Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Βάζετε
το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια
φωτιά χωρίς να πάρει βράση. Το φιλτράρετε από λεπτό σουρωτήρι. Αν βάλατε
βανίλια μπαστουνάκι, το αφαιρείτε.
www.icookgreek.com
Σπιτική κρέμα βανίλιας
Υλικά συνταγής
- 1 λίτρο γάλα
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη ή μπαστουνάκι σχισμένο κατά μήκος
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρει βράση. Το φιλτράρετε από λεπτό σουρωτήρι. Αν βάλατε βανίλια μπαστουνάκι, το αφαιρείτε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο από το φιλτραρισμένο ζεστό γάλα και ανακατεύετε.
- Ξαναβάζετε το υπόλοιπο φιλτραρισμένο γάλα σε μέτρια φωτιά και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, του ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Μοιράζετε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και την αφήνετε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε αν θέλετε, με κανέλα.