Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ " Ετσι πολύ ατένισα"


Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ " Ετσι πολύ ατένισα"
Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα,
που πλήρης είναι αυτής η όρασίς μου.

Γραμμές του σώματος. Κόκκινα χείλη. Μέλη ηδονικά
Μαλλιά σαν από αγάλματα ελληνικά παρμένα∙
πάντα έμορφα, κι αχτένιστα σαν είναι,
και πέφτουν, λίγο, επάνω στ’ άσπρα μέτωπα.
Πρόσωπα της αγάπης, όπως τα ‘θελεν
η ποίησίς μου... μες στες νύχτες της νεότητός μου,
μες στες νύχτες μου, κρυφά συναντημένα.......

πίνακας - JOHN WILLIAM WATERHOUSE “Windflowers”

Μοσχάρι κοκινιστό κατσαρόλας με κρασί


Μοσχάρι κοκινιστό κατσαρόλας με κρασί
Bαθμολογία:
       
6 ψήφοι
Προστέθηκε από , 24.06.08

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1+1/2 κιλό μοσχάρι ψαχνό
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 6 σκελίδες σκορδο
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 4 ντομάτες
  • λίγο λάδι
  • λίγο κρασί
  • αλατοπίπερο
  • 2,5 κουταλίες σούπας πελτέ ντομάτας
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Περιέχει

 

 

 

Πως το κάνουμε:


Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά

http://anoixti-matia.blogspot.gr/2013/01/h.html?spref=fb

H Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά, υπόδειγμα σεβασμού από τους μουσουλμάνους

Στέκει εδώ και τουλάχιστον 17 αιώνες αγέρωχη στους πρόποδες του όρους όπου ο Μωυσής παρέλαβε τον Νόμο. Πρόκειται για την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά, το αρχαιότερο στην Ιστορία χριστιανικό καθίδρυμα.
Στο πέρασμα των αιώνων όχι μόνον απλοί προσκυνητές αλλά και μεγάλοι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες προστάτευσαν τη μονή, όπως η Αγία Ελένη, Πάπες και Πατριάρχες,
ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός ακόμα και ο ιδρυτής του Ισλάμ Μωάμεθ, ο σουλτάνος Σελίμ Α’, η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, ο Μέγας Ναπολέων και άλλοι
Η Μονή της Αγίας Αικατερίνης πέρα από τη σημασία της για τους χριστιανούς όλου

του κόσμου είναι επίσης και ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το οποίο αντέχει στον χρόνο και στην Ιστορία. Εκείνο όμως που προκαλεί σήμερα αλλά και διαχρονικά εντύπωση είναι το γεγονός ότι το μοναστήρι πέρα από τους ιδιαίτερους φυσιολογικούς δεσμούς που έχει με τους χριστιανούς προσκυνητές που το επισκέπτονται έχει μια ιδιαίτερη αξία και για τους μουσουλμάνους βεδουίνους που ζουν στην περιοχή και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι οι αόρατοι και ορατοί «φρουροί» του μοναστηριού.

Ποια όμως είναι η καταγωγή αυτών των ανθρώπων που, αν και μουσουλμάνοι, στέκουν ακοίμητοι παραστάτες της μονής μέσα στους αιώνες; Ποια είναι η ιδιαίτερη ιστορία τους;
Να σημειώσουμε εδώ ότι η λέξη βεδουίνος σημαίνει στα αραβικά ο άνθρωπος που ζει στη φύση. Οπως αναφέρει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Ευτύχιος (9ος αι.), όταν ο Ιουστινιανός έκτισε τη μονή, εγκατέστησε κοντά σε αυτή 200 οικογένειες από τον Πόντο και την Αλεξάνδρεια για να φυλάσσουν, να υπερασπίζονται και να βοηθούν τους μοναχούς.

Οι σημερινοί βεδουίνοι που ζουν πέριξ της μονής θεωρούνται απόγονοι αυτών των οικογενειών, που κατά τον 7ο αιώνα εξισλαμίσθηκαν, αποτελούν δε σήμερα μια από τις έξι φυλές των βεδουίνων του Σινά, την φυλή των Ορεινών (Γκεμπελία). Οι βεδουίνοι της Γκεμπελίας δεν έπαυσαν να έχουν έως σήμερα συνείδηση της ελληνορωμαϊκής τους καταγωγής και θεωρούν τους εαυτούς τους Ρωμιούς, καυχώμενοι μάλιστα για αυτήν την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Η μονή είναι αναπόσπαστο τμήμα της ζωής τους και προσβλέπουν στη φροντίδα της. Είναι φιλειρηνικοί, καλόκαρδοι, ευγενείς, εύθυμοι, ολιγαρκείς και φιλόξενοι, παρά τη φτώχεια τους. Θεωρούν τη μονή και τον Αρχιεπίσκοπο Σινά την παραδοσιακή διοικητική και δικαστική αρχή της φυλής τους. Είναι συνδεδεμένοι με τη μονή εργαζόμενοι και μετέχοντας στην καθημερινή της ζωή.

 http://europaikosnotos

"σερενάτα" ΖΟΥΛΦΙ ΛΙΒΑΝΕΛΙ



Όλα ξεκινούν μια κρύα ημέρα του Φεβρουαρίου του 2001, όταν η Μάγια Ντουράν, τριάντα έξι ετών, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Πανεπιστημίου της Ιστανμπούλ, υποδέχεται στο αεροδρόμιο της πόλης τον γερμανικής καταγωγής Αμερικανό καθηγητή Μαξιμίλιαν Βάγκνερ, ετών ογδόντα επτά. Εκτελώντας την επιθυμία του καθηγητή, ο οποίος δίδαξε στο ίδιο Πανεπιστήμιο τη δεκαετία του 30, η Μάγια τον οδηγεί σε μια παραλιακή κωμόπολη έξω από την Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου το 1941 ένα καράβι γεμάτο Εβραίους βυθίστηκε από τους Ρώσους στα παγωμένα νερά της Μαύρης Θάλασσας... Εκεί που θα αρχίσει τώρα να ξετυλίγεται το νήμα μιας μοναδικής ιστορίας αγάπης στη δίνη μιας μεγάλης τραγωδίας της ιστορίας του 20ού αιώνα. Και η Μάγια θα γίνει για πρώτη φορά κοινωνός μυστικών που αφορούν την ίδια της την οικογένεια... "Εάν το βραβείο Νόμπελ δινόταν σε ένα βιβλίο μονάχα, σίγουρα θα άξιζε να το κερδίσει με ομοφωνία το τελευταίο βιβλίο του Λιβανελί. Είναι συγκινητικό όπως το "Σινεμά ο Παράδεισος" και συγκλονιστικό όπως η "Λίστα του Σίντλερ". (Σελαχαττίν Ντουμάν, εφημ. "Βατάν")


Ποίημα: Γκρεμοί

Ποίημα: Γκρεμοί


του Νεκτάριου Ζωάκη *

Κι αν έτρεχα, πάλι μ’αφήσαν πίσω
πάλι με προσπεράσαν οι χειμώνες
καυτές σβήνουνε πάνω μου σταγόνες
ποια είναι η τιμωρία αν σ’αγαπήσω

Ο χρόνος μπρος και πίσω μου κυλά
και σταματά στου μέσα μου το βάλτο
ανέβηκα μαζί σου στα ψηλά
μα δε σε πρόλαβα σαν έκανες το σάλτο

Δε σε αγγίζουν λόγια και ευχές
δε σ’ακουμπούν οι τελευταίες μου σκέψεις
το είναι μου ξανά θα σακατέψεις
και τώρα, όπως και σ’άλλες εποχές

Δεν ξέρω πια αν στ’αλήθεια είσαι εσύ
ίσως πάντα να ήσουν κάποια άλλη
δεν ξέρω μήπως φταίει η ζάλη
το μαύρο που με πότισες κρασί

Τριγύρω απ’το μυαλό μου είναι γκρεμοί
πάνω και κάτω, μέσα μου και έξω
και τώρα πρέπει κάποιον να διαλέξω
να πέσω, πριν αρχίσει η επιδρομή.



