Οιδηματώδεις αδένες μπορεί να βρεθούν όπου υπάρχουν λεμφαδένες, δηλαδή στο φάρυγγα, στις μασχάλες, στους μαστούς, και στο πάνω μέρος των μηρών, στις βουβωνικές χώρες.

Βότανα όπως το Γάλιο, η Εχινάκια, η Υδραστίδα, η Καλέντουλα και η Φυτολάκκα θεωρούνται λεμφικοί καθαριστές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όποτε είναι απαραίτητο.

Όταν υπάρχουν υποψίες για λεμφικό πρόβλημα, πρέπει να ακολουθηθεί ένα διαιτολόγιο καθαρισμού του σώματος. Μια διατροφή βασισμένη στα φρούτα είναι η καλύτερη. Σε μια τέτοια δίαιτα οι ακόλουθες πηγές τροφίμων πρέπει να αποφεύγονται ή να περιορίζονται στο ελάχιστο. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στο λεμφικό σύστημα να ξεκουραστεί από την υπερφόρτωση με ακατάλληλες τροφές:

• Κόκκινα κρέατα
• Λιπαρές και τηγανητές τροφές
• Τυρί, βούτυρο, κρέμα, γάλα
• Ξύδι και τουρσιά
 Αλκοόλ
• Ζάχαρη και ζαχαρώδη προϊόντα
• Τεχνητά πρόσθετα, συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές και αρωματικές ουσίες.

Η αποφυγή αυτών των τροφών θα βοηθήσει το σώμα, και παράλληλα, με τη χρήση των σωστών τροφών θα επιτευχθεί ένας δραστικός καθαρισμός του σώματος. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι η βάση. Για έναν πλήρη καθαρισμό, καλό είναι να ακολουθήσουμε για ένα διάστημα φρουτοδίαιτα, και σταδιακά να περιλάβουμε στο διαιτολόγιο μας και άλλες τροφές. Ακολουθεί ένας σύντομος κατάλογος με κατάλληλες τροφές.

• Φρέσκα φρούτα, ιδιαίτερα πορτοκάλια, σταφύλια και μήλα
• Φρέσκα πράσινα λαχανικά
• Άσπρο κρέας και άσπρο ψάρι, αν το επιθυμεί το άτομο.
Ένα μείγμα βοτάνων που θα βοηθήσουν το λεμφικό σύστημα όταν παρουσιαστεί πρόβλημα είναι το ακόλουθο:

Εχινάκια 2 μέρη

Γάλιο 1 μέρος

Υδραστίδα 1 μέρος

Φυτολάκκα 1 μέρος

Το κάνετε έγχυμα και ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε φλιτζάνι νερού. Πίνετε τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες καταστάσεις, όταν χρειάζεται ενίσχυση η λεμφική παροχέτευση.

Προσοχή: Πάντα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον διατροφολόγο σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο, ειδικά εάν κάνετε και παράλληλη φαρμακευτική αγωγή.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας στο Facebook


Πηγή: Οδηγός Βοτανοθεραπείας – Εκδόσεις Διόπτρα

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 1913

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Aristotelis Dim.





Aristotelis Dim
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 1913: Το αντιτορπιλικό “Δόξα”, υπό τον Πλωτάρχη Κριεζή, και τα ανιχνευτικά “Πάνθηρ” και “Ιέραξ” εισπλέουν στο λιμάνι της Καβάλας και στην συνέχεια άγημα του “Δόξα” απελευθερώνει την πόλη και γίνεται δεκτό από τους κατοίκους με άκρατο ενθουσιασμό.
Οι βούλγαροι είχαν εγκαταλείψει την πόλη παίρνοντας ως ομήρους τον Μητροπολίτη και τριάντα προκρίτους. (Ελληνικό Ημερολόγιο)

Δημοφιλείς αναρτήσεις