Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

σε τάξη...


The Creative Crochet Crew


 

<sigh> I'm going to have to add this to my to-do list. I could do with a few of these! http://www.ravelry.com/patterns/library/crochet-wall-pockets

Για να έχετε σε τάξη τα μικροαντικείμενά σας 

Παγωτό Σοκολάτα Πορτοκάλι



Παγωτό Σοκολάτα Πορτοκάλι

Συνταγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto-sokolata-portokali1.html


Παγωτό Σοκολάτα Πορτοκάλι

Ακόμα και αν ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι δεν είναι ο αγαπημένος σας, σε αυτό το παγωτό θα τον λατρέψετε...περισσότερα
haribo

Υλικά

1 λίτρο παγωτό
  1. 500 ml κρέμα γάλακτος
  2. 250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  3. 2 γεμάτες κ.σ. κακάο
  4. 150 γρ. σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα σε κομματάκια
  5. ξύσμα απο 3 πορτοκάλια (ακέρωτα)
  6. 175 γρ. καστανή ζάχαρη
  7. 5 μεγάλους κρόκους αυγών
  8. 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε λίγη ώρα στο μουλτι τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος και οταν έχει ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να διαλυθεί το κακάο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει και ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ (κατα προτίμηση όχι πλαστικό) και απο πάνω τοποθετούμε ένα σουρωτήρι.
  4. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι στο ίδιο κατσαρολάκι. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών. Ρίχνουμε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές απο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα και στη συνέχεια ριχνουμε τα αυγά μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
  5. Με μια ξύλινη κουτάλα με επίπεδη άκρη, ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, ξύνοντας με την άκρη της κουτάλας τον πάτο, μέχρι να νοιώσουμε οτι αρχίζει να πήζει το μίγμα και ελαφρώς κολλάει στον πάτο. Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει.
  6. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω απο το σουρωτήρι στο μπωλ με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  7. Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε σε πλαστικό τάπερ, το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.
  8. Ετοιμάζουμε την παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή και βάζουμε το μείγμα μέχρι να παγώσει.

Παραδοσιακό Κρητικό καμαρόσπιτο...



Παραδοσιακό Κρητικό καμαρόσπιτο... λιτό και πρακτικό.
Κάθε λεπτομέρεια έχει και μια ιστορία να σου πει ... μια θύμηση να σου ξυπνήσει. Άντέστε το λοιπόν να "θέσωμε" όπως παλιά, επάνω στο πατητήρι... όνειρα καλά!
Περισσότερη αυθεντική Κρήτη στο www.fb.com/festivalaki.gr

Traditional cretan house - Kamarospito.
— με ΣΟΦΙΑ ΦΑΝΟΥΡΓΙΑΚΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις