Κρεµµύδι, φίλος μας... καρδιακός
Οι αρχαίοι μας Έλληνες τιμούσαν αρκούντως το κρεμμύδι, μιας και, εκτός
των άλλων χρήσεων, αποτελούσε σταθερό συστατικό του πρωινού τους
(ακράτισμα).
Ο αρχαίος κόσμος, καλλιεργούσε το κρεμμύδι, όχι
μόνο για την άρτυση των φαγητών αλλά και για τις φαρμακευτικές του
ιδιότητες, που οφείλονται μάλλον στην μεγάλη περιεκτικότητά του σε ιώδιο
και θειάφι. Στις μέρες μας, μπορεί να αποτελεί ένα κοινότατο υλικό
μαγειρικής, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η
διατροφική του αξία.