Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Έξυπνες ιδέες

Έξυπνες ιδέες από άχρηστα αντικείμενα

Συνέχεια λέμε για ανανέωση... ώρα λοιπόν και για δημιουργία. Τι είπατε; Δεν πιάνουν τα χέρια σας;

Ανακαλύψτε το ζωγράφο που κρύβατε μέσα σας... και ανανεωθείτε... Η λύση στην φωτογραφία.

Μιράντα Μυράτ


Η Μιράντα Μυράτ, σκαρφαλωμένη στην καρότσα φορτηγού του Λαϊκού Θεάτρου Θεσσαλίας, απαγγέλλει στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, κατά τη διάρκεια της Κατοχής. 
Αντίστοιχη αγωνιστική και αλληλέγγυα στάση τηρούν και σήμερα οι άνθρωποι της τέχνης...

Παίζει ἀπόψε τὸ φεγγάρι


 
Παίζει ἀπόψε τὸ φεγγάρι
 
Παίζει ἀπόψε τὸ φεγγάρι
Μέσα στὴν κληματαριά,
Ποὖναι νὰ τὸ πιεῖς, ἀλήθεια,
Στὸ ποτήρι,

Κι ὄχι τόσο γιατὶ παίζει
Στὴν κληματαριά,
Ὅσο γιατὶ φέγγει δίπλα
Σ᾿ ἕνα παραθύρι…

Μιλτιάδης Μαλακάσης(1869-27/1/943)

Chris Kotsiopoulos

Ριζοκεφτέδες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡυζοκεφτέδεςΡιζοκεφτέδες
Διαφορετική εκδοχή του τυροκεφτέ. Πιο ενισχυμένη. Αν σας φαίνονται πολλά τα τυριά βάλτε μόνο ένα είδος.
1/2 κιλό ρύζ
ι

250 γρ. ζαμπόν
70 γρ. έμενταλ
50 γρ. μετσοβόνε
150 γρ. γραβιέρα
2 αβγά
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι


Ψιλοκόψτε το ζαμπόν.

Βράστε το ρύζι, ανακατεύοντάς το συνεχώς να μην κολλήσει. Όταν βράσει, κατεβάστε το από τη φωτιά, σουρώστε το και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ζαμπόν, τα τυριά, τα αβγά και το ρύζι (κρύο).

«Δουλέψτε» τα καλά, να σφίξει το μείγμα.

Κατόπιν φτιάξτε τα κεφτεδάκια σχηματίζοντας μικρές μπαλίτσες και περάστε τα από τη φρυγανιά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το λάδι, αφήστε το να κάψει και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αφαιρέστε τα και στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί

Φτιάξε μόνη το άρωμά σου με βότκα


Φτιάξε μόνη το άρωμά σου με βότκα
Το άρωμα που φοράς για να ξεχωρίζεις, μπορεί να είναι μια ακριβή συνήθεια για την εποχή μας και κάθε φορά που ο ακριβός σου θησαυρός φτάνει στο τέλος, σε πιάνει μια απόγνωση για την ανανέωσή του.

Υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει, αφού μπορείς να φτιάξεις μόνη το δικό σου άρωμα, που όχι μόνο θα το προσαρμόσεις έτσι ώστε να ταιριάζει στο γούστο σου, αλλά επιπλέον μπορείς και να ξοδέψεις πολύ λιγότερα χρήματα. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι μερικά συστατικά, λίγος χρόνος και το δικό σου εξαιρετικό γούστο, για να φτιάξεις το νέο σου άρωμα που θα είναι βασισμένο σε βότκα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ευκάλυπτο, αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και λεμονιού που αποπνέουν ένα δροσερό φρουτώδες άρωμα ιδανικό για όλες τις ώρες! Πριν να χρησιμοποιήσεις το νέο σου άρωμα, δοκίμασέ το στο εσωτερικό σημείο του καρπού σου, για να σιγουρευτείς ότι σε ικανοποιεί. Έπειτα φύλαξέ το σε ένα γυάλινο βαζάκι με στεγανό καπάκι κι έτσι το νέο σου άρωμα θα διαρκέσει για περίπου ένα μήνα.

Υλικά που θα χρειαστείς:
• 2 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό
• 3 τύποι αιθέριο έλαιο, 25 σταγόνες συνολικά
• Γλυκερίνη (5 σταγόνες)
• 3 κουταλιές της σούπας βότκα
• Μεγάλο γυάλινο βάζο με ένα στεγανό καπάκι
• Σταγονόμετρο ή baster
• Μεζούρα με στόμιο
• Μπουκάλι για το άρωμα


Πώς θα το φτιάξεις:
• Διάλεξε ένα συνδυασμό από τρία διαφορετικά αιθέρια έλαια, που το άρωμά τους δένει και σε ικανοποιεί. Για αυτό το άρωμα, εγώ χρησιμοποίησα 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και πέντε σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού.

• Χρησιμοποιώντας μια κούπα μέτρησης, βάλε δύο φλιτζάνια αποσταγμένο νερό σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Πρόσθεσε στο νερό αυτό τρεις κουταλιές της σούπας βότκα. Έπειτα πρόσθεσε στο μείγμα σου πέντε σταγόνες γλυκερίνης.

• Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια στο μείγμα. Ανακάτεψε το μείγμα. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάς να κυριαρχεί. Ανακάτεψε καλά και κλείσε το βάζο με το στεγανό καπάκι.

• Τέλος τοποθέτησε το δοχείο που περιέχει το άρωμα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, για τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά από τις 12 ώρες, ανακίνησε το περιεχόμενο για να το αναμίξεις καλά.

Χρησιμοποιήστε ένα σταγονόμετρο ή ένα baster για να μεταγγίσεις το μείγμα στο μπουκάλι που έχεις διαλέξει για το άρωμά σου, και απόλαυσέ το!

fe-mail.gr

Όταν τελειώσει ο πόλεμος (Καμπανέλλης & Θεοδωράκης)

  


Όταν τελειώσει ο πόλεμος (Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν)

Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Σύνθεση, ενορχήστρωση & διεύθυνση ορχήστρας: Μίκης Θεοδωράκης
Μπουζούκι: Κώστας Παπαδόπουλος & Λάκης Καρνέζης
Πιάνο: Γιάννης Διδίλης
Βιολοντσέλο: Δημήτρης Ταχιάτης
Κοντραμπάσο: Ανδρέας Ροδουσάκης
Φλάουτο: Σπύρος Ρέγγιος
Ερμηνεία: Μαρία Φαραντούρη
Έργο: The Ballad of Mauthausen & Six Songs (δίσκος 33 στροφών, 1966)

Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ "Χρονοδιάγραμμα"


 


Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ "Χρονοδιάγραμμα"

Συχνά, θυμάμαι, οι μεγάλοι, όταν ήμουν παιδί, μιλούσαν για
το μέλλον μου. Αυτό γινόταν συνήθως στο τραπέζι. Αλλά εγώ
ούτε τους πρόσεχα, ακούγοντας ένα πουλί έξω στο δέντρο.
Ίσως γι΄ αυτό το μέλλον μου άργησε τόσο πολύ: ήταν τόσο
αναρίθμητα τα πουλιά και τα δέντρα
.

Μύρτος Ιεράπετρας

Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-

Πιτάκια Γεμιστά με κοτόπουλο

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=299344813506229&set=a.267803109993733.59782.264580240316020&type=1&theater


Πιτάκια Γεμιστά με κοτόπουλο

Πώς θα ήταν μια μικρογραφία πίτας; Μάλλον κάπως έτσι…

1 συσκευασία φύλλα κρούστας

2 φιλέτα κοτόπουλου
1 φλιτζ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
½ φλιτζ. ελαιόλαδo
1 κύβο κότας ανάλατο
75 γρ. Βιτάμ
2 κουταλιές αλεύριΞέπλυνε τα φιλέτα, βάλ’ τα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 40-45 λεπτά και μετά στράγγιξε και ψιλόκοψέ τα.

Στο μεταξύ, όμως, δε χρειάζεται να χάνεις χρόνο. Λιώσε το Βιτάμ σε μια κατσαρόλα, ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά.

Πρόσθεσε το ζωμό κότας διαλυμένο σε 3 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακάτεψε, μέχρι να δέσουν σε αραιή μπεσαμέλ.

Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τη φέτα, και ανακάτεψε.

Κόψε κάθε φύλλο στη μέση, άπλωσέ τα σε επιφάνεια εργασίας και ακολούθησε ευλαβικά την εξής διαδικασία για το καθένα: άλειψε ένα φύλλο με λάδι, βάλε κατά μήκος της μίας άκρης του λίγο από το μείγμα, φροντίζοντας να αφήσεις περίπου 3 δάκτυλα κενό σε κάθε άκρη, τύλιξε σε ρολό και φέρε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να φυλακιστεί η γέμιση.

Βάλε τα ρολά σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδo και ψήσ’ τα για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Βγάλε το ταψί από το φούρνο, άφησε τα ρολά να κρυώσουν για 5-10 λεπτά, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε συνοδεύοντας με τη σαλάτα που προτιμάς.

cookoo.gr 
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Σήμερα... 29/1

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις