Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Καρμπονάρα Hardcore

Καρμπονάρα Hardcore
Bαθμολογία:
       
5 ψήφοι
Προστέθηκε από , 18.02.07

Καρμπονάρα Hardcore 

Περιγραφή

Θελω να βλεπω σεφ να χτυπουν επιληψιες

photo: Λίλα

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 1 πακετο μακαρονια Νο 6
    • 1 κουπα συμπυκνωμενη κρεμα γαλακτος
    • 1 ½ κουπα φρεσκο γαλα
    • 300 γρ τριμμενα μαλακά τυρια (τεσσαρων ειδων)
    • 130 γρ μπεικον
    • 100 γρ ψιλοκομμενα μανιταρια
    • 100 γρ χαμ
    • 1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
    • 2 λεπτες φετες (καυτερο) σουτζουκι
    • λιγη ριγανη
    • λιγο πιπερι μαυρο
    • λιγο πιπερι κοκκινο καγιεν
    • λιγο ginger
    • 1 κουταλακι σησαμελαιο
    • 1 κουταλια ελαιολαδο
    • 1 κουταλια μαιντανο
    • 1 μικρη φουντιτσα ανηθο
    • 2 κουταλιες φρεσκο βουτυρο
    • 1 κουταλακι σκληρη φετα
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία
    Μέθοδος
    Σερβίρει
    4-6 ατομα

    Πως το κάνουμε:


    Γιάννης Αγγελάκας-Ταξιδιάρα ψυχή (Η Ταινία)-Full

    http://anoixti-matia.blogspot.gr/2012/12/full.html?spref=fb

    Γιάννης Αγγελάκας-Ταξιδιάρα ψυχή (Η Ταινία)-Full

    Η ζωή του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη μέσα από την ματιά της

    Μια ταινία για εναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι την δεκαετία του 80 και ως σήμερα η ποίηση του παραμένει το ίδιο επίκαιρη.

    Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε.

     Στα 2 χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δεν λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει την σκέψη».


    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ

    Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου
    Παραγωγή: Ελληνική
    Σκηνοθέτης: Αγγελική Αριστομενοπούλου, Χρήστος Μπάρμπας, Χρόνης Πεχλιβανίδης
    Φωτογραφία: Δημήτρης Διακουμόπουλος
    Μοντάζ: Ηρώ Βρετζάκη, Ιωάννα Πογιαντζή, Γωγώ Μπεμπέλου
    Παραγωγή: Χρόνης Πεχλιβανίδης, Onos Productions
    Παρουσιαστής: Λεωνίδας Αντωνόπουλος

    Χειροποίητα σαπούνια με απλά υλικά

     Χειροποίητα σαπούνια με απλά υλικά

     

    Φτιάξτε σαπούνια για την προσωπική σας περιποίηση. Μερικοί λόγοι που αξίζει να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε:

    •Προστατεύετε όσο μπορείτε την οικογένεια σας από έτοιμα προϊόντα που δεν ξέρετε τι περιέχουν.

    •Γνωρίζετε τι υλικά χρησιμοποιείτε και είστε σίγουροι ότι έχουμε ένα προϊόν 100 % φυσικό

    •Περιέχουν εκχύλισμα βοτάνων που βοηθούν να αντιμετωπίσετε δερματικά προβλήματα όπως ακμή, πανάδες κλπ. Λειτουργούν και ως επουλωτικά και αντισηπτικά.

    •Επιλέξτε υλικά που ταιριάζουν καλύτερα στην επιδερμίδα καθώς και το άρωμα που προτιμάτε.

    •Κάνετε οικονομία ! Μία μπάρα κρατάει πολύ καιρό καθώς επίσης προστατεύετε και το περιβάλλον αφού δεν περιέχουν χημικά κατάλοιπα.

    Αν έχετε πεισθεί για τα πλεονεκτήματα του χειροποίητου σαπουνιού δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε καθώς και την διαδικασία:

    Υλικά:

    1 κιλό ελαιόλαδο
    400 γραμμάρια φυσικού χυμού λεμονιού πολύ παγωμένο
    100 γραμμάρια από αφέψημα που ετοιμάσαμε
    1,66 γραμμάρια καυστική ς σόδας
    30 γραμμάρια αιθέριου ελαίου λεμονιού

    Διαδικασία:

    Φοράτε μάσκα, γάντια, γυαλιά. Ειδικότερα καλύψτε το σώμα σας εξ’ολοκλήρου, διότι η καυστική σόδα είναι πολύ δυνατή και μπορεί να φτάσει τους 90 C. Προσοχή λοιπόν και σε περίπτωση που πέσει πάνω μας βάζουμε ξύδι.

    Παίρνετε τα λεμόνια, τα τρίβετε για να πάρετε την λεπτή φλούδα μέχρι το άσπρο στρώμα. Ζεσταίνετε 100 γραμμάρια νερό αποσταγμένο. Στη συνέχεια ρίχνετε το ξύσμα, το σκεπάζετε και το αφήνετε αρκετές ώρες. Έτσι θα πάρετε λίγο έλαιο και άρωμα λεμονιού παραπάνω. Όταν κρυώσει το σουρώνετε και παίρνετε το υγρό που μοσχομυρίζει λεμόνι.

    Από το βράδυ βάζετε σε ένα πλαστικό ή γυάλινο μπολ το αφέψημα που ετοιμάσατε και στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά τη σόδα. Ανακατεύετε να διαλυθεί καλά και την αφήνετε.

    Την επόμενη μέρα ρίχνετε την ποσότητα του λαδιού σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα της σόδας και ανακατεύετε.Όταν αρχίσει να δένει το μείγμα , ρίχνετε λίγο λίγο το παγωμένο χυμό λεμονιού.

    Όταν φτάσει το μείγμα σας στο σημείο να γίνει ένας παχύς χυλός, ρίχνετε το αιθέριο έλαιο. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και ρίχνετε το μείγμα σας σε καλούπια (ό,τι βρίσκεται στο σπίτι, εκτός από μέταλλο).

    Το αφήνετε σκεπασμένο σε αεριζόμενο χώρο περίπου για 24 ώρες και στη συνέχεια το βγάζετε από τα καλούπια, όταν έχει στερεοποιηθεί. Το αφήνετε τουλάχιστον 6 εβδομάδες να ωριμάσει.


    jenny.gr

    Περίμενε είκοσι τέσσερις ώρες...έχε επίγνωση όσο νωρίτερα γίνεται...




    Περίμενε είκοσι τέσσερις ώρες

    Αποτέλεσμα εικόνας για ...έχω επίγνωση όσο νωρίτερα γίνεται...

    "Όποτε αρχίζει να κυλά προς τα κάτω ο νους, έχε επίγνωση όσο νωρίτερα γίνεται` όσο νωρίτερα γίνεται!
    ''Κάποιος σε πρόσβαλε. Προκειμένου να θυμώσεις, χρειάζεται λίγος χρόνος, επειδή πρόκειται για μηχανισμό. Θα θυμώσεις, αλλά μετά από ένα κενό διάστημα. Τα πράγματα θα συμβούν σαν αστραπή. Πρώτα θα νιώσεις προσβεβλημένος. Μόλις νιώσεις προσβεβλημένος, θα αρχίσει να κυλά το δεύτερο ρεύμα: θα θυμώσεις. Στην αρχή ο θυμός δεν θα είναι συνειδητός` πρώτα θα είναι σαν πυρετός. Έπειτα θα γίνει συνειδητός. Τότε θα αρχίσεις να τον εκφράζεις ή να τον καταπιέζεις. Όταν λοιπόν λέω ''όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο'', εννοώ, όταν σε προσβάλει κάποιος, απόκτησε επίγνωση αμέσως μόλις αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι σε έχουν προσβάλει. Και όποτε αποκτήσεις επίγνωση, κάνε την προσπάθεια να σταματήσεις. Μην πέσεις μέσα στην αυτόματη διαδικασία ούτε για μια στιγμή. Ακόμη και η παύση μιας μόνο στιγμής θα βοηθήσει πολύ. Οι μεγαλύτερες παύσεις θα βοηθήσουν ακόμη πιο πολύ.
    Όταν πέθαινε ο πατέρας τού Ελληνορώσσου μύστη, Γκουρτζίεφ, κάλεσε το γιο του. Ήταν μόνο εννέα χρονών και ο Γκουρτζίεφ θυμόταν το περιστατικό σε όλη του τη ζωή. Τον κάλεσε ο πατέρας. Ήταν το μικρότερο παιδί και ο πατέρας είπε: ''Είμαι τόσο φτωχός, δεν μπορώ να σου δώσω τίποτε, παιδί μου. Ένα όμως πράγμα που μου έδωσε ο δικός μου πατέρας μπορώ να σου το δώσω. Ίσως να μην μπορέσεις καν να καταλάβεις τώρα τι σημαίνει, γιατί κι εγώ ο ίδιος δεν μπόρεσα να καταλάβω τι σήμαινε όταν μου το έδωσε ο πατέρας μου. Αποδείχτηκε όμως το πολυτιμότερο πράγμα στη ζωή μου, κι έτσι σου το δίνω εσένα. Φύλαξέ το! Κάποια στιγμή μπορεί να αρχίσεις να το καταλαβαίνεις.''
    Έτσι λοιπόν, άκουσε απλώς ο Γκουρτζίεφ. Ο πατέρας είπε: ''Όποτε αισθάνεσαι θυμό, μην απαντάς ποτέ πριν από είκοσι τέσσερις ώρες. Απάντησε, αλλά να υπάρχει ένα κενό είκοσι τεσσάρων ωρών.''
    Ο Γκουρτζίεφ ακολούθησε τη συμβουλή του ετοιμοθάνατου πατέρα του. Εντυπώθηκε βαθιά στον νου του την ημέρα ακριβώς που πέθανε ο πατέρας του και είπε ο Γκουρτζίεφ, Έχω κάνει πάρα πολλές πνευματικές ασκήσεις, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη. Δεν μπόρεσα ποτέ να θυμώσω στη ζωή μου και τούτο άλλαξε την όλη ροή, το όλο ρεύμα, επειδή έπρεπε να μείνω πιστός στην υπόσχεση.
    Όποτε με πρόσβαλε κάποιος, δημιουργούσα κάτι, κάποια κατάσταση. Του έλεγα ότι θα επιστρέψω μετά από είκοσι τέσσερις ώρες να του απαντήσω, και δεν απαντούσα ποτέ γιατί αποδεικνυόταν πολύ ανόητο πράγμα να απαντήσω. Χρειαζόταν απλώς ένα κενό. Και ολόκληρη η ζωή του Τζωρτζ Γκουρτζίεφ έγινε κάτι το διαφορετικό...

    ΧΟΡΤΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΤΡΟΦΗ

    http://proionta-tis-fisis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3997.html

    ΧΟΡΤΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΤΡΟΦΗ

    Ραδίκια, αντίδια, τσουκνίδα, σπανάκι, ρόκα, βλίτα, σπαράγγια, βρούβες, σέσκουλο… Ο κατάλογος είναι μακρύς αν προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε τα χόρτα της Ελληνικής Γης! Τα χόρτα είναι πραγματικά μία από τις πολυτιμότερες τροφές της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής, γεγονός το οποίο πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι αμελούν. Τα χόρτα ή λάχανα, όπως ονομάζονται σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό.
    Οι πρώτες αναφορές των θρεπτικών ιδιοτήτων που έχουν τα χόρτα καταγράφηκαν από την αρχαιότητα και φυσικά, επιβεβαιώνονται και σήμερα. Για τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Κινέζους και τους Άραβες, τα χόρτα είχαν θεραπευτικές ιδιότητες είτε μαγειρεμένα σε διάφορα φαγητά, είτε ως αφεψήματα.

    Συγκεκριμένα, τα ραδίκια είναι ίσως ένα από τα αγαπημένα άγρια χόρτα της Μεσογείου.Τρώγονται κυρίως βραστά, αλλά και ωμά σε σαλάτες και θεωρούνται ένα άριστο τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το ραδίκι διαθέτει διουρητικές ιδιότητες και ο ζωμός του αποτελεί ένα τονωτικό αφέψημα για τον οργανισμό, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με λίγες σταγόνες λεμονιού. Ο Ησίοδος είχε πει: Να φας τσουκνίδα για να προστατευτείς από όλες τις ασθένειες του έτους. Αιώνες αργότερα, αποδείχτηκε ότι τα λόγια αυτά δεν έκρυβαν καμία υπερβολή. Πράγματι, το μικρό αυτό φυτό είναι αρκετά πολύτιμο, πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο. Η αφθονία του σε Καροτίνη Β θωρακίζει τον οργανισμό και προλαμβάνει την ανάπτυξη των ‘ελεύθερων ριζών’, συμβάλλοντας στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα. Το μελισσόχορτο και η παπαρούνα (το λουλούδι της Θεάς Δήμητρας) θεωρούνται ελιξίρια της νεότητας και φυσικά ηρεμιστικά. Σύμφωνα με αναλύσεις, έχει διαπιστωθεί ότι τα χόρτα περιέχουν φλαβονοειδή, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προφυλάσσουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Τα χόρτα με την υψηλότερη συγκέντρωση φλαβονοειδών είναι το μάραθο, το πράσο, η παπαρούνα, το λάπαθο και το άγριο καρότο.

    Αναρίθμητα είναι τα χόρτα όπως και οι ιδιότητες που προσφέρουν στον άνθρωπο. Είναι σημαντικό βέβαια να σημειωθεί ότι τα άγρια χόρτα διατηρούν αναλλοίωτα τα περισσότερα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους ακόμη και όταν τα μαγειρεύουμε!

    Η Άνοιξη και ιδιαίτερα ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι η ιδανική εποχή για τη συλλογή των άγριων χορταρικών.

    Υπάρχουν κάποια σημεία που καλό είναι να γνωρίζετε:
    1. Αποφεύγετε να μαζεύετε χόρτα από τις άκρες πολυσύχναστων δρόμων
    2. Μην συλλέγετε χόρτα που δεν είστε σίγουροι ότι είναι βρώσιμα.
    3. Μαζεύετε μόνο τα πράσινα και υγιή φυτά , τα οποία είναι δροσερά
    4. Μην ξεριζώνετε ποτέ τα χόρτα
    5. Συλλέγετε χόρτα τα οποία θα καταναλώσετε μέσα στις επόμενες 5-6 ημέρες

    Και αν αγοράζετε χόρτα προσέξτε…
    1. Να μην αγοράζετε χόρτα που είναι ξεθωριασμένα και μαραμένα
    2. Ρωτήστε τον πωλητή από πού τα συλλέγει
    3. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον μανάβη σας χόρτα με… παράξενα ονόματα, που θέλετε να δοκιμάσετε.

    Σε κάθε περίπτωση, διατηρήστε τα χόρτα σε καλάθι ή σε βαμβακερό ύφασμα, αποφεύγοντας τις νάιλον σακούλες. Όταν βράσετε τα χόρτα, να αφήνετε το νερό να βράσει πολύ καλά πριν τα ρίξετε στην κατσαρόλα, ώστε να υπάρχει όσο γίνεται μικρότερη απώλεια θρεπτικών συστατικών. Επίσης, μην ψιλοκόβετε και μην πολτοποιείτε τα χόρτα, καθώς έτσι χάνεται μέρος των πολύτιμων ιδιοτήτων που έχουν.

    Το φαρμακείο της φύσης είναι πλούσιο σε ποικιλία και είδη! Τα άγρια χόρτα και τα βότανα είναι αναρίθμητα. Η υψηλή θρεπτική τους αξία σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμίδες, τα καθιστά ιδανική τροφή για εσάς που προσέχετε την υγεία σας και την σιλουέτα σας. Από την παραδοσιακή Κρητική Χορτόπιτα μέχρι τις σύγχρονες γκουρμέ σαλάτες με ωμά χόρτα και φρούτα, αλλά και από το κρέας μαγειρεμένο με χόρτα μέχρι τις διαιτητικές χορτόσουπες, οι συνταγές είναι ατελείωτες! Διαλέξτε και γιατί όχι …επινοήστε και δικές σας συνταγές και επωφεληθείτε τις ιδιότητες των άγριων χόρτων , που ευτυχώς υπάρχουν σε αφθονία στην Χώρα μας!

    Γράφει η Αναστασία Δ. Κόκκαλη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc(Hons)

    Πηγή: www.solon.org.gr

    Ο Πολύτιμος Χρόνος των Ωρίμων - Μάριο ντε Αντράντε



    IMG_6146Ο Πολύτιμος Χρόνος των Ωρίμων - Μάριο ντε Αντράντε
    ζωγρ.mikhail satarov

    «Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ ό,τι έχω ζήσει έως τώρα...

    Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
    Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
    Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.
    Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.
    Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.
    Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.
    Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.
    Μισώ να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα.
    Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες.
    Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται...
    Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα...
    Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.
    Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.
    Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.
    Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.
    Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.
    Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.
    Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.
    Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων...
    Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
    Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.
    Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν... Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ’ όσες έχω ήδη φάει.
    Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου.
    Εύχομαι και ο δικός σου να είναι ο ίδιος γιατί με κάποιον τρόπο θα φτάσεις κι εσύ.

    "Λαϊκή ιστορία του κόσμου"




    Η πρώτη ιστορία που εξετάζει την παγκόσμια πορεία του Ανθρώπου από την πλευρά των αδυνάτων. Καμία άλλη παγκόσμια ιστορία δεν πραγματοποιεί αυτόν τον άθλο τόσο συναρπαστικά, τόσο τεκμηριωμένα, και με τόσο πρωτότυπη μέθοδο. 
    Πώς έφτασε η ανθρώπινη κοινωνία στο δυσοίωνο σημείο που βρίσκεται σήμερα; Πώς διαμορφώθηκαν και πώς εγκαθιδρύθηκαν, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, οι αυταρχικές εξουσίες, οικονομικές, πολιτικές, ιδεολογικές; Πώς οι εξουσίες αυτές υποχρέωσαν εκατομμύρια ανθρώπους, που με τον μόχθο τους οικοδόμησαν την πρόοδο, να έχουν ελάχιστα δικαιώματα, ελάχιστο μερίδιο στο ίδιο τους το έργο;
    Η "Λαϊκή ιστορία του κόσμου" είναι η Ιστορία όλων των λαών του κόσμου από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας. 
    Η πρώτη ιστορία στο είδος της που διαλύει με τεκμήρια τον μύθο για τον "ανώτερο" δυτικό πολιτισμό, η πρώτη ιστορία που επίσης αποσείει την ευρωκεντρική ματιά στην εξέλιξη του πολιτισμού, η πρώτη ιστορία που αποδεικνύει ότι παρόμοιες περιβαλλοντικές και τεχνολογικές συνθήκες συντέλεσαν στο να συγκροτηθούν παρόμοιες κοινωνίες στην Ελλάδα, την Ινδία, την Κίνα. 
    Η "Λαϊκή ιστορία του κόσμου" ανατρέπει όλα τα γνωστά στερεότυπα για τη φεουδαρχία, το Βυζάντιο, το Ισλάμ, τους λαούς και τους πολιτισμούς στην Αφρική και φυσικά για την αποικιοκρατία. Και με εξίσου τολμηρή, πρωτότυπη σκέψη διαπραγματεύεται όλη τη νεότερη Ιστορία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επαναστάσεις του εικοστού αιώνα, στους δύο παγκόσμιους πολέμους και στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. 
    Η "Λαϊκή ιστορία του κόσμου" είναι αυτό που ορίζει ο τίτλος της. Δίχως να απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από τον αναγνώστη, ζωντανεύει τις βαθύτερες τάσεις της ανθρωπότητας, εκείνες που κινούνται κάτω από την επιφάνεια των εκάστοτε κοινωνιών -γεγονός που κατορθώνει με γλαφυρή, συναρπαστική γλώσσα.

    http://www.bigbook.gr/index.php?lang_id=1&mode=singleBook&book_id=206988

    Εξαφανίστε τις σακούλες


     Εξαφανίστε τις σακούλες κάτω από τα μάτια εύκολα και γρήγορα

    Έχετε κάνει ένα υπέροχο μακιγιάζ, το δέρμα σας δείχνει τέλειο και τα χείλη σας ζουμερά και αισθησιακά. Παρά το γεγονός ότι έχετε βάλει όλη σας την μαεστρία, κάτι χαλάει τη συνολική σας εικόνα και δεν είναι τίποτε άλλο από τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας οι οποίες δεν λένε να εξαφανιστούν με τίποτα! Σίγουρα δεν υπάρχει μόνιμη λύση, εκτός φυσικά από το χειρουργικό νυστέρι, αλλά εμείς σας έχουμε ένα tip το οποίο θα σας βοηθήσει να τις καμουφλάρετε εύκολα και γρήγορα.

    Η σακούλα μοιάζει με μισοφέγγαρο που φουσκώνει στην μέση και αδειάζει στα τελειώματα. Επίσης, λόγω του βάρους της κάνει σκιά από κάτω. Για να την καλύψετε λοιπόν, βάλτε σκούρο κονσίλερ το οποίο θα σβήνει προς τα άκρα. Την σκίαση από κάτω καλύψτε την με ανοιχτόχρωμο κονσίλερ και ολοκληρώστε με μία ελαφριά και διάφανη πούδρα.

    inews.gr

    ...η νύχτα με συμφέρει...


    "Πράγματι η νύχτα με συμφέρει.
    Πρώτα-πρώτα ελαττώνει τὶς φιλοδοξίες, ύστερα διορθώνει τὶς σκέψεις, έπειτα συμμαζώνει τὴ θλίψη καὶ τὴν κάνει υποφερτότερη, τὴ σιωπὴ μὲ σέβας ανατέμνει, μα προπαντώς, η νύχτα , περιζώνει.".

    Ν.Καρούζος
    ζωγρ.nathaniel skousen

    27 Δεκεμβρίου 1831


    27 Δεκεμβρίου 1831: Ο Κάρολος Δαρβίνος επιβιβάζεται στο πλοίο Beagle για το ταξίδι στην Νότιο Αμερική, που θα τον οδηγήσει στη θεωρία της εξέλιξης.

    Διαβάστε περισσότερα: 

    http://www.sansimera.gr/almanac/2712#ixzz2GHn5pweT

    Μ ΜΑΛΑΚΑΣΗΣ «Μοῖρες»


    Μ ΜΑΛΑΚΑΣΗΣ «Μοῖρες»

    Nous sommes rendues a la lumiere du jour; A
    La verite, nous ne sommes plus des personnes.
    SECOND FAUST

    Ἀργά, βαρειὰ κι ἀκόμα σὰν βγαλμένα,
    Μέσ᾿ ἀπὸ νύχτες μακρινὲς ἄγνωστων χρόνων,
    Ἀπάνω στὰ λιθόστρωτα ἀντηχοῦν συρμένα,
    Κάποια χαμένα βήματα, λησμονημένα,
    Τὰ μυστικὰ παράπονα τῶν παραπόνων.

    Ἀδύνατα κορμάκια, ἀποσωμένα,
    Πρόσωπα ποὺ δὲ φαίνεστε μὲς στὸ σκοτάδι,
    Μάτια μεγάλα, μαῦρα, ἀραχνιασμένα,
    Καὶ στεναγμοὶ βγαλμένοι μέσ᾿ ἀπὸ τὸν Ἅδη,
    Φαντάσματα σκυφτά, μαυροντυμένα,

    Ποῦ ἀφήνετε τοὺς τάφους σας βράδυ σὲ βράδυ.
    Καὶ δείχνετε, δὲ λέτε, περπατεῖτε μόνον,
    Μὲ τὰ βουβὰ παράπονα τῶν παραπόνων.


    ΠΙΝΑΚΑΣ SALVIATI FRANCESCO «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΟΙΡΕΣ « 1545

    Μονή Αγίου Στεφάνου - Μετέωρα


    Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

    Λειτουργεί με γυναικεία αδελφότητα απο το 1961. Ο βράχος κατοικήθηκε το 1192 απο τον Ιερεμία που ήταν ο πρώτος οικηστής και πιθανόν να είχε το ασκητάριο του σε κάποια σπηλιά.
    Πρώτος κτίτορας θεωρείται ο Οσιος Αντώνιος (15ος αιώνας) και δεύτερος ο ιερομόναχος Φιλόθεος απο το Ριζωμα Τρικάλων.

    Οι αρχαίοι δίδασκαν...


    Οι αρχαίοι δίδασκαν ότι η κατανόηση του εαυτού ήταν ταυτόσημη με την κατανόηση του Θεού, και μέσα από τη διαδικασία του διαλογισμού ένας άνθρωπος μπορούσε να απελευθερώσει την εσωτερική θεϊκή ενέργεια και να μεταλλάξει τη δυσαρμονία σε αρμονία, την άγνοια σε σοφία, το φόβο σε αγάπη, και την έλλειψη σε αφθονία. Ο μυούμενος εκπαιδευόταν για να συλλαμβάνει νοητικά τις ύψιστες και ευγενέστερες ιδέες ως το όραμα προς υλοποίηση, και μετά, να ταχτοποιεί τα σύμβολα του οράματος με το Μέγα Πνεύμα εσωτερικά - την Πηγή όλων.
    Οι μαθητές των Μυστηρίων διδάσκονταν επίσης τη χρήση των εγγενών δυνάμεων της ακτινοβολίας και του μαγνητισμού κατά την πρακτική εξάσκηση τους στην κυριαρχία. Εργαζόμενοι με τη ρυθμική Ενέργεια του Εαυτού, οτιδήποτε είδος χρειαζόταν για την ανταλλαγή (ο τρόπος δοσοληψιών εκείνης της εποχής) υλοποιείτο ως εκδήλωση καλής θέλησης. Σαν τέτοιο, «το χρήμα» ήταν απλώς το δείγμα της εκτίμησης των υπηρεσιών κάποιου ατόμου, ένα σύμβολο αγάπης και ακεραιότητας.

    Κρητική διατροφή


    Η Κρητική διατροφή προκαλεί σήμερα το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας λόγω των ερευνών που απέδειξαν ότι στην Κρήτη των προηγούμενων δεκαετιών ήταν εξαιρετικά σπάνια τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι νεοπλασίες.
     Η μελέτη των αρχαιολογικών και των ιστορικών δεδομένων αποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των Κρητών του 20ου αιώνα ελαχίστως διαφέρουν από τις συνήθεις των ανθρώπων που έζησαν στο νησί σε παλαιότερες εποχές, ακόμη και κατά την αρχαιότητα. [...]

    http://www.bigbook.gr/index.php?lang_id=1&mode=singleBook&book_id=82276 — με Nikos Psilakis

    Μανιτάρι συρρικνώνει καρκινικούς όγκους

    http://proionta-tis-fisis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7497.html

    Μανιτάρι συρρικνώνει καρκινικούς όγκους


    Το μανιτάρι Maitake θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης και του προστάτη, ασθένειες που σκοτώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους.
    Το Maitake είναι ένα μανιτάρι που χρησιμοποιείται κυρίως στην κινεζική κουζίνα και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δυνητικό όπλο κατά του καρκίνου, αφού, σύμφωνα με νέα

    μελέτη, συρρικνώνει τους όγκους μέχρι και 75 τοις εκατό. Μορφολογικά ο μύκητας αυτός μπορεί να μεγαλώσει και να αποκτήσει μέχρι και οκτώ εκατοστά διάμετρο.

    Ο Δρ Sensuke Konno ανακάλυψε ότι ο συνδυασμός μιας μικροσκοπικής ποσότητας συμπυκνωμένου εκχυλίσματος του μανιταριού αυτού, μαζί με μια αντι-πρωτεΐνη του καρκίνου -που ονομάζεται ιντερφερόνη άλφα, οδηγεί σε μείωση της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στην ουροδόχο κύστη και στον προστάτη σε ασθενείς με καρκίνο, έως και τρία τέταρτα.

    Οι αντι-πρωτεΐνες του καρκίνου, που χρησιμοποιούνται και σε άλλες θεραπείες, είναι αναγκαίες μόνο σε μικρές δόσεις, σύμφωνα με την έρευνα ομάδας επιστημόνων στο New York Medical Center, η οποία δημοσιεύθηκε στην British Journal of Urology.

    Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, οι ειδικοί θεωρούν ότι οι δύο αυτές ουσίες όταν χρησιμοποιούνται μαζί και σε χαμηλές δόσεις, μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα ένζυμο το οποίο ελέγχει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

    Ο Δρ Konno αναφέρθηκε σε αυτό, τονίζοντας ότι είναι ένα «πολύ σημαντικό» επίτευγμα και συμπλήρωσε ότι ο συνδυασμός αυτός «δεν βελτιώνει μόνο την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, αλλά επίσης και την ποιότητα ζωής των ασθενών, αφού μειώνονται σημαντικά οι συμβατικές θεραπείες, οι οποίες ακολουθούνται από πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες.


    Πηγή:
    www.capitalhealth.gr

    Γουστάβος Άιφελ



    M. Gustave Eiffel (14382067242) (cropped).jpg

    Όνομα στη
    μητρική γλώσσα
    Gustave Eiffel (Γαλλικά)
    Γέννηση 15  Δεκεμβρίου 1832[1][2][3][4][5]
    Ντιζόν
    Θάνατος 27  Δεκεμβρίου 1923[1][4][5]
    Παρίσι[6]
    Τόπος ταφής Levallois-Perret Cemetery
    Υπηκοότητα Γαλλία
    Εκπαίδευση και γλώσσες
    Ομιλούμενες γλώσσες Γαλλικά[7]
    Σπουδές Κεντρική Σχολή Παρισίων
    Πληροφορίες ασχολίας
    Ιδιότητα πολιτικός μηχανικός
    αρχιτέκτονας
    πρωτοπόρος επιχειρηματίας
    μηχανικός
    Αξιοσημείωτο έργο Garabit viaduct
    Bridge of Las Tres Fuentes
    d:Q3397571
    Πύργος του Άιφελ
    Αξιώματα και βραβεύσεις
    Βραβεύσεις Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής
    Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής
    χρυσό μετάλλιο Λάνγκλεϊ (1913)
    Υπογραφή
    Signature de Gustave Eiffel.svg
    Commons page Σχετικά πολυμέσα


    Ο γεννημένος στη Ντιζόν, Γουστάβος Άιφελ (Gustave Eiffel, 15 Δεκεμβρίου 1832 - 27 Δεκεμβρίου 1923), ήταν μηχανικός και αρχιτέκτονας και έγινε γνωστός χτίζοντας γέφυρες. 
    Ο Άιφελ ήταν διάσημος από τα μεγαλοφυή του σχέδια και την άριστη τεχνογνωσία του στις σιδηροκατασκευές. Κάποτε είχε δηλώσει ότι ο διάσημος πύργος του «πήρε το σχήμα του από τον ίδιο τον άνεμο». 
    Το 1890 επικεντρώθηκε στη μελέτη της αεροδυναμικής και διατήρησε ένα γραφείο μέσα στον πύργο έως το θάνατό του. 
    Το 1889, όταν ανεγέρθηκε ο Πύργος του Άιφελ, βραβεύτηκε για το επίτευγμα του με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.


    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%82_%CE%86%CE%B9%CF%86%CE%B5%CE%BB

    Δέκα λογοτεχνικά αριστουργήματα για τα Χριστούγεννα...



    Δέκα λογοτεχνικά αριστουργήματα για τα Χριστούγεννα | in.gr

    Δέκα λογοτεχνικά αριστουργήματα για τα Χριστούγεννα...

    Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια ξεχωριστή γιορτή για όλους και ιδιαίτερα για τη λογοτεχνία, που έχει τιμήσει με ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα της τη λαμπρότερη μέρα του χρόνου. Δείτε δέκα από τους πιο σημαντικούς, αλλά και τους πιο συναρπαστικούς παγκοσμίως τίτλους, από τα άπειρα βιβλία που έχουν γραφτεί τους δύο τελευταίους αιώνες για τα Χριστούγεννα.

    «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» (1843) του Καρόλου Ντίκενς. Ένα βρετανικό μυθιστόρημα για την ηθική μεταμέλεια ενός ορκισμένου τσιγκούνη, του διαβόητου Εμπενίζερ Σκρουτζ, που θα ανακτήσει με πανηγυρικό τρόπο την ανθρωπιά του ύστερα μια άκρως διδακτική συνάντηση με τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων: το πνεύμα του παρελθόντος, το πνεύμα του παρόντος και το πνεύμα του μέλλοντος.

    «Παραμονή Χριστουγέννων» (1832) του Νικολάι Γκόγκολ. Μια νουβέλα από την Ουκρανία όπου ο διάβολος επιχειρεί έναν τελευταίο γύρο θριάμβου προτού επιστρέψει στην κόλαση (νύχτα Χριστουγέννων γαρ), αλλά ο Θεός βρίσκει τον τρόπο να ακυρώσει όλα τα σχέδιά του και να διακηρύξει την απέραντη αγάπη του, η οποία θα αποτρέψει τους κακούς και θα φωτίσει τους δίκαιους.

    «Έμμα» (1815) της Τζέιν Όστεν. Ένα μυθιστόρημα από την παλαιά Αγγλία όπου μια χριστουγεννιάτικη βραδιά με πολύ χιόνι μια παρέα νέων θα ζήσει τις χαρές της ηλικίας της, ανταλλάσσοντας μυστικά και ψέματα που αντανακλούν τα κοινωνικά ταμπού αλλά και τα ρομαντικά ιδεώδη της εποχής: φινιρισμένο γράψιμο και ανάγλυφα χτισμένοι χαρακτήρες.


    «Το χριστουγεννιάτικο έλατο» (1844) του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η διάσημη ιστορία του Δανού παραμυθά για ένα έλατο που θα θαμπωθεί από τη λάμψη την οποία θα εκπέμψει κατά τη διάρκεια των γιορτών σε όλους τριγύρω του. Το έλατο θα πάρει παρόλα αυτά ένα γερό μάθημα για τη ματαιοδοξία του όταν θα έρθει η ώρα του ξεστολίσματος που θα το οδηγήσει στη σιωπή και τη μοναξιά της σοφίτας.

    «Η περιπέτεια του πολύτιμου λίθου» (1892) -η 12η ιστορία από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Σέρλοκ Χολμς όπου ο επιφανέστερος ντετέκτιβ της Βρετανίας θα χρειαστεί να καταφύγει στις συνήθειες της εορταστικής γαστρονομίας και στα μυστικά που κρύβει μια γεμιστή χήνα προκειμένου να εξηγήσει τη σκοτεινή υπόθεση την οποία διερευνά.

    «Οι νεκροί» (1914) του Τζέιμς Τζόις. Μια ιρλανδέζικη ιστορία για μια ολόφωτη βραδιά Χριστουγέννων όπου ο ήρωας, ο οποίος αποτελεί αυτοβιογραφικό πορτρέτο του συγγραφέα, θα δοκιμάσει να ξεπεράσει τη μελαγχολία του αναζητώντας ορισμένα ζωτικά σημεία συνεννόησης με όσους τον περιβάλλουν. Η προσπάθειά του θα τον βοηθήσει να συνειδητοποιήσει το νόημα της πορείας που διάλεξε και το βάρος των αποφάσεων οι οποίες τον έχουν προσδιορίσει.

    «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» (1939) της Αγκάθα Κρίστι. Ένα μυθιστόρημα από τη βασίλισσα της βρετανικής αστυνομικής παράδοσης, όπου ο ακαταπόνητος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα κληθεί εν μέσω Χριστουγέννων να ανακαλύψει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το σατανικό παιχνίδι το οποίο θα διοργανώσει εις βάρος της οικογένειάς του ένας πολυεκατομμυριούχος.

    «Μια χριστουγεννιάτικη ανάμνηση» (1956) του Τρούμαν Καπότε. Η ζωή στην αμερικανική εξοχή και η τρυφερή φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι κι ένα κορίτσι αρκετά μεγαλύτερό του. Αυτοβιογραφικό διήγημα που αναφέρεται στη δεκαετία του 1930, εξυμνώντας το αγαθοεργό πνεύμα των Χριστουγέννων.

    «Πίνοντας μηλίτη με τη Ρόζι» (1959) του Λόρι Λι. Ο συγγραφέας ανακαλεί τα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων στο Γκλότσεστερ της Αγγλίας λίγο μετά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου σ' ένα μυθιστόρημα που μιλάει για τις αρετές ενός τρόπου ζωής ο οποίος θα σαρωθεί οσονούπω από την επερχόμενη τεχνολογία.

    «Γράμματα από τον Αη Βασίλη» (1976) του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Συλλογή από επιστολές που έγραψε ο Άγγλος συγγραφέας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1920 και του 1930 για τα παιδιά του. Οι επιστολές τυπώθηκαν τρία χρόνια μετά τον θάνατό του και εξιστορούν τις περιπέτειες τις οποίες αντιμετωπίζουν ο Αη Βασίλης και οι βοηθοί του σε ένα σκηνικό με εντυπωσιακά χρώματα και παράξενα ελκυστικές μορφές, που θυμίζουν τους μυθιστορηματικούς ήρωες του Τόλκιν.


    http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231228009

    Δημοφιλείς αναρτήσεις