► Cheesecake με μέλι, κανέλα, αμύγδαλα και άρωμα βανίλιας
Αν σας αρέσει το μέλι θα λατρέψετε αυτήν την εκδοχή του cheesecake.
• 75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο • 150 γραμμάρια «ψιλή» ζάχαρη
• 350 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
• 4 κουταλιές της σούπας μέλι
• 75 ml κρέμα γάλακτος
• 3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
• 25 γραμμάρια απλό αλεύρι
• 1 κλωνάρι βανίλιας, σχισμένο στη μέση
• 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 50 γραμμάρια νιφάδες αμυγδάλου
Για τη βάση
• 250 γραμμάρια απλό, κοσκινισμένο αλεύρι
• 110 γραμμάρια ανάλατο, κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
• 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
• 1 αυγό
Για να φτιάξετε τη βάση του cheesecake αναμείξτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε τη διαδικασία μέχρις ότου το μείγμα σχηματίσει μία λεία μπάλα. Τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στρώστε τη στον πάτο μιας φόρμα για τάρτες διαμέτρου 23 εκατοστών και βάθους 6. Βάλτε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
Σκεπάστε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω ρίξτε μπόλικο ρύζι (για να μην ξεκολλήσει η ζύμη από τη φόρμα και χάσει το σχήμα της) και ψήστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το ρύζι και το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η ζύμη σας.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη «ψιλή» ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε το κρεμώδες τυρί, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους των αυγών και το αλεύρι. Ξύστε τους σπόρους βανίλιας στο μείγμα (πετάξτε το υπόλοιπο κλωνάρι) και χτυπήστε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε τα στο μείγμα του τυριού ανακατεύοντας μαλακά. Χύστε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση.
Ανακατέψτε τη μαύρη ζάχαρη με την κανέλα και τις νιφάδες αμυγδάλου και ραντίστε από πάνω το cheesecake σας. Ψήστε το για 1 ώρα, σβήστε το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει μέσα. Περιχύστε το με έξτρα μέλι και σερβίρετε.
queen.gr
Αν σας αρέσει το μέλι θα λατρέψετε αυτήν την εκδοχή του cheesecake.
• 75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο • 150 γραμμάρια «ψιλή» ζάχαρη
• 350 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
• 4 κουταλιές της σούπας μέλι
• 75 ml κρέμα γάλακτος
• 3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
• 25 γραμμάρια απλό αλεύρι
• 1 κλωνάρι βανίλιας, σχισμένο στη μέση
• 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 50 γραμμάρια νιφάδες αμυγδάλου
Για τη βάση
• 250 γραμμάρια απλό, κοσκινισμένο αλεύρι
• 110 γραμμάρια ανάλατο, κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
• 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
• 1 αυγό
Για να φτιάξετε τη βάση του cheesecake αναμείξτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε τη διαδικασία μέχρις ότου το μείγμα σχηματίσει μία λεία μπάλα. Τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στρώστε τη στον πάτο μιας φόρμα για τάρτες διαμέτρου 23 εκατοστών και βάθους 6. Βάλτε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
Σκεπάστε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω ρίξτε μπόλικο ρύζι (για να μην ξεκολλήσει η ζύμη από τη φόρμα και χάσει το σχήμα της) και ψήστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το ρύζι και το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η ζύμη σας.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη «ψιλή» ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε το κρεμώδες τυρί, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους των αυγών και το αλεύρι. Ξύστε τους σπόρους βανίλιας στο μείγμα (πετάξτε το υπόλοιπο κλωνάρι) και χτυπήστε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε τα στο μείγμα του τυριού ανακατεύοντας μαλακά. Χύστε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση.
Ανακατέψτε τη μαύρη ζάχαρη με την κανέλα και τις νιφάδες αμυγδάλου και ραντίστε από πάνω το cheesecake σας. Ψήστε το για 1 ώρα, σβήστε το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει μέσα. Περιχύστε το με έξτρα μέλι και σερβίρετε.
queen.gr