Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Yoda.gr.
Δροσερό, καλοκαιρινό cheesecake ψυγείου με γιαούρτι!
Δείτε όλες τις συνταγές του Αθηναγόρα Κωστάκου εδώ...
️ http://tinyurl.com/ydfla2nb
Δείτε όλες τις συνταγές του Αθηναγόρα Κωστάκου εδώ...
️ http://tinyurl.com/ydfla2nb
🍴 6 Άτομα 🕓 Χρόνος: 30' 📖 Δυσκολία: Μέτρια
yoda.gr
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 250 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 1 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
- 100 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 λεμόνι
- 3 φύλλα ζελατίνας
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 3 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Αρχικά αλέθουμε τα μπισκότα, την αμυγδαλόψιχα και τη στέβια, τα οποία τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε μία φόρμα δαχτυλίδι
- Ενώ παγώνουμε τη φόρμα με την βάση για 10 λεπτά, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10 λεπτά σε κρύο νερό, αφού τα στύψουμε, τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό, ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού
- Προσθέτουμε το αφράτο μείγμα γιαουρτιού στο μπισκότο, το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, γαρνίρουμε με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη