Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Areti Vardaka.
Areti Vardaka
Υπέροχα Πτι-φουρ.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι βανίλια
1/4 κούσταρ πάουντερ ( ή άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια pudding & pie filling )
3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ
3/4 κούπας farin-up
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
κουβερτούρα λειωμένη σε μπεν-μαρι
τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.Συνεχίζοντας το κτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους, το κονιάκ και την βανίλια.
Κοσκινίζουμε σ'ένα μπολ την κούσταρ με τα δύο αλεύρια και τα ρίχνουμε στο μείγμα ζυμώνοντας απαλά με τα δάκτυλα. Δεν παραζυμώνουμε την ζύμη για να μην σφίξει.Κόβουμε μικρά μπαλλάκια και τα πλάθουμε σε κοντά μπαστουνάκια, τα πιέζουμε με ένα μικρό πηρουνάκι να πλατύνουν και ταυτόχρονα να αποκτήσουν και σχεδιάκι. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε στους 180' για 15-20' Αφού κρυώσουν τα ενώνουμε με μαρμελάδα, τα βουτάμε στην σοκολάτα και τελευταία στην τρούφα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν χρειασθεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι βανίλια
1/4 κούσταρ πάουντερ ( ή άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια pudding & pie filling )
3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ
3/4 κούπας farin-up
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
κουβερτούρα λειωμένη σε μπεν-μαρι
τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.Συνεχίζοντας το κτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους, το κονιάκ και την βανίλια.
Κοσκινίζουμε σ'ένα μπολ την κούσταρ με τα δύο αλεύρια και τα ρίχνουμε στο μείγμα ζυμώνοντας απαλά με τα δάκτυλα. Δεν παραζυμώνουμε την ζύμη για να μην σφίξει.Κόβουμε μικρά μπαλλάκια και τα πλάθουμε σε κοντά μπαστουνάκια, τα πιέζουμε με ένα μικρό πηρουνάκι να πλατύνουν και ταυτόχρονα να αποκτήσουν και σχεδιάκι. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε στους 180' για 15-20' Αφού κρυώσουν τα ενώνουμε με μαρμελάδα, τα βουτάμε στην σοκολάτα και τελευταία στην τρούφα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν χρειασθεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.