Η Τέλεια Συνταγή για Ζύμη Πίτσας
Υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ. ξηρή μαγιά
4 γρ. αλάτι
6 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
120 γρ. χλιαρό νερό
Μέθοδος Παρασκευής:
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το νερό. Ζυμώνουμε στο μίξερ για 5 λεπτά ή με τα χέρια για 10 λεπτά, μέχρις ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη σε σχήμα μπάλας.
Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη (όχι πετσέτα!) και το αφήνουμε για 30-60 μέσα σε ένα ντουλάπι, μακριά από το κρύο.
Μόλις περάσει η ώρα το ζυμάρι θα έχει φουσκώσει αρκετά. Το πιέζουμε με τη γροθιά μας για να φύγει όλος ο αέρας, το πλάθουμε σε μπάλα και το τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το σκεπάζουμε για 15 λεπτά να ηρεμήσει.
Μόλις ηρεμήσει το αλευρώνουμε και το ανοίγουμε με τα χέρια (όχι με πλάστη!) σε διάμετρο 30 εκ. ή σε μεγαλύτερη αν θέλουμε την ζύμη πιο λεπτή. Τοποθετούμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στην υψηλότερη θερμοκρασία (τουλάχιστον 250 βαθμούς) για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.