http://www.facebook.com/photo.php?fbid=299344813506229&set=a.267803109993733.59782.264580240316020&type=1&theater
Πιτάκια Γεμιστά με κοτόπουλο
Πώς θα ήταν μια μικρογραφία πίτας; Μάλλον κάπως έτσι…
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
Πιτάκια Γεμιστά με κοτόπουλο
Πώς θα ήταν μια μικρογραφία πίτας; Μάλλον κάπως έτσι…
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
2 φιλέτα κοτόπουλου
1 φλιτζ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
½ φλιτζ. ελαιόλαδo
1 κύβο κότας ανάλατο
75 γρ. Βιτάμ
2 κουταλιές αλεύριΞέπλυνε τα φιλέτα, βάλ’ τα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 40-45 λεπτά και μετά στράγγιξε και ψιλόκοψέ τα.
Στο μεταξύ, όμως, δε χρειάζεται να χάνεις χρόνο. Λιώσε το Βιτάμ σε μια κατσαρόλα, ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά.
Πρόσθεσε το ζωμό κότας διαλυμένο σε 3 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακάτεψε, μέχρι να δέσουν σε αραιή μπεσαμέλ.
Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τη φέτα, και ανακάτεψε.
Κόψε κάθε φύλλο στη μέση, άπλωσέ τα σε επιφάνεια εργασίας και ακολούθησε ευλαβικά την εξής διαδικασία για το καθένα: άλειψε ένα φύλλο με λάδι, βάλε κατά μήκος της μίας άκρης του λίγο από το μείγμα, φροντίζοντας να αφήσεις περίπου 3 δάκτυλα κενό σε κάθε άκρη, τύλιξε σε ρολό και φέρε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να φυλακιστεί η γέμιση.
Βάλε τα ρολά σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδo και ψήσ’ τα για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Βγάλε το ταψί από το φούρνο, άφησε τα ρολά να κρυώσουν για 5-10 λεπτά, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε συνοδεύοντας με τη σαλάτα που προτιμάς.
cookoo.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
1 φλιτζ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
½ φλιτζ. ελαιόλαδo
1 κύβο κότας ανάλατο
75 γρ. Βιτάμ
2 κουταλιές αλεύριΞέπλυνε τα φιλέτα, βάλ’ τα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 40-45 λεπτά και μετά στράγγιξε και ψιλόκοψέ τα.
Στο μεταξύ, όμως, δε χρειάζεται να χάνεις χρόνο. Λιώσε το Βιτάμ σε μια κατσαρόλα, ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά.
Πρόσθεσε το ζωμό κότας διαλυμένο σε 3 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακάτεψε, μέχρι να δέσουν σε αραιή μπεσαμέλ.
Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τη φέτα, και ανακάτεψε.
Κόψε κάθε φύλλο στη μέση, άπλωσέ τα σε επιφάνεια εργασίας και ακολούθησε ευλαβικά την εξής διαδικασία για το καθένα: άλειψε ένα φύλλο με λάδι, βάλε κατά μήκος της μίας άκρης του λίγο από το μείγμα, φροντίζοντας να αφήσεις περίπου 3 δάκτυλα κενό σε κάθε άκρη, τύλιξε σε ρολό και φέρε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να φυλακιστεί η γέμιση.
Βάλε τα ρολά σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδo και ψήσ’ τα για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Βγάλε το ταψί από το φούρνο, άφησε τα ρολά να κρυώσουν για 5-10 λεπτά, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε συνοδεύοντας με τη σαλάτα που προτιμάς.
cookoo.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου