Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

μοντέλα λουλουδιών

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


youtube.com
Lista de mi colección de flores tejidas a crochet.
1


Flor Nº 1 en tejido crochet tutorial paso a paso.

2


Flor N° 2 en tejido crochet o ganchillo tutorial paso a paso.

3


FLOR N° 3 en tejido crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

4


FLOR n° 4 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

5


Flor N° 5 en tejido crochet tutorial paso a paso.

6


Flor N° 6 en tejido crochet o ganchillo tutorial paso a paso.

7


Flor N° 7 en tejido crochet tutorial paso a paso.

8


FLOR nº 8 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

9


FLOR n° 9 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

10


Flor N° 10 en tejido crochet tutorial paso a paso.

11


FLOR n° 11 en tejido crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

12


FLOR n° 12 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

13


FLOR n° 13 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

14


Como tejer Flores unidas en tejido crochet tutorial paso a paso.

15


Flor N° 15 en tejido crochet tutorial paso a paso. Moda a Crochet

16


FLOR n° 16 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

17


FLOR n° 17 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

18


Flor N° 18 en tejido crochet tutorial paso a paso.

19


Flor N° 19 en tejido crochet tutorial paso a paso.

20


Flor N° 20 en tejido crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

21


FLOR nº 21 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

22


FLOR n° 22 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

23


Flor N° 23 en tejido crochet tutorial paso a paso. Parte 1.

24


Flor N° 23 en tejido crochet tutorial paso a paso. Parte 2.

25


FLOR n° 24 en tejido crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

26


FLOR N° 25 en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

27


Como hacer una #flor o rosa en tejido crochet o ganchillo tutorial paso a paso.

28


Como hacer narcisos #flor en tejido crochet tutorial paso a paso. Moda a Crochet

29


Como tejer la FLOR De La Vida en tejido Crochet o ganchillo tutorial paso a paso. Moda a Crochet

30


Como tejer una flor pequeña en tejido crochet tutorial paso a paso.

31


Flor en tejido crochet o ganchillo de 6 pétalos en relieve tutorial paso a paso. Moda a Crochet

32


Flor de la Vida Preview

33


Colección de flores en tejido crochet

34

Flor de 8 pétalos en tejido crochet tutorial paso a paso.


tutorials

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.




https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/982018748561574
CTejidas - Crochet y Dos Agujas
Mira más tutoriales aquí: http://goo.gl/DaxYGP

Δείτε περισσότερα tutorials εδώ: http://goo.gl/DaxYGP



Η «κρυμμένη» Παναγία Κερά Αμαρίου

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη mykriti.gr.
Η «κρυμμένη» Παναγία Κερά Αμαρίου


Ο Ιερός Ναός Παναγίας της Κεράς στο Αμάρι είναι καλά κρυμμένος μέσα στους ελαιώνες με τα πανάρχαια δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της Σχολής Ασωμάτων και πολύ κοντά στο κτήμα «ΠΑΝΑΚΡΟΝ».Η ύπαρξη του ναού χρονολογείται…
checkincreta.com
http://www.checkincreta.com/gr/blogs/panagia-kera-308
Ο Ιερός Ναός Παναγίας της Κεράς στο Αμάρι είναι καλά κρυμμένος μέσα στους ελαιώνες με τα πανάρχαια δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της Σχολής Ασωμάτων και πολύ κοντά στο κτήμα «ΠΑΝΑΚΡΟΝ».
Η ύπαρξη του ναού χρονολογείται περίπου στα τέλη του 13ου αιώνα και σύμφωνα με επιστήμονες «είναι χτισμένος πάνω στον ναό του Απόλλωνα».
Ο αρχικός ναός της Ζωοδόχου Πηγής ή Παναγίας Κεράς κατασκευάστηκε στον αρχιτεκτονικό τύπο του σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο και εγκάρσιο νάρθηκα, ενώ ο σωζόμενος τοιχογραφικός διάκοσμος του αρχικού αυτού ναού εντάσσεται στην αρχαΐζουσα τάση της ζωγραφικής που γνωρίζει ευρεία διάδοση στην Κρήτη στα τέλη του 13ου αιώνα.
Στα μέσα του 14ου αιώνα, μετά την κατάρρευση του νότιου κλίτους και τμήματος της στέγης, ο ναός ανακατασκευάστηκε και μετατράπηκε σε τρίκλιτη, θολοσκέπαστη βασιλική με εγκάρσιο νάρθηκα. Στη νότια πλευρά τοποθετήθηκε το εντυπωσιακό λιθανάγλυφο θύρωμα με τον υστερογοτθικό διάκοσμο και το οικόσημο της οικογένειας των Καλλεργών στο υπέρθυρο. 
Την ίδια περίπου περίοδο κατασκευάστηκε στη βόρεια πλευρά το μονόχωρο τρουλαίο παρεκκλήσι, με τετράπλευρη δεξαμενή στο κέντρο του. Στο εσωτερικό αλλά και στον αύλειο χώρο του ναού εντοπίστηκαν τάφοι που από τα κατασκευαστικά τους στοιχεία χρονολογούνται από τον 14ο έως και τον 16ο αιώνα.
Το checkincreta.com μέσω των δραστηριοτήτων και των εκδρομών που διοργανώνει σας καλεί να γνωρίσετε από κοντά τις ομορφιές της Κρήτης και τα άγνωστα για πολλούς μέρη του νησιού… Απλά μείνετε συντονισμένοι!


Γαλακτομπούρεκο παραδοσιακό με σιμιγδαλένια κρέμα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

www.icookgreek.com
Γαλακτομπούρεκο παραδοσιακό με σιμιγδαλένια κρέμα

Γαλακτομπούρεκο παραδοσιακό με σιμιγδαλένια κρέμα

4.2 /5 κατάταξη (56 ψήφοι)
  • Ψήσιμο: 40 λεπτά
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • Για 20 κομμάτια
  • φύλλο κρούστας: 500 γρ. ( 13-14 φύλλα)
  • γάλα: 5 φλιτζάνια
  • σιμιγδάλι ψιλό:1 1/2 φλιτζάνι
  • ξύσμα λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας
  • βανίλια: 1 μπαστουνάκι σχισμένο κατά μήκος ή 2 βανίλιες σκόνη
  • βούτυρο: 250 γρ., φρέσκο και επιπλέον βούτυρο λιωμένο, για τα φύλλα και το ταψί
  • αυγά: 6, φρέσκα
  • ζάχαρη: 2 φλιτζάνια
  • αλάτι: λίγο
  • Για το σιρόπι
  • ζάχαρη: 2 1/2 φλιτζάνια
  • νερό: 1 1/2 φλιτζάνι
  • λεμόνι: 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό και 1 φλούδα
  • κανελογαρίφαλα, κοπανισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας το γάλα με το σιμιγδάλι και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτετε το μαστουνάκι της βανίλιας και μόλις πάρουν βράση αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τμηματικά 100 γρ από το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Αφαιρείτε το μπαστουνάκι βανίλιας από την κρέμα.
  2. Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Όταν η κρέμα κρυώσει καλά ενσωματώνετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τέλος τη μαρέγκα.
  3. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί. Τοποθετείτε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί αλείφοντας το κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο.  Απλώνετε από πάνω την κρέμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης καλά βουτυρωμένα. Ψήνετε στους 200ο C 40’.
  4. Στο μεταξύ βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι για  6’-7’. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει λίγο, αφαιρείτε τη φλούδα και  περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο μόλις το βγάλετε από το φούρνο με το χλιαρό σιρόπι. Το σερβίρετε κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

καφες με άποψη

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ




panagiamegalohari.gr
Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ
των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη.
Η δική μου εκδοχή για τους αραβικούς ρεβιθοκεφτέδες. Είναι μεζές εξαιρετικός και χορταστικό υποκατάστατο των κρεατικών!
Υλικά για 35 με 40 φαλάφελ, για 4 με 6 άτομα:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο, 2 ψιλοκομμένες και 2 κομμένες σε λεπτά φετάκια
1-2 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. ξερά ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς, κατά προτίμηση ξεφλουδισμένα
1/3 φλιτζ. κόκκινες φακές ή φάβα που έχετε μουσκέψει αποβραδίς
6 κουτ. σούπας πλιγούρι, μουσκεμένο σε νερό 10 λεπτά, και στραγγισμένο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ (νισεστέ)
2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
1/3 φλιτζ. μαϊντανό χοντροκομμένο
1 ½ – 2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο κύμινο
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι ή όσο θέλετε
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι όσο θέλετε
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
4 αραβικές πίτες
1 χούφτα σαλατικά, 4-5 μικρές ντοματούλες, κομμένες στη μέση
Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, 2-3 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, ανακατέψτε καλά και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στο μπολ του μίξερ ή στο μπλέντερ βάλτε τα ρεβίθια, τις φακές και το πλιγούρι δουλεύοντάς τα μέχρι να γίνουν σαν χοντρό σιμιγδάλι. Προσθέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα φετάκια σκόρδο, το μπέικιν πάουντερ, το κορνφλάουρ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το κύμινο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και δουλέψτε μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Αφήστε το να μείνει σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τηγανίσετε. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
Από το μίγμα πάρτε κουταλιές και, με τα χέρια βρεγμένα, σχηματίστε μπαλίτσες και μετά πιέστε τις να γίνουν μικρά πιτάκια.
Σε βαθύ τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και τηγανίστε λίγα φαλάφελ κάθε φορά ώστε να μη πέσει η θεμοκρασία του λαδιού και δεν γίνουν κριτσανιστά. Βγάλτε τα φαλάφελ με τρυπητή κουτάλα μόλις πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα και μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας.
Κόψτε στα δύο την κάθε πίτα και ανοίξτε την “τσέπη”. Βάλτε σε καθεμιά λίγα σαλατικά και ντομάτα και προσθέστε 4-5 ζεστά φαλάφελ.
diakonima.gr

Γλυκό με κρέμα,μπισκότα και σοκολάτα


icookgreek.com
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση


Γλυκό με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα



Γλυκό με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα

4.3 /5 κατάταξη (8 ψήφοι)

  • Δυσκολία: μέτριο


Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες ή μπανάνες, καθαρισμένες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική
  • 1 1/2 πακέτο πτι μπερ
  • λίγο φρέσκο γάλα και 2-3 κουταλιές κονιάκ για τα μπισκότα
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο



Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις φράουλες ή τις μπανάνες σε φέτες. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Αναμειγνύετε το γάλα με το κονιάκ σε ένα μπολάκι. Στρώνετε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψάκι με πτι μπερ, βουτώντας πριν κάθε ένα μπισκοτάκι για ελάχιστο χρόνο στο γάλα.
  2. Περιχύνετε την πρώτη στρώση των πτι μπερ με κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Απλώνετε τη δεύτερη στρώση με τα μπισκότα και την κρέμα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας και η τελευταία στρώση να είναι με την κρέμα. 
  3. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Απλώνετε τα φρούτα πάνω στα μπισκότα, περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

    Ευχαριστούμε πολύ τη Σοφία Καρτερού που μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της 

Τρίτο κορυφαίο νησί στον κόσμο η Κρήτη

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

http://www.ekriti.gr/%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7/%CF%84

Τρίτο κορυφαίο νησί στον κόσμο η Κρήτη - Δύο νέα βραβεία για το νησί

κρητη

Την  τρίτη θέση  ανάμεσα στα δέκα κορυφαία νησιά της Ευρώπης για το 2015 κέρδισε η Κρήτη (Travelers' Choice Islands Award), από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας στον κόσμο.
Πρόκειται για το δημοφιλές βραβείο του TripAdvisor, που βασίζεται σε σχόλια και απόψεις από  εκατομμύρια επισκεπτών της Ευρώπης και βοηθά άλλους ταξιδιώτες να επιλέξουν τον κατάλληλο προορισμό για ένα τέλειο ταξίδι .
Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που το δημοφιλές  site  ανακοινώνει τις επιλογές των ταξιδιωτών  που αφορούν  νησιά, ενώ  για την ανακοίνωση των νικητών αποστέλλονται, μεταξύ άλλων, 55 εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 72% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να επισκεφθεί τα νησιά που κερδίζουν αυτά τα σημαντικά βραβεία.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως η Κρήτη ανέβηκε  στη δεύτερη θέση ως προς την επιλογή  νησιού ξένων επισκεπτών στην  Ελλάδα το 2015, από την έκτη που είχε το 2013.
Το TripAdvisor αποτελεί τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κοινότητα στον κόσμο, φτάνοντας τα 340 εκατομμύρια μοναδικούς μηνιαίους επισκέπτες ,ενώ συγκεντρώνει περισσότερα από 225 εκατομμύρια σχόλια και γνώμες που καλύπτουν πάνω από 4,9 εκατομμύρια καταλύματα, εστιατόρια και αξιοθέατα σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο.
https://www.tripadvisor.com.gr/TravelersChoice-Islands-cTop-g4
Επίσης, δύο νέα βραβεία προστέθηκαν στη συλλογή της επιτυχημένης τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κρήτης «Incredible Crete: Surprisingly yours!» για τα βίντεο του  Κρητικού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και των συνεργατών  του.
Συγκεκριμένα:
Το βίντεο "Crete Easter Daydreaming" έλαβε το βραβείο κοινού στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους "ΥΠΕΡΙΑ" στην Αμοργό, που κάθε χρόνο βραβεύει τις καλύτερες επιλογές ταινιών, ντοκιμαντέρ και δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών.
http://yperia.gr/2015-film-festival-of-amorgos-announces-awards/
Τέλος, το CRETE THE ISLAND INSIDE YOU - FALLING IN LOVE DAYDREAMING έλαβε το 3ο βραβείο στην κατηγορία "Best film up to 3 minutes" στο Zagreb Tourfilm 2015, στην Κροατία ,φεστιβάλ που αναδεικνύει  ταινίες και οπτικοακουστικές παραγωγές που προωθούν διάφορες μορφές τουρισμού, ξενοδοχεία, θέρετρα, καθώς και τον πολιτισμό και την παράδοση κάθε περιοχής.
http://zagreb-tourfilm.com/english/awards-2015/



Δημοφιλείς αναρτήσεις