* Ο Νεκτάριος Ζωάκης διατηρεί το λογοτεχνικό ιστολόγιο "Φέρελπις Νέος"

Κορμός Ψυγείου

Κορμός Ψυγείου

Μαμά σε είπα δεν το έφαγα μονή μου…..
DSC03224
Υλικά
100γρ  σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
125γρ βούτυρο
400γρ μπισκότα
200γρ Σαντιγύ
Εκτέλεση
http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2012/05/blog-post_28.html?spref=fb
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολακι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα,
DSC03213
προσθέτουμε την ζάχαρη και το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
DSC03214
αποσύρουμε από την φωτιά σπάμε τα μπισκότα σε 4-6 κομμάτια τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μείγμα την σοκολάτα,
DSC03215
βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 εκ.  και το  βάζουμε στο ψυγείο,
DSC03217
μόλις κρυώσει καλά χτυπάμε την κρεμά γάλακτος να  γίνει Σαντιγύ και προσθέτουμε από πάνω.
DSC03225
                          Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Η συνταγή δεν είχε καθόλου ζάχαρη, αν θέλετε δε την βάζετε.
ΠΗΓΗ:Μυρωδιές και νοστιμιές.

Ενυδατική μάσκα προσώπου του ενός λεπτού


 Ενυδατική μάσκα προσώπου του ενός λεπτού

Πρόκειται για μια μάσκα ιδανική για τις γυναίκες με ευαίσθητα έως κανονικά δέρματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων και των ξηρών, λιπαρών, μεικτών και κανονικών επιδερμίδων. Η παρασκευή της είναι πάρα πολύ εύκολη και τα υλικά της υπάρχουν σίγουρα σε κάθε νοικοκυριό.

Δεν πρόκειται να κάνει το δέρμα σας πιο λιπαρό, απλά θα το ενυδατώσει. Χρησιμοποιήστε τη δυο φορές την εβδομάδα.

Θα χρειαστείτε:
- 2 Κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 Κουταλιά της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακατέψτε τα πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Έτοιμη!

Τρόπος εφαρμογής:
Αφού βγάλετε το μείγμα από το φούρνο μικροκυμάτων, βεβαιωθείτε πως δεν είναι πολύ καυτό, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώστε τη ζεστή μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να στεγνώσει για 5 λεπτά. Τέλος, ξεπλύντε το πρόσωπο σας με άφθονο χλιαρό νερό. Θα δείτε πως θα νιώσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και μαλακή.

beautetinkyriaki.gr

Δροσερή σοκολατόπιτα

Σοκολατένιος πειρασμός

Δροσερή σοκολατόπιτα σε 10 λεπτά….
DSC_0001 (2)
Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 1/2 πακέτο μπτι μπερ  σοκολάτας
200γρ βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
2 φακελάκια mousse σοκολάτας
DSC03843

Εκτέλεση
http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2012/07/blog-post_24.html?spref=fb

Εκτέλεση
Βάζουμε στο multi τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη, τα βάζουμε στο ταψάκι που θα κάνουμε το γλυκό και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο,
DSC03846
τρίβουμε καλά τα μπισκότα με τα χεριά μας να πάει παντού, έπειτα το πατάμε να κάνει μια βάση στο ταψί,
DSC03847
το βάζουμε στο ψυγείο. Βάζετε 2 φλιτζάνια και 1/4 γάλα και ρίχνετε την σκόνη της κρέμας, ανακατεύετε για 4 λεπτά, βγάζετε το ταψάκι από το ψυγείο και στρώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα,
DSC03849
ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 2 φακελάκια mousse και 2 φλιτζάνια γάλα ανακατεύετε μέχρι να αφρατέψει η mousse, μόλις παγώσει η κρέμα την απλώνετε από πάνω.
DSC03850
Το γλυκό διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
                 Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Μπορείτε αντί για μπισκότα πτι μπερ να βάλετε σοκολατένια σαβουαγιάρ που τα έχετε μουλιάσει σε λίγο λικέρ καφέ. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε σε κυπελάκια για ατομικές μερίδες.

Ernst Theodor Amadeus Hoffmann

Ο Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (24 Ιανουαρίου 1776-1822), εμβληματική μορφή του ρομαντισμού στη γερμανική λογοτεχνία έζησε στα τέλη του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στο Κένιγκσμπεργκ της Πρωσίας από γονείς νομικούς. Από μικρή ηλικία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις τέχνες, ιδιαίτερα τη μουσική και τη ζωγραφική, και διακρίθηκε για τις διανοητικές του ικανότητες. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο πρωσικό δημόσιο. Εγκατέλειψε τη νομική για να εργαστεί ως μουσικός (έγραψε την όπερα "Undine" το 1814), μουσικοκριτικός και διευθυντής ορχήστρας. Στα τριάντα του όμως συνειδητοποίησε ότι δεν θα φτάσει ποτέ στο ύψος των μουσικών που θαύμαζε (ανάμεσά τους ο Mozart, προς τιμήν του οποίου το A. - Amadeus στην υπογραφή του), κι έτσι στράφηκε στη συγγραφή. Μετά την έκδοση των πρώτων διηγημάτων του, ο Hoffmann έγινε γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς της εποχής του. Έγραψε πολλές ιστορίες, όπου η πραγματικότητα πλέκεται με δεξιοτεχνία με τη φαντασία αλλά και με κωμικά γεγονότα. Τα έργα του, κυρίως το "Νυχτερινά κομμάτια" (1816), ήταν από τα πρώτα έργα "φρίκης" και επηρέασαν βαθιά πολλούς μεταγενέστερους συγγραφείς, ανάμεσά τους τον Έντγκαρ Άλαν Πόε, τον Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον και τον Φραντς Κάφκα, ενώ η "Δεσποινίς ντε Σκιντερί" μπορεί να θεωρηθεί ένας προάγγελος της "Μις Μαρπλ" της Αγκάθα Κρίστι. Εμπνευσμένος ίσως από τη δική του πάλη να συμφιλιώσει την καριέρα του με τις δημιουργικές του φιλοδοξίες, έδινε σε πολλούς από τους χαρακτήρες του διχασμένη προσωπικότητα, έντιμοι τη μέρα, δολοφόνοι και κλέφτες τη νύχτα. Πολλά χοροδράματα στηρίζονται σε έργα του όπως τα: "Κοπέλια" του Ντελίμπ, "Καρυοθραύστης" του Τσαϊκόφσκι και "Καρντιγιάκ" του Χίντεμιτ, ενώ πολλά άλλα διασκευάστηκαν για το θέατρο.

http://www.biblionet.gr/author/14243/%CE%95.%CE%A4.%CE%91._%CE%A7%CF%8C%CF%86%CE%BC%CE%B1%CE%BD

ένα λαχταριστό έργο τέχνης



Παιδικά Μεσημεριανά: Πώς ένα γεύμα μπορεί να γίνει ένα λαχταριστό έργο τέχνης
Στην Ιαπωνία, όπου η προετοιμασία του φαγητού είναι μια παράδοση αιώνων, μόδα τελευταία έχει γίνει και η μετατροπή του μεσημεριανού των μικρών παιδιών σε γεύματα με χαρακτήρα, άποψη, αλλά και γεύση που ξετρελαίνει.

Πρέπει και καλά κάνεις που φροντίζεις το φαγητό του παιδιού σου να είναι υγιεινό και θρεπτικό. Τι γίνεται, όμως, με τη γεύση και την εμφάνιση;

Στην Ιαπωνία, όπου η ιεροτελεστία του φαγητού διδάσκει, το να ετοιμάσουν το πακέτο με το μεσημεριανό στο παιδί τους δεν είναι καθόλου μπελάς, όπως για τους περισσότερους γονείς παγκοσμίως.

Και επειδή μια ματιά... χίλιες λέξεις... Ρίξτε μια ματιά στο φάκελλο "Παιδικό πάρτι" και πάρτε ιδέες!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις