Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μια απίθανη σειρά...

Φωτογραφία: Μια απίθανη σειρά χρυσών δαχτυλιδιών εγχάρακτων ή σφραγιστικών της Κλασικής εποχής που καταδεικνύει περίτρανα το άφθαστο επίπεδο τορευτικής των προγόνων μας 

Ancient Greek gold seal rings  and others with inscribed dedications ! The classical period showed a shift away from bronze, using more silver and gold.
Μια απίθανη σειρά χρυσών δαχτυλιδιών εγχάρακτων ή σφραγιστικών της Κλασικής εποχής που καταδεικνύει περίτρανα το άφθαστο επίπεδο τορευτικής των προγόνων μας

Ancient Greek gold seal rings and others with inscribed dedications ! The classical period showed a shift away from bronze, using more silver and gold. — μαζί με Βαγγέλης Ασπράς.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τα δακρυσμένα Χριστούγεννα του 1922

« Ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων» !

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Bigbook.gr.

« Ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων» !

http://www.cretalive.gr/history/view/o-agios-twn-ellhnikwn-grammatwn/130776

Φωτογραφία: « Ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων» !

http://www.cretalive.gr/history/view/o-agios-twn-ellhnikwn-grammatwn/130776

26 Δεκεμβρίου 1887!Πρωτοδημοσιεύεται στην εφημερίδα « Εφημερίς » το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη « Το Χριστόψωμον» και με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο Διήγημα Πρωτότυπον... 













26 Δεκεμβρίου 1887!
Πρωτοδημοσιεύεται στην εφημερίδα « Εφημερίς » το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη « Το Χριστόψωμον» και με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο Διήγημα Πρωτότυπον...

Χριστουγεννιάτικες συνταγές - Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπεσαμέλ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
 

Χριστουγεννιάτικες συνταγές - Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπεσαμέλ

• 10 πιπεριές για γέμισμα
• 3 κούπες έτοιμη μπεσαμέλ
• 200γρ φέτα τριμμένη
• 200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 200γρ τυρί γκούντα τριμμένο
• 10 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι
• Πιπέρι
• Δυόσμο ξερό ή φρέσκο

Καθαρίζουμε πρώτα τις πιπεριές και κόβουμε τα καπάκια τους, όπως στα γεμιστά. Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, πλην του κασεριού, και γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι.

Τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά κασέρι πάνω σε κάθε πιπεριά και τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Πηγή: lopis-place.blogspot.com

Φωτογραφία: ► Χριστουγεννιάτικες συνταγές - Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπεσαμέλ

• 10 πιπεριές για γέμισμα
• 3 κούπες έτοιμη μπεσαμέλ
• 200γρ φέτα τριμμένη
• 200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 200γρ τυρί γκούντα τριμμένο
• 10 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι
• Πιπέρι
• Δυόσμο ξερό ή φρέσκο

Καθαρίζουμε πρώτα τις πιπεριές και κόβουμε τα καπάκια τους, όπως στα γεμιστά. Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, πλην του κασεριού, και γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι. 

Τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά κασέρι πάνω σε κάθε πιπεριά και τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Πηγή: lopis-place.blogspot.com

Μουρλομακάρονα

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ "Παραμονή Χριστουγέννων"



Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ "Παραμονή Χριστουγέννων"

.....Είκοσι άνθρωποι κουβαριασμένοι μες σ' ένα αντίσκηνο δε μπορείς να σαλέψεις ούτε τη γλώσσα σου μα είναι πολλά τα χέρια να μοιράσεις την πίκρα σου πολλές οι ανάσες να ξεχνάς τη βροχή. Έχει αρκετή θέση για να πεθάνεις.
Θα κουβαλήσουμε κι απόψε το σακί της νύχτας θα κολλήσουμε τ' αποτσίγαρο στη μύτη της αρβύλας μας θ' ακουμπήσουμε την καρδιά μας σε μια διπλανή καρδιά όπως το βράδυ ακουμπάνε οι κουβέρτες και τα όνειρά μας.
Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί να φυσήξουμε αυτό το μικρό καρβουνάκι στη χόβολη της ελπίδας τώρα που η λάμπα μας έσβησε που νυστάζει η σκοπιά και το στρατόπεδο φόρεσε την κουρελιασμένη χλαίνη της ομίχλης.
………………………………………….. Μη με λες λοιπόν σύντροφο έχω ένα σταχτί ουρανό μέσα μου κρύβω στην τσέπη μου ένα όνειρο κουρελιασμένο σφίγγω στα χέρια τ' άγνωστο όνομά μου σαν το παιδάκι που αγκαλιάζει ένα ξύλινο πόδι ακουμπισμένο σε μια γωνιά.
Μη με λες λοιπόν σύντροφο. Την ώρα που οι συντρόφοι μας πεθαίνουνε τραγουδώντας την ώρα που εσύ ακονίζεις στο μίσος τη σκληρή σου παλάμη εγώ σε προδίνω καθώς μέσα στη νύχτα κρυώνω και φοβάμαι τη λησμονιά.
Το ξέρω, ένας σύντροφος πρέπει να ζήσει μιαν άλλη ζωή και να πεθάνει απλά όπως κανείς τραβάει την κουβέρτα ως τα μάτια του κι αποκοιμιέται.
Μα όταν εγώ κι αυτούς εδώ τους στίχους τους γράφω μήπως μιλήσουν για μένα - όχι, μη με λες σύντροφο. Είμαι ένα τσαλακωμένο χαρτί που κόλλησε στην αρβύλα σου καθώς προχωράς.

Η ασετυλίνη που σφυρίζει στη γωνιά ένα σπασμένο παράθυρο φιμωμένο με σκοτάδι. Η σκεπή του μαγειρείου μπάζει νερά. Βουίζει μες στις χαραμάδες ο άνεμος. -- Θωμά, πάρε τσιγάρο και μη σκαλίζεις τα δόντια σου, Θωμά. Μάταια ψάχνεις για ένα τριματάκι απ' το παλιό παιδικό χριστόψωμο. Βουίζουνε τα φλόγιστρα του πετρελαίου. Ο Θωμάς σφίγγει στα γόνατά του μια πατάτα και καθαρίζει ήσυχα ήσυχα. Τ' άλλο του χέρι είναι κομένο.
Κοιτάμε με την άκρη του ματιού το σκοπό που μπαίνει μ' ένα φύσημα παγωμένου αέρα. Το σαγώνι του θα τρέμει πίσω απ' το χακί κασκόλ.
Σηκώνεις το γιακά της χλαίνης σου. Χιονίζει. Μια πλάκα φωνογράφου στο Διοικητήριο. Πιο μακριά η σιωπή. Καλή νύχτα, καλά Χριστούγεννα. Συλλογιέσαι τ' άστρα πίσω απ' την καταχνιά σκέφτεσαι πως αύριο μπορεί να σε σκοτώσουν. Μα απόψε αυτή η φωνή είναι μια τσέπη μάλλινη χώσε τα χέρια σου. -- Καληνύχτα, Θωμά, καλά Χριστούγεννα.
Κ' η καρδιά σου φωτίζεται σαν χριστουγεννιάτικο τζάμι.
Μακρόνησος 1950

Φωτογραφία: Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ "Παραμονή Χριστουγέννων"

.....Είκοσι άνθρωποι κουβαριασμένοι μες σ' ένα αντίσκηνο δε μπορείς να σαλέψεις ούτε τη γλώσσα σου μα είναι πολλά τα χέρια να μοιράσεις την πίκρα σου πολλές οι ανάσες να ξεχνάς τη βροχή. Έχει αρκετή θέση για να πεθάνεις. 
Θα κουβαλήσουμε κι απόψε το σακί της νύχτας θα κολλήσουμε τ' αποτσίγαρο στη μύτη της αρβύλας μας θ' ακουμπήσουμε την καρδιά μας σε μια διπλανή καρδιά όπως το βράδυ ακουμπάνε οι κουβέρτες και τα όνειρά μας. 
Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί να φυσήξουμε αυτό το μικρό καρβουνάκι στη χόβολη της ελπίδας τώρα που η λάμπα μας έσβησε που νυστάζει η σκοπιά και το στρατόπεδο φόρεσε την κουρελιασμένη χλαίνη της ομίχλης.
………………………………………….. Μη με λες λοιπόν σύντροφο έχω ένα σταχτί ουρανό μέσα μου κρύβω στην τσέπη μου ένα όνειρο κουρελιασμένο σφίγγω στα χέρια τ' άγνωστο όνομά μου σαν το παιδάκι που αγκαλιάζει ένα ξύλινο πόδι ακουμπισμένο σε μια γωνιά. 
Μη με λες λοιπόν σύντροφο. Την ώρα που οι συντρόφοι μας πεθαίνουνε τραγουδώντας την ώρα που εσύ ακονίζεις στο μίσος τη σκληρή σου παλάμη εγώ σε προδίνω καθώς μέσα στη νύχτα κρυώνω και φοβάμαι τη λησμονιά. 
Το ξέρω, ένας σύντροφος πρέπει να ζήσει μιαν άλλη ζωή και να πεθάνει απλά όπως κανείς τραβάει την κουβέρτα ως τα μάτια του κι αποκοιμιέται. 
Μα όταν εγώ κι αυτούς εδώ τους στίχους τους γράφω μήπως μιλήσουν για μένα - όχι, μη με λες σύντροφο. Είμαι ένα τσαλακωμένο χαρτί που κόλλησε στην αρβύλα σου καθώς προχωράς. 

Η ασετυλίνη που σφυρίζει στη γωνιά ένα σπασμένο παράθυρο φιμωμένο με σκοτάδι. Η σκεπή του μαγειρείου μπάζει νερά. Βουίζει μες στις χαραμάδες ο άνεμος. -- Θωμά, πάρε τσιγάρο και μη σκαλίζεις τα δόντια σου, Θωμά. Μάταια ψάχνεις για ένα τριματάκι απ' το παλιό παιδικό χριστόψωμο. Βουίζουνε τα φλόγιστρα του πετρελαίου. Ο Θωμάς σφίγγει στα γόνατά του μια πατάτα και καθαρίζει ήσυχα ήσυχα. Τ' άλλο του χέρι είναι κομένο. 
Κοιτάμε με την άκρη του ματιού το σκοπό που μπαίνει μ' ένα φύσημα παγωμένου αέρα. Το σαγώνι του θα τρέμει πίσω απ' το χακί κασκόλ. 
Σηκώνεις το γιακά της χλαίνης σου. Χιονίζει. Μια πλάκα φωνογράφου στο Διοικητήριο. Πιο μακριά η σιωπή. Καλή νύχτα, καλά Χριστούγεννα. Συλλογιέσαι τ' άστρα πίσω απ' την καταχνιά σκέφτεσαι πως αύριο μπορεί να σε σκοτώσουν. Μα απόψε αυτή η φωνή είναι μια τσέπη μάλλινη χώσε τα χέρια σου. -- Καληνύχτα, Θωμά, καλά Χριστούγεννα. 
Κ' η καρδιά σου φωτίζεται σαν χριστουγεννιάτικο τζάμι. 
Μακρόνησος 1950

Μέρες Χριστουγέννων...μέρες καλικάντζαρων…!

μελομακάρονα & brownies

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Χωριό.

Περάστε να σας κεράσουμε τα παραδοσιακά #μελομακάρονα του Χωριό, με πλούσιο σιρόπι και λαχταριστή γεύση! http://www.minervahorio.gr/el/recipe/paradosiaka-melomakarona-plousio-siropi/


Φωτογραφία: Περάστε να σας κεράσουμε τα παραδοσιακά #μελομακάρονα του Χωριό, με πλούσιο σιρόπι και λαχταριστή γεύση! http://www.minervahorio.gr/el/recipe/paradosiaka-melomakarona-plousio-siropi/



Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.

► Χριστουγεννιάτικη συνταγή για brownies

• 1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο
• 320 γραμ. κουβερτούρα
• 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (κομμένο σε κομμάτια)
• 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
• 1 ½ κούπα ζάχαρη λευκή
• ½ κούπα ζάχαρη καστανή
• 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 βανίλιες Κόκκινη και πράσινη τρούφα για διακόσμηση
• Μικρά μπαστουνάκια ζάχαρης (κόκκινα/λευκά)

Για το γλάσο
• 3 κούπες άχνη ζάχαρη
• 1/3 της κούπας μαργαρίνη, λιωμένη
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
• 1 με 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Καλύψτε το ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι , το αλάτι και το κακάο.

Σε ένα μεταλλικό μπολ, βάλτε το βούτυρο, την σοκολάτα και τον εσπρέσο και λιώστε τα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις λιώσει τελείως και χωρίς να το κατεβάσετε από το μπεν μαρί, προσθέστε την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Όταν ανακατευτούν, το μείγμα θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέστε 3 αυγά στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μ ε αντικολλητική σπάτουλα μέχρι να διαλυθούν σωστά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα αυγά.

Βάλτε τις βανίλιες. Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα σε αυτό το στάδιο διότι τα brownies σας θα μοιάζουν περισσότερο με κέικ.

Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα σας. Με μια αντικολλητική σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι.

Ρίξτε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε την μεσαία σχάρα του φούρνου σας για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στα πρώτα 15 λεπτά.

Καθώς ψήνονται τα brownies, ετοιμάστε το γλάσο.

Στο μίξερ, ανακατέψτε (σε μικρή ταχύτητα) την ζάχαρη με την μαργαρίνη.

Προσθέστε την βανίλια και το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να απλώνεται εύκολα. Προσθέστε λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Μόλις ψηθούν τα brownies, κόψτε τα τριγωνικά, όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία.

Διακοσμήστε τα με το πράσινο γλάσο και την τρούφα.

Πηγή : Paidorama.com


Φωτογραφία: ► Χριστουγεννιάτικη συνταγή για brownies

• 1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
• 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο 
• 320 γραμ. κουβερτούρα 
• 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (κομμένο σε κομμάτια) 
• 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη 
• 1 ½ κούπα ζάχαρη λευκή 
• ½ κούπα ζάχαρη καστανή 
• 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
• 2 βανίλιες Κόκκινη και πράσινη τρούφα για διακόσμηση 
• Μικρά μπαστουνάκια ζάχαρης (κόκκινα/λευκά) 

Για το γλάσο
• 3 κούπες άχνη ζάχαρη 
• 1/3 της κούπας μαργαρίνη, λιωμένη 
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια 
• 1 με 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. 

Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Καλύψτε το ταψί με λαδόκολλα. 

Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι , το αλάτι και το κακάο. 

Σε ένα μεταλλικό μπολ, βάλτε το βούτυρο, την σοκολάτα και τον εσπρέσο και λιώστε τα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις λιώσει τελείως και χωρίς να το κατεβάσετε από το μπεν μαρί, προσθέστε την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Όταν ανακατευτούν, το μείγμα θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

Προσθέστε 3 αυγά στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μ ε αντικολλητική σπάτουλα μέχρι να διαλυθούν σωστά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα αυγά. 

Βάλτε τις βανίλιες. Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα σε αυτό το στάδιο διότι τα brownies σας θα μοιάζουν περισσότερο με κέικ. 

Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα σας. Με μια αντικολλητική σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι. 

Ρίξτε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε την μεσαία σχάρα του φούρνου σας για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στα πρώτα 15 λεπτά. 

Καθώς ψήνονται τα brownies, ετοιμάστε το γλάσο. 

Στο μίξερ, ανακατέψτε (σε μικρή ταχύτητα) την ζάχαρη με την μαργαρίνη. 

Προσθέστε την βανίλια και το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να απλώνεται εύκολα. Προσθέστε λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 

Μόλις ψηθούν τα brownies, κόψτε τα τριγωνικά, όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία. 

Διακοσμήστε τα με το πράσινο γλάσο και την τρούφα.

Πηγή : Paidorama.com

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Bigbook.gr.


http://www.bigbook.gr/index.php?lang_id=1&mode=singleBook&book_id=28434

Πού πήγαν τα Χριστούγεννα; Δεν ξέρω και... ψάχνω. Η κυρία στο σχολείο μας λέει: "Έρχονται τα Χριστούγεννα", κι εγώ ρωτώ: "Από πού; Και τώρα που δεν έχουν έρθει ακόμη, πού είναι; Κι όταν φύγουν, πού θα πάνε; Κι όταν έρθουν, πού ακριβώς τα βρίσκει κανείς; Στα καταστήματα με τα παιχνίδια; Στις στολισμένες πλατείες; Στις γιορτές των μεγάλων ξενοδοχείων; Ή μήπως κάπου που δεν πάει το μυαλό μας, ενώ είναι τόσο απλό;"

Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

 
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.

 
Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
 
Η συνταγή που φτιάξαμε σήμερα είναι μια από τις αγαπημένες μου. Νομίζω ότι η εμφάνιση των χριστουγεννιάτικων αυτών μπισκότων είναι εξαιρετική. Είναι σαν μια σοκολατένια χιονόμπαλα. Για τη γεύση τους δεν χρειάζονται και πολλά λόγια. Σοκολατένια και πλούσια, με αφράτη υφή. Λιώνουν στο στόμα.

• 225γρ σοκολάτα κουβερτούρα
• 60γρ βούτυρο
• 100γρ ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 βανίλια
• 200γρ αλεύρι
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 110γρ (1 κούπα) άχνη ζάχαρη

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Κόβουμε δηλαδή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε βαθύ ανοξείδωτο σκεύος, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το σκεύος με τη σοκολάτα δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.

Προσθέτουμε το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσουν καλά. Βάζουμε λιωμένη σοκολάτα στην άκρη.

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Το μίγμα μας θέλουμε να είναι μια μαλακή υγρή ζύμη. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει αρκετά για να μπορούμε να την πλάσουμε.

Βάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170οC.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ένα ταψί.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο.

Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Κρατάμε τα χέρια μας λαδωμένα σε όλη τη διάρκεια που πλάθουμε τα μπισκότα μας.
Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στην άχνη να καλυφθούν ολόκληρες, χωρίς να φαίνεται καθόλου η σοκολατένια ζύμη τους από μέσα.

Ακουμπάμε με μαλακές κινήσεις την μπαλίτσα πάνω στο ταψί μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε τα σοκολατένια μπισκότα μας για 10-12 λεπτά. Θέλουμε να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Πηγή: realfamilyfood.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις