• 125 ml. ελαιόλαδο
• 250 ml. ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
• 3 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους (βάρους περίπου 700γρ.)
• 5 ή 6 αυγά, ανάλογα με το μέγεθός τους
• 250 ml. στραγγιστό γιαούρτι
• 250 ml. αλεύρι
• 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 150 γρ. τυρί φέτα
• 150 γρ. μοτσαρέλα
• ψιλοκομμένο μαϊντανό
• μαυροπίπερο, αλάτι
• 12 λεπτά κυκλάκια κολοκυθάκι για διακόσμηση
Λόγω της ιδιαίτερης πυκνότητας που έχει το ελληνικό στραγγιστό
γιαούρτι, καλύτερα χρησιμοποιείστε τέτοιο για την συνταγή αυτή. Ως
αντικατάστατο αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό γιαούρτι, το
οποίο όμως θα στραγγίσετε καλά από τα επιπλέον υγρά. Τα κολοκυθάκια δεν
τα ξεφλουδίζετε, απλά τα πλένετε καλά και τα κόβετε σε κυβάκια. Κόβετε
επίσης και το φρέσκο σκόρδο σε ροδέλες.
Σε μεγαλύτερο σκεύος
ζεσταίνετε ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο και
έπειτα αλατίζετε και συνεχίζετε σε χαμηλή φωτιά επί 20 λεπτά της ώρας,
έως ότου μαλακώσουν καλά τα κολοκυθάκια, χωρίς όμως να αρχίσουν να
διαλύονται.
Σε μεγαλύτερο σκεύος τοποθετείτε τα αυγά και το
στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά. Έπειτα προσθέστε το
αλεύρι, στο οποίο νωρίτερα έχετε ανακατέψει και το μπέικιν πάουντερ.
Όταν το μείγμα ανακατευτεί καλά, προσθέστε την φέτα, τη μοτσαρέλα και τα
μαλακά πλέον κολοκυθάκια. Ανακατέψτε και προσθέστε αλάτι, μαϊντανό και
μαυροπίπερο.
Βάλτε όλο το μείγμα σε ταψί καλά λαδωμένο και από
πάνω αραδιάστε τα κυκλάκια κολοκυθάκι. Σε καλά ζεσταμένο φούρνο στους
180 βαθμούς Κελσίου, ψήνετε για μια ώρα. Αφήνετε την ψημένη πλέον πίτα
να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα την κόβετε σε κομμάτια.
balkon3.com