Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Γαλακτομπούρεκο παραδοσιακό με σιμιγδαλένια κρέμα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

www.icookgreek.com
Γαλακτομπούρεκο παραδοσιακό με σιμιγδαλένια κρέμα

Γαλακτομπούρεκο παραδοσιακό με σιμιγδαλένια κρέμα

4.2 /5 κατάταξη (56 ψήφοι)
  • Ψήσιμο: 40 λεπτά
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • Για 20 κομμάτια
  • φύλλο κρούστας: 500 γρ. ( 13-14 φύλλα)
  • γάλα: 5 φλιτζάνια
  • σιμιγδάλι ψιλό:1 1/2 φλιτζάνι
  • ξύσμα λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας
  • βανίλια: 1 μπαστουνάκι σχισμένο κατά μήκος ή 2 βανίλιες σκόνη
  • βούτυρο: 250 γρ., φρέσκο και επιπλέον βούτυρο λιωμένο, για τα φύλλα και το ταψί
  • αυγά: 6, φρέσκα
  • ζάχαρη: 2 φλιτζάνια
  • αλάτι: λίγο
  • Για το σιρόπι
  • ζάχαρη: 2 1/2 φλιτζάνια
  • νερό: 1 1/2 φλιτζάνι
  • λεμόνι: 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό και 1 φλούδα
  • κανελογαρίφαλα, κοπανισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας το γάλα με το σιμιγδάλι και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτετε το μαστουνάκι της βανίλιας και μόλις πάρουν βράση αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τμηματικά 100 γρ από το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Αφαιρείτε το μπαστουνάκι βανίλιας από την κρέμα.
  2. Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Όταν η κρέμα κρυώσει καλά ενσωματώνετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τέλος τη μαρέγκα.
  3. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί. Τοποθετείτε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί αλείφοντας το κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο.  Απλώνετε από πάνω την κρέμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης καλά βουτυρωμένα. Ψήνετε στους 200ο C 40’.
  4. Στο μεταξύ βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι για  6’-7’. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει λίγο, αφαιρείτε τη φλούδα και  περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο μόλις το βγάλετε από το φούρνο με το χλιαρό σιρόπι. Το σερβίρετε κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

καφες με άποψη

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ




panagiamegalohari.gr
Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ
των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη.
Η δική μου εκδοχή για τους αραβικούς ρεβιθοκεφτέδες. Είναι μεζές εξαιρετικός και χορταστικό υποκατάστατο των κρεατικών!
Υλικά για 35 με 40 φαλάφελ, για 4 με 6 άτομα:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο, 2 ψιλοκομμένες και 2 κομμένες σε λεπτά φετάκια
1-2 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. ξερά ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς, κατά προτίμηση ξεφλουδισμένα
1/3 φλιτζ. κόκκινες φακές ή φάβα που έχετε μουσκέψει αποβραδίς
6 κουτ. σούπας πλιγούρι, μουσκεμένο σε νερό 10 λεπτά, και στραγγισμένο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ (νισεστέ)
2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
1/3 φλιτζ. μαϊντανό χοντροκομμένο
1 ½ – 2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο κύμινο
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι ή όσο θέλετε
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι όσο θέλετε
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
4 αραβικές πίτες
1 χούφτα σαλατικά, 4-5 μικρές ντοματούλες, κομμένες στη μέση
Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, 2-3 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, ανακατέψτε καλά και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στο μπολ του μίξερ ή στο μπλέντερ βάλτε τα ρεβίθια, τις φακές και το πλιγούρι δουλεύοντάς τα μέχρι να γίνουν σαν χοντρό σιμιγδάλι. Προσθέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα φετάκια σκόρδο, το μπέικιν πάουντερ, το κορνφλάουρ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το κύμινο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και δουλέψτε μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Αφήστε το να μείνει σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τηγανίσετε. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
Από το μίγμα πάρτε κουταλιές και, με τα χέρια βρεγμένα, σχηματίστε μπαλίτσες και μετά πιέστε τις να γίνουν μικρά πιτάκια.
Σε βαθύ τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και τηγανίστε λίγα φαλάφελ κάθε φορά ώστε να μη πέσει η θεμοκρασία του λαδιού και δεν γίνουν κριτσανιστά. Βγάλτε τα φαλάφελ με τρυπητή κουτάλα μόλις πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα και μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας.
Κόψτε στα δύο την κάθε πίτα και ανοίξτε την “τσέπη”. Βάλτε σε καθεμιά λίγα σαλατικά και ντομάτα και προσθέστε 4-5 ζεστά φαλάφελ.
diakonima.gr

Γλυκό με κρέμα,μπισκότα και σοκολάτα


icookgreek.com
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση


Γλυκό με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα



Γλυκό με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα

4.3 /5 κατάταξη (8 ψήφοι)

  • Δυσκολία: μέτριο


Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες ή μπανάνες, καθαρισμένες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική
  • 1 1/2 πακέτο πτι μπερ
  • λίγο φρέσκο γάλα και 2-3 κουταλιές κονιάκ για τα μπισκότα
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο



Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις φράουλες ή τις μπανάνες σε φέτες. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Αναμειγνύετε το γάλα με το κονιάκ σε ένα μπολάκι. Στρώνετε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψάκι με πτι μπερ, βουτώντας πριν κάθε ένα μπισκοτάκι για ελάχιστο χρόνο στο γάλα.
  2. Περιχύνετε την πρώτη στρώση των πτι μπερ με κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Απλώνετε τη δεύτερη στρώση με τα μπισκότα και την κρέμα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας και η τελευταία στρώση να είναι με την κρέμα. 
  3. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Απλώνετε τα φρούτα πάνω στα μπισκότα, περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

    Ευχαριστούμε πολύ τη Σοφία Καρτερού που μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της 

Τρίτο κορυφαίο νησί στον κόσμο η Κρήτη

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

http://www.ekriti.gr/%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7/%CF%84

Τρίτο κορυφαίο νησί στον κόσμο η Κρήτη - Δύο νέα βραβεία για το νησί

κρητη

Την  τρίτη θέση  ανάμεσα στα δέκα κορυφαία νησιά της Ευρώπης για το 2015 κέρδισε η Κρήτη (Travelers' Choice Islands Award), από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας στον κόσμο.
Πρόκειται για το δημοφιλές βραβείο του TripAdvisor, που βασίζεται σε σχόλια και απόψεις από  εκατομμύρια επισκεπτών της Ευρώπης και βοηθά άλλους ταξιδιώτες να επιλέξουν τον κατάλληλο προορισμό για ένα τέλειο ταξίδι .
Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που το δημοφιλές  site  ανακοινώνει τις επιλογές των ταξιδιωτών  που αφορούν  νησιά, ενώ  για την ανακοίνωση των νικητών αποστέλλονται, μεταξύ άλλων, 55 εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 72% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να επισκεφθεί τα νησιά που κερδίζουν αυτά τα σημαντικά βραβεία.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως η Κρήτη ανέβηκε  στη δεύτερη θέση ως προς την επιλογή  νησιού ξένων επισκεπτών στην  Ελλάδα το 2015, από την έκτη που είχε το 2013.
Το TripAdvisor αποτελεί τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κοινότητα στον κόσμο, φτάνοντας τα 340 εκατομμύρια μοναδικούς μηνιαίους επισκέπτες ,ενώ συγκεντρώνει περισσότερα από 225 εκατομμύρια σχόλια και γνώμες που καλύπτουν πάνω από 4,9 εκατομμύρια καταλύματα, εστιατόρια και αξιοθέατα σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο.
https://www.tripadvisor.com.gr/TravelersChoice-Islands-cTop-g4
Επίσης, δύο νέα βραβεία προστέθηκαν στη συλλογή της επιτυχημένης τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κρήτης «Incredible Crete: Surprisingly yours!» για τα βίντεο του  Κρητικού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και των συνεργατών  του.
Συγκεκριμένα:
Το βίντεο "Crete Easter Daydreaming" έλαβε το βραβείο κοινού στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους "ΥΠΕΡΙΑ" στην Αμοργό, που κάθε χρόνο βραβεύει τις καλύτερες επιλογές ταινιών, ντοκιμαντέρ και δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών.
http://yperia.gr/2015-film-festival-of-amorgos-announces-awards/
Τέλος, το CRETE THE ISLAND INSIDE YOU - FALLING IN LOVE DAYDREAMING έλαβε το 3ο βραβείο στην κατηγορία "Best film up to 3 minutes" στο Zagreb Tourfilm 2015, στην Κροατία ,φεστιβάλ που αναδεικνύει  ταινίες και οπτικοακουστικές παραγωγές που προωθούν διάφορες μορφές τουρισμού, ξενοδοχεία, θέρετρα, καθώς και τον πολιτισμό και την παράδοση κάθε περιοχής.
http://zagreb-tourfilm.com/english/awards-2015/



Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Ατονία - κακοκεφιά και δυόσμος

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.



giatrosofia-bartzokas.blogspot.com
τα γιατροσόφια δεν αντικαθιστούν την ιατρική, ειναι τα περισσότερα από…

Ατονία - κακοκεφιά και δυόσμος




    
 Πόσες φορές δεν αισθανόμαστε κατά την διάρκεια της ημέρας , η μετά από το ξύπνημα , να έχουμε κακή διάθεση και πόνους και  κομμάρες .Είναι  όμως δυνατόν όλα αυτά σε 10 λεπτά να ειναι παρελθόν ? Τα φυλλαράκια του δυόσμου που βλέπουμε στην φωτογραφία τα μασάμε 2 η 3 φορές και τα κρατάμε κάτω από την γλώσσα μας για 5 λεπτά . Σας πληροφορώ μετά από 10 λεπτά θα έχετε την καλύτερη διάθεση σας που δεν είχατε φανταστεί ποτέ .  
 

Αγιοφάραγγο, το Άγιον Όρος της Κρήτης

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

neakriti.gr
Αστερούσια, ένα τοπίο ξερό και άγονο. Η νοτιότερη οροσειρά της Ελλάδας…
https://www.neakriti.gr/article/life/sxeseis/1314500/agiofaraggo-to-agion-oros-tis-kritis-photos-/#.VxXSZF_zL1c.facebook

Αγιοφάραγγο, το Άγιον Όρος της Κρήτης (photos)


Αστερούσια, ένα τοπίο ξερό και άγονο. Η νοτιότερη οροσειρά της Ελλάδας δεν φιλοξενεί πολλούς οικισμούς, κρατά όμως καλά κρυμμένες εκπλήξεις για τους λάτρεις της φύσης.


Αστερούσια, ένα τοπίο ξερό και άγονο. Η νοτιότερη οροσειρά της Ελλάδας δεν φιλοξενεί πολλούς οικισμούς, κρατά όμως καλά κρυμμένες εκπλήξεις για τους λάτρεις της φύσης. Η ευρύτερη περιοχή των Αστερουσίων με τα αναρίθμητα φαράγγια και σπήλαια αποτέλεσε ιδανικό τόπο για τον ασκητισμό και μοναχισμό από τους πρώτους αιώνες της εξάπλωσης του χριστιανισμού στην Κρήτη. Ήταν ίσως η σημαντικότερη κοιτίδα του ασκητισμού στη Κρήτη με κέντρα το Αγιοφάραγγο και το Μάρτσαλο. Γι' αυτό είναι ευρύτερα γνωστό και ως το Άγιον Όρος της Κρήτης.

Μοναστήρια, ερημητήρια, ναοί σε φαράγγια και σπήλαια αποτέλεσαν χώρους σκληρής άσκησης. Στην ανάπτυξη της τόσο έντονης μοναστικής παράδοσης συνέβαλε η ιστορία του Αποστόλου Παύλου, που λέγεται ότι κατά το ταξίδι του προς τη Ρώμη περίπου το 60 μ.Χ. το πλοίο, που τον μετέφερε σιδηροδέσμιο στη Ρώμη, για να δικαστεί, αγκυροβόλησε στους Καλούς Λιμένες λόγω έντονης θαλασσοταραχής.
Λίγο πριν την είσοδο του φαραγγιού είναι και το τελευταίο σημείο, που μπορεί να προσεγγίσει το αυτοκίνητο. Το φαράγγι δημιουργήθηκε από τις κοίτες δύο ρεμάτων, που καταλήγουν στο Λιβυκό πέλαγος σε μια πανέμορφη παραλία.
Κυματιστά τοιχώματα, πυρρόξανθο πέτρωμα, πικροδάφνες, αγριελιές, ενδημικά φυτά, βότανα, ακατάπαυστο πέταγμα πουλιών. Τα πετροχελίδονα δεν μεταναστεύουν ποτέ από αυτή τη γωνιά της Ευρώπης. Ο μύθος λέει ότι είναι οι ψυχές των ερημιτών που έζησαν εδώ. Το ποτάμι κόβει το μονοπάτι, και οι ήχοι του νερού συνοδεύουν τους περιπατητές καθ' όλη τη διαδρομή. Και στις δύο πλαγιές προβάλλει επιβλητικά το πλήθος των σπηλαίων. Βαθύ σκοτάδι και σιωπή.
Εκεί αποσύρονταν για να προσευχηθούν και να αυτοσυγκεντρωθούν στην μοναξιά ερημίτες και μοναχοί μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα. Στη μεγαλύτερη διαδρομή του φαραγγιού υψώνονται δεξιά και αριστερά τεράστιοι κάθετοι βράχοι, όπου υπάρχουν πολλές σπηλιές στις οποίες έχουν ζήσει δεκάδες ασκητές.

Το Αγιοφάραγγο Αφού προσπεράσουμε ένα πυκνό ξέφωτο με πικροδάφνες, φτάνουμε στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των ερημιτών. Ένα Βενετσιάνικο  ναό με τρούλο μεταξύ του 14ου - 15ου αιώνα.

Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου Το οικοδόμημα είναι μεγαλοπρεπές, καθώς έπρεπε να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των 300 ερημιτών της περιοχής. Συνεχίζοντας την πορεία προς την παραλία, στα ανατολικά του φαραγγιού σε μικρή απόσταση από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, κρυμμένος σε πυκνούς θάμνους, βρίσκεται ο Γουμενόσπηλιος.

Ο Γουμενόσπηλιος Στη στενή είσοδο του Γουμενόσπηλιου νιώθουμε το δέος των τοπικών παραδόσεων. Πρόκειται για ένα σπήλαιο με χαμηλή είσοδο και μεγάλη αίθουσα. Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ λειτουργούσε το παλαιό ηγουμενείο της Μονής Αγ. Αντωνίου και μετέπειτα ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για τη συγκέντρωση των ασκητών. Μια φορά το χρόνο συναντιόντουσαν στο Γουμενόσπηλιο και γινόταν η καταμέτρηση προκειμένου να δουν πόσοι είχαν πεθάνει τον προηγούμενο χρόνο.
Τα σμαραγδένια νερά του Λιβυκού λούζουν αιώνια την παραλία κάτω από τη Μονή καθιστώντας την από τις ωραιότερες της Κρήτης. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας υπάρχει μια κρυμμένη θαλασσινή λίμνη με το όνομα Βουρβουλίτης. Για να την προσεγγίσετε πρέπει να ανέβετε στην κορυφή του βράχου. Η θέα από εκεί πάνω είναι εκπληκτική.
Έξω από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου δεσπόζει ένα πηγάδι. Εκεί είναι και το μοναδικό σημείο με πόσιμο νερό.   
Σ'αυτό το πηγάδι έφτανε κάθε μοναχός προκειμένου να ξεδιψάσει.

Η παραλία του Αγιοφάραγγου Η βόλτα στο Αγιοφάραγγο, αξίζει όσο λίγες στην Κρήτη.
Η ενέργεια του τόπου, η αγριάδα του τοπίου παντρεύεται αρμονικά με την ηρεμία της σιωπής. Η πορεία προς την παραλία είναι εύκολη για όλους τους λάτρεις της πεζοπορίας, άλλωστε η παραλία που συναντάς στο τέλος σε αποζημιώνει ευχάριστα.
Επιμέλεια: Μαρία Αγαπάκη


ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
https://www.stoxos.gr/2016/04/blog-post_3047.html

«ΜΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ, ΥΠΗΡΞΑ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΑΝΩ...»: ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ...


Την επαύριον της 21ης Απριλίου διάλεξε ο «Στόχος» για να αναρτήσει το εκπληκτικό τραγούδι του κάργα ελληνόψυχου Νότι Σφακιανάκη, που οι απατεώνες πολιτικάντηδες έχουν απαγορεύσει να μεταδίδεται από τα μεγάλα ΜΜΕ.
Το τραγούδι του Νότι κυκλοφόρησε πρίν από 2 χρόνια, το 2014, και παρά το γεγονός ότι έχει σαρώσει στο YouTube αγγίζοντας τα 900.000 χτυπήματα, υπάρχει ρητή εντολή στα μεγάλα Κανάλια και στα ραδιόφωνα να μήν το μεταδίδουν, για να μή φουντώσει ο Ελληνικός Ρατσισμός!..

Απολαύστε τους στίχους του τραγουδιού που έγραψε ο Κώστας Χορλιαφάκης σε μουσική δική του και του Στράτου Κουμπιά

 

Χρόνια με χτυπάτε
χρόνια στέκομαι
χρόνια με πουλάτε
και τ' ανέχομαι



Χρόνια ο σκοπός σας
να αφανιστώ
Έλληνας χαμένος
πρόγραμμα βατό

Έλληνας θαμμένος 
γη χωρίς Θεό


Μα εγώ είμαι Έλληνας
δεν θα πεθάνω
υπήρξα άρχοντας
στον κόσμο επάνω


Είμαι αυτός
που σου 'χει μάθει
τ' αλφαβητάριο
μην κάνεις λάθη


Εγώ σε γέννησα
σ' έχω αναθρέψει
κι ότι δικό σου
μου το 'χεις κλέψει


Μα εγώ είμαι Έλληνας
πάντα αντάρτης
Άνθρωπος δίκαιος
και δημοκράτης


Τώρα ζητιανεύω
κι η ψυχή σου χαίρεται
τώρα ξεπουλιέμαι
μα ποιος Θεός το δέχεται


Τώρα μου ζητάτε
τα υπάρχω μου
ως και την ψυχή μου
που 'χω πάνω μου

Δεν θα μου τα πάρεις 
ούτε από τον τάφο μου

Μα εγώ είμαι Έλληνας
δεν θα πεθάνω
υπήρξα άρχοντας
στον κόσμο επάνω


Είμαι αυτός
που σου 'χει μάθει
τ' αλφαβητάριο
μην κάνεις λάθη


Εγώ σε γέννησα
σ' έχω αναθρέψει
κι ότι δικό σου
μου το 'χεις κλέψει


Μα εγώ είμαι Έλληνας
πάντα αντάρτης
Άνθρωπος δίκαιος
και δημοκράτης


Μα εγώ είμαι Έλληνας
ευλογημένος
σ' επαναστάσεις
αναθρεμμένος


Έχω παλέψει
έχω νικήσει
θεριά ανήμερα
έχω λυγίσει


Δεν κάνω πίσω
θα πολεμήσω
και τους ρουφιάνους
θα τους διαλύσω


Αυτούς Ελλάδα μου
που χρόνια τώρα
τον δρόμο σ' άνοιξαν
στην κατηφόρα...








 

Δημοφιλείς αναρτήσεις