Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

καλοκαιρινα πλεκτα και άλλα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα άλμπουμ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


 Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

 Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


 Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

 Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

 Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.


Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

 Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.


Ο χρήστης Saris Crochet πρόσθεσε 163 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: blusas con esquema — με την Rosa Maria Nuez Suarez και 10 ακόμη.

Γαρίδες «γιουβέτσι» στο τηγάνι

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Και νηστίσιμο και εορταστικό, αλλά κυρίως εύκολο και νόστιμο!

Ένα νόστιμο νηστίσιμο πιάτο που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα!


Για το συνδυασμό ζυμαρικών με θαλασσινά, εγώ δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Είναι από τους πιο αγαπημένους σε όλη τη Μεσόγειο και δίνει μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα που σηκώνουν πολλές παραλλαγές και έχουν φανατικούς φίλους.

Αυτό εδώ ετοιμάζεται γρήγορα και …πιο γρήγορα! Σ’ αυτό αναφέρεται η διευκρίνιση «με 2 τρόπους». Ανάλογα με το χρόνο που έχουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε το πιάτο μας με τον πιο γρήγορο ή με τον πιο «υπομονετικό» τρόπο. Τόσο το αγαπούμε αυτό το φαγητό που πριν προλάβω να δημοσιεύσω τη συνταγή την τελευταία φορά που την έφτιαξα, το ξαναμαγείρεψα οπότε έχω φωτογραφίες και από τις δύο εκδοχές!

Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού, μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτό το πιάτο για 2 – 4 άτομα και φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογη ποσότητα υλικών. Προτιμούμε σχετικά μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες. Αν οι γαρίδες μας είναι μικρές προτιμούμε την γαριδομακαρονάδα παλιότερης συνταγής.

Προσωπικά. φροντίζω να έχω στην κατάψυξη 1-2 συσκευασίες με θαλασσινά γι αυτά τα εύκολα και γρήγορα πιάτα. Και σε περιόδους νηστείας και τον υπόλοιπο καιρό δίνουν εύκολες, γρήγορες και προπαντός νόστιμες λύσεις.

 
Ας δούμε λοιπόν την συνταγή μας, μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή στο ίδιο θέμα!

Υλικά:

Περίπου ½ κιλό γαρίδες
250-300 gr μέτριο κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι   
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
400gr τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή κατεψυγμένη ή από κονσέρβα)
5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομένο
1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ούζο ή 1/3 κούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά ξύδι για το βράσιμο των γαρίδων

Επί το έργον:


Σε ευρύχωρο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το σκόρδο, λίγο αλάτι, το ποτό   και την πιπερίτσα ή το πιπέρι.

Αφήνουμε να σιγοβράζει η σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό να βράζει με 1 κουταλιά ξύδι και λίγο αλάτι. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις γαρίδες. Βγάζουμε το εντεράκι χωρίς όμως να αφαιρέσουμε το κεφάλι ή τις ουρές. Μόλις το νερό πάρει βράση προσθέτουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 3-5 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Ανάλογα με το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας συνεχίζουμε ως εξής:

1η εκδοχή:

Σουρώνουμε το νερό που έβρασαν οι γαρίδες προσθέτουμε λίγο ακόμη και βράζουμε το ζυμαρικό μας για 3-4 λεπτά λιγότερο απ’ ότι λένε οι οδηγίες.

Όταν ετοιμαστεί βάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι με τη σάλτσα και προσθέτουμε το ζυμαρικό παίρνοντάς το από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε και λίγο από το ζωμό που έβρασε και τα σιγοβράζουμε στο τηγάνι όλα μαζί για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από το μάτι και σερβίρουμε.

2η εκδοχή:

Βάζουμε τις βρασμένες γαρίδες μέσα στη σάλτσα να βράσουν 3-4 λεπτά και τις βγάζουμε χωρίς να πάρουμε σάλτσα σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε στο τηγάνι 3 κούπες υγρό  (το υγρό που έβρασαν και συμπληρώνουμε με νερό) και όταν βράσει προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ( στο 6 με μέγιστο το 9) και όποτε χρειάζεται συμπληρώνουμε ζεστό νερό (θα χρειαστούν 1-2 κούπες ακόμη) 


Όταν ετοιμαστεί, ξαναβάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες να πάρουν μια βράση όλα μαζί,  αποσύρουμε από το μάτι και σερβίρουμε.

Παρατηρήσεις:

  • Πιο γρήγορα γίνεται με τον πρώτο τρόπο γιατί σάλτσα και λαχανικά βράζουν ταυτόχρονα.
  • Ο συνολικός χρόνος βρασμού των γαρίδων στο νερό ή στη σάλτσα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Οι παραβρασμένες γαρίδες δεν είναι νόστιμες.
  • Δεν θέλουμε να λασπώσει το ζυμαρικό μας. Γι αυτό τηρούμε τους χρόνους που συνιστά το πακέτο και δεν προσθέτουμε αμέσως όλο το υγρό στον δεύτερο τρόπο για να μη χρειαστεί να παραβράσουμε. 
  • Μερικοί προσθέτουν ακόμη και σ’ αυτό το φαγητό τυρί αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  • Δεν αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Και πιο νόστιμος είναι ο ζωμός τους και πιο όμορφο δείχνει το πιάτο μας!

Καλό σας βράδυ!

Robin

η κολύμβηση είναι «Φάρμακο» για τον οργανισμό

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

Γιατί η κολύμβηση είναι «Φάρμακο» για τον οργανισμό. Δέκα λόγοι για να αρχίσετε συστηματικά την κολύμβηση

Η άσκηση είναι τόσο καθοριστική για την καλή υγεία ώστε έχει προταθεί να συνταγογραφείται για συγκεκριμένες παθήσεις ως “φάρμακο». Οι ορθοπεδικοί λένε ότι η κολύμβηση είναι μια από τις καλύτερες μορφές άθλησης για τα οστά γιατί δεν τα καταπονεί και δεν προκαλεί τραυματισμούς.
Διαβάστε 10 επιπλέον λόγους που η επαφή με το νερό ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό:
Συνδυάζει αερόβια άσκηση και άσκηση αντιστάσεων
Στην κολύμβηση κινούμαστε συνεχώς για να επιπλέουμε στο νερό της πισίνας, γεγονός που αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς.
Επιπλέον το νερό είναι περίπου 800 φορές πιο πυκνό από τον αέρα, με αποτέλεσμα οι μυς να είναι υπό συνεχή αντίσταση, άρα γυμνάζονται περισσότερο.

Μειώνει την καταπόνηση
Το κολύμπι είναι μια καλή προπόνηση για τους τραυματίες αθλητές, οι οποίοι πρέπει να προσέξουν να μην καταπονήσουν τις αρθρώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους ερασιτέχνες.
Ευνοεί τους πνεύμονες
Το σώμα μαθαίνει να λαμβάνει περισσότερο οξυγόνο με κάθε ανάσα και να απομακρύνει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα με κάθε εκπνοή.
Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι κολυμβητές είχαν καλύτερο παλιρροϊκό όγκο (την ποσότητα του αέρα που κινείται μέσα και έξω από τους πνεύμονες κατά τη διάρκεια της χαλαρής αναπνοής) σε σύγκριση με τους δρομείς.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακής ηρεμίας, μείωση της αρτηριακής πίεσης και καλύτερη φυσική κατάσταση.

Καλύτερη αντοχή
Η αύξηση την ικανότητας να λαμβάνουμε περισσότερο οξυγόνο με την κολύμβηση, αυξάνει και την αντοχή. Και αυτά είναι πολύ καλά νέα για κάποιον που σκοπεύει να πάρει μέρος στο μαραθώνιο.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 σε σκανδιναβικό περιοδικό, έδειξε ότι οι κολυμβητές που ακολουθούσαν μια ελεγχόμενη τεχνική αναπνοής (λαμβάνοντας μόνο δύο αναπνοές σε 25 άρα πισίνα), είχαν κατά 6% μεγαλύτερη αντοχή στο τρέξιμο, ύστερα από 12 προπονήσεις κολύμβησης.
Πέρα από την καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων, το κολύμπι εκπαιδεύει τους γλουτούς και τους ώμους, μύες οι οποίοι είναι απαραίτητοι για το τρέξιμο.

Μειώνει το στρες
Η βύθιση στο νερό, εξασθενεί τα ερεθίσματα και τις πληροφορίες που βομβαρδίζουν το σώμα μας, προσφέροντας ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Pain Research & Management», οι τακτικές προπονήσεις κολύμβησης ανακούφιζαν τα συμπτώματα σε ασθενείς που έπασχαν από παθήσεις που σχετίζονται με χρόνιο στρες.

Είναι για όλους
Η κολύμβηση είναι ένα είδος άσκησης που απευθύνεται σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού, μαμάδες, έγκυες, παιδιά, ηλικιωμένους, τραυματίες κλπ. Και αυτό γιατί ο καθένας μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό και την ένταση του καθώς κολυμπά.
Δυναμώνει όλους τους μυς
Οι κολυμβητές κουνάνε χέρια και πόδια διαρκώς. Με τις κινήσεις αυτές γυμνάζονται όλοι οι μυς του σώματος ακόμα και της μέσης χαμηλά, που συνήθως παραμελούνται.
Καθυστερεί την γήρανση
Οι τακτικοί κολυμβητές έχουν κατά 20 χρόνια μικρότερη βιολογική ηλικία, από αυτή που αναγράφει η ταυτότητα τους, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες λένε ότι, ακόμη και μέχρι το 70ό έτος της ηλικίας, το κολύμπι μειώνει την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα της χοληστερόλης, αυξάνει την καρδιαγγειακή απόδοση, ενισχύει την υγεία του κεντρικού νευρικού συστήματος, βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και αυξάνει την μυϊκή μάζα.

Αυξάνει την ευφυΐα
Στο νερό αυξάνεται η αιματική ροή προς τον εγκέφαλο κατά 14%, αναφέρουν οι επιστήμονες, γεγονός που ευνοεί την εγκεφαλική λειτουργία.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στην πίεση που ασκεί το νερό στην καρδιά και την θωρακική κοιλότητα.

Ανοίγει το δρόμο για νέες εμπειρίες
Το κολύμπι στη θάλασσα είναι μια εμπειρία ξεχωριστή για τον καθένα.
Μια κατάδυση, μια βουτιά από ένα μώλο ή ένα σκάφος μεσοπέλαγα, μια βόλτα για ψαροντούφεκο ή απλά το κολύμπι με τη μάσκα, είναι ένας παράδεισος για τα μάτια και τη ψυχή μας. Διαφωνεί κανείς;

Πηγή: valueforlife.gr 
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο naturalsoul.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
 
 

Από τη ζωή του χωριού: Ο τρύγος!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

-0:39
Ζωή Στο Χωριό
Από τη ζωή του χωριού: Ο τρύγος!
Ο τρύγος ήταν σωστό πανηγύρι. Οι τρυγητές ξεκινούσαν για το αμπέλι πρωί – πρωί. Τα παιδία έβρισκαν ευκαιρία να απουσιάσουν απ’ το σχολείο, συμμετέχοντας κι αυτά στον τρύγο. Συγγενείς, γειτόνοι,φίλοι αλληλοβοηθούνταν. Φόρτωναν στα ζώα κόφες, κοφίνια, βαρέλες με νερό και άλλα χρειώδη και ξεκινούσαν για το αμπέλι. Μπαίνοντας στο αμπέλι άρχιζαν το τραγούδι: ''Μπαίνω μες στ’ αμπέλι σαν νοικοκυρά''.
Αμέσως άρχιζαν το κόψιμο των σταφυλιών τα οποία τα έριχναν στα κοφίνια. Όταν γέμιζαν τα κοφίνια τα έριχναν στις κόφες που βρίσκονταν φορτωμένες στα ζώα. Όταν γέμιζαν οι κόφες τις σκέπαζαν με χράμια για να μη χύνονται τα σταφύλια στους ανηφορικούς δρόμους και οδηγούσαν τα ζώα, συνήθως οι άνδρες στο σπίτι όπου βρισκόταν ο ληνός (πατητήρι).Τα περισσότερα σπίτια είχαν ληνό αφού όλοι στο χωριό είχαν αμπέλια. Κατά τον τρύγο διάλεγαν μερικά σταφύλια για φαγητό, να φιλέψουν γειτόνους που δεν είχαν αμπέλια ή για να κρεμάσουν ''κρεμαστάρες'' και να τα φάνε αργότερα, το χειμώνα. Τις <<κρεμαστάρες>> τις έκοβαν με μικρό κομμάτι βέργας για να τις κρεμάσουν απ’ αυτή. Μετά τον τρύγο άρχιζε το πάτημα. Για να πάρει κόκκινο χρώμα το κρασί, αφήνουν το μούστο μαζί με τα τσίπουρα από 12 έως 24 ώρες. Κατόπιν ο μούστος μπαίνει στα βαγένια όπου έριχναν και το ανάλογο ρετσίνι για άρωμα και συντηρητικά. Τα τσίπουρα για να δώσουν όλο το κρασί τα τσιφιλιάζουν δηλ. τα πιέζουν με χειροκίνητο πιεστήριο, την τσιφιλιά.

MONSTER LOVE STORY | Hitogotchi

Δημοφιλείς αναρτήσεις