Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Παντζάρια Τουρσί

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


naturalsoul.gr
Μάθετε πως να Φτιάξετε Παντζάρια Τουρσί & Γιατί πρέπει να τα Καταναλώνετε Καθημερινά

https://www.cretangastronomy.gr/2017/06/%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CE%BA

Σας αρέσουν τα παντζάρια; Ή μάλλον, τρώτε συχνά παντζάρια; Η προσθήκη τους στη διατροφή σας είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Ειδικότερα τα παντζάρια τουρσί περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται μόνο σε λίγα λαχανικά.
Μερικά από τα μοναδικά θρεπτικά συστατικά των παντζαριών είναι οι βεταλαϊνες και οι πολυφαινόλες. Αυτά τα ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη των εκ γενετής αναπηριών, των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου του παχέος εντέρου, και άλλων τύπων καρκίνου.
Επιπλέον, είναι γεμάτα βεταϊνη η οποία προωθεί τη λειτουργία του ήπατος, βοηθώντας έτσι το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες σωστά. Αλλά, υπάρχει ένας τρόπος να ενισχύσετε τις ήδη εκπληκτικές ιδιότητες των παντζαριών, και αυτός είναι να τα κάνετε τουρσί.

Γιατί τα Τρόφιμα που έχουν Υποστεί Ζύμωση είναι Υγιεινά

Για να αποκομίσουμε το μέγιστο όφελος από τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά από το ωμά τρόφιμα. Έτσι, ο σωστός τρόπος να κάνετε τη ζύμωση είναι χρησιμοποιήσετε μόνο νερό και αλάτι, χωρίς ξύδι.

Ο συνδυασμός αλατιού και το νερού θα δημιουργήσει τη ζύμωση γαλακτικού οξέως. Στην πραγματικότητα, μπορείτε “ζυμώσετε” οποιοδήποτε λαχανικό με αυτόν τον τρόπο. Απλά βάλτε στο νερό και αλάτι (άλμη) και αφήστε το μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ζύμωσης. Φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να επιτραπεί η ανάπτυξη των καλών βακτηρίων.
Με τον τρόπο αυτό, τα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση θα περιέχουν υψηλές ποσότητες γαλακτοβάκιλλων και άλλα είδη προβιοτικών. Ο γαλακτοβάκιλλος διεγείρει την παραγωγή του γαλακτικού οξέος η προστατεύει την τροφή από τα παθογόνα βακτήρια.
Τα ευεργετικά βακτήρια είναι ανθεκτικά στα οξέα και μπορούν να εγκατασταθούν στο έντερο σας όταν τρώτε καθώς τρώνε την τροφή που έχει υποστεί ζύμωση. Επιπλέον, τα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση γαλακτικού οξέως αφομοιώνονται πιο εύκολα. Η ζύμωση παράγει φυσικά προβιοτικά και άλλα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά.
Ο συγγραφέας του βιβλίου  “Nourishing Traditions”, Σάλι Φάλλον, εξηγεί ότι η  ζύμωση ενισχύει την πέψη των λαχανικών και τα επίπεδα των βιταμινών. Οι γαλακτοβάκιλλοι δημιουργούν ορισμένα ευεργετικά ένζυμα, αντι-καρκινικές και αντιβιοτικές ουσίες.
Το γαλακτικό οξύ, ως κύριο προϊόν τους, διασφαλίζει ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι τέλεια διατηρημένα και ενισχύει την ανάπτυξη της υγιούς χλωρίδας στο εντέρο.
Η καλύτερη πηγή  καλών βακτηρίων που μπορεί να αποβάλλει τις  τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα από το σώμα σας είναι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ακόμα μελέτες που υποστηρίζουν προβιοτικά τρόφιμα πλούσια σχετίζονται με τη γενική υγεία.
Ακολουθούν οδηγίες για να φτιάξετε παντζάρια τουρσί με τον σωστό τρόπο, ώστε να επωφεληθείτε από την υψηλή διατροφική τους αξία και να αποτοξινώσετε το σώμα σας.

Συνταγή για Παντζάρια Τουρσί        

Με αυτά τα συστατικά μπορείτε να φτιάξετε ένα βάζο παντζάρια τουρσί. Αλλά, μπορείτε χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες ποσότητες για να φτιάξετε περισσότερα.
  • 6 μεσαία παντζάρια
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (ακατέργαστο κατά προτίμηση)
  • Προαιρετικά Καρυκεύματα – κόλιανδρος, σπόροι μουστάρδας, ξυλάκια κανέλας, σπόρουι μάραθου, γαρύφαλλο
  •  Οδηγίες:
    Πριν αρχίσετε να φτιάξετε τα δικά σας παντζάρια τουρσί, φροντίστε να τα πλύνετε καλά. Αφήστε τα να στεγνώσουν τρυπήστε τα σε μερικά σημεία. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα για τρεις ώρες μέχρι να μαλακώσουν (στους 140 βαθμούς). Ξεφλουδίστε τα, και στη συνέχεια κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
    Πάρτε βάζο 1 λίτρου με ένα μεγάλο άνοιγμα, αποστειρώστε το και τοποθετήστε τις φέτες των παντζαριών. Παρασκευάστε ένα διάλυμα με θαλασσινό αλάτι και νερό (άλμη)  και γεμίστε το βάζο έως ότου η άλμη καλύψει τα παντζάρια και αφήνοντας 2 εκ. από την κορυφή. . Σιγουρευτείτε  ότι έχετε σφραγίζει καλά το βάζο ώστε να μην μπαίνει αέρας, καθώς αυτό θα επηρεάσει την ζύμωση.
    Τέλος, καλύψτε το βάζο καλά και να το διατηρήστε σε θερμοκρασία δωματίου για τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να το μεταφέρετε σε ψυγείο.
    Διαβάστε επίσης: Μια από τις παλαιότερες αλλά και οικονομικές μεθόδους για την συντήρηση των τροφίμων..Αποξήρανση!
    Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook
    *Οι πληροφορίες που περιέχονται στο naturalsoul.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Ανθοκούλουρα ή ανθοτυροκούλουρα

Ένα αγαπημένο σνακ για όλες τις ώρες που αξίζει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!



cretangastronomy.gr


https://www.cretangastronomy.gr/2017/06/%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CE%BA

Ανθοκούλουρα ή ανθοτυροκούλουρα ή απλώς τυροκούλουρα! - cretangastronomy.gr

Σας μοιάζουν με κουλούρια Θεσσαλονίκης; Κι εγώ για τέτοια τα πήρα στην αρχή. Είναι όμως πιο «αμαρτωλά». Την πρώτη φορά που είδα την ονομασία τους σε τιμοκατάλογο κυλικείου (έτυχε να πάω σε πολλούς χώρους με κυλικεία αυτή την εποχή…) παραξενεύτηκα πολύ και το μυαλό πήγε πρώτα στο σχήμα. Τι σόι σχήμα θα είχαν τούτα τα κουλούρια για να τα λένε ανθοκούλουρα;

Μέχρι να ρωτήσω την υπεύθυνη του κυλικείου είχα κάνει και τη δεύτερη σκέψη περί ανθότυρου που ήταν η σωστή τελικά.
«Δεν έχω να σας δείξω γιατί είναι τα πρώτα που φεύγουν, τα λατρεύουν τα παιδιά (διαπιστωμένη δηλαδή η σημείωση στον υπότιτλο της ανάρτησης) ,  αλλά θα σας τα δείξω σε φωτογραφίες».   

 
Όταν διάβασα τη σύσταση σε ένα προσπέκτους που υπήρχε είδα ότι ένα από τα συστατικά τους ήταν ο ανθότυρος και σ’ αυτό οφείλεται μάλλον και το όνομά τους αν και πιο σωστό και πιο δηλωτικό του περιεχομένου θα ήταν μάλλον το όνομα ανθοτυροκούλουρα. 

Χρησιμοποίησα σε γενικές γραμμές τη συνταγή μου για κουλούρια σαν Θεσσαλονίκης (έτσι λέω τη συνταγή μου…) γιατί έτσι μοιάζουν πράγματι,  με μικρές παραλλαγές στις ποσότητες των υλικών για να «δέσω» το ζυμάρι με το τυρί κάπως καλύτερα.
 

Στο σπίτι είχα ξινομυζήθρα και αυτήν χρησιμοποίησα αλλά ευχαρίστως θα έβαζα και φέτα ή νωπό ανθότυρο.

Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε! Δοκιμάστηκε και με καφέ και με ρακή, και υποθέτω το ίδιο θα ταιριάζει και με χυμό. Επειδή είναι πολύ ωραία και όταν κρυώσουν  υποθέτω ότι θα είναι πολύ καλή ιδέα και για κουλουράκια παραλίας .  Μια λύση λοιπόν για τις μαμάδες που κάτι θέλουν να κρατούν για πρόφταση!

Και μια και οι ζέστες από τώρα και μετά ευνοούν τις ζύμες με μαγιά, θα σας συνιστούσα να τα δοκιμάσετε!

Υλικά:
400-420 gr αλεύρι σκληρό κατά προτίμηση (ή για όλες τις χρήσεις)
1 φακελάκι  (8 gr) ξηρή μαγιά
45ml (3 κουταλιές σούπας) ελαιόλαδο
250 ml (1 δοσομετρική κούπα) νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Περίπου 200 gr ξινομυζήθρα ή τρίμματα φέτας ή ανθότυρο ή άλλο μαλακό αλλά στεγνό τυρί.
Για το τύλιγμα, ζαχαρόνερο  (σε 1 κούπα νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη) και  περίπου 1 κούπα αναποφλοίωτο σουσάμι
Επί το έργον:

Σε μια μπολ που σκεπάζει, ανακατεύουμε το νερό, τη μαγιά το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές σούπας από το συνολικό αλεύρι, ανακατεύουμε να διαλυθούν τα στερεά και σκεπάζουμε για 10 λεπτά το μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη που όμως να μη κολλά στα χέρια. Αφήνουμε περίπου μια ώρα να ξεκουραστεί.

Ωστόσο καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά το σουσάμι και το απλώνουμε σε πετσέτα να τραβά την υγρασία του. Μετά από αυτόν το χρόνο πλάθουμε σαν ψωμάκι ολόκληρο το ζυμάρι και με ένα μαχαίρι το χωρίζουμε σε 8 μέρη (ίσα , έστω με το μάτι). 

Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το πλάθουμε σαν ένα μακρύ μπαστούνι (περίπου 40 cm) . Με το χέρι το πλαταίνουμε σε όλο το μήκος και απλώνουμε τυρί. Κλείνουμε στο ζυμάρι  το τυρί και φροντίζουμε  κολλήσει καλά στα σημεία ένωσης (το κυλάμε στην επιφάνεια εργασίας).

Το κλείνουμε σε κουλούρι ή το στρίβουμε σε πλεξουδάκι και το βουτάμε στο ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι να πασπαλιστεί καλά. Το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. 

Πλάθουμε και τα υπόλοιπα. Εναλλακτικά, έπλασα πιο κοντά και πιο πλατειά τα μπαστουνάκια και μετά που έκλεισα το τυρί τους έδωσα το ίδιο μήκος. Μάλλον πιο εύκολο ήταν έτσι.  
Αυτά είναι στην κατάψυξη!
Όταν τα τελειώσουμε ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν κλείσει το φωτάκι βάζουμε τα κουλούρια στη μεσαία σχάρα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου,

μέχρι να ροδίσουν και από πάνω και στον πάτο τους. Έτοιμα!

Παρατηρήσεις:
1)Τα κουλούρια που είδα στο κυλικείο ήταν κατεψυγμένα . Έτσι έβαλα κι εγώ 3 από τα 8 που έφτιαξα στην κατάψυξη. Θα σας πω το αποτέλεσμα…
2)Κάποιοι από τους δοκιμαστές θα ήθελαν περισσότερο τυρί… Κάποιοι άλλοι είπαν ότι ήταν αρκετό, όσο ακριβώς έπρεπε για να μη «χαθεί»  η ζύμη και το σουσάμι.  Εγώ είμαι με τους δεύτερους, αλλά στη γεύση πολλά είναι υποκειμενικά οπότε κανονίστε εσείς τι θέλετε…
3)Αν έχουμε νωπή μαγιά μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ξηρή με ένα κύβο των 25 gr. Η αναλογία 1:3 συστήνεται από τους περισσότερους ειδικούς και είναι αυτή που συνηθίζω κι εγώ.

ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΕΝΙΤΙΑ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.



58.351 προβολές
Λίτσα Γκιντίδου
Καλημέρα μ' ένα πολύ όμορφο καινούργιο τραγούδι που παρουσιάσαμε στην εκδήλωση στο Μουσείο Μετάξης (εδώ στην πρόβα πριν τη συναυλία...:))
ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΕΝΙΤΙΑ
Στίχοι: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΑΡΓΥΡΗ
Μουσικη: ΣΙΑΛΑΡΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Κιθάρα: Δημοσθένης Αρχοντούλης
Πλήκτρα: Μαρίνα Τιμτσένκο
Μπουζούκι: Βαγγέλης Σιαλαρίδης

Στο λαβυρυνθο της πολης
εχει πεσει καταχνια
μες στους δρομους ο διαβατης
τριγυρναει σαν σκια
τον κοιταζω που καπνιζει
και δακρυζει σκεφτικος
ειναι ιδιος σαν και εμενα
μοναχος και σιωπηλος
Μοιαζει η πατριδα ξενιτια
καθε στιγμη μια ανηφορια
γκριζα τα συννεφα μετρω
να τα ασημωνω μες στης λυπης το χορο
ενα ταξιδι θλιβερο το εισιτηριο ακριβο
διχως κανενα προορισμο
κι ομως να ψαχνω μια ελπιδα για να βρω
Κλαινε ερημοι οι δρομοι
για τους σκλαβους της ζωης
αδειες μειναν και οι στασεις
ομως δε μιλα κανεις
σαν αγριμια μοιαζουν ολοι
κλειδωμενοι σε κελια
το παραπονο μεγάλο
στης νυχτιας την αγκαλια

Πώς να Σταματήσετε την Αδιάκοπη Γκρίνια του Παιδιού

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.




varvogli.gr
Σαν νύχια που γδέρνουν τον μαυροπίνακα, η γκρίνια ενός παιδιού μπορεί…

https://varvogli.gr/pos-na-mi-gkriniazei-to-paidi-mou/


Σαν νύχια που γδέρνουν τον μαυροπίνακα, η γκρίνια ενός παιδιού μπορεί να σπάσει τα νεύρα και του πιο υπομονετικού γονιού.
Η γκρίνια είναι ένα μίγμα ομιλίας και κλάματος που συνεχίζεται όσο το παιδί ζητάει κάτι ή επικοινωνεί μαζί σας. Το ξέρετε ότι το αγγελούδι σας, προσχολικής ηλικίας, είναι χειριστικό όταν αρχίζει να γκρινιάζει- και στο τέλος νικάει και γίνεται το δικό του!

«Απ’ όταν η κόρη μου, η Ελίνα, άρχισε να μιλάει με ολόκληρες προτάσεις, γκρίνιαζε για το κάθε τι- για να της δώσω να φάει πρωινό, για να δει τηλεόραση, για να της δώσω ένα σνακ, για να την πάρω αγκαλίτσα, για να της φτιάξω το παιχνίδι που χάλασε, για να πάρει τηλέφωνο τη γιαγιά της, για να κερδίσει την προσοχή μου. Η γκρίνια ήταν ασταμάτητη. Προσπαθούσα με κάθε τρόπο να αντισταθώ: κρατιόμουν, σφιγγόμουν, δάγκωνα τη γλώσσα μου, περίμενα να περάσει η μπόρα… τίποτα! Η γκρίνια συνεχιζόταν. Ώσπου μία φορά έχασα εντελώς την υπομονή μου και της φώναξα «σκάσε επιτέλους!» και η κόρη μου έβαλε τα κλάματα. Συνειδητοποίησα ότι δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να βάζω τις φωνές για να μη γκρινιάζει, οπότε αναζήτησα βοήθεια για να αντιμετωπίσω τη γκρίνια».
– Μαρία, 34 ετών.
Να ξεκαθαρίσω κάτι- τα παιδιά που γκρινιάζουν ΔΕΝ είναι απαραιτήτως κακομαθημένα, ούτε και το κάνουν επίτηδες για να σας σπάσουν τα νεύρα! Η γκρίνια είναι ο πιο εύκολος τρόπος για ένα μικρό παιδί να εκφράσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του όταν είναι κουρασμένο, εκνευρισμένο, πεινασμένο, βαριέται ή κάτι το ενοχλεί.
Επειδή οι γονείς θέλουν να δώσουν τέλος στη γκρίνια όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάνουν το χατίρι του παιδιού και νομίζουν ότι έτσι δε θα ξαναγκρινιάξει. Δυστυχώς, η συμπεριφορά τους έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα– κάνοντας το χατίρι του παιδιού, του διδάσκουν ότι με τη γκρίνια μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει.
Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας παρόλο που έχουν αναπτύξει καλό λεξιλόγιο και συνεννοούνται χωρίς πρόβλημα, ακόμα δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν εκφράσεις που δείχνουν συναίσθημα και να πουν πώς νιώθουν. Έτσι, όταν κατακλύζονται από έντονα συναισθήματα, καταφεύγουν στη γκρίνια.

Το παιδί ξέρει ότι η γκρίνια είναι ο σίγουρος τρόπος για να κερδίσει την προσοχή του γονιού

Ακόμα και αν το παιδί σας μπορεί να σας πει ότι διψάει ή ότι το σφίγγει η ζώνη στο καθισματάκι του αυτοκινήτου ή οτιδήποτε, θα καταφύγει στη γκρίνια για δύο λόγους:
  1. επειδή κάτι το ζορίζει και το δυσκολεύει και το κάνει να μην αισθάνεται καλά
    και
  2. επειδή έχει μάθει από την εμπειρία του ότι αν γκρινιάξει θα του δώσετε προσοχή, ακόμα και αν είναι αρνητική προσοχή. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τεστάρουν τα όρια που υπάρχουν και θέλουν να διαπιστώσουν μέχρι που φτάνει η παντοδυναμία τους. Αν δεν αντέχετε τη γκρίνια, να ξέρετε ότι το παιδί σας θα συνεχίσει να γκρινιάζει, γιατί αντιλαμβάνεται ότι έχει δύναμη επάνω σας, αφού σας κάνει να θυμώνετε!
    Τα παιδιά επιθυμούν την προσοχή των γονιών τους και προκειμένου να την αποκτήσουν θα κάνουν το οτιδήποτε. Για ένα μικρό παιδί και η αρνητική προσοχή εξακολουθεί να είναι προσοχή, επειδή, για παράδειγμα, η μαμά αφήνει το μωρό και ασχολείται με το τρίχρονο που γκρινιάζει, έστω και φωνάζοντάς του και μαλώνοντάς το.liza, varvogli, psyxologia, symvoules, paidi, katapliktiki, mama,

ΜΗΝ κάνετε αυτά τα δύο πράγματα, αν θέλετε να σταματήσει η γκρίνια!

  1. Μην αρχίσετε να διαπραγματεύεστε.
    Αν πείτε στο παιδί σας «θα σου δώσω ένα ακόμα μπισκότο, αλλά δε θα γκρινιάξεις άλλο, εντάξει;» το πιθανότερο που θα συμβεί είναι να συνεχίσει το παιδί σας τη γκρίνια μέχρι να φάει όλα τα μπισκότα στο πακέτο (αφού πέτυχε η στραγητική του και με τη γκρίνια κέρδισε ένα, γιατί να μην γκρινιάξει κι άλλο για να τα φάει όλα; Έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλος και η λογική του παιδιού προσχολικής ηλικίας.
  2.  Μην εκνευρίζεστε.
    Δεχτείτε ότι η γκρίνια είναι ένα φυσιολογικό στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού. Όταν σταματήστε να εκνευρίζεστε και να αντιδράτε στη γκρίνια του παιδιού, τότε και αυτό θα σταματήσει να γκρινιάζει! Ο λόγος; Η γκρίνια του θα έχει πάψει να πετυχαίνει το στόχο της, δηλαδή εσάς!

4 Τρόποι για να Σταματήσετε τη Γκρίνια του Παιδιού

  1.  Αποδεχτείτε την για λίγο και μην αντιδράτε με θυμό.
    Σε κάποια στιγμή ηρεμίας, εξηγήστε στο παιδί σας ότι ο κανόνας από δω και πέρα είναι ότι «αν γκρινιάζεις δεν θα σου απαντώ, θα περιμένω να σταματήσεις και να μου πεις τι θέλεις με τον σωστό τρόπο».
    Αν το παιδί αρχίσει τη γκρίνια, πέστε «δεν καταλαβαίνω τι θέλεις, πες το με τον σωστό τρόπο».
  2. Ενθαρρύνετε το παιδί να χρησιμοποιεί λέξεις και κανονική φωνή για να ζητάει κάτι.
    Θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι πολλές φορές τα μικρά παιδιά δεν ξέρουν τι ακριβωώς εννοούμε όταν τους λέμε «πες το με καλό τρόπο» και τις ανάλογες φράσεις. Στο μυαλό τους, από τη δική τους οπτική γωνία, αυτό που λένε και ζητάνε είναι με τον σωστό τρόπο! Διδάξτε στο παιδί πώς να χρησιμοποιεί κανονικά τη φωνή του, πώς να εκφράζει αυτό που νιώθει και να ζητάει αυτό που επιθυμεί κανονικά, χωρίς γκρίνια. Για να του δώσετε να καταλάβει, κάντε το μέσα από παιχνίδι, ηχογραφώντας τη φωνή του ή τραβώντας ένα βίντεο την ώρα που γκρινιάζει και κάποια στιγμή που ζητάει κάτι κανονικά. Συζητήστε για τις διαφορές στον τρόπο του και ενθαρρύνετέ το να ζητάει με κανονική φωνή.
  3. Επαινέστε το παιδί όταν δεν γκρινιάζει.
    Μη θεωρήσετε ότι επειδή το παιδί σας κάνει το σωστό άρα δε χρειάζεται να πείτε κάτι! Αντίθετα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσετε θετική προσοχή στο παιδί σας, να του πείτε τι κάνει σωστά και να το επαινέσετε.
  4. Υπομονή!
    Μην περιμένετε θαύματα! Πολλοί γονείς μου λένε «μα το δοκίμασα χτες και δεν έπιασε!». Να θυμάστε ότι τα παιδιά, όπως και οι μεγάλοι, χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν τις συνήθειές τους.
  5.  
  6.  
  7.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις