Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΓΕΡΑΝΟΙ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
youtube.com
"Τέλη Γενάρη. Ηλιόλουστη μέρα. Έκανα ένα μακρινό περίπατο, δυό μεγάλα άσπρα σύννεφα στον Ουρανό και ένα σμήνος από γερανούς. Το σήμα της νίκης.…
 
Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιαν 2013
"Τέλη Γενάρη. Ηλιόλουστη μέρα. Έκανα ένα μακρινό περίπατο, δυό μεγάλα άσπρα σύννεφα στον Ουρανό και ένα σμήνος από γερανούς. 
Το σήμα της νίκης. Ένα βέλος. Έρχονταν από μακριά, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Ασκληπιός, ο Λεωνίδας, ο Καραϊσκάκης, ο Κολοκοτρώνης, ο Βελουχιώτης, ο Παναγούλης, ο Ελύτης, ο Ρίτσος, ο Σεφέρης γέμισαν τον Ουρανό. 
Ήταν κι άλλοι πολλοί, αμέτρητοι, ατέλειωτοι. Δεν είδα κανέναν εν ζωή. Οι καιροί άλλαξαν. Ο ήλιος στο δειλινό χρωμάτιζε τις σκέψεις μου. 
Δίπλα η θάλασσα. Πάνω ο Όλυμπος. Οι θεοί. Η Βεργίνα , το Δίον, το Κάστρο του Παντελεήμονα. Ήλιος και θάλασσα, εύφορη γη και Ιστορία η χώρα μου. Μπήκα στο σπίτι. Κι έβγαλα το καπέλο μου, όταν ήρθα σε Σένα." 
 
 Ρωσικό τραγούδι 
Πρωτότυπος τίτλος: Zhuravli = γερανοί (Журавли) Αρχικοί στίχοι με έρεισμα το μνημείο της Sadako Sasaki: Ρασούλ Γκαμζάτοβ (Расу́л Гамза́тов) Μετάφραση στα ρωσικά: Ναούμ Γκρέμπνεφ (Наум Гребнев) 
Διασκευή στίχων: Μαρκ Μπερνές (Ма́рк Берне́с) Μουσική: Ιάν Φρένκελ (Ян Френкель) 
Πρώτη εκτέλεση (1969): Μαρκ Μπερνές (Ма́рк Берне́с) 
Απόδοση στα Ελληνικά: Γιάννης Ρίτσος. 
Πρώτη ερμηνεία στα Ελληνικά (1977): Μαργαρίτα Ζορμπαλά 
 Στιγμές στιγμές θαρρώ πως οι στρατιώτες που πέσανε στη ματωμένη γη δεν κείτονται, θαρρώ, κάτω απ' το χώμα αλλά έχουν γίνει άσπροι γερανοί. 
 Πετούν και μας καλούν με τις κραυγές τους απ' τους καιρούς αυτούς τους μακρινούς κι ίσως γι' αυτό πολλές φορές σιωπώντας κοιτάμε τους θλιμμένους ουρανούς. 
 Πετάει ψηλά το κουρασμένο σμάρι στης δύσης τη θαμπή φεγγοβολή και βλέπω ένα κενό στη φάλαγγά του και είναι ίσως η δική μου η θέση αυτή. 
 Θα 'ρθεί μια μέρα που μ' αυτό το σμάρι στο μέγα θάμπος θα πετώ κι εγώ σαν γερανός καλώντας απ' τα ουράνια όλους εσάς που έχω αφήσει εδώ. http://ahinoula.blogspot.gr/2013/01/b...

Άγιος Νεκτάριος: Ιερός τόπος το δωμάτιο όπου εκοιμήθη

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
diaforetiko.gr
Σε τόπο προσκυνήματος έχει μετατραπεί θάλαμος του δευτέρου ορόφου…

Άρτσιμπαλντ Αλεξάντερ Λιτς (18 Ιανουαρίου 1904 – 29 Νοεμβρίου…

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
homouniversalisgr.blogspot.com
Ο Άρτσιμπαλντ Αλεξάντερ Λιτς (18 Ιανουαρίου 1904 – 29 Νοεμβρίου…
 
Ο Άρτσιμπαλντ Αλεξάντερ Λιτς (18 Ιανουαρίου 1904 – 29 Νοεμβρίου 1986), γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Κάρι Γκραντ ήταν Άγγλος ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της χρυσής περιόδου του αμερικανικού κινηματογράφου. Οι γνωστότερες του ταινίες είναι οι εξής: Διαζύγιο με Προθεσμία (The Awful Truth, 1937), Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη (Bringing Up Baby, 1938), Κοινωνικά σκάνδαλα (The Philadelphia Story, 1940), Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου (His Girl Friday, 1940), Υπόθεση Νοτόριους (Notorius, 1946), Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων (North By Northwest, 1959) και Ραντεβού στο Παρίσι (Charade, 1963). Η συμμετοχή του σ' αυτές τις ταινίες σε συνδυασμό με τον άνετο χαρακτήρα του και τη γοητευτική του εμφάνιση έδωσαν στο όνομά του θρυλική υπόσταση. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει δεύτερο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών. Το 1970 τιμήθηκε με ειδικό βραβείο Όσκαρ για την προσφορά του στην 7η τέχνη.
Ο Άρτσιμπαλντ Λιτς γεννήθηκε στο Χόρφιλντ του Μπρίστολ στην Αγγλία από τον Ιλάια Τζέιμς Λιτς και την Έλσι Μαρία Κίνγκντον. Ήταν μοναχογιός και η παιδική του ηλικία δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένη. Η μητέρα του, που είχε χάσει ένα παιδί, το οποίο πέθανε πριν τη γέννηση του Γκραντ, έπασχε από κατάθλιψη. Ο πατέρας του την έκλεισε σε ίδρυμα και είπε στον εννιάχρονο Άρτσι ότι έφυγε για μακρινό ταξίδι. Ο Γκραντ έμαθε την αλήθεια και συνάντησε την έγκλειστη σε ίδρυμα μητέρα του αφότου έκλεισε τα τριάντα. Το 1918 απεβλήθη από το σχολείο και αποφάσισε να ακολουθήσει τον θίασο του Μπομπ Πέντερ σε περιοδείες ανά την Αγγλία, ως ακροβάτης. Το 1920 ο θίασος ταξίδεψε στην Αμερική και μαζί και ο Γκραντ. Ο θίασος επέστρεψε στην Αγγλία, αφήνοντας πίσω του τον Γκραντ που αποφάσισε να κάνει πατρίδα του τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις ΗΠΑ ο Γκραντ συνέχισε να περιοδεύει με πλανόδιους θιάσους δουλεύοντας ως πότε ως ακροβάτης, πότε ως ζογκλέρ και ενίοτε ως τραγουδιστής και χορευτής.


Πρώτες επιτυχίες (Δεκαετία του 30)

Μετά από κάποιες επιτυχίες σε κωμωδίες του Μπρόντγουεϊ ο Γκραντ πήγε στο Χόλιγουντ όπου υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία παραγωγής Paramount. Το όνομα Κάρι Λόκγουντ που είχε διαλέξει για καλλιτεχνικό ψευδώνυμο δεν άρεσε στους παραγωγούς και τον ανάγκασαν να το αλλάξει. Τότε υιοθέτησε το επίθετο Γκραντ, παρατηρώντας ότι τα αρχικά του ήταν τα ίδια με εκείνα των ονομάτων του Κλαρκ Γκέιμπλ και του Γκάρι Κούπερ ανερχόμενων κινηματογραφικών αστέρων της εποχής. Οι πρώτες ταινίες που γύρισε ήταν αδιάφορες, με πιο αξιόλογες το Ξανθή Αφροδίτη (Blonde Venus) πλάι στη Μάρλεν Ντίτριχ και το "Του Φέρθηκε Σκάρτα" (She Done Him Wrong) πλάι στη σεξοβόμβα Μέι Γουέστ. Το She Done Him Wrong ήταν μεγάλη επιτυχία του 1934 κι έσωσε την Paramount από χρεωκοπία. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο Βιρτζίνια Τσέριλ, ο γάμος τους όμως δε διήρκεσε πολύ καθώς ένα χρόνο αργότερα οι δυο τους χώρισαν. Το 1937 υπέγραψε συμβόλαιο με την Columbia και η συμμετείχε στις ταινίες Αόρατο ζεύγος (Topper) και Διαζύγιο με Προθεσμία (The Awful Truth) τον έκανε αστέρα πρώτου μεγέθους. Ακολούθησαν οι ταινίες: Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη (Bringing Up Baby, 1938), Μαζί σου για πάντα (Holiday, 1938) και Κοινωνικά σκάνδαλα (The Philadelphia Story) με συμπρωταγωνίστρια την Κάθριν Χέπμπορν καθώς και τα: Ποια απ' τις δυο; (My Favorite Wife) και Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου (His Girl Friday, 1940). Στα τέλη της δεκαετίας του 30 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά.
συνέχεια
https://homouniversalisgr.blogspot.com/2019/01/18-1904-29-1986.html?

Πετσέτες Μπάνιου: Κάντε τις Ξανά Αφράτες σαν Καινούργιες!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

earthshareme.com
Υγεία - Οι περισσότεροι από εμάς -για να μην πούμε όλοι-…

Πετσέτες Μπάνιου: Κάντε τις Ξανά Αφράτες σαν Καινούργιες!


Πετσέτες Μπάνιου: Κάντε τις Ξανά Αφράτες σαν Καινούργιες!



Οι περισσότεροι από εμάς -για να μην πούμε όλοι- αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις πετσέτες μπάνιου μας. Τη μια μυρίζουν μούχλα, την άλλη δεν στεγνώνουν με τίποτα, την άλλη ξεθωριάζει το χρώμα τους. Ακόμα και οι πετσέτες που είναι υψηλής ποιότητας θέλουν φροντίδα και περιποίηση. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να λύσετε όλα τα προβλήματα με ελάχιστο κόπο.
Μυρίζουν μούχλα Σίγουρα δεν σας αρέσει μια πετσέτα που μυρίζει, ειδικά όταν μόλις έχετε κάνει ένα όμορφο, ζεστό μπάνιο κι ετοιμάζεστε να σκουπιστείτε με αυτήν. Αν οι καθαρές πετσέτες σας έχουν μια άσχημη μυρωδιά πλύντε τις στο πιο καυτό νερό που μπορούν να αντέξουν ρίχνοντας μέσα σε αυτό και 1-2 φλ. ξίδι. Μετά, πλύντε τις ξανά στο πλυντήριο όπως κάνετε συνήθως. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να τις κρεμάτε στη βεράντα σας μετά το μπάνιο έτσι ώστε να στεγνώνουν πλήρως πριν την επόμενη χρήση τους.
Διώξτε τη μούχλα από τις πετσέτες σας με λίγο ξίδι διαλυμένο σε καυτό νερό.
Έχουν γίνει σαν ελαφρόπετρα Αν οι πετσέτες σας έχουν σκληρύνει πολύ -πράγμα που κανείς δεν θέλει- τότε φροντίστε να μην βάζετε πολύ απορρυπαντικό στο πλυντήριο όταν τις πλένετε. Μην νομίζετε πως όσο περισσότερο απορρυπαντικό βάζετε θα γίνονται όλο και πιο μαλακές. Επιπλέον κάθε 3-4 πλυσίματα καλό είναι να μην βάζετε μαλακτικό στο πλύσιμό τους για να μην καταπονείτε το ύφασμά τους.
Ξεθωριάζουν Αν θέλετε οι πετσέτες σας να διατηρούν τα χρώματά τους όμορφα και φωτεινά θα πρέπει να βάλετε μαζί με το απορρυπαντικό στο πλυντήριο που θα τις πλύνετε για πρώτη φορά, και λίγο ξίδι. Έπειτα στεγνώστε τις όπως σας λέει ο κατασκευαστής στις οδηγίες. Έτσι θα καταφέρετε να γλιτώσετε από το ξεθώριασμα.
Via:
Via: Πηγή

θα προκαλέσει ολική ήττα της... Ελλάδας

για να κάνουν τον χειμώνα πιο υποφερτό

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/2001601043270001?__tn__=-R
5-Minute Crafts
Hacks to make winter more bearable.
Οι σωφρονιστικοί για να κάνουν τον χειμώνα πιο υποφερτό.

ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.





https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/2001582939938478?__tn__=-R
ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ - H Eλλάδα εχει κάνει
συμφωνία οχι μέ αλλο κράτος αλλά μέ ενα...Μέρος....
Δείτε ολόκληρη τήν εκπομπή τής ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV εδώ.....
https://www.youtube.com/watch?v=kpyteuUBBpU

Μια υπέροχη συνταγή για πίτα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1999097593520346?__tn__=-R
Yapılışı bi o kadar kolay yemesi bi o kadar lezzetli. Oklava kullanmadan yapabileceğiniz harika bir el açması börek tarifi.
Arnavut böreği

Είναι τόσο νόστιμο που η κατασκευή μπορεί να το φάει τόσο εύκολα. Μια υπέροχη συνταγή για πίτα που μπορείς να κάνεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις εξοστρακιστεί.
Αλβανικό ντάμπλινγκ

για να σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά ταψιού

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
epaggelmagynaika.gr
Μυστικά για να σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά ταψιού
 
Σιρόπι για γλυκά ταψιού
Κάθε συνταγή σας δίνει τις σωστές απαιτούμενες αναλογίες συστατικών.
-Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα βαθιά. Αφήστε λίγο την ζάχαρη να μουλιάσει στο νερό κι ανακατέψτε ελαφρά. Ανάψτε τη φωτιά και μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι, ανακατέψτε 2-3 φορές φροντίζοντας να καθαρίσετε τα πλαϊνά της κατσαρόλας από τυχόν υπολείμματα ζάχαρηςΑπό την ώρα που θα πάρει βράση το σιρόπι, δεν ξανανακατεύετε!  Βράστε το σιρόπι ανάλογα με τις απαιτήσεις της συνταγής, δηλαδή λιγότερο αν είναι ελαφρύ σιρόπι και περισσότερο αν είναι παχύ. Η κάθε συνταγή έχει συγκεκριμένες δοσολογίες και χρόνους βρασμού.
-Όταν φτιάχνω σιρόπι αποφεύγω τη γλυκόζη.
-Για να προφυλάξω το σιρόπι από τη δημιουργία κρυστάλλων χρησιμοποιώ λίγο χυμό λεμονιούπρος το τέλος του βρασμού.
2 μοναδικά μυστικά για σιρόπιασμα από πάνω ως κάτω στα γλυκά ταψιού
Πως θα πετύχω σωστό σιρόπιασμα σε όλο το γλυκό από πάνω μέχρι κάτω;
Πόσες φορές δεν σιροπιάσατε ένα γλυκό και αφού το κόψατε, το γλυκό λιμνάζει στο σιρόπι του;
Ή πόσες φορές το γλυκό είναι σιροπιασμένο από τη μέση και κάτω ενώ επάνω είναι στεγνό;
Πόσες φορές η καρυδόπιτα ή το ραβανί σας έχουν λασπώσει και έχουν πνιγεί μέσα στο σιρόπι τους;
Για να σιροπιάσεις σωστά είναι γλυκό ταψιού, πρώτα θα βλέπεις τις οδηγίες της κάθε συνταγής γιατί ποικίλουν οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι. Άλλες συνταγές ζητούν κρύο το ένα ζεστό το άλλο κι άλλες και δυο ζεστά. Γι αυτό, πρώτα θα διαβάζεις και θα κατανοείς τι ζητάει η κάθε συνταγή!
Μετά λίγο λίγο, θα ρίχνεις το σιρόπι γύρω γύρω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Πολλές φορές θα νομίζεις ότι το σιρόπι είναι πολύ και θα αναρωτιέσαι. Στις συνταγές που σας δίνω, ακολουθείστε πιστά τις δοσολογίες. Όσο σιρόπι γράφω τόσο σιρόπι θα τραβήξει η κάθε συνταγή.
Αφού σιροπιάσεις σιγά σιγά όλο το γλυκό ταψιού, χωρίς να διαλύσεις την επιφάνεια ρίχνοντας με μιας όλο το σιρόπι, τότε θα αφήσεις το γλυκό σου να κρυώσει τελείως.
Το άλλο μυστικό για το σιρόπιασμα των γλυκών ταψιού είναι αυτό: Αφού σιροπιάσεις και κρυώσει καλά το γλυκό ταψιού τότε τύλιξε με μεμβράνη όλο το ταψί πολύ καλά και αναποδογύρισε το στον πάγκο της κουζίνας. Άφησε το να σταθεί για 1 ώρα, ώστε το σιρόπι που έχει σταθεί στον πάτο του ταψιού, με το αναποδογύρισμα να διατρέξει όλο το γλυκό.
Μετά, αναποδογυρίζεις πάλι το ταψί με το γλυκό στον πάγκο, αφαιρείς όλες τις μεμβράνες κουζίνας και απολαμβάνεις το πιο σωστά σιροπιασμένο γλυκό ταψιού. Από πάνω ως κάτω θα έχει ομοιόμορφο σιρόπιασμα.

Ποτέ δεν κόβουμε ένα σιροπιαστό γλυκό ταψιού την ίδια μέρα.

Ένα γλυκό ταψιού με σιρόπι πρέπει να μείνει τουλάχιστον για 6 με 8 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα ώστε να τραβήξει σωστά το σιρόπι και να σταθεροποιηθεί.
Μυστικά για γλυκά ταψιού που θα σε κάνουν pastry chef
•Τα γλυκά ταψιού πρέπει να ψήνονται σε μέτριες θερμοκρασίες για να προλαβαίνουν τα φύλλα να ψήνονται μέχρι μέσα. Με τον τρόπο αυτό, αποροφούν σωστά το σιρόπι τους και στο τέλος το σιρόπι δεν λιμνάζει στο ταψί.
Ραντίζοντας με λίγο νερό την επιφάνεια από ένα γλυκό ταψιού με φύλλα πχ γαλακτομπούρεκο ή μπακλαβά, με το ψήσιμο τα φύλλα κρατάνε το σχήμα τους, δεν ανασηκώνονται στο ψήσιμο και επιπλέον γίνονται πολύ πιο τραγανά.
Αν ψήσετε σε αέρα το γλυκό ταψιού, χαμηλώστε κατά 20 βαθμούς το φούρνο, ψήστε στη μεσαία σχάρα και ελαττώστε το χρόνο ψησίματος μιας και ο αέρας κάνει επιθετικό ψήσιμο.
Στο τελευταίο τέταρτο, ψήστε στον αέρα και στην κάτω αντίσταση. Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι το γλυκό ταψιού έχει ψηθεί σωστά και στη βάση του και μέχρι μέσα στο κέντρο του.
Ο χρόνος ψησίματος του γλυκού ποικίλει ανάλογα με το φούρνο.
Στο τέλος, το γλυκό πρέπει να έχει ροδίσει ομοιόμορφα πάνω και κάτω, γιατί μόνο τότε θα έχουν ψηθεί σωστά τα φύλλα μέχρι μέσα και μόνο τότε θα απορροφήσουν σωστά το σιρόπι τους.
Σε αντίθεση με το μπακλαβά που πρέπει και τα δυο να είναι ζεστά για να βγει τραγανό το φύλλο, το γαλακτομπούρεκο θέλει σιρόπιασμα με το ένα κρύο και το άλλο ζεστό. Ξεκινήστε λοιπόν πρώτα με το σιρόπι και αφήστε το να γίνει χλιαρό.
Η κρέμα του γαλακτομπούρεκου ή της γαλατόπιτας, δεν πρέπει να βράζει για πολύ ώρα γιατί θα ψηθεί επιπλέον για περίπου 1 ώρα στο φούρνο. Με τις οδηγίες που σας δίνω η κρέμα στο γλυκό ταψιού θα βγει αφράτη και τρεμουλιαστή.
•Επειδή σιρόπι από σιρόπι έχει διαφορά δες εδώ,
 τι σιρόπι βάζω στο παντεσπάνι και πως σιροπιάζουμε το παντεσπάνι.
argiro
 

Τελεσίγραφο Μόσχας σε Ουάσιγκτον & Αθήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις