Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

μοτιφάκια και μυλλάκια


Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα άλμπουμ.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.



Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.+87Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.






 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




Ο χρήστης Manualidades Maravillosas πρόσθεσε 90 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: GRANNYS.
COMPARTO REVISTAS COMPLETAS TE GUSTA? COLOCA EL ME GUSTA AL PRINCIPIO DE LA PAGINA. MIL GRACIAS

Μοιράζομαι πλήρη περιοδικά σου αρέσει; Τοποθετήστε τα like στην αρχή της σελίδας. Σ ' ευχαριστώ.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να καίτε ένα φύλλο δάφνης στο σπίτι σας!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Εξαιτίας των προκλήσεων που συναντάμε καθημερινά, καταλήγουμε να έχουμε νεύρα και να είμαστε αγχωμένοι. Αυτό που συστήνει το συγκεκριμένο άρθρο για να μειώσουμε το άγχος μας είναι απλά καταπληκτικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάψετε ένα φύλλο δάφνης και να χαλαρώσετε για 5 λεπτά.

Μπορεί να ακούγεται αδύνατον, αλλά η δάφνη έχει χαλαρωτικές ιδιότητες. Ένας Ρώσος επιστήμονας με το όνομα Gennady Malakhoc ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις αγχολυτικές ιδιότητες της δάφνης, ενώ μαγείρευε. Παρατήρησε το αίσθημα χαλάρωσης που βίωσε ενώ προετοίμαζε ένα γεύμα. Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται επίσης στην αρωματοθεραπεία και για διάφορες δερματικές παθήσεις.

Το μόνο που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φυσική μέθοδο για να ανακουφίσετε το άγχος, είναι να πάρετε ένα ξερό φύλλο δάφνης και να το κάψετε στο χώρο που βρίσκεστε. Βγείτε από το δωμάτιο και ξαναμπείτε στο χώρο μετά από 10 λεπτά για να βιώσετε την ήρεμη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε. Μοιραστείτε αυτό το χρήσιμο άρθρο με τους φίλους σας!

idailybuzz.com

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Ανακαλύψτε τον πανέμορφο Νομό Φλώρινας σε 7 λεπτά.....
youtube.com


Καταπληκτικό!!!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
4.292.080 προβολές
Beauty Fashion
Amazing !!!
Καταπληκτικό!!!

κλείσιμο του πλεκτού

Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού
 
Αποσπάτε τις φλούδες: Πλένετε τα πορτοκάλια και ξύνετε λίγο επιφανειακά τη φλούδα τους με λεπτό τρίφτη. Αφαιρείτε με το μαχαίρι ένα δίσκο από τη βάση και έναν απ' το κοτσάνι των πορτοκαλιών και στη συνέχεια χαράζετε στα 4 ή στα 6 τη φλούδα τους…
www.icookgreek.com




Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

3.7 /5 κατάταξη (14 ψήφοι)

  • Αναμονή: 1 μέρα
  • Μαγείρεμα: 45΄-50΄
  • Δυσκολία: δύσκολο


Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά πορτοκάλια
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • λίγος φρέσκος χυμός λεμονιού (1-2 κουταλιές)
  • νερό



Εκτέλεση συνταγής

  1. Αποσπάτε τις φλούδες: Πλένετε τα πορτοκάλια και ξύνετε λίγο επιφανειακά τη φλούδα τους με λεπτό τρίφτη. Αφαιρείτε με το μαχαίρι ένα δίσκο από τη βάση και έναν απ' το κοτσάνι των πορτοκαλιών και στη συνέχεια χαράζετε στα 4 ή στα 6 τη φλούδα τους περιμετρικά. Αποσπάτε προσεκτικά τα κομμάτια αυτά, καθώς είναι οι φλούδες που θα χρησιμοποιήσετε.
  2. Φτιάχνετε ρολά: Τυλίγετε κάθε κομμάτι φλούδας σε ρολό και το συγκρατείτε είτε καρφώνοντάς το με οδοντογλυφίδα είτε με τον τρόπο που το έκαναν οι παλιές νοικοκυρές, περνώντας το δηλαδή από κλωστή με τη βοήθεια βελόνας (σαν χάντρα σε κομπολόι).
  3. Φάση ξεπικρίσματος: Βάζετε τις φλούδες να βράσουν με νερό που οπωσδήποτε να τις σκεπάζει για το λιγότερο 10'. Πετάτε το πρώτο νερό, βάζετε νέο και τις ξαναβράζετε για άλλα 10'. Επαναλμβάνετε τη διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές. Δοκιμάζετε, κι αν κρατάνε ακόμη πικράδα, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ή τα αφήνετε για όσο χρειαστεί σε κρύο νερό εκτός φωτιάς. (Σε αρκετούς αρέσει να κρατάνει οι φλούδες λίγη απ' την πίκρα τους, που σπάει την πολλή γλύκα της ζάχαρης). Στραγγίζετε τις ξεπικρισμένες φλούδες.
  4. Η ώρα της ζάχαρης: Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράζει η ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό. Μετά απ΄5΄-10΄ρίχνετε τις πορτοκαλόφλουδες (χωρίς τις οδοντογλυφίδες ή την κλωστή). Αφήνετε το μείγμα να βράσει άλλα 15'. Στη συνέχεια αποσύρετέ το απ' τη φωτιά και αφήστε το όπως είναι για 24 ώρες.
  5. Την επομένη: Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά και το βράζετε λίγο ακόμη ανακατεύοντας μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι -που σημαίνει να στέκεται και να μην τρέχει σα ...νεράκι. Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Όταν κρυώσει κάπως το γλυκό, φυλάξτε το σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει καλά.

Πως να ξεχωρίσεις έναν αυθεντικό πολεμιστή

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Πως να ξεχωρίσεις έναν αυθεντικό πολεμιστή από τους μουσαντένιους, γιατί ναι υπάρχουν και τέτοιοι. Συνήθως μέσα στις πόλεις κυριαρχούν οι δεύτεροι. Μπορείς…
awakengr.com


10 λόγοι για να φυτέψεις ρίγανη στη γλάστρα!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Ονειρεύτηκες να μυρίζει κάποια στιγμή το μπαλκόνι σου φρέσκια ρίγανη; Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις πραγματικότητα – και μάλιστα είναι η καταλληλότερη εποχή. Η ρίγανη φυτεύεται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου,
hippieteepee.gr
 


121998

Ονειρεύτηκες να μυρίζει κάποια στιγμή το μπαλκόνι σου φρέσκια ρίγανη; Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις πραγματικότητα – και μάλιστα είναι η καταλληλότερη εποχή. Η ρίγανη φυτεύεται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου, ακόμα και με μικρά κομμένα κλωνάρια. Όμως η ανοιξιάτικη ρίγανη είναι η πιο…τυχερή, αφού το δημοφιλές βότανο λατρεύει τον άπλετο ήλιο.
Γιατί να την προτιμήσεις
Η ρίγανη είναι το μυρωδικό που θα έπρεπε να έχει σε γλάστρα κάθε ελληνικό σπίτι, για πολλούς λόγους: 
  1. Η μυρωδιά της φρεσκοκομμένης ρίγανης δεν συγκρίνεται με εκείνη της αποξηραμένης.
  2. Σύμφωνα με τον Γαληνό, τον φημισμένο Έλληνα γιατρό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η χλωρή (και όχι η ξερή) ρίγανη συγκαταλέγεται στα βότανα που λεπταίνουν και δυναμώνουν το σώμα.
  3. Νοστιμίζει πολλά ελληνικά φαγητά (φρέσκια ή ξερή) – και όχι μόνο τη χωριάτικη σαλάτα.
  4. Στην Ελλάδα φυτρώνει η καλύτερη ρίγανη παγκοσμίως – άρα επιβάλλεται να την απολαμβάνουμε και… σπιτική κατευθείαν από το μπαλκόνι μας.
  5. Είναι εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό (φυσικό αντιβιοτικό) με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  6. Εξολοθρεύει τα παράσιτα του εντέρου και τονώνει το πεπτικό σύστημα.
  7. Είναι αντικαρκινικό βότανο.
  8. Περιέχει φυτοοιστρογόνα, πολύ χρήσιμα (κυρίως) στις γυναίκες.
  9. Απωθεί εχθρούς και ασθένειες των φυτών προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα διπλανά φυτά.
  10. Λίγη ρίγανη μέσα στην τροφή των πτηνών τα προστατεύει από αρρώστιες.
Πώς θα την περιποιηθείς
Η ρίγανη είναι ξερικό φυτό – ας μην ξεχνάμε ότι φυτρώνει σε μέρη άγονα και άνυδρα, σε βράχους, βουνά και ραχούλες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποτίζεται με μέτρο, για να μην υποβαθμιστεί η ποιότητά της, αλλά και για να ξεδιπλώσει όλο το άρωμά της. Διότι όσο πιο σπάνια ποτίζεται, τόσο πιο αρωματική γίνεται. Το ύψος της μπορεί να φτάσει τα 50 εκατοστά και είναι πολύ βολική: δε χρειάζεται πολύ χώμα, ενώ, όπως αναφέρθηκε, το ξηρό έδαφος τη βοηθά να ευδοκιμήσει καλύτερα.
======================================================================

http://www.pontos-news.gr/article/20130/10-logoi-gia-na-fytepsete-rigani-sti-glastra-sas
10 λόγοι για να φυτέψετε ρίγανη στη γλάστρα σας
Υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι για να φυτέψετε ρίγανη στη γλάστρα σας και μάλιστα τώρα είναι η κατάλληλη εποχή.
Η ρίγανη φυτεύεται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου, ακόμα και με μικρά κομμένα κλωνάρια. Όμως η ανοιξιάτικη ρίγανη είναι η πιο…τυχερή, αφού το δημοφιλές βότανο λατρεύει τον άπλετο ήλιο.
Γιατί να την προτιμήσεις
Η ρίγανη είναι το μυρωδικό που θα έπρεπε να έχει σε γλάστρα κάθε ελληνικό σπίτι, για πολλούς λόγους: 
- Η μυρωδιά της φρεσκοκομμένης ρίγανης δεν συγκρίνεται με εκείνη της αποξηραμένης. 
- Σύμφωνα με τον Γαληνό, τον φημισμένο Έλληνα γιατρό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η χλωρή (και όχι η ξερή) ρίγανη συγκαταλέγεται στα βότανα που   λεπταίνουν και δυναμώνουν το σώμα. 
- Νοστιμίζει πολλά ελληνικά φαγητά (φρέσκια ή ξερή) – και όχι μόνο τη χωριάτικη σαλάτα. 
- Στην Ελλάδα φυτρώνει η καλύτερη ρίγανη παγκοσμίως – άρα επιβάλλεται να την απολαμβάνουμε και… σπιτική κατευθείαν από το μπαλκόνι μας. 
- Είναι εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό (φυσικό αντιβιοτικό) με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 
- Εξολοθρεύει τα παράσιτα του εντέρου και τονώνει το πεπτικό σύστημα. 
- Είναι αντικαρκινικό βότανο. 
- Περιέχει φυτοοιστρογόνα, πολύ χρήσιμα (κυρίως) στις γυναίκες. 
- Απωθεί εχθρούς και ασθένειες των φυτών προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα διπλανά φυτά. 
- Λίγη ρίγανη μέσα στην τροφή των πτηνών τα προστατεύει από αρρώστιες. 
Η ρίγανη είναι ξερικό φυτό – ας μην ξεχνάμε ότι φυτρώνει σε μέρη άγονα και άνυδρα, σε βράχους, βουνά και ραχούλες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποτίζεται με μέτρο, για να μην υποβαθμιστεί η ποιότητά της, αλλά και για να ξεδιπλώσει όλο το άρωμά της. Διότι όσο πιο σπάνια ποτίζεται, τόσο πιο αρωματική γίνεται. Το ύψος της μπορεί να φτάσει τα 50 εκατοστά και είναι πολύ βολική: δε χρειάζεται πολύ χώμα, ενώ, όπως αναφέρθηκε, το ξηρό έδαφος τη βοηθά να ευδοκιμήσει καλύτερα.
Πηγή: proionta-tis-fisis.info

Μιλφέιγ πανεύκολο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Κοινοποιήστε στο Facebook Το ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ και πιο ΤΕΛΕΙΟ Μιλφέιγ που υπάρχει! Αφράτη και βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής με τραγανά σφολιατίνια συνθέτουν το καλύτερο Μιλφέιγ του κόσμου!! ❤ Υλικά 500 γρ. γάλα 45 γρ. κορν…
idiva.gr
Το ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ και πιο ΤΕΛΕΙΟ Μιλφέιγ που υπάρχει! Αφράτη και βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής με τραγανά σφολιατίνια συνθέτουν το καλύτερο Μιλφέιγ του κόσμου!!
Υλικά
  • 500 γρ. γάλα
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 250 γρ. σφολιατίνια












 Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση και με τα μυστικά εδώ: https://youtu.be/K5ofJZDxlPY

Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις