Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Η
μαρμελάδα μανταρίνι είναι πιο σπάνια από τα άλλα φρούτα αλλά θα σας
χαρίσει όλο το υπέροχο άρωμα αυτού του υπέροχου χειμωνιάτικου φρούτου.
diavolnewss.blogspot.com
Συστατικά:
2 κιλά μανταρίνια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
6 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας γκραν μαρνιέ
Οδηγίες:
Πλύνετε καλά καλά τα μανταρίνια, ξεφλουδίστε τα και πετάξτε τις μισές φλούδες.
Τις υπόλοιπες φλούδες ψιλοκόψτε τες.
Κόψτε τα μανταρίνια σε μικρά κομμάτια βγάλτε τυχόν κουκούτσια και βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη φλούδα και το νερό σε μια κατσαρόλα.
Βάλτε την κατσαρόλα να πάρει μια βράση ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώστε την φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για περίπου 45 με 60 λεπτά.
Προσθέστε το γκαν μαρνιέ, ανακατέψτε και αφήστε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει για 10 λεπτά.
Βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσει σφραγίστε τα Tips
Για να αποστειρώσετε τα βάζα σας τα πλένετε καλά και τα βάζετε στον φούρνο επάνω σε μία πετσέτα στους 100 βαθμούς για μισή ώρα τουλάχιστον. Τα γεμίζετε ζεστά με κρύα μαρμελάδα και τα σφραγίζετε ή τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γεμίζετε με την καυτή μαρμελάδα χωρίς να τα σφραγίσετε.
πηγη http://www.gourmed.gr
2 κιλά μανταρίνια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
6 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας γκραν μαρνιέ
Οδηγίες:
Πλύνετε καλά καλά τα μανταρίνια, ξεφλουδίστε τα και πετάξτε τις μισές φλούδες.
Τις υπόλοιπες φλούδες ψιλοκόψτε τες.
Κόψτε τα μανταρίνια σε μικρά κομμάτια βγάλτε τυχόν κουκούτσια και βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη φλούδα και το νερό σε μια κατσαρόλα.
Βάλτε την κατσαρόλα να πάρει μια βράση ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώστε την φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για περίπου 45 με 60 λεπτά.
Προσθέστε το γκαν μαρνιέ, ανακατέψτε και αφήστε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει για 10 λεπτά.
Βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσει σφραγίστε τα Tips
Για να αποστειρώσετε τα βάζα σας τα πλένετε καλά και τα βάζετε στον φούρνο επάνω σε μία πετσέτα στους 100 βαθμούς για μισή ώρα τουλάχιστον. Τα γεμίζετε ζεστά με κρύα μαρμελάδα και τα σφραγίζετε ή τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γεμίζετε με την καυτή μαρμελάδα χωρίς να τα σφραγίσετε.
πηγη http://www.gourmed.gr