Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Ανακαλύψτε τον πανέμορφο Νομό Φλώρινας σε 7 λεπτά.....
youtube.com


Καταπληκτικό!!!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
4.292.080 προβολές
Beauty Fashion
Amazing !!!
Καταπληκτικό!!!

κλείσιμο του πλεκτού

Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού
 
Αποσπάτε τις φλούδες: Πλένετε τα πορτοκάλια και ξύνετε λίγο επιφανειακά τη φλούδα τους με λεπτό τρίφτη. Αφαιρείτε με το μαχαίρι ένα δίσκο από τη βάση και έναν απ' το κοτσάνι των πορτοκαλιών και στη συνέχεια χαράζετε στα 4 ή στα 6 τη φλούδα τους…
www.icookgreek.com




Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

3.7 /5 κατάταξη (14 ψήφοι)

  • Αναμονή: 1 μέρα
  • Μαγείρεμα: 45΄-50΄
  • Δυσκολία: δύσκολο


Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά πορτοκάλια
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • λίγος φρέσκος χυμός λεμονιού (1-2 κουταλιές)
  • νερό



Εκτέλεση συνταγής

  1. Αποσπάτε τις φλούδες: Πλένετε τα πορτοκάλια και ξύνετε λίγο επιφανειακά τη φλούδα τους με λεπτό τρίφτη. Αφαιρείτε με το μαχαίρι ένα δίσκο από τη βάση και έναν απ' το κοτσάνι των πορτοκαλιών και στη συνέχεια χαράζετε στα 4 ή στα 6 τη φλούδα τους περιμετρικά. Αποσπάτε προσεκτικά τα κομμάτια αυτά, καθώς είναι οι φλούδες που θα χρησιμοποιήσετε.
  2. Φτιάχνετε ρολά: Τυλίγετε κάθε κομμάτι φλούδας σε ρολό και το συγκρατείτε είτε καρφώνοντάς το με οδοντογλυφίδα είτε με τον τρόπο που το έκαναν οι παλιές νοικοκυρές, περνώντας το δηλαδή από κλωστή με τη βοήθεια βελόνας (σαν χάντρα σε κομπολόι).
  3. Φάση ξεπικρίσματος: Βάζετε τις φλούδες να βράσουν με νερό που οπωσδήποτε να τις σκεπάζει για το λιγότερο 10'. Πετάτε το πρώτο νερό, βάζετε νέο και τις ξαναβράζετε για άλλα 10'. Επαναλμβάνετε τη διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές. Δοκιμάζετε, κι αν κρατάνε ακόμη πικράδα, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ή τα αφήνετε για όσο χρειαστεί σε κρύο νερό εκτός φωτιάς. (Σε αρκετούς αρέσει να κρατάνει οι φλούδες λίγη απ' την πίκρα τους, που σπάει την πολλή γλύκα της ζάχαρης). Στραγγίζετε τις ξεπικρισμένες φλούδες.
  4. Η ώρα της ζάχαρης: Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράζει η ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό. Μετά απ΄5΄-10΄ρίχνετε τις πορτοκαλόφλουδες (χωρίς τις οδοντογλυφίδες ή την κλωστή). Αφήνετε το μείγμα να βράσει άλλα 15'. Στη συνέχεια αποσύρετέ το απ' τη φωτιά και αφήστε το όπως είναι για 24 ώρες.
  5. Την επομένη: Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά και το βράζετε λίγο ακόμη ανακατεύοντας μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι -που σημαίνει να στέκεται και να μην τρέχει σα ...νεράκι. Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Όταν κρυώσει κάπως το γλυκό, φυλάξτε το σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει καλά.

Πως να ξεχωρίσεις έναν αυθεντικό πολεμιστή

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Πως να ξεχωρίσεις έναν αυθεντικό πολεμιστή από τους μουσαντένιους, γιατί ναι υπάρχουν και τέτοιοι. Συνήθως μέσα στις πόλεις κυριαρχούν οι δεύτεροι. Μπορείς…
awakengr.com


10 λόγοι για να φυτέψεις ρίγανη στη γλάστρα!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Ονειρεύτηκες να μυρίζει κάποια στιγμή το μπαλκόνι σου φρέσκια ρίγανη; Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις πραγματικότητα – και μάλιστα είναι η καταλληλότερη εποχή. Η ρίγανη φυτεύεται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου,
hippieteepee.gr
 


121998

Ονειρεύτηκες να μυρίζει κάποια στιγμή το μπαλκόνι σου φρέσκια ρίγανη; Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις πραγματικότητα – και μάλιστα είναι η καταλληλότερη εποχή. Η ρίγανη φυτεύεται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου, ακόμα και με μικρά κομμένα κλωνάρια. Όμως η ανοιξιάτικη ρίγανη είναι η πιο…τυχερή, αφού το δημοφιλές βότανο λατρεύει τον άπλετο ήλιο.
Γιατί να την προτιμήσεις
Η ρίγανη είναι το μυρωδικό που θα έπρεπε να έχει σε γλάστρα κάθε ελληνικό σπίτι, για πολλούς λόγους: 
  1. Η μυρωδιά της φρεσκοκομμένης ρίγανης δεν συγκρίνεται με εκείνη της αποξηραμένης.
  2. Σύμφωνα με τον Γαληνό, τον φημισμένο Έλληνα γιατρό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η χλωρή (και όχι η ξερή) ρίγανη συγκαταλέγεται στα βότανα που λεπταίνουν και δυναμώνουν το σώμα.
  3. Νοστιμίζει πολλά ελληνικά φαγητά (φρέσκια ή ξερή) – και όχι μόνο τη χωριάτικη σαλάτα.
  4. Στην Ελλάδα φυτρώνει η καλύτερη ρίγανη παγκοσμίως – άρα επιβάλλεται να την απολαμβάνουμε και… σπιτική κατευθείαν από το μπαλκόνι μας.
  5. Είναι εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό (φυσικό αντιβιοτικό) με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  6. Εξολοθρεύει τα παράσιτα του εντέρου και τονώνει το πεπτικό σύστημα.
  7. Είναι αντικαρκινικό βότανο.
  8. Περιέχει φυτοοιστρογόνα, πολύ χρήσιμα (κυρίως) στις γυναίκες.
  9. Απωθεί εχθρούς και ασθένειες των φυτών προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα διπλανά φυτά.
  10. Λίγη ρίγανη μέσα στην τροφή των πτηνών τα προστατεύει από αρρώστιες.
Πώς θα την περιποιηθείς
Η ρίγανη είναι ξερικό φυτό – ας μην ξεχνάμε ότι φυτρώνει σε μέρη άγονα και άνυδρα, σε βράχους, βουνά και ραχούλες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποτίζεται με μέτρο, για να μην υποβαθμιστεί η ποιότητά της, αλλά και για να ξεδιπλώσει όλο το άρωμά της. Διότι όσο πιο σπάνια ποτίζεται, τόσο πιο αρωματική γίνεται. Το ύψος της μπορεί να φτάσει τα 50 εκατοστά και είναι πολύ βολική: δε χρειάζεται πολύ χώμα, ενώ, όπως αναφέρθηκε, το ξηρό έδαφος τη βοηθά να ευδοκιμήσει καλύτερα.
======================================================================

http://www.pontos-news.gr/article/20130/10-logoi-gia-na-fytepsete-rigani-sti-glastra-sas
10 λόγοι για να φυτέψετε ρίγανη στη γλάστρα σας
Υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι για να φυτέψετε ρίγανη στη γλάστρα σας και μάλιστα τώρα είναι η κατάλληλη εποχή.
Η ρίγανη φυτεύεται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου, ακόμα και με μικρά κομμένα κλωνάρια. Όμως η ανοιξιάτικη ρίγανη είναι η πιο…τυχερή, αφού το δημοφιλές βότανο λατρεύει τον άπλετο ήλιο.
Γιατί να την προτιμήσεις
Η ρίγανη είναι το μυρωδικό που θα έπρεπε να έχει σε γλάστρα κάθε ελληνικό σπίτι, για πολλούς λόγους: 
- Η μυρωδιά της φρεσκοκομμένης ρίγανης δεν συγκρίνεται με εκείνη της αποξηραμένης. 
- Σύμφωνα με τον Γαληνό, τον φημισμένο Έλληνα γιατρό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η χλωρή (και όχι η ξερή) ρίγανη συγκαταλέγεται στα βότανα που   λεπταίνουν και δυναμώνουν το σώμα. 
- Νοστιμίζει πολλά ελληνικά φαγητά (φρέσκια ή ξερή) – και όχι μόνο τη χωριάτικη σαλάτα. 
- Στην Ελλάδα φυτρώνει η καλύτερη ρίγανη παγκοσμίως – άρα επιβάλλεται να την απολαμβάνουμε και… σπιτική κατευθείαν από το μπαλκόνι μας. 
- Είναι εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό (φυσικό αντιβιοτικό) με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 
- Εξολοθρεύει τα παράσιτα του εντέρου και τονώνει το πεπτικό σύστημα. 
- Είναι αντικαρκινικό βότανο. 
- Περιέχει φυτοοιστρογόνα, πολύ χρήσιμα (κυρίως) στις γυναίκες. 
- Απωθεί εχθρούς και ασθένειες των φυτών προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα διπλανά φυτά. 
- Λίγη ρίγανη μέσα στην τροφή των πτηνών τα προστατεύει από αρρώστιες. 
Η ρίγανη είναι ξερικό φυτό – ας μην ξεχνάμε ότι φυτρώνει σε μέρη άγονα και άνυδρα, σε βράχους, βουνά και ραχούλες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποτίζεται με μέτρο, για να μην υποβαθμιστεί η ποιότητά της, αλλά και για να ξεδιπλώσει όλο το άρωμά της. Διότι όσο πιο σπάνια ποτίζεται, τόσο πιο αρωματική γίνεται. Το ύψος της μπορεί να φτάσει τα 50 εκατοστά και είναι πολύ βολική: δε χρειάζεται πολύ χώμα, ενώ, όπως αναφέρθηκε, το ξηρό έδαφος τη βοηθά να ευδοκιμήσει καλύτερα.
Πηγή: proionta-tis-fisis.info

Μιλφέιγ πανεύκολο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Κοινοποιήστε στο Facebook Το ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ και πιο ΤΕΛΕΙΟ Μιλφέιγ που υπάρχει! Αφράτη και βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής με τραγανά σφολιατίνια συνθέτουν το καλύτερο Μιλφέιγ του κόσμου!! ❤ Υλικά 500 γρ. γάλα 45 γρ. κορν…
idiva.gr
Το ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ και πιο ΤΕΛΕΙΟ Μιλφέιγ που υπάρχει! Αφράτη και βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής με τραγανά σφολιατίνια συνθέτουν το καλύτερο Μιλφέιγ του κόσμου!!
Υλικά
  • 500 γρ. γάλα
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 250 γρ. σφολιατίνια












 Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση και με τα μυστικά εδώ: https://youtu.be/K5ofJZDxlPY

Πηγή

1 Μόνο Κουταλιά Κάθε Μέρα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

https://viralman.gr/epine-1-mono-koutalia-kathe-mera-apo-afto-to-fysiko-rofima-molis-mathete-ton-logo-tha-to-kanete-ki-esis/Οι άνθρωποι πάντα χρησιμοποιούσαν τη φύση ως κύρια πηγή θεραπείας πολλών ασθενειών.
Η διαφορά μεταξύ της συμβατικής ιατρικής και της φυσικής ιατρικής είναι ότι η τελευταία είναι οικονομική και δεν προκαλεί βλάβες.

Υπάρχει ένα ισχυρό, φυσικό ρόφημα που μπορεί να θεραπεύσει πολλά προβλήματα υγείας.
Για αυτό το θαυματουργό ποτό χρειάζεστε μόνο σπόρους chia και λεμόνι. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη γρίπη, τη συσσώρευση λίπους και να αποτοξινώσετε το σώμα σας.
Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι το καταναλώνουν σε καθημερινή βάση.
Το συνιστούμε ιδιαίτερα γιατί είναι πολύ χρήσιμο, εύκολο στην προετοιμασία, υγιεινό και οικονομικό.

Ρόφημα Με Λεμόνι & Σπόρους Chia
Όταν συνδυάζονται, αυτά τα υλικά θα σας προσφέρουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, λόγω των ισχυρών, φυσικών ιδιοτήτων τους.


Υλικά
1 κ.σ. σπόροι chia
Χυμός 1 λεμονιού
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κ.σ. μέλι


Οδηγίες

Αρχικά, μουλιάστε τους σπόρους chia για 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα θα αρχίσουν να μοιάζουν με ζελέ, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες.
Στη συνέχεια, στραγγίξτε τους σπόρους και ανακατέψτε τους με τον χυμό λεμονιού και το νερό.
Μία κουταλιά της σούπας την ημέρα είναι αρκετή, για να απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.
Το ρόφημα αυτό είναι ιδανικό για την απώλεια βάρους και περιττού λίπους.

Βάζει ένα μανταλάκι στο αυτί της

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Δεν είμαι σαν αυτούς που τρέχουν στο γιατρό κάθε λίγο και λιγάκι όταν νιώσουν λίγο πόνο ή ενόχληση. Έτσι και αλλιώς όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αντιθέτως, μου…
destora.com
https://fanpage.gr/life/igia/afti-i-apistefti-tha-sas-anakoufisi-apo-ponous-apla/#_
Δεν είμαι σαν αυτούς που τρέχουν στο γιατρό κάθε λίγο και λιγάκι όταν νιώσουν λίγο πόνο ή ενόχληση. Έτσι και αλλιώς όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αντιθέτως, μου αρέσει να έχω λίγο περισσότερο έλεγχο πάνω στον εαυτό μου, όπως αυτές εδώ οι τεχνικές που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο χωρίς καν να σηκωθώ από την καρέκλα μου.
Βέβαια όταν πρωτοείδα αυτές τις μεθόδους για ανακούφιση πόνου χρησιμοποιώντας τα αυτιά μου, σίγουρα ήμουν δύσπιστος, αλλά και περίεργος.
Η πιστοποιημένη ρεφλεξολόγος Helen Chin Lui γράφει, «Κάθε αυτί περιέχει ένα ολοκληρωμένο χαρτί του σώματος, γεμάτη με νευρικές απολήξεις και πολλαπλές υποδοχές για το κεντρικό νευρικό σύστημα.»
Κάτι τόσο απλό όπως να βάζεις ένα μανταλάκι στο αυτί? Ακούγεται τρελό, αλλά αξίζει την προσπάθεια.
Ενώ αυτή η μέθοδος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντί ιατρικών συμβουλών, θα της δώσω μια ευκαιρία – είτε με μανταλάκι ή απλά με τα δάχτυλά μου.
Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα της ρεφλεξολογίας αυτιού?
Καθένα από αυτά τα 6 σημεία πάνω στο αυτί συνδέεται με πόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Ασκώντας πίεση σε κάθε σημείο, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τους αντίστοιχους πόνους. 3
Αρχικά βρείτε ποιο κομμάτι του σώματος σας προκαλεί ενοχλήσεις
4
Το πιο πάνω κομμάτι του αυτιού συνδέεται με την πλάτη και τους ώμους. Βάζοντας ένα μανταλάκι για περίπου ένα λεπτό θα βοηθήσει στην απελευθέρωση μαζεμένης έντασης. Επαναλάβετε αρκετές φορές σε μια μέρα για να μειώσετε τους πόνους στη πλάτη και στους ώμους.
5
Το ακριβώς επόμενο σημείο προς τα κάτω συνδέεται με τα όργανα του σώματος. Προφανώς, άμα έχετε έντονο εσωτερικό πόνο, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Αλλά για μικροενοχλήσεις , χρησιμοποιείστε ένα μανταλάκι ή τα δάχτυλά σας στο σημείο. Θα σας δώσει την ανακούφιση που ψάχνετε.
6
Το μεσαίο-πάνω κομμάτι του αυτιού συνδέεται πιο πολύ με πόνους στις αρθρώσεις. Πιέζοντάς το με ένα μανταλάκι ή με τα δάχτυλά σας, μπορεί να προσφέρει αρκετή ανακούφιση.
Χρόνια προβλήματα βέβαια συνιστούν μια βόλτα μέχρι το γιατρό, αν και γιατί όχι να χρησιμοποιήσετε την μέθοδο αυτή πρώτα?
7
Το μεσαίο-κάτω κομμάτι του αυτιού συνδέεται με τα ιγμόρεια και το λαιμό. Όταν ψάχνετε ανακούφιση από τον πονόλαιμο ή κάποιου είδους λοίμωξη της περιοχής, πιέζοντας αυτό το σημείο μπορεί να σας προσφέρει μεγάλη ανακούφιση.
8
Ακριβώς πάνω από τον λοβό του αυτιού είναι ένα σημείο που συνδέεται με την πέψη. Ασκώντας πίεση πάνω του μπορεί να ανακουφίσει από πεπτικές διαταραχές και στομαχικά προβλήματα. Και άμα έχετε συχνά τέτοιου είδους προβλήματα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο εκ των προτέρων προληπτικά.
9
Ο λωβός του αυτιού – είναι ένα σημείο που συνδέεται άμεσα με 2 από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος: τη καρδιά και το κεφάλι. Ασκώντας πίεση σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας της καρδιάς και να ανακουφίσει από ανεπιθύμητη πίεση στο κεφάλι. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική με πονοκεφάλους.
Η ρεφλεξολογία του αυτιού είναι τόσο εύκολη και μπορεί πραγματικά να αλλάξει την καθημερινότητά σας.
Θα την δοκιμάσετε? Δώστε το δικό σας σχόλιο.


Δημοφιλείς αναρτήσεις