Η
Κρητική διατροφή προκαλεί σήμερα το ενδιαφέρον της διεθνούς
επιστημονικής κοινότητας λόγω των ερευνών που απέδειξαν ότι στην Κρήτη
των προηγούμενων δεκαετιών ήταν εξαιρετικά σπάνια τα καρδιαγγειακά
νοσήματα και οι νεοπλασίες.
Η μελέτη των αρχαιολογικών και των ιστορικών
δεδομένων αποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των Κρητών του 20ου
αιώνα ελαχίστως διαφέρουν από τις συνήθεις των ανθρώπων που έζησαν στο
νησί σε παλαιότερες εποχές, ακόμη και κατά την αρχαιότητα. [...]
http://www.bigbook.gr/ index.php?lang_id=1&mode=si ngleBook&book_id=82276 — με Nikos Psilakis
http://www.bigbook.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου