Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα...





κατάθεση των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου


Σήμερα λοιπόν, στις 3 Νοεμβρίου που η εκκλησία τιμά την κατάθεση των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στο ναό του στην Παλαιστίνη, η συνήθεια να ανοίγουν εκείνη τη μέρα τα βαρέλια με το καινούριο κρασί τον κατέστησε… μεθυστή και με το όνομα αυτό καταγράφεται στο ελληνικό λαϊκό εορτολόγιο.

Ιδιαίτερα στη Κρήτη η γιορτή του Αη Γιώργη του Μεθυστή γίνεται άλλη μια ευκαιρία για γιορτή στά χωριά, με γλέντια, φαγοπότι και βέβαια τη δοκιμή του καινούριου κρασιού.

3 Νοεμβρίου 1898...

3 Νοεμβρίου 1898...
Από το λιμάνι της Σούδας εγκαταλείπει την Κρήτη και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης. Μετά από 229 έτη, ο ήλιος της ελευθερίας ανατέλλει και πάλι στην πολυτάραχη νήσο.

Στην φωτογραφία είναι το λιμάνι του Ηρακλείου
Πηγή φωτο : mycreta.blogspot.gr

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πουλί γεννιέται ο άνθρωπος...



  
Πουλί γεννιέται ο άνθρωπος
και δέντρο θα πεθάνει:
ρίζες απλώνει γύρω του
και τα φτερά του χάνει.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ

Πιπεριές γεμιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για Πιπεριές γεμιστές

Πιπεριές γεμιστές

• 10 πιπεριές Φλωρίνης
• 2 φλιτζ. αλεύρι
• 1 ½ φλιτζ. μπίρα

Για τη γέμιση:
• ½ κιλό φέτα τριμμένη
• ½ λίτρο γάλα
• 100 γρ. σιμιγδάλι
• 2 αβγά
• κλωναράκια δυόσμου
• αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Ξέπλυνε τις πιπεριές, κόψ’ τις κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαιράκι, προσέχοντας να μην ανοίξουν, και βγάλε τα σπόρια. Α, επίσης ξέπλυνε και στράγγιξέ τις.

Ζέστανε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και πρόσθεσε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατέβασε τότε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε τη φέτα συνεχίζοντας να ανακατεύεις, μέχρι να ενσωματωθεί. Επόμενα στη λίστα τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα: πρόσθεσέ τα και συνέχισε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι με την μπίρα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.

Γέμισε τις πιπεριές με 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και βούτηξέ τις στο χυλό, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Ζέστανε σε ένα τηγάνι το αραβοσιτέλαιο και, μόλις κάψει, τηγάνισε τις πιπεριές γυρίζοντάς τις, ώστε να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα.

Βγάλ’ τις σε πιατέλα με μια τρυπητή κουτάλα, για να στραγγίξει το λάδι, και σέρβιρε γαρνίροντας με κλωναράκια δυόσμου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις