Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Cheesecake με μέλι


 
Cheesecake με μέλι, κανέλα, αμύγδαλα και άρωμα βανίλιας

Αν σας αρέσει το μέλι θα λατρέψετε αυτήν την εκδοχή του cheesecake.

• 75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
• 150 γραμμάρια «ψιλή» ζάχαρη
• 350 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
• 4 κουταλιές της σούπας μέλι
• 75 ml κρέμα γάλακτος
• 3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
• 25 γραμμάρια απλό αλεύρι
• 1 κλωνάρι βανίλιας, σχισμένο στη μέση
• 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 50 γραμμάρια νιφάδες αμυγδάλου

Για τη βάση
• 250 γραμμάρια απλό, κοσκινισμένο αλεύρι
• 110 γραμμάρια ανάλατο, κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
• 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
• 1 αυγό

Για να φτιάξετε τη βάση του cheesecake αναμείξτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε τη διαδικασία μέχρις ότου το μείγμα σχηματίσει μία λεία μπάλα. Τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στρώστε τη στον πάτο μιας φόρμα για τάρτες διαμέτρου 23 εκατοστών και βάθους 6. Βάλτε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.

Σκεπάστε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω ρίξτε μπόλικο ρύζι (για να μην ξεκολλήσει η ζύμη από τη φόρμα και χάσει το σχήμα της) και ψήστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το ρύζι και το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η ζύμη σας.

Χτυπήστε το βούτυρο με τη «ψιλή» ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε το κρεμώδες τυρί, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους των αυγών και το αλεύρι. Ξύστε τους σπόρους βανίλιας στο μείγμα (πετάξτε το υπόλοιπο κλωνάρι) και χτυπήστε καλά.

Σε ένα μπολ χτυπήστε ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε τα στο μείγμα του τυριού ανακατεύοντας μαλακά. Χύστε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση.

Ανακατέψτε τη μαύρη ζάχαρη με την κανέλα και τις νιφάδες αμυγδάλου και ραντίστε από πάνω το cheesecake σας. Ψήστε το για 1 ώρα, σβήστε το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει μέσα. Περιχύστε το με έξτρα μέλι και σερβίρετε.


queen.gr

Σήμερα... 25/4


 

Ροβινσώνας Κρούσος



Robinson Crusoe 1719 1st edition.jpg

Ο Ροβινσώνας Κρούσος (Robinson Crusoe) είναι μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1719. Επιστολικό, εξομολογητικό και διδακτικό στη μορφή του, το βιβλίο είναι μία φανταστική αυτοβιογραφία του ομώνυμου χαρακτήρα -ενός ναυαγού που πέρασε 28 χρόνια σε ένα απομακρυσμένο τροπικό νησί κοντά στο Τρινιντάντ, αντιμετωπίζοντας κανίβαλους, αιχμαλώτους και στασιαστές πριν διασωθεί.

Η ιστορία είναι ίσως επηρεασμένη από τον Αλεξάντερ Σέλκιρκ, έναν Σκωτσέζο ναυαγό που έζησε για τέσσερα χρόνια σ' ένα νησί του Ειρηνικού, το "Μας α Τιέρα" (το 1966 μετονομάστηκε σε Ροβινσών Κρούσο), που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντεζ στη Χιλή. Οι λεπτομέρειες του νησιού του Ροβινσώνα Κρούσου κατά πάσα πιθανότητα βασίστηκαν στο νησί Τομπάγκο στην Καραϊβική Θάλασσα, δεδομένου ότι αυτό το νησί βρίσκεται σε μικρή απόσταση βόρεια από τις ακτές της Βενεζουέλας, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ορινόκου, και είναι ορατό από το Τρινιντάντ[1]. Ο Ροβινσώνας Κρούσος ήταν το πρώτο σημαντικό λογοτεχνικό έργο του οποίου η ιστορία ήταν ανεξάρτητη από μυθολογίες, θρύλους ή προηγούμενη βιβλιογραφία.

http://el.wikipedia.org/wiki/Ροβινσώνας_Κρούσος

Μονή Αρκαδίου


 
Στο ιστορικότερο ίσως μοναστήρι της Κρήτης, την Μονή Αρκαδίου, εδώ όπου γράφτηκε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια των Κρητικών αγώνων.... το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου. Περισσότερη αυθεντική Κρήτη στο www.fb.com/festivalaki.gr
Αυτή η φλόγα π' άναψε μέσα εδώ στη κρύπτη
κι απάκρου σ' άκρο φώτισε τη δοξασμένη Κρήτη,
ήτανε φλόγα του Θεού μέσα εις την οποία
Κρήτες ολοκαυτώθηκαν για την Ελευθερία.

The monastery of Arkadi, a monastery synonymous to the cretan battles for freedom.

Credits: Satsakis Giorgos


Κωπηλασία


Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-

Άννα Κομνηνή η γέννηση της λόγιας πριγκίπισσας




Άννα Κομνηνή η γέννηση της λόγιας πριγκίπισσας

Ο Αλέξιος Α΄ Κομνηνός, όταν γύρισε στο παλάτι από τους πολέμους του με τους Νορμανδούς, ήταν κατάκοπος και εξαντλημένος. Μετά από τρεις ημέρες δέχτηκε το καλύτερο δώρο που μπορούσε να του χαρίσει η γυναίκα του Ειρήνη. Ένα όμορφο κοριτσάκι. Ο Αλέξιος σήκωσε τα μάτια του στον ουρανό και αναφώνησε:
-Ευχαριστώ, Κύριε. Αν δεν έρθει ξοπίσω της γιος, αυτή θα είναι διάδοχός μου, αυτή θα στηρίξει το θρόνο μου.
Μέσα στην κούνια τής φόρεσαν το αυτοκρατορικό διάδημα και την αρραβώνιασαν με το δεκάχρονο Κωνσταντίνο Δούκα, γιο του εκθρονισμένου αυτοκράτορα Μ. Δούκα.
από το πολύ καλό βιβλίο της Σοφίας Παπαδάκη, Ιστορίες από το Βυζάντιο
Αργότερα γεννήθηκε ο γιος του και κατοπινός αυτοκράτορας Ιωάννης Β΄Κομνηνός, με τον οποίο η Άννα συγκρούστηκε επειδή ήθελε να προωθήσει στο θρόνο το δεύτερο σύζυγό της, Νικηφόρο Βρυέννιο.
http://vizantinonistorika.blogspot.gr/2013/04/blog-post_22.html

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Χάσιμο λίπους από την κοιλιά



Χάσιμο λίπους από την κοιλιά

...από την Μαρία Φαλίδη

Βασικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να χάσετε λίπος αποκλειστικά από μια μόνο συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Το σώμα σας αποφασίζει που θέλει να πάρει βάρος και από πού θα το χάσει. Μέχρι να χάσετε το επιπλέον λίπος, δεν θα δείτε τους κοιλιακούς σας όσες ασκήσεις και αν κάνετε. Οι παρακάτω συμβουλές όμως σίγουρα θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σας και σε πολυ μικρότερη περιφέρεια μέσης και κοιλιά.

► Ο καλύτερος αποδεδειγμένα τρόπος είναι να μειώσετε γενικά το λίπος του σώματός σας μέσω της αερόβιας άσκησης και τα «ροκανίσματα» τις γνωστές σε όλους μας κοιλιακές ασκήσεις.
► Για την αποκτήση επίπεδης κοιλιάς βοηθάει πολύ μια διατροφή με πολλά μικρά και ισοροπημένα γεύματα 5-6 και όχι δύο μεγάλα που συνηθίζουμε.
► Επίσης μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο θα ενισχύσει περισσότερο την καύση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς .

Παρεμπιπτόντως, οι διάφορες ζώνες παθητικής γυμναστικής είναι παντελώς ανίκανες να μετατρέψουν την γεμάτη κοιλιά σας σε σφικτή και επίπεδη. Αυτό είναι αποτέλεσμα χαμηλού λίπους περισσότερο και όχι εξαιρετικά γυμνασμένων μυών ιδίως με τέτοια μηχανήματα.

fe-mail.gr

Πώς μπορεί να μάθει το παιδί να εκτιμά;

Πώς θα μάθει να εκτιμάει τα δώρα;
Πώς μπορεί να μάθει το παιδί να εκτιμά;

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν τα όσα έχουν. Πώς όμως μπορούν οι γονείς να τα βοηθήσουν ώστε να μάθουν την τέχνη της εκτίμησης;

Πολλοί γονείς επιθυμούν να μάθουν τα παιδιά τους να εκτιμούν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους άλλους. Το κλειδί βρίσκεται στον έπαινο. Ένα παιδί που έχει μεγαλώσει σ΄ένα περιβάλλον όπου ο έπαινος είναι τρόπος ζωής τότε μαθαίνει να το δέχεται με αξιοπρέπεια και ευγνωμοσύνη και όχι με αμηχανία, άρνηση ή έπαρση.

Όταν οι γονείς εκτιμούν και επαινούν τα παιδιά τους σωστά, τους διδάσκουν να εκτιμούν και να χαίρονται τον κόσμο γύρω τους. Ένα παιδί που μαθαίνει τη σημασία του να λέει κανείς μπράβο όταν κάνει μια καλή πράξη ή όταν καταβάλλει προσπάθεια για ένα έργο τότε είναι πολύ πιθανόν να το υιοθετήσει στη ζωή του.

Επίσης, είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να βλέπουν τα θετικά στοιχεία στη ζωή τους και να μπορούν να εκτιμούν όσα τους φέρνει η κάθε μέρα. Με τον τρόπο αυτό, μεγαλώνοντας θα είναι διπλά κερδισμένοι, από την μια θα έχουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις και από την άλλη θα έχουν μάθει να βλέπουν τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Να θυμάστε πως σημασία έχει να γίνεται σωστά η επιβράβευση. Το να λέτε συνεχώς μπράβο χωρίς να του δίνεται την ανάλογη σημασία που πρέπει, τότε δεν έχει νόημα. O έπαινος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της αγάπης και της προσοχής. Θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς, αν το παιδί τους επιζητεί συνεχώς επαίνους και μπράβο,μπορεί τότε να αναζητά την επιβεβαίωση ότι το αγαπάτε και το αποδέχεστε.

jenny.gr

Γεώργιος Φορνάρης

21 Ιανουαρίου ·

 
Γεώργιος Φορνάρης
περ. 1898, η Κρήτη στέφουσα τον πρίγκιπα Γεώργιον στις 9 Δεκεμβρίου 1898.

Γλυκό σταφύλι με χυμό πορτοκαλιού!!



Γλυκό σταφύλι με χυμό πορτοκαλιού!!
• σταφύλι (οι αναλογίες ζάχαρης - σταφυλιού περιγράφονται στην εκτέλεση)
• ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκάλι
• 4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Αφαιρούμε το σταφύλι από τα τσαμπιά, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το πλένουμε πολύ καλά. Μετρώντας σε ποτήρι του νερού, το βάζουμε σε κατσαρόλα και βάζουμε και την ανάλογη ζάχαρη π.χ. 5 ποτήρια σταφύλι - 5 ζάχαρη. Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ενωθούν οι χυμοί πορτοκαλιού και σταφυλιού για ένα βράδυ.

Το πρωί το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε και το αφήνουμε συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία να δέσει. Ενα λεπτό πρίν το αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την βανίλια και τις 4 σταγόνες λεμόνι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στα βάζα μας, κλείνοντας καλά τα καπάκια τους.

mageirikikaisintages.blogs
pot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις