Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

(Χοιρινό με κολοκυθάκια)

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
-1:25
252.334 προβολές
 
Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes
Πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο!
(Χοιρινό με κολοκυθάκια)

CHEESECAKE ΜΠΑΝΑΝΑ!


https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1900980203332086?__tn__=-R
 
 14 Αυγούστου ·
ΝΕΟ #monoxeria ΒΙΝΤΕΟ! Το ζητήσατε, σας το έφτιαξα και θα γίνει ΧΑΜΟΣ! 🍌 CHEESECAKE ΜΠΑΝΑΝΑ! 🍌 Το απόλυτο, καλοκαιρινό και δροσερό cheesecake που όλοι πρέπει να φτιάξετε! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ και απολαύστε! 😉 👉Συνταγή εδώ: https://bit.ly/2uR4M99
NEW #justhands VIDEO! I know you want it so... here you are! BANANA CHEESECAKE! The ultimate summer cheesecake that all of you should make! Watch the VIDEO and enjoy! 😉 #banana #cheesecake #summerrecipe #summercheesecake #kidsrecipe #akiscookies 👉Recipe here: https://bit.ly/2MzDKKx

γλυκό με Μπισκότα & Μήλα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Βαρεθήκατε τις Μηλόπιτες?? Ξεχωριστό γλυκό με Μπισκότα & Μήλα - Epic apple pudding dessert


papatrexas.com
Αν Βαρεθήκατε τις μηλόπιτες και τις συνηθισμένες συνταγές τότε σας έχουμε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τον μοναδικό συνδυασμό των καραμελωμένων μήλων και την ανάλαφρη κρέμα από χυμό μήλου!!
Η συνταγή κόστισε περίπου στα 8 ευρώ και δεν βάλαμε καθόλου ζάχαρη γιατί είχε ο χυμός και οι σκόνες για την κρέμα σε συνδυασμό με τα καραμελωμένα μήλα!!
Μπορείτε να με ακολουθήσετε και στα social media

Υλικά-Ingredients
Για την κρέμα-For the cream
1200 γρ χυμό μήλου-1200 apple juice
3 φακελάκια των 117 γρ κρέμα ζαχαροπάστικής στιγμής(βανίλια)-3 packs(117 g) instant vanilla pudding

Για τα καραμελωμένα μήλα-For the cream with apples
2 μήλα μεσαίου μεγέθους-2 medium apples
200 γρ χυμό μήλου-200 gr apple juice
400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο-400 gr dulce de leche 
Για την βάση-For the base
225 γρ μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας-225 gr petit beurre with chocolate taste150 γρ χυμό μήλου-150 gr apple juice
Για το πασπάλισμα-For the spreading
70 γρ θρυμματισμένα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας-70 gr crushed petit beurre with chocolate taste

ΔΕΙΤΕ την συνταγή Βήμα -Βήμα πατώντας ΕΔΩ -->

https://www.youtube.com/watch?v=cqNc_fQ3_2U  

των Ματάλων ο Δημήτρης

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
kritipoliskaihoria.gr
 

Μια εμβληματική προσωπικότητα των Ματάλων ο Δημήτρης, ή Scotty


Μια εμβληματική προσωπικότητα των Ματάλων ο Δημήτρης, ή Scotty όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι, ο τελευταίος χίπις των Ματάλων ο οποίος έφυγε απο την ζωή το Νοέμβριο του 2016, έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωή του ξεχασμένος σε ένα γηροκομείο της Κρήτης.  Ο γλυκός χίπις γεννήθηκε στη Σκωτία αλλά έζησε 54 χρόνια στο νησί, φτιάχνοντας και πουλώντας πίνακες ζωγραφικής, ενώ η ζωή του έγινε πολλές φορές αντικείμενο δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. 


Στην ανάρτηση ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος είχε γράψει με αφορμή τον θάνατο του :

Ποιος είναι αυτός; 

Αυτό ρώτησα κι εγώ όταν επισκέφτηκα (για προσωπικούς λόγους) το γηροκομείο της "Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου" στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δεν έμοιαζε Έλληνας. Μάλλον βόρειος. «Τι δουλειά έχει εδώ;» ρώτησα μια εργαζόμενη.

«Ήταν χίπις στα Μάταλα, κακογέρασε και τον έφεραν εδώ».

Ήταν κουλουριασμένος στο κρεβάτι, μισοσκεπασμένος με την κουβέρτα, και δεν μιλούσε. Προσπάθησα να ακούσω τη φωνή του ρωτώντας «πως σε λένε;», «από πού είσαι;». Τίποτα.

«Χίπις στα Μάταλα»;… Βγήκα αμέσως έξω πήγα στο αυτοκίνητο και πήρα τη φωτογραφική μηχανή.
Μόλις την έστρεψα στο πρόσωπό του χαμογέλασε.

- «My name is Dimitris».
- «Scotty my nickname. Real name Hans».

Δυο άτομα που ήταν μέσα στο δωμάτιο, και έρχονταν καθημερινά στο γηροκομείο, κοιτούσαν απορημένα: «μα δεν μιλάει». 



«Κι όμως μιλάει!»

Το επώνυμό σου; τον ρωτώ στα αγγλικά.
Με δυσκολία άκουσα αυτό: Γκούντγκεντζ.

Του δίνω στυλό και ένα χαρτάκι. «Γράψτο».

Δεν τα κατάφερε. Ακαταλαβίστικα σχήματα πάνω στο χαρτί.



Πήγα στη γραμματεία. Ήταν αργά και έλειπε η προϊσταμένη. Μια αλλοδαπή υπάλληλος δεν γνώριζε που είναι ο φάκελός του.
Επέστρεψα στο δωμάτιο και συνέχισα τις ερωτήσεις: «Πόσων ετών είσαι;» «Πότε ήρθες στην Κρήτη;» «Έχεις συγγενείς;». Καμία απάντηση.

«Στα αζήτητα είναι, εγώ δεν έχω δει κανέναν να τον επισκέπτεται» είπε ένας ηλικιωμένος δίπλα του.

Έπρεπε να φύγω. Σήκωσα το χέρι. «Γεια σου Scotty!». Το σήκωσε κι εκείνος με δυσκολία.

Όταν επέστρεψα στην Αθήνα με περίμενε μια έκπληξη. Με μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι ο Scotty υπήρξε θρύλος. «Ο τελευταίος χίπι των Ματάλων».

Το 2013 κάποιος κινηματογραφιστής τον απαθανάτισε στα παλιά γνωστά του λημέρια στα Μάταλα (δες εδώ και εδώ: αλλά και εδώ σε ένα σπάνιο φιλμάκι του 1989! )


Επιγραμματικά: Ο Scotty γεννήθηκε στη Σκωτία (το 1939 ή 1940 – δείχνει πολύ μεγαλύτερος) από Σκωτσέζα μητέρα και Γερμανό πατέρα. Έκανε σπουδές πάνω στην Τέχνη σε Σουηδία και Γερμανία και στα Μάταλα ζούσε πουλώντας πίνακες. Στην Ελλάδα ήρθε το 1964 και έκτοτε δεν ξαναέφυγε…

Το «παιδί των λουλουδιών» δεν ζει πια ανάμεσα σε λουλούδια, κιθάρες, μαγικά ηλιοβασιλέματα και προβληματισμούς για το μέλλον του πλανήτη.
 

Πάνω από 1.000 γραφικά

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
1.239 προβολές
 
mais de 1.000 gráficos ➡️CLIQUE AQUI >>http://bit.ly/1001-gráfico-de-crochê
Πάνω από 1.000 γραφικά γραφικά εδώ >> http://bit.ly/1001-gráfico-de-crochê

Ρολό πτι μπερ-μερέντας με 3 υλικά!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
epaggelmagynaika.gr
Πανεύκολο Ρολό πτι μπερ-μερέντας με 3 υλικά!
 
Υλικά συνταγής
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
225 γρ. γλυκόζη
225 γρ. πραλίνα σοκολάτας (μερέντα, νουτέλα κ.λπ.)
Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη. Ζεσταίνουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτή τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Βάζουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί (διαστάσεων 20x30cm) στην επιφάνεια εργασίας μας. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω σε αυτό και καλύπτουμε με ένα δεύτερο κομμάτι χαρτί ίδιων διαστάσεων. Όπως έχουμε το μείγμα καλυμμένο δουλεύουμε με τον πλάστη το μείγμα να απλωθεί (σα να ανοίγουμε φύλλο).
Αφαιρούμε το πάνω χαρτί. Απλώνουμε στην επιφάνει το άλειμμα σοκολάτας και το τυλίγουμε σε ρολό (χωρίς το κάτω χαρτί).
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει, και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε τις φέτες σκέτες ή βουτηγμένες σε σοκολάτα.
Συμβουλή
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα αντί για άλειμμα σοκολάτας και να προσθέσουμε μια χούφτα καλοψημένα και σπασμένα αμύγδαλα ή φουντούκια επάνω στη γέμιση, κι έπειτα να τυλίξουμε σε ρολό.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Mια εύκολη και οικονομικη ιδέα από τα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου και το syntages.papadopoulou.gr.
athensmagazine
 

ξεροψημένες πατάτες στον φούρνο

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
Sotiria Amorgianioti προς Αλάτι & Πιπέρι
Τραγανές και ξεροψημένες πατάτες στον φούρνο σαν τηγανιτές!!! 🍟🍟Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/fspD65ILg78

''εύκολα κουλουράκια''

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Τα λένε ''εύκολα κουλουράκια'' και είναι φανταστικά !!!
 
papatrexas.com
 
Υλικά
1ποτηρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο)
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει( ένα κιλό περίπου) για μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή η φαρίνα η για όλες τις χρήσεις με ένα Μπέικιν (ένα φακελάκι)μέσα στο αλεύρι.
κανέλα ( ένα κουταλάκι γλυκού)΄γαρυφαλλο(μισό κουταλάκι γλυκού) σκόνη.

Λιώνω τη ζάχαρη στο χυμό πορτοκαλιού μετά ρίχνω το αραβοσιτέλαιο τα μυρωδικά και αρχίζω λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να κάνω μια ζύμη εύκολη στα χέρια μου να μπορώ να πλάσω κουλουράκια δε θέλει πολύ ζύμωμα τα πλάθω και μερικά τα φτιάχνω με σοκολάτα κομματάκια μέσα στη ζύμη αλλά με επικάλυψη καστανής ζάχαρης και άλλα σκέτα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ώσπου να ροδίσουνΤη συνταγή μου την έχει πει η μαμά της Anastasia Kyr‎ εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εγώ πρόσθεσα και καστανή ζάχαρη και σοκολάτα.

Anastasia Kyr‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις