Αγροσελίδα: Πως να φτιάξετε λικέρ απο ρόδια: Υλικά 4 μεγάλα ρόδια 1/2 κ. τσίπουρο 1 ξύλο κανέλα 250 γ. ζάχαρη Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα ρόδια. Δεν είναι και το καλύτερο σε χρόνο,...
Υλικά
4 μεγάλα ρόδια
1/2 κ. τσίπουρο
1 ξύλο κανέλα
250 γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ρόδια. Δεν είναι και το καλύτερο σε χρόνο, υπάρχουν κάποιοι τρόποι, όπως να τα κόψεις στη μέση και να χτυπάς με μία ξύλινη κουτάλα κουζίνας ή να τα βάλεις να μουλιάσουν σε νερό, αλλά και πάλι μαντάρα γίνεσαι, οπότε προτίμησα την απλή παραδοσιακή μέθοδο.
Τα τέσσερα μεγάλα ρόδια μας βγάζουν περίπου μισό κιλό καρπό.
Τα προσθέτουμε σε μία μπουκάλα ή σ' ένα βάζο που να κλείνει αεροστεγώς.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Η ζάχαρη κανονικά, σύμφωνα με τους μετρ του είδους, όσο το φρούτο, τόση και η ζάχαρη. Εμείς, όμως, πάντα, προσθέτουμε στα λικέρ που φτιάχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης, δεν τα θέλουμε τόσο γλυκά...
Προσθέτουμε το τσίπουρό μας.
Τέλος, προσθέτουμε και τη κανέλα μας.
Ταπώνουμε τη μπουκάλα μας και ανακινούμε καλά.
Το φυλάσσουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 30-40 μέρες. Μία φορά την εβδομάδα ανακινούμε τη μπουκάλα μας για να διαλυθεί η ζάχαρή μας.
Καλή Επιτυχία!
Πηγή
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το τσίπουρο με τσικουδιά.Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.
Πως να φτιάξετε λικέρ απο ρόδια
Υλικά
4 μεγάλα ρόδια
1/2 κ. τσίπουρο
1 ξύλο κανέλα
250 γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ρόδια. Δεν είναι και το καλύτερο σε χρόνο, υπάρχουν κάποιοι τρόποι, όπως να τα κόψεις στη μέση και να χτυπάς με μία ξύλινη κουτάλα κουζίνας ή να τα βάλεις να μουλιάσουν σε νερό, αλλά και πάλι μαντάρα γίνεσαι, οπότε προτίμησα την απλή παραδοσιακή μέθοδο.
Τα τέσσερα μεγάλα ρόδια μας βγάζουν περίπου μισό κιλό καρπό.
Τα προσθέτουμε σε μία μπουκάλα ή σ' ένα βάζο που να κλείνει αεροστεγώς.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Η ζάχαρη κανονικά, σύμφωνα με τους μετρ του είδους, όσο το φρούτο, τόση και η ζάχαρη. Εμείς, όμως, πάντα, προσθέτουμε στα λικέρ που φτιάχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης, δεν τα θέλουμε τόσο γλυκά...
Προσθέτουμε το τσίπουρό μας.
Τέλος, προσθέτουμε και τη κανέλα μας.
Ταπώνουμε τη μπουκάλα μας και ανακινούμε καλά.
Το φυλάσσουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 30-40 μέρες. Μία φορά την εβδομάδα ανακινούμε τη μπουκάλα μας για να διαλυθεί η ζάχαρή μας.
Καλή Επιτυχία!
Πηγή
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το τσίπουρο με τσικουδιά.Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.