Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα...12/2


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΜΕΛΕΤΙΟΣ

Μωσαϊκό: 12 Φεβρουαρίου | Ημέρα της Ερυθράς Χειρός

Μωσαϊκό: 12 Φεβρουαρίου | Ημέρα της Ερυθράς Χειρός: http://www.neolaia.gr/2013/02/12/12-fevrouariou-imera-tis-erythras-xeiros/#.URpM8PJIUY4 12 Φεβρουαρίου | Ημέρα της Ερυθράς Χειρός ...

 

Μωσαϊκό: Η Συμφωνία της Βάρκιζας

Μωσαϊκό: Η Συμφωνία της Βάρκιζας: Η Συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945 στην παραθαλάσσια τοποθεσία της Αττικής μεταξύ Κυβέρνησης και ΕΑΜ και ε...

 Η υπογραφή της Συμφωνίας

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΨΩΜΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Paxxi
Λαχταριστό ΨΩΜΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ που φρεσκομυρίζει, το αγαπημένο των παιδιών που λατρεύουν λόγω της απαλής υφής του, μπορούμε τώρα να το φτιάχνουμε μόνοι μας και να το έχουμε έτοιμο όποια στιγμή το θελήσουμε. Η συνταγή https://bit.ly/2TwL8K9

απλό πλέξιμο αραιό με βελονάκι

εντυπωσιακά καρβέλια

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
22.676.508 προβολές
So Yummy
7 easy-to-follow ways to transform bread dough into impressive loaves for any occasion!
Get the full recipe and instructions in your Messenger inbox: snip.ly/c7beqx

7 εύκολοι τρόποι για να μετατρέψετε τη ζύμη ψωμιού σε εντυπωσιακά καρβέλια για οποιαδήποτε περίσταση!
Αποκτήστε την πλήρη συνταγή και οδηγίες στο Messenger σας inbox: snip.ly/c7beqx

Ποντιακά πιροσκί νηστίσιμα!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Απλά υπέροχα... δοκιμάστε τα!!!

Ζύμη:

  •     1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  •     1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  •     1/2 κ. σ. ζάχαρη
  •     1 κ. σ. αλάτι
  •     1 κ. σ. λευκό ξύδι
  •     5 κ. σ. ελαιόλαδο
  •     περίπου 500 γρ. αλεύρι

Γέμιση:
  •     5-6 μεγάλες πατάτες
  •     1 μεγάλο κρεμμύδι
  •     1 ματσάκι μαϊντανό
  •     αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  •     ελαιόλαδο
  •     προαιρετικά φέτα
  •     Λάδι για τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε:
    Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια, ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ ρευστή.

    Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (1/2 με 1 ώρα περίπου).

    Για τη γέμιση ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και έπειτα τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

    Σε τηγάνι καβουρντίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και λίγο από το νεράκι στο οποίο έχουν βράσει (περίπου 1/2 κούπα).

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, τρίβουμε και λίγη φετούλα. Ανακατεύουμε ελαφρά και είναι έτοιμη.

    Όταν γίνει το ζυμάρι, βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας κάθε φορά που φτιάχνουμε κάθε κομμάτι πιροσκί.

    Κόβουμε παντα με λαδωμένα δάχτυλα ένα μικρό κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε μόνο με τα δάχτυλά μας και βάζουμε κατά μήκος λίγη γέμιση.

    Κλείνουμε καλά σαν βαρκούλα και το αφήνουμε στην άκρη 2 λεπτά να ξεκουραστεί.

    Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά από όλες τις μεριές το κάθε κομμάτι.

Καλή όρεξη!

elanadeis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